Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: Szybka pomoc - GRA

  1. #71
    Asuryan
    Gość
    Przede wszystkim dokup RAM, 16 to jednak dość mało, przydało by się co najmniej 32g.

    Rozważ też przejście na Windows 7 64 bit.

  2. #72
    Wojski Awatar Xantor
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    63
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez maciek-loko Zobacz posta
    Hej hej, o warhammer2 mowa...Mam taki problem
    Posiadam:
    i7 4790k procesor
    gtx1060
    16gRAM
    dysk ssd

    na ultra ustawieniach wyłączony antialiasing mam 30-40 fps, dramat - nie da się w to grać...

    Macie na to receptę? Zoptymalizowałem windows 10, powyłączałem wszystko co można. Kto ma jakieś propozycje?
    ogólnie mając podobny sprzęt tzw (750ti) lęcę bez zająknięcia przy włączonym antyaliasingu więc radziłbym sprawdzić temperatury proca w trakcie gry gdyż za bardzo innej możliwości nie widze no jeszcze zasilacz podaj jaki masz bo on też potrafi ściąc jak podaje złe napięcia ^^

    ad. dokupu ramu to młotek2 pod w10 nie wykorzystuje tych 16GB max 10GB chociaż mi nigdy nie przekroczyło 8GB(razem z systemem i całym włączonym syfem łacznie z przeglądarką z otwartymi 12 kartami oraz ciężkim antywirem ^^) więc jeśli nie zaśmiecasz systemu aplikacjami pracującymi w tle to spokojnie wystarczy zwłaszcza jak młota trzymasz na sdd

    ad2. podaj jeszcze typ ssd i prędkość ramu ;p
    Ostatnio edytowane przez Xantor ; 15-10-2017 o 21:55 Powód: odnośnie ramu

  3. #73
    Podczaszy Awatar Janek
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    709
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    17
    Otrzymał 19 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Przede wszystkim dokup RAM, 16 to jednak dość mało, przydało by się co najmniej 32g.
    Rozważ też przejście na Windows 7 64 bit.
    Jakie 32GB jaki Windows 7... Wymagania producenta do gry w ultra na 60+ FPS mają podane 8 GB RAM.
    Kupowanie 32GB tak w ogóle na ten moment do grania mija się z celem.

    Jak już to karta graficzna jest słabsza niż zalecane do grania na ultra, ale pewnie problem jest w jakimś specyficznym ustawieniu - z tego co pamiętam, to można chyba przełączyć renderowanie z DX12 na DX11 i to bym sprawdził w pierwszej kolejności.

  4. #74
    Wojski Awatar Xantor
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    63
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    akurat z dx, to na 12 powinno mu lepiej chodzić niż na czystej 11 przez samo zastosowanie nowszych i wydajniejszych technologi ^^

  5. #75
    Podkomorzy Awatar Chaak
    Dołączył
    May 2011
    Postów
    1 398
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    117
    Otrzymał 148 podziękowań w 116 postach
    Mam problem z odpaleniem bitwy zadaniowej Queeka w kampanii wiru. Zrobiłem wszystkie zadania, mam to niebieskie kółko na mapie, ale po teleportacji bitwa się nie załącza i, po prostu, zostaję w tym miejscu. Podejście i zaatakowanie tego bezpośrednio też nie działa. Z drugą bitwą nie miałem tego problemu.

    Spoiler: 

    疾如風徐如林侵掠如火不動如山

  6. #76
    Podkomorzy Awatar Chaak
    Dołączył
    May 2011
    Postów
    1 398
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    117
    Otrzymał 148 podziękowań w 116 postach
    Jest może możliwość cofnięcia wersji gry do stanu sprzed ostatniego patcha?

    疾如風徐如林侵掠如火不動如山

  7. #77
    Herold Północy Awatar Arroyo
    Dołączył
    Mar 2013
    Lokalizacja
    Oko Terroru
    Postów
    7 522
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 452
    Otrzymał 895 podziękowań w 631 postach
    Chodzi Ci o wersję przed beta patchem czy do wersji przed Mortal Empires?

    Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

  8. #78
    Podkomorzy Awatar Chaak
    Dołączył
    May 2011
    Postów
    1 398
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    117
    Otrzymał 148 podziękowań w 116 postach
    Przed ME, bo według mojego rozpoznania tematu, to on zepsuł Queeka.

    疾如風徐如林侵掠如火不動如山

  9. #79
    Herold Północy Awatar Arroyo
    Dołączył
    Mar 2013
    Lokalizacja
    Oko Terroru
    Postów
    7 522
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 452
    Otrzymał 895 podziękowań w 631 postach
    To chyba to będzie wersja 1.0.0 - w patchach Beta to masz.

    Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •