Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Oblężenia

  1. #1
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Ożegów
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Oblężenia

    Witam! Mam pewien problem. Nie wiem jak u was ale u mnie w zamku na porządku dziennym jest otwieranie bram wrogowi podczas oblężenia. Nie wiem po co wydaję koku na fortyfikację skoro i tak wróg wchodzi jak przez drzwi. Jak temu zaradzić? Może jakieś mody. I proszę o parę rad jak dobrze odpierać oblężenia.

  2. #2
    Chłop
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    45
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Oblężenia

    Trzymaj własnego szpiega i zabójcę w mieście, na pewno pomoże.
    EDIT:
    Rany, zabójcę oczywiście. Wstydzę się.

  3. #3
    Gość

    Re: Oblężenia

    Pamiętaj, że komp podsyła gości by przekupić twojego generała, chyba że masz za dowódcę dajmio, czy kogoś z rodziny...Ważne też na jakim grasz poziomie trudności, na normalnym, czy łatwym to nie ma problemu z obroną, schody zaczynają się wraz ze wzrostem trudności hehe.

  4. #4
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Ożegów
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Oblężenia

    Dzięki za odpowiedz ale chyba się nie zrozumieliśmy. Napiszę jeszcze raz:
    1)Rozbudowuję zamek do maksymalnego poziomu(chyba cytadela)
    2)Posyłam do cytadeli pełny garnizon(16 oddziałów)
    3)Atakuje mnie wróg i...
    4) :shock: mam otwarte gramy w zamku! A wróg już biegnie by mnie zmasakrować.
    W co tu się gra?! Po co mi ten zamek skoro i tak walka toczy się normalnie,tyle że na małej przestrzeni(jeszcze trudniej bo nie można użyć swojej konnicy). Jest jakiś mod na zamknięcie bram twierdzy?

  5. #5
    Gość

    Re: Oblężenia

    Mój poprzednik co ci odpowiadał, dobrze napisał, masz jakieś ścierwo co ci bramy otwiera,co podesłał go nieprzyjaciel, musisz mieć swoich w zamku, ja jeszcze stawiam forty graniczne, co działa jak kontrwywiad i po sprawie, po co mod, skoro wszystko dobrze hula

  6. #6
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Ożegów
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Oblężenia

    A w stworzonych bitwach też są szpiedzy? Sprawdziłem to wcześniej tzn.stworzyłem własną bitwę(a raczej oblężenie) i dalej ten sam problem! Brama otwarta na full. A w kampanii aktualnie mam inwazję Mongołów więc przydał by się zamek z prawdziwego zdarzenia a nie atrapa. I screen:
    http://img253.imageshack.us/i/111gv.png/
    Czy to normalne?

  7. #7
    Gość

    Re: Oblężenia

    To nie jest normalne, u mnie tego nie ma. Grasz rozumiem Złotą Edycją, czy inną? Jakbyś podesłał sava z kampanii, to zerknę o co tam chodzi.

  8. #8
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Ożegów
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Oblężenia

    Gram w Warlord Edition(są tam dodane pojedyncze jednostki które wybijają całe oddziały wroga-Kensai czy jakoś tak) wersja 1.00 co ciekawe na filmikach z wersji podstawowej też widać otwarte bramy(z You Tube). Ściągnę patcha i zobaczę czy coś się zmieni.

  9. #9
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Ożegów
    Postów
    33
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Oblężenia

    Eutyches,mógłbyś dodać screeny ze swojego zamku by pokazać bramę. Bardzo bym prosił bo to mnie zaniepokoiło:
    http://www.youtube.com/watch?v=H1GR02Wk9n4

  10. #10
    Gość

    Re: Oblężenia

    Witaj.
    Dopiero pod twoją sugestią doprowadziłem do sytuacji, by być obleganym. Nigdy wcześniej jak gra wyszła, czy też teraz po powrocie do niej nie pozwalałem sobie na luksus bycia oblężonym poprowadzeniu obrony zamku osobiście. Wyprowadzam wojska z zamku i naprzód. Dlatego nie zwróciłem uwagi na tę przypadłość Shoguna, tutaj bramy są otwarte, od Medka 1 jest już normalniej, zamykane bramy itd...Mieli to kiedyś poprawić, ale jak widzę nie zmieniono tego. Odpowiadając na twoje pytanie o moda, by zmienić tę przypadłość, nic o tym nie wiem, poszukam, ale wątpię by było coś modyfikującego.
    Dlatego musisz zmienić taktykę gry, by nie dawać się osaczać, w symulacji obrony jest tak jak pisałem i jeszcze jeden z kolegów forumowiczów. Wiem, dziwne to ale swoisty bug, który np. mi się nawet podoba hehe...
    pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Oblezenia osad
    By Nezahualcoyotl in forum Gród
    Odpowiedzi: 38
    Ostatni post / autor: 25-01-2015, 00:03
  2. Oblężenia - o co w tym chodzi?
    By Wujo123 in forum Dojo
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 02-02-2013, 12:41
  3. Błąd podczas oblężenia
    By husaria98 in forum Komenda uzupełnień (Napoleon: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 09-01-2013, 16:00
  4. [ROZWIĄZANE] Oblężenia
    By Dekat in forum Podzamcze (MTW II, Kingdoms - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 02-02-2011, 15:18
  5. Żałosne oblężenia w Napoleonie
    By Desperado32 in forum Komenda uzupełnień (Napoleon: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 10-07-2010, 09:41

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •