Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje

  1. #21
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2017
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam,

    Czy gra pójdzie na:

    Microsoft Surface Pro 4
    Intel® Core™ i5 6gen 6300U 2,4 - 3,0 GHz
    Intel® HD Graphics 520
    8 GB, DDR3

    Jeśli mogłem znaleźć tę informację gdzieś indziej to przepraszam, ale jestem kompletnym laikiem.
    Jakby ktoś dodatkowo mógł się wypowiedzieć czy Surface w ogóle się nadaje do granie to będę wdzięczny (żeby nie było, że kupiłem kota w worku - przeznaczenie jest inne ale czemu sobie przy okazji nie pograć )

  2. #22
    Podczaszy Awatar Pyrrus89
    Dołączył
    Sep 2016
    Postów
    619
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    202
    Otrzymał 132 podziękowań w 84 postach
    Sprzęt masz dużo lepszy ode mnie, więc nie będzie raczej problemów. Martwi mnie tylko Twoja karta: te zintegrowane tak średnio nadają się do tego typu gier.

  3. Użytkownicy którzy uznali post Pyrrus89 za przydatny:


  4. #23
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2017
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    A masz na myśli bardziej słabą płynność czy to że w ogóle nie pójdzie?

  5. #24
    Podczaszy Awatar Pyrrus89
    Dołączył
    Sep 2016
    Postów
    619
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    202
    Otrzymał 132 podziękowań w 84 postach
    Nie mogę Ci tego powiedzieć, bo nie wiem, ale przy tak solidnym sprzęcie(jak dla mnie) powinni w laptopach dodawać przynajmniej ten dziadowski Geforce 920M , będący już jednak kartą z prawdziwego zdarzenia. Z tymi zintegrowanymi szału nie będzie. Poszukaj gdzieś na zagranicznych forach, możliwe że znajdziesz opinie graczy. Też nie traktuj moich słów jako wyrocznie, żaden ze mnie spec, mogę się tylko opierać na swoich doświadczeniach. Może ktoś z mądrzejszych kolegów się jeszcze w tej kwestii wypowie. Pozdrawiam.

  6. #25
    Łowczy Awatar SaperHeart
    Dołączył
    Jan 2017
    Postów
    176
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 31 podziękowań w 25 postach
    Z laptopem będziesz miał Taki problem, że "może" gra będzie Ci chodziła ale przy minimalnych detalach graficznych, ponieważ karty zintegrowane są bardzo słabe i często nie obsługują grafiki 3D (nie pamiętam jak się to dokładnie nazywało). Jeszcze pytanie jest ile RAM ma Twoja wersja karty ale nie sądzę żeby miała więcej niż 1Gb. Dlatego, o ile Ci się odpali gra, od razu radzę Ci ustawić ustawienia graficzne na LOW. Będzie co prawda pickceloza ale będziesz miał frajdę z samego grania. Jeżeli Ci nie odpali to spróbuj poszukać patcha do swojej karty, może coś pomoże. Pamiętam, że próbowałem odpali Dawn of War 1 na 10' laptopie Inpire One firmy Dell. Po kilku próbach i pomocy kolegi poszło ale niestety przycinało chociaż miałem 8Gb RAM pamięci. Sprawdź parametry tej karty i zobacz czy obsługuje takie gry. W internecie, jak poszukasz, będziesz miał testy danej karty względem gier. IMO, niestety ale gra może Ci nie pójść ze względu tylko na kartę graficzną. Reszta jest ok.

  7. #26
    Podczaszy Awatar Pyrrus89
    Dołączył
    Sep 2016
    Postów
    619
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    202
    Otrzymał 132 podziękowań w 84 postach
    SaperHeart ma chyba rację. Warhammer nie jest zbyt wymagającą gra, bo sam na multimedialnym laptopie(moje specyfikacja została podana w tym temacie) gram w najwyższej rozdzielczości, a mogę sobie nawet pozwolić na ustawienie efektów, jednostek oraz tekstur na wysokie(bez utraty płynności). Szkoda że przed zakupem laptopa nie pomyślałeś też o karcie, bo nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •