Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Ambasada Rzymu

  1. #31
    Szambelan
    Dołączył
    Jan 2013
    Postów
    2 329
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    411
    Otrzymał 216 podziękowań w 155 postach
    Ów poseł niestety zabłądził, tak jak jego poprzednicy dobre dziesięć lat wcześniej...

  2. #32
    Stolnik Awatar Nikczemnik
    Dołączył
    Mar 2016
    Lokalizacja
    Centrum dowodzenia Watykanem
    Postów
    1 137
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    423
    Otrzymał 152 podziękowań w 102 postach
    Rzymianie !
    Mimo waszych układów z Ardiajami i Ateńczykami plemiona Celtów nadal prowadzą z wami wojnę. Konflikt ten możemy zakończyć poprzez podpisanie tego układu :

    Traktat pokojowy wejdzie w życie jeśli :
    - Rzym wypłaci Icenom 500 denarii, jako mały podarek.
    - Wznowiony zostanie handel między naszymi państwami.
    - W życie wejdzie pon :

    Spoiler: 
    1. PoN obowiązuje 15 tur, licząc od tury, w której został zawarty.

    2. PoN można zerwać, ale Gracz zrywający PoN uiszcza jednorazową płatność 60 tys. denarii i może zaatakować dopiero w trzeciej turze, licząc od tury, w której ogłosił zerwanie, natomiast Gracz poszkodowany zmianą decyzji ma prawo zaatakować już w kolejnej turze ( jeśli to zrobi, gracz zaatakowany nie musi już czekać ).

    3. Gracze związani PoN mają dołożyć wszelkich starań, aby uniemożliwić Graczowi Trzeciemu zaatakowanie Gracza związanego PoN z terytorium drugiego Gracza związanego PoN (należy uzyskać zapewnienie obłożone wysoką karą od Gracza Trzeciego wpuszczanego na swoje terytorium, że nie wykorzysta tego w celu zaatakowania Gracza, z którym ma się PoN). Złamanie tej zasady skutkuje: zerwaniem PoN z winy Gracza, który umożliwił atak Graczowi Trzeciemu, jednorazową płatnością 60 tys. denarii od Gracza zrywającego na rzecz Gracza poszkodowanego, karą boską dla Gracza zrywającego.

    4. W sytuacji, gdy pierwszy Gracz związany PoN zaatakuje prowincję Gracza Trzeciego, w której będzie stacjonowała armia drugiego Gracza związanego PoN, drugi Gracz związany PoN ma do wyboru: wycofanie armii i umożliwienie przejęcia atakowanej prowincji pierwszemu Graczowi, albo błyskawiczne zerwanie PoN i walkę z pierwszym Graczem w obronie tej prowincji. Gracz zrywający PoN: uiszcza jednorazową płatność 60 tys. denarii na rzecz Gracza poszkodowanego (pierwszego Gracza związanego PoN), kieruje na siebie karę boską i ma zakaz wykonywania kolejnych ataków przez okres wskazany w pkt 2.

    5. Użycie szpiega (w tym w celach wykonania zwiadu) przeciwko Graczowi związanemu PoN traktowane jest jako zerwanie PoN z winy Gracza używającego szpiega, z jego winy. Gracz zrywający PoN: uiszcza jednorazową płatność 60 tys. denarii na rzecz Gracza poszkodowanego (pierwszego Gracza związanego PoN), kieruje na siebie karę boską.

    6. 7. Atak na Gracza związanego PoN (Icenów, Bojów, Rzymu, Aten i Ardiajów) jest traktowany jako zerwanie PoN.

    7. W przypadku zakończenia żywota przez jednego z graczy związanego ponem, traktat obowiązuje nadal między stronami, które przeżyły.


    Czekamy na waszą odpowiedź.
    Turnieje forumowe :
    I sezon ligi Rome total war
    II sezon ligi Rome total war
    III sezon ligi Rome total war
    Krwawe igrzyska
    Bursztynowy szlak 2v2
    Forumowa liga gwinta sezon 1
    IV sezon ligi Rome total war

    Kampanie online :
    KO 38
    Wielka kampania antyczna 1.0 - Swebowie
    Wielka kampania antyczna 1.2 - Icenowie
    Oderint, dum metuant - Kimmeria

    Międzynarodowe :
    Cup of Nations 2016/17
    Cup of Nations 2018

  3. #33
    Szambelan
    Dołączył
    Jan 2013
    Postów
    2 329
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    411
    Otrzymał 216 podziękowań w 155 postach
    Plemiona Celtów od tej pory będą traktowane pokojowo przez republikę...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •