Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Spolszczenie modyfikacji.

  1. #21
    Chłop Awatar Nigel
    Dołączył
    Feb 2013
    Lokalizacja
    Gorzów Wielkopolski
    Postów
    20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    nie, nie rozumiesz co ja piszę do Ciebie
    Myślę, że rozumiem tylko nie bardzo zgadzam się z Twoim podejściem. Krótko mówiąc; jeśli w XV-XVI wieku w Polsce lekkie oddziały konne uzbrojone "po ussarsku" pochodzące z serbskich obszarów monarchii węgierskiej nazywane były "Racami" to nie widzę najmniejszego powodu by zgadzać się na określanie ich "huzarami" tylko dlatego, że analogiczne oddziały w innych państwach takie miano nosiły. Spolszczenie, nie oszukujmy się, jest kierowane do Polaków - wątpię by ktoś z Serbii grał na nim w MK 1212.

    ja też sprawdziłem ponownie. Jest jednak kilka jednostek o podobnej nazwie: hussar, gussar, huszar i huszars. Wszystkie nazwano Huzarzy. Gussar jest wspólna dla Ks. Małopolski i Wlk. Ks. Serbii, a inne są dla Królestwa Węgier i Chorwacji czy Bułgarii i jeszcze kogoś tam. I po tej weryfikacji przyznaję Ci rację - dam znać Noyanowi, żeby przypisał jednostce polskiej i serbskiej nazwę Racowie.
    No to super. Czyli jednak jakoś tam się zrozumieliśmy ;-)
    to już jest prośba do twórców moda a nie do twórcy spolszczenia
    Masz rację, to była tylko dygresja.
    Każda prawda przechodzi przez trzy etapy: najpierw jest wyśmiewana, potem zaprzeczana, a na końcu uważana za oczywistą. A.Schopenhauer

  2. #22
    Cześnik
    Dołączył
    Aug 2011
    Postów
    219
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam czy spolszczenie jest już ukończone bo zasubskrybowałem i widać jakieś dziwne znaki zamiast niektórych liter nie wiem może robię coś nie tak.Zmieniłem język w steam na polski ale dalej to samo.

  3. #23
    Podkomorzy
    Dołączył
    Aug 2012
    Postów
    1 388
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    25
    Otrzymał 149 podziękowań w 88 postach
    Jest ukończone. Musisz zrobić 3 rzeczy, aby spolszczenie działało poprawnie:
    - w ustawieniach gry na Steamie ustawić język polski
    - zasubskrybować spolszczenie
    - wywalić plik UPC_Polish.pack z katalogu gry
    Człowiek nie jest stworzony do roboty! Od roboty są roboty! - Jan Himilsbach

  4. #24
    Cześnik
    Dołączył
    Aug 2011
    Postów
    219
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Tylko w folderze data nie mam tego pliku UPC_Polish.pack

    Nie wiem o co chodzi spolszczenie zasubskrybowane i nie działa poprawnie tylko są dziwne znaczki w niektórych miejscach, a inne mody to trzeba odsubskrybować czy tylko odznaczyć,bo mam jeszcze ancient empire
    Ostatnio edytowane przez Vorenus ; 11-01-2020 o 17:19

  5. #25
    Podkomorzy
    Dołączył
    Aug 2012
    Postów
    1 388
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    25
    Otrzymał 149 podziękowań w 88 postach
    Jakie masz te znaczki? Inne mody wystarczy tylko odznaczyć w menedżerze modów. Spolszczenie powinno też być chyba na końcu, jako ostatni mod do załadowania.
    Człowiek nie jest stworzony do roboty! Od roboty są roboty! - Jan Himilsbach

  6. #26
    Cześnik
    Dołączył
    Aug 2011
    Postów
    219
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    No na końcu mam spolszczenie, zrobiłem wszystko zasubskrybowałem a wcześniej zmieniłem w steam na Polski tylko nie mam w data tego UPC_Polish.pack nie wiem czemu może antywirus usunął. Zobacze teraz i jak coś dam skreena z tymi dziwnymi znaczkami.

    screena chyba nie wrzucę bo mi chyba ten klawisz nie działa,ale to chyba jakieś czeskie litery bo sprawdziłem w necie np. takie coś š

  7. #27
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    495
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    167
    Otrzymał 178 podziękowań w 116 postach
    Cytat Zamieszczone przez Vorenus Zobacz posta
    No na końcu mam spolszczenie, zrobiłem wszystko zasubskrybowałem a wcześniej zmieniłem w steam na Polski tylko nie mam w data tego UPC_Polish.pack nie wiem czemu może antywirus usunął. Zobacze teraz i jak coś dam skreena z tymi dziwnymi znaczkami.

    screena chyba nie wrzucę bo mi chyba ten klawisz nie działa,ale to chyba jakieś czeskie litery bo sprawdziłem w necie np. takie coś š
    Klawisz możesz mieć domyślnie ustawiony a może być tak, że masz jakąś inną funkcję przypisaną do klawiatury.
    Wejdź w opcje steama i pod inny sobie przypisz klawisz funkcję screenów.
    Przy okazji sprawdź jaką masz klawiaturę, bo te ścierwo Windows ostatnio sobie przestawia i potem można być zdziwionym.
    Ciekawi mnie, to co u ciebie ma miejsce, bo to też ważne dla robiących spolszczenie, bo może być to jakiś błąd kodowania a może u ciebie coś?

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  8. #28
    Cześnik
    Dołączył
    Aug 2011
    Postów
    219
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pod F12 mam na steamie hehe zrobiłem screena ale jest za duży rozmiar nie wiem jak to zmniejszyć ok już mam zobaczcie czy jest ok takie cuda pokazuje zamiast polskich liter. Nie wiem czy da się to otworzyć mogłem coś sknocić
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    • Typ pliku: png 11.png (11.8 KB, 27 odsłon)

  9. #29
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    495
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    167
    Otrzymał 178 podziękowań w 116 postach
    Cytat Zamieszczone przez Vorenus Zobacz posta
    Pod F12 mam na steamie hehe zrobiłem screena ale jest za duży rozmiar nie wiem jak to zmniejszyć ok już mam zobaczcie czy jest ok takie cuda pokazuje zamiast polskich liter. Nie wiem czy da się to otworzyć mogłem coś sknocić
    Co on taki mały? Co to znaczy za duży rozmiar?
    Podlinkuj sreena ze steama, bo ja nic nie widzę, nawet jako moderator globalny nie jestem wstanie tego zedytować by cokolwiek zobaczyć.

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  10. #30
    Cześnik
    Dołączył
    Aug 2011
    Postów
    219
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Dobra zobacz teraz kurcze tutaj samo kompresuje te screeny wystarczy wgrać Widać czy znowu nic dodałem screena w załączniku i samo skompresowało
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    • Typ pliku: jpg 1.jpg (19.8 KB, 23 odsłon)
    Ostatnio edytowane przez Vorenus ; 14-01-2020 o 21:28

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •