Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 217

Wątek: MEDIEVAL TOTAL WAR - Problemy techniczne

  1. #21
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2009
    Postów
    9
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Medival a vista

    Głowy pod topór nie dam, ale wydaje mi się, że problemem nie jest Vista sama w sobie tylko twoja karta graficzna. Problem pojawia się w kartach które obsługują DX10 w których zastosowany jest nowy tryb kolorów cRGB zamiast RGB. Są dwa wyjścia. Albo zastosujesz FIX'a do sterowików ( mam go gdzieś na dysku, przetestuje i sprawdze czy działa to tu zamieszcze), albo stawiasz wirtualnego XP w programie vmware workstation i w ustawieniach wyłączasz DirectDraw i Direct 3D - powinno ruszyć. Dam Ci znać za 2 dni, jak będe miał chwile czasu to sprawdze czy w tej konretnie grze to zadziała.

  2. #22
    Chłop
    Dołączył
    Dec 2009
    Lokalizacja
    Trzebiatów
    Postów
    4
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Medival a vista

    chlopaki maja racje .... u mnie na laptoku z vista tez wszystkie MTW2 razem z rome i oczywiscie empire chodza pieknie .... radze poszukac sterownikow pod karte ( nowych albo starych) pzdr

  3. #23
    Chłop
    Dołączył
    Feb 2010
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Problem z włączeniem gry

    mam podobny, a może ten sam problem: instaluję grę, uruchamiam ją, wybieram tryb kampanii, wybieram nację i klikam na rozpoczęcie rozgrywki, pojawia się pasek z oknem wczytywania i nagle wywala mnie do Windows a gra się zamyka.
    Czy jest jakiś sposób na ten problem?
    z góry dzięki i pozdr

  4. #24
    Chłop
    Dołączył
    Mar 2010
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Zacinanie

    Witam. Posiadam tzw Złotą Edycję. Ale niestety, mimo, że gra ma swoje lata, na mapie strategicznej straszliwie mi się "tnie" przy przesuwaniu całości mapy jak i niestety kursora. W czasie bitwy jest to dużo mniej widoczne. Czego to może być wina? Mój sprzęt to laptop (Dual Core, 2GB, GF 8600GS), a system Vista.
    Z góry dziękuję za pomoc.

  5. #25
    Wojski
    Dołączył
    Mar 2010
    Postów
    89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Ktoś poradził sobie z niekompatybilnością gry z kartami 9xxx

    Mam 9600GT i po odpaleniu bitwy mam takie coś (dźwięk działa):

    Rome Total War : Antologia

  6. #26
    Wojski
    Dołączył
    Dec 2009
    Lokalizacja
    Pokój na piętrze,krzesło
    Postów
    62
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Ktoś poradził sobie z niekompatybilnością gry z kartami 9xxx

    Też mam 9600GT i nie mam takich problemów.Zmień sterowniki graficzne







    ''Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych.''

    — Napoleon Bonaparte (1769-1821)

  7. #27
    Wojski
    Dołączył
    Mar 2010
    Postów
    89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Ktoś poradził sobie z niekompatybilnością gry z kartami 9xxx

    A jakie ty masz ?
    Rome Total War : Antologia

  8. #28
    Chłop
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    36
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Ktoś poradził sobie z niekompatybilnością gry z kartami 9xxx

    Ja mam Gigabyte 9800 GT i jest wszystko ok
    "Jest napisane" nauczcie się


  9. #29
    Wojski
    Dołączył
    Mar 2010
    Postów
    89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Ktoś poradził sobie z niekompatybilnością gry z kartami 9xxx

    No super chłopaki. Też sie ciesze ze wam idzie, ale może jakaś pomoc ?
    Jakie macie sterowniki . Ja mam najnowsze w wersji 196.21 z 2010.01.19
    ale pamiętam ze na troche starszych miałem to samo

    http://www.nvidia.pl/object/winxp_196.21_whql_pl.html


    EDIT:

    Zmieniłem sterowniki do wersji starszej 174.16 . Teraz mam 15 latek na sekundę i w trybie szerokiego ekranu to wygląda tak :

    Kod:
    Jak widać jednostki są poucinane , mam 15 klatek/s a w dodatku nie mogę zaznaczyć żadnej jednostki na mapie


    A w trybie zwyczajnego ekranu:
    Kod:
    Tutaj z kolei jednostki widać ale przy zaznaczaniu jakiejkolwiek zaznacza sie inna,  jednostki prześwitują przez menu wyboru jednostek i dodatkowo dalej mam 15 klatek/s
    Rome Total War : Antologia

  10. #30
    Stolnik Awatar Dunkel
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Zacinanie

    szczerze to jeszcze mi MTW nie poszedł na nowszym sprzęcie, tylko stary dobry komp, ze starymi sterownikami daje satysfakcję z gry nieprzerywanej wypadami do windy. Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże, bo ja akurat idę na łatwiznę, czytaj siadam na starym kompie i gram.

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Third Age Total War 3 - Problemy techniczne
    By Kyuzo in forum Third Age
    Odpowiedzi: 828
    Ostatni post / autor: 28-12-2017, 15:20
  2. Problemy Techniczne
    By Salvo in forum Radious Mods
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 12-11-2015, 23:25
  3. SHOGUN TOTAL WAR - Problemy techniczne
    By Pawel in forum Shogun & Mongol Invasion
    Odpowiedzi: 78
    Ostatni post / autor: 13-07-2014, 21:07
  4. Problemy techniczne
    By Belfalast in forum European Wars I
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 15-01-2014, 22:20
  5. Problemy techniczne?
    By Boniek in forum Warsztat rusznikarza (Empire: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29-08-2009, 09:47

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •