Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pytania początkujących graczy

  1. #11
    Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Jabłonna k. Warszawy
    Postów
    1 965
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    162
    Otrzymał 172 podziękowań w 113 postach
    Jakieś opcje powinny powinieneś mieć - jakiś bunt armii, bunt świty, proszenie o stanowisko


    Stary nick:kujon333


  2. #12
    Moderatorzy Globalni
    Dołączył
    Feb 2016
    Postów
    506
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    141
    Otrzymał 132 podziękowań w 90 postach
    co do tego szpiega to jeszcze zależy kto jest tym szpiegiem jak koleś nie przepadał za tobą to od początku to nie ma co się dziwić, tak samo w drugą stronę jak wyślesz go do wroga w której są jego przyjaciele albo goście z którymi ma dobre relacje to masz podobną sytuację.

    Największą rolę odgrywa ten system powiązań(relacji) między postaciami kto kogo lubi i takie tam, a na to wpływ mają nasze wojny, bitwy, dyplomacja i wiele innych. Szczerze wydaje się to super zaawansowane jednak w dalszym etapie gry nie ma za bardzo znaczenia bo jest się na tyle silnym że generałów masz na pęczki wystarczy patrzeć żeby nie zatrudnić gościa, którego sklepaliśmy kilka tur wcześniej jako naszego głównego generała.
    Spoiler: 







  3. #13
    Chłop
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Czy możne ktoś napisać co zrobić. Podejrzewam, że mam obcego szpiega i od jakichś 20 tur nie mogę atakować frakcji z którą mam wojnę. Podeszli i zaczęli oblegać moje miasto. Miasto padło a moje dwie armie stały obok i nic nie mogłem zrobić. Przeciwnik jest na czerwono a i tak nie mogę go zaatakować. Czy można to jakoś przerwać dyplomacją czy co ?
    Po iluś tam turach dalej:
    Na obecną chwilę zostało 5 frakcji z czego moje królestwo Yan, królestwo Wei którego nie mogę atakować ale on tez mnie nie atakuje, chociaż jesteśmy od polowy gry w stanie wojny. Został jeszcze mój koalicjant i jeden wasal. Wei ma ostatniego wasala, którego mogę atakować i zaraz go wykończę. Co mam zrobić żeby wygrać ? Jak zaatakować Wei ?

  4. #14
    Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Jabłonna k. Warszawy
    Postów
    1 965
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    162
    Otrzymał 172 podziękowań w 113 postach
    A jak to wyglądało, że nie mogłeś zaatakować go? Może miałeś marsz włączony i nie podszedłeś na tyle blisko żeby Twoje wojska pomogły. Jak wszystko dobrze zrobiłeś to możliwe, że jest ot bug - miałem coś podobnego. Spróbuj zawrzeć pokój. Wtedy mi się udało tak zrobić i to nawet bez wywoływania wojny


    Stary nick:kujon333


  5. #15
    Moderatorzy Globalni
    Dołączył
    Feb 2016
    Postów
    506
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    141
    Otrzymał 132 podziękowań w 90 postach
    Potwierdzam to jest jakiś bug, który nie wiadomo jak powstaje ja w mojej kampanii mam to samo z jakimś gówno państwem, które ma twierdze w górach i nie mogę wydać rozkazu ataku i po prostu jestem w wojnie niby nie przeszkadza w niczym ale drażni bo jest ta czerwona kropka na mapie. Trzeba liczyć, że w nadchodzącym patchu poprawią ten błąd i będzie wszystko ok
    Spoiler: 







  6. #16
    Chłop
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Zostałem na mapie tylko ja 68 chyba komandorii i Wei 13 komandorii. Pozostali już nie istnieją. Jesteśmy w stanie wojny. On mnie nie atakuje ja jego nie mogę. Pat. Nielubi mnie chyba za jakieś 450 pkt więc pokój pewnie by mnie kosztował z połowę mapy.
    OK teraz tak, za pokój zapłaciłem mu dwie prowincje a on mi 8000. Kliknąłem po zawarciu pokoju koniec tury. Od razu zaatakował mnie w 7 miejscach bez wypowiadania wojny. On jest teraz dla mnie żółty. Odpowiedziałem atakami i mogę go już atakować bez wypowiedzenia wojny a nawet zawarłem z nim układ handlowy pomimo zabrania mu trzech prowincji. Normalnie jaja. jeszcze w takiego medka nie grałem.

  7. #17
    Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Jabłonna k. Warszawy
    Postów
    1 965
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    162
    Otrzymał 172 podziękowań w 113 postach
    No właśnie o to chodzi w tym bugu - zawierasz pokój i tłuczesz


    Stary nick:kujon333


  8. #18
    Moderatorzy Globalni Awatar Chaak
    Dołączył
    May 2011
    Postów
    1 739
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    203
    Otrzymał 218 podziękowań w 168 postach
    Jest gdzieś opcja przyspieszenia animacji poruszania się na mapie kampanii? Znalazłem to tylko pod przewijającymi się frakcjami u góry, kiedy czekam na swoją turę ale muszę to co kolejkę od nowa włączać, bo nie zapisuje mi tego na stałe.

  9. #19
    Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Jabłonna k. Warszawy
    Postów
    1 965
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    162
    Otrzymał 172 podziękowań w 113 postach
    Z tym też jest jakiś bug, bo po iluś tam razach w końcu zapamięta. Jeśli chodzi też o animacje własnej frakcji to spróbuj dziabnąć R (w WH działało). Tutaj bym jednak nie używam bo widoczność na mapie potraf być cienka i można się nieźle wyłożyć.


    Stary nick:kujon333


  10. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:


Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •