Strona 2 z 32 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 320

Wątek: Pomoc techniczna !! FAQ !!

  1. #11
    Łowczy
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    138
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    No i znowu ja, kolejne pytanie mam

    Nurtuje mnie sprawa gwiazdek dla dowódców - strasznie mozolnie im przychodzą. Mimo, że stoczyłem jednym generałem wiele bitew nie przybyła mu ani jedna gwiazdka i właściwie tylko "infulence" ma +3...

    Najwyższa ilość gwiazdek jaką posiada najlepszy mój generał to dwie i jest to przywódca frakcji... stary dziadzio, którego szkoda nawet na wojnę wysyłać, bo umrze zanim dojdzie.

    Tak patrząc na inne frakcje (walczę obecnie głównie przeciwko Seleucydom), to ich dowódcy są bogato nacechowani różnymi profitami - domyślam się, że jest to ułatwienie dla komputera, żeby był bardziej wymagający, ale bez przesady... mi ani jedna gwiazdka nie chce wskoczyć

    Za to nie narzekam na Zarządzanie i Wpływy... Po zostawieniu w mieście gienka szybko nabiera odpowiednich umiejętności w rządzeniu niestety z wojną żaden sobie nie radzi za dobrze

    Czy to problem natury technicznej, czy też może tak mozolnie ma to wyglądać?

    Z tego co wyczytałem to Mini Mod Pack miał to korygować:

    Cytat Zamieszczone przez Kyuzo
    * Some trait changes (command stars & cursus honorum) by konny - poprawki w cechach postaci np. nasi generałowie wreszcie zdobywają gwiazdki dowodzenia jak należy, rzymscy dowódcy startują jako senatorowie (oczywiście tylko niektórzy)

    Zaczynam się powoli zastanawiać czy dobrze mam zainstalowanego tego mini moda, bo część zmian działa, a część jakby chciało, ale nie mogło

    Od razu takie pytanie - reinstalacja MMP wiąże się z przeinstalowaniem całego EB? Czy da się to tak jakoś sprytnie zrobić bez mozolnej instalacji wszystkiego od nowa?

  2. #12
    Podczaszy Awatar Kyuzo
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    552
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 3 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Co do 'gwiazdkowania' naszych gienków i przepakowania tych kompa w czystym EB było na ten temat sporo pisane w temacie o EB gdzieś od tego posta

    Natomiast, co do MMP to u mnie wszystko jest jak należy. Generałowie którzy mają mniej niż trzy gwiazdki praktycznie po każdej większej bitwie mogą liczyć na awans. Jednak im więcej gwiazdek tym trudniej zdobyć kolejne. Najlepiej opisane jest to w temacie o tym konkretnym mini modzie będącym częścią MMP.

    MMP, aż tak wiele w grze nie zmienia jeśli kampania odpala się przez Alx (a wcześniej nic się w tej kwestii nie kombinowało) to raczej nie ma szans, ze się źle zainstalował (w końcu ma instaler,a nie luźno spakowane pliki).
    Co do reinstalki to sądzę, że ponowna instalacja MMP i wszystkich innych mini modów, które się wgrywa po nim raczej nie powinna nic popsuć poza save`ami
    Tak czy inaczej po takiej akcji trza zaczynać kampanie od nowa...
    Osobiście zawsze w przypadku błędów z modami polecam pełną reinstalacje Romka od podstaw (dlatego zawsze mam skopiowany folder czystego RTW+dodatki).

  3. #13
    Łowczy
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    194
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    elo, zaisntalowalem moda ale jak go uruchomic ;d Nie mam pliku zeby to uruchomic o0 to trzeba podpiac pod cos czy co?

  4. #14
    Łowczy
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    138
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Jeśli zainstalowałeś samo EB 1.2 to powinieneś mieć osobną ikonę. Pod Alexandra masz opis jak zrobić odpowiedni skrót...

  5. #15
    Podkomorzy Awatar Aquila
    Dołączył
    Oct 2009
    Lokalizacja
    PZŃ
    Postów
    1 363
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    troszkę nie na temat.
    widzę, że po Eutychesie wyrasta nowy użytkownik, który ma wiedzę o modach. tak trzymaj BlackWood.

  6. #16
    Łowczy
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    194
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Cytat Zamieszczone przez Seraphin
    Jeśli zainstalowałeś samo EB 1.2 to powinieneś mieć osobną ikonę. Pod Alexandra masz opis jak zrobić odpowiedni skrót...
    zainstalowałem EB 1.1 potem 1.2 potem fixy. I klikam start-programy- EB-un EB i wyskakuje blad ze nie znalleziono czegos i zebym recznie zaznaczyl ;/ co to jest Validate?

  7. #17
    Łowczy
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    138
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Wszystko na pewno dobrze poinstalowałeś? W start->program-> Europa Barbarorum powinieneś wejść w ikonę "Play Single Player" i gra bezproblemowo powinna odpalić...

    Jeśli nie działa to coś zainstalować musiałeś źle... Ważne, żeby dokładnie instalować, jak jest w instrukcji!

  8. #18
    Gość

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Cytat Zamieszczone przez Aquila
    troszkę nie na temat.
    widzę, że po Eutychesie wyrasta nowy użytkownik, który ma wiedzę o modach. tak trzymaj BlackWood.
    Dzięki za pochwałę ale jest też Kyuzo.
    Cytat Zamieszczone przez ottoman
    Cytat Zamieszczone przez Seraphin
    Jeśli zainstalowałeś samo EB 1.2 to powinieneś mieć osobną ikonę. Pod Alexandra masz opis jak zrobić odpowiedni skrót...
    zainstalowałem EB 1.1 potem 1.2 potem fixy. I klikam start-programy- EB-un EB i wyskakuje blad ze nie znalleziono czegos i zebym recznie zaznaczyl ;/ co to jest Validate?
    Wszystko musisz dokładnie zrobić.Stwórz folder RTW.Najlepiej jeśli bedzie na dysku C.
    Zainstaluj tam caluśką Antologię.
    -Wejdz w podstawową wersje Romka.Wejdz do menu wyboru frakcji i wyjdz(wyłacz porady).
    -Nastepnie uruchom ponownie komputer.
    -Uruchom instalator EB 1.1
    -Pokieruj ścieżkę instalacji do folderu RTW( instalator bedzie też pytał gdzie ma dodatkowo zainstalować skróty w menu autostart ,pokieruj do Creative Assembly,wszystkie inne skróty tak samo)
    -po instalacji ,pojawią ci się zaznaczone trzy dodatkowe opcje ,kliknij dalej i wszystkie te dodatki instalujesz do folderu RTW(nie do EB,tak samo skróty autostart do Creative Assembly)
    -Następnie zainstaluj patch 1.2 (wybierz ścieżkę instalcji folder RTW nie EB , zanim klikniesz dalej, usuń te napisy po angielsku tak aby zostało tylko c\RTW i w tedy możesz kliknąć dalej).Zostanie do wybrania opcja autostart wiedz tak samo robisz kierujesz ją do Creative Assembly
    -Kolejny krok to wklejanie fixsów(jest ich trzy) ,wypakowujemy je za pomocą winrara (czyli prawym na poprawce i wypakuj pliki...).Poprawna ścieżka do której pakujesz to RTW\EB\data (zamieniasz)
    -Jeśli chcesz grać na dodatku Alexander (bo posiadasz podstawkę z wszystkimi dodatkami np.Antologię) pobierasz to: http://www.zshare.net/download/51697518abdc7e31/
    -Tam bedziesz miał folder EB.Kopiujesz ten folder i wklejasz do głównego folderu RTW (nie do EB) ,zamieniasz
    -Następnie klikasz prawym na ikonce Alex.exe(który masz na pulpicie ,ten dodatek do podstawowej wersji gry) .Wybierasz "właściwości".Tam gdzie pisze "element docelowy"
    nadpisujesz ten skrót -mod:eb -show_err -nm -noalexander
    -Powinno być tak C:\RTW\RomeTW-ALX.exe -mod:eb -show_err -nm -noalexander i bierzesz zastosuj.Po porostu do tej nazwy w elemencie docelowym czyli C:\RTW\RomeTW-ALX.exe doklejasz to -mod:eb -show_err -nm -noalexander tylko nie jedno obok drugiego,zrób spacją jeden odstęp.Teraz jeśli chcesz grać w EB ,wchodzisz przez skrót Alex.exe.
    Pozdrawiam.
    EDIT:Jesli rozpoczynasz nową kampanie ,zawsze odpalaj skrypty w grze.Klikasz na miasto i w lewym górnym rogu wyskakuje ci doradca.Klikasz na jego świecący portret i na czarno-zieloną ikonkę pod nim.Robisz tak zawsze jesli zaczynasz grę (od zapisu też)

  9. #19
    Łowczy
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    194
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    Cytat Zamieszczone przez BlackWood
    Cytat Zamieszczone przez Aquila
    troszkę nie na temat.
    widzę, że po Eutychesie wyrasta nowy użytkownik, który ma wiedzę o modach. tak trzymaj BlackWood.
    Dzięki za pochwałę ale jest też Kyuzo.
    Cytat Zamieszczone przez ottoman
    Cytat Zamieszczone przez Seraphin
    Jeśli zainstalowałeś samo EB 1.2 to powinieneś mieć osobną ikonę. Pod Alexandra masz opis jak zrobić odpowiedni skrót...
    zainstalowałem EB 1.1 potem 1.2 potem fixy. I klikam start-programy- EB-un EB i wyskakuje blad ze nie znalleziono czegos i zebym recznie zaznaczyl ;/ co to jest Validate?
    Wszystko musisz dokładnie zrobić.Stwórz folder RTW.Najlepiej jeśli bedzie na dysku C.
    Zainstaluj tam caluśką Antologię.
    -Wejdz w podstawową wersje Romka.Wejdz do menu wyboru frakcji i wyjdz(wyłacz porady).
    -Nastepnie uruchom ponownie komputer.
    -Uruchom instalator EB 1.1
    -Pokieruj ścieżkę instalacji do folderu RTW( instalator bedzie też pytał gdzie ma dodatkowo zainstalować skróty w menu autostart ,pokieruj do Creative Assembly,wszystkie inne skróty tak samo)
    -po instalacji ,pojawią ci się zaznaczone trzy dodatkowe opcje ,kliknij dalej i wszystkie te dodatki instalujesz do folderu RTW(nie do EB,tak samo skróty autostart do Creative Assembly)
    -Następnie zainstaluj patch 1.2 (wybierz ścieżkę instalcji folder RTW nie EB , zanim klikniesz dalej, usuń te napisy po angielsku tak aby zostało tylko c\RTW i w tedy możesz kliknąć dalej).Zostanie do wybrania opcja autostart wiedz tak samo robisz kierujesz ją do Creative Assembly
    -Kolejny krok to wklejanie fixsów(jest ich trzy) ,wypakowujemy je za pomocą winrara (czyli prawym na poprawce i wypakuj pliki...).Poprawna ścieżka do której pakujesz to RTW\EB\data (zamieniasz)
    -Jeśli chcesz grać na dodatku Alexander (bo posiadasz podstawkę z wszystkimi dodatkami np.Antologię) pobierasz to: http://www.zshare.net/download/51697518abdc7e31/
    -Tam bedziesz miał folder EB.Kopiujesz ten folder i wklejasz do głównego folderu RTW (nie do EB) ,zamieniasz
    -Następnie klikasz prawym na ikonce Alex.exe(który masz na pulpicie ,ten dodatek do podstawowej wersji gry) .Wybierasz "właściwości".Tam gdzie pisze "element docelowy"
    nadpisujesz ten skrót -mod:eb -show_err -nm -noalexander
    -Powinno być tak C:\RTW\RomeTW-ALX.exe -mod:eb -show_err -nm -noalexander i bierzesz zastosuj.Po porostu do tej nazwy w elemencie docelowym czyli C:\RTW\RomeTW-ALX.exe doklejasz to -mod:eb -show_err -nm -noalexander tylko nie jedno obok drugiego,zrób spacją jeden odstęp.Teraz jeśli chcesz grać w EB ,wchodzisz przez skrót Alex.exe.
    Pozdrawiam.
    EDIT:Jesli rozpoczynasz nową kampanie ,zawsze odpalaj skrypty w grze.Klikasz na miasto i w lewym górnym rogu wyskakuje ci doradca.Klikasz na jego świecący portret i na czarno-zieloną ikonkę pod nim.Robisz tak zawsze jesli zaczynasz grę (od zapisu też)
    O KURCZE ! Widze ze robilem kilka bledów dzieki

    edit
    UDALO SIE! KOCHAM WAS

  10. #20
    Łowczy
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    138
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: EUROPA BARBARORUM problemy techniczne!!

    No, brawo BlackWood
    Dokonałeś niemożliwego, stworzyłeś najbardziej toporną instrukcję do EB, gratulacje
    Ciekawe czy jeszcze się da prościej... :roll: heheh.

Strona 2 z 32 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Pomoc techniczna
    By Lwie Serce in forum Broken Crescent
    Odpowiedzi: 67
    Ostatni post / autor: 30-05-2018, 16:03
  2. DeI - pomoc techniczna
    By K A M 2150 in forum Divide et Impera
    Odpowiedzi: 252
    Ostatni post / autor: 28-05-2018, 21:55
  3. Pomoc Techniczna
    By in forum The Lord of the Rings: Total War
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 26-02-2014, 14:10
  4. Pomoc Techniczna.
    By in forum Roma Surrectum 2.5
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 17-01-2014, 00:11
  5. Pomoc techniczna
    By buger13 in forum Invasio Barbarorvm
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-04-2013, 17:40

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •