Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje

  1. #11
    Herold Północy Awatar Arroyo
    Dołączył
    Mar 2013
    Lokalizacja
    Oko Terroru
    Postów
    7 197
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 373
    Otrzymał 790 podziękowań w 567 postach
    Sądzę, że powinno pójść.
    U mnie na GT830M, i3 i 8GB RAM'u chodzi na najniższych w miarę.

    Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

  2. #12
    Podczaszy Awatar Pyrrus89
    Dołączył
    Sep 2016
    Postów
    658
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    218
    Otrzymał 149 podziękowań w 92 postach
    Kurde, ale 2x więcej Ram musi robić różnice. Jednostki na najniższych wyglądają paskudnie?

  3. #13
    Herold Północy Awatar Arroyo
    Dołączył
    Mar 2013
    Lokalizacja
    Oko Terroru
    Postów
    7 197
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 373
    Otrzymał 790 podziękowań w 567 postach
    Niestety tak :/ Proponuję poczekać do zakupu lepszego sprzętu na wszelki wypadek lub poprosić o współdzielenie biblioteki i przetestowanie gry na Steamie.

    Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

  4. #14
    Podczaszy Awatar Pyrrus89
    Dołączył
    Sep 2016
    Postów
    658
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    218
    Otrzymał 149 podziękowań w 92 postach
    No nic, w sumie czego się spodziewałem po budżetowym lapku. Może ktoś też gra na takim dziadku i podzieli się swoimi opiniami odnośnie optymalizacji tej gry. Byłbym bardzo wdzięczny.

  5. #15
    Wielki Inkwizytor Awatar Pampa
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    5 681
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    86
    Otrzymał 289 podziękowań w 208 postach
    Pograć to pograsz, Młotek jest dużo lepiej zoptymalizowany od Attyli (chociaż wydaje mi się że jest też brzydszy).

  6. #16
    Chłop
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pogram na tym na ustawieniach średnio-niskich w Warhammer I i II(połączone na ogromnej mapie kampanii)?
    CPU: Intel Xeon E5440 2.83 GHz(4 rdzenie/4 wątki)(ciekawostka:wprowadzony na rynek w pierwszym kwartale 2008 roku)
    GPU: Gigabyte R7 360 OC (2 GB Video RAM)
    RAM: 4GB (DDR2 2x2GB) 800MHz
    Bo w Attyli mam : 25-35 fps (mapa kampanii,bitwy podobnie,ilość fps zależy od tego jakim państwem się gra,odziwo jak spada np.z 30 fps do 25 to nie mam przycięć i 25 fps jest normalnie(przynajmniej dla mnie) grywalne)
    Ostatnio edytowane przez mistergie ; 24-04-2017 o 16:45

  7. #17
    Herold Północy Awatar Arroyo
    Dołączył
    Mar 2013
    Lokalizacja
    Oko Terroru
    Postów
    7 197
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 373
    Otrzymał 790 podziękowań w 567 postach
    Raczej tak, proponuję zwiększyć jednak RAM.

    Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

  8. #18
    Chłop
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Raczej tak, proponuję zwiększyć jednak RAM.
    Jest to niemożliwe ponieważ posiadam płytę główną tylko z dwoma slotami na RAM które są już zajęte.

  9. #19
    Chłop Awatar Hipno
    Dołączył
    Apr 2015
    Lokalizacja
    Leszno
    Postów
    21
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    To niestety musisz wyciągnąć pamięć i kupić np. 2×4 GB i będziesz miał 2 razy więcej pamięci RAM

  10. #20
    Chłop
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Hipno Zobacz posta
    To niestety musisz wyciągnąć pamięć i kupić np. 2×4 GB i będziesz miał 2 razy więcej pamięci RAM
    Wiem ale raczej kupowanie RAM DDR2 8GB w 2017 roku nie ma już sensu.Np. Attila jak sprawdzałem zużywa max 3,5GB RAM.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •