Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: MEDIEVAL TOTAL WAR - Problemy techniczne

  1. #1
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    MEDIEVAL TOTAL WAR - Problemy techniczne

    Najczęstrze problemy

    Tak jak w temacie.Po odpaleniu kampanii w medievalu po jej zaladowniu sie wywala mnie na pulpit bardzo prosze o pomoc i z gory dziekujeTak BTW to mam medievala polska wersje zlota edycja

  2. #2
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    4
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Help!po odpaleniu medievala na xp nie dziala kampania.

    Witam, miałem podobny problem. Rozwiązanie znalazlem na jednym z zagranicznych portali. udostępnił je gosć znany jako peter_de123.
    Musisz pobrać sobie tego fixa:
    http://rapidshare.com/files/115211547/M ... x.zip.html

    Instrukcja: pliki button_ipnext.BIF oraz button_ipprev.BIF wklejamy do "\campmap\buttons".

    Teraz sie nie powinno wywalać.

    Niestety mój Viking Invasion ma jeszcze jeden błąd - mianowicie w roku 1205 wywala się do windy. Prawdopodobnie równiez jakaś grafika jest skopana (podobnie jak w przypadku 2 powyższych plików). Może ktoś poradził sobie z tym problemem? Ja przeryłem zagraniczne fora i nic Próbowałem grać kilkoma nacjami (Polacy, Węgrzy, Aragończycy) i efekt zawsze ten sam.

  3. #3
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Help!po odpaleniu medievala na xp nie dziala kampania.

    dzieki wielkie

  4. #4
    Chłop
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    1
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Help!po odpaleniu medievala na xp nie dziala kampania.

    czesc i czolem ;P
    ja mam troszku inny problem.
    zakupilem sobie wlasnie Medieval + Shogun (ta taka z CD projektu), biore instaluje Medka, z odpaleniem kampani byl problem ale pliczek na to poradzil ktory kolega wyzej wstawil
    SEDNO SPRAWY:
    odpalam bitwe i lipa - nie moge sterowac jednostkami w czasie walki :f

    sprzet na ktorym gram:
    DualCore 2.0, GF 9600 GSO, 2GB ram, dysk i reszta bzdurek

    slyszalem ze na kartach z serii 8x i 9x GF nie da sie sterowac jednostkami ale wierze ze wy wierni fani pomozecie rozwiazac problem!

  5. #5
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    4
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Help!po odpaleniu medievala na xp nie dziala kampania.

    Hm...
    Spróbuj wyłączyć jeden z rdzeni procesora (jak to zrobić, poszukaj w googlach). Podobno 2 rdzenie powodują problemy z Medievalem (ale pewności nie mam, bo mam stacjonarnego kompa z jednordzeniowym procem).

    Może pomoże, choc wiem że jakieś problemy z GForcami serii 8x i 9x były i chyba nikt na to nic nie poradził (podobnie jak na problem roku 1205 i 1320).

    Pozdr

  6. #6
    Chłop
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    1
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Błagam o pomoc !!!

    Witam, mam wielki problem gdyż nie mogę odpalić gry Mediewal Total War. Po zainstalowaniu gry i włączeniu jej po prostu się zacina, przez sekundę słyszę jakiś dźwięk dochodzący z gry, następnie pojawia się czarny ekran i gra jest zawieszona.
    Grę mam oryginalną zakupioną w "klasyce gier", dokładniej jest to "złota edyja". Kiedyś działało wszystko bez problemu, ale po formacie już nie działa. Gdzieś na jakimś forum wyczytałem, że medieval świruje pod nowszymi sterownikami, próbowałem zainstalować starsze, ale wielkie z tym problemy. Już naprawdę nie wiem co robić, pomóżcie mi błagam. Mój komputer to laptop Asus model: Duo T2130.

    PS. Naprawdę pomóżcie, nie wiem co już robić...

  7. #7
    Gość

    Re: Błagam o pomoc !!!

    Cytat Zamieszczone przez antoni888
    Witam, mam wielki problem gdyż nie mogę odpalić gry Mediewal Total War. Po zainstalowaniu gry i włączeniu jej po prostu się zacina, przez sekundę słyszę jakiś dźwięk dochodzący z gry, następnie pojawia się czarny ekran i gra jest zawieszona.
    Grę mam oryginalną zakupioną w "klasyce gier", dokładniej jest to "złota edyja". Kiedyś działało wszystko bez problemu, ale po formacie już nie działa. Gdzieś na jakimś forum wyczytałem, że medieval świruje pod nowszymi sterownikami, próbowałem zainstalować starsze, ale wielkie z tym problemy. Już naprawdę nie wiem co robić, pomóżcie mi błagam. Mój komputer to laptop Asus model: Duo T2130.

    PS. Naprawdę pomóżcie, nie wiem co już robić...
    Sprecyzuj dane karty grafiki i resztę, zobaczę co można pomóc

  8. #8
    Chłop
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    16
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Błagam o pomoc !!!

    Też mam złotą edycję i miałem podobny problem: każda bitwa mi się uruchamiała, ale jak chciałem wystartować kampanie to pojawiał się właśnie czarny ekran;/ Nie kombinowałem ze sterownikami, tylko zmniejszyłem rozdzielczość mapy strategicznej i pomogło. Czasem za dobry komp nie jest dobry do starych gier
    Jak nie ja, to kto? Jak nie teraz, to kiedy?
    Ktoś musi grać, zawsze - Total War forever !!

  9. #9
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    4
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Błagam o pomoc !!!

    Proponuje zajrzeć tu: viewtopic.php?f=39&t=473

  10. #10
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    31
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Help!po odpaleniu medievala na xp nie dziala kampania.

    Natomiast u mnie Medek ma problemy z wyłączeniem się. Prawie zawsze trzeba wyłączać za pomocą alt+ctrl+del, a czasem nawet resetować. Sprzęt mam dosyć stary. Trochę grzebałem w plikach, ale problem był wcześniej.
    Mam złotą edycję.

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Third Age Total War 3 - Problemy techniczne
    By Kyuzo in forum Third Age
    Odpowiedzi: 828
    Ostatni post / autor: 28-12-2017, 15:20
  2. Problemy Techniczne
    By Salvo in forum Radious Mods
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 12-11-2015, 23:25
  3. SHOGUN TOTAL WAR - Problemy techniczne
    By Pawel in forum Shogun & Mongol Invasion
    Odpowiedzi: 78
    Ostatni post / autor: 13-07-2014, 21:07
  4. Problemy techniczne
    By Belfalast in forum European Wars I
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 15-01-2014, 22:20
  5. Problemy techniczne?
    By Boniek in forum Warsztat rusznikarza (Empire: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29-08-2009, 09:47

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •