Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [Rozwiązane] Problem Malta

  1. #1
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    [Rozwiązane] Problem Malta

    Witam
    Zaczalem grac Sycylijczykami . Posiadam wyspe Malte a na niej krola i dziedzicow .. niestety nie moga sie z niej ruszyc ... tylko ksiezniczka albo emisariusz moga ja opuscic .. Czy ktos wie co jest grane ?
    Druga sprawa to nie moge okretem wplynac nawet na centralne morze srodziemne.

    Pozdrawiam i licze na pomoc

  2. #2
    Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Dołączył
    Oct 2010
    Postów
    5 929
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    190
    Otrzymał 423 podziękowań w 260 postach

    Re: Problem Malta

    Emisariusz, księżniczka, szpieg, biskup i zabójca opuszczą wyspę - potrzebują do tego najniższego poziomu portu.

    By wyciągnąć armię, musisz mieć flotę. Na każdym morzu po jednym okręcie (minimalnie) by móc przeprowadzić desant na wybrzeże tegoż morza. W przypadku obecności jakiegokolwiek okrętu wroga - łączność jest przerywana.

    Nie wiem czy to jest takie jasne, jakby co pisz.



  3. #3
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Problem Malta

    No okey , wiem o co chodzi. Tylko ze jest problem ze nie moga wbic na to morze co otacza wyspe. Jest to centralne morze srodziemne , z kazdej strony probowalem i nie da sie. Nie wiem , moze cos zle robie ?

  4. #4
    Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Dołączył
    Oct 2010
    Postów
    5 929
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    190
    Otrzymał 423 podziękowań w 260 postach

    Re: Problem Malta

    W ciągu tury możesz przeskoczyć tylko o jedno pole, poza tym nie każda prowincji ma możliwość przeskoku do sąsiednich, może w tym tkwi problem? Nie mam Medka I, więc pomagam z pamięci.



  5. #5
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Problem Malta

    ale ja nawet okretem nie moge wplynac na to morze centralne ktore otacza wyspe
    A on jest w kwadratowym polu na ktore nie moge wejsc. Tak samo zauwazylem jest z rodosem.

    wrzucam screena



    anybody hlp ?

  6. #6
    Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Dołączył
    Oct 2010
    Postów
    5 929
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    190
    Otrzymał 423 podziękowań w 260 postach

    Re: Problem Malta

    Eh... Toż to o tym pisałem. Geografia Morza Śródziemnego, przyjdzie Pan na poprawkę, za tydzień o tej samej porze.

    Spójrz gdzie jest Malta. Nie, nie jest na ... Morzu Centralnym. Spójrzmy na mapę geograficzną ... Malta nie jest w połowie drogi między Syrakuzami, a Bengazi. Teraz spójrzmy na ten prostokąt ze screena. Widzimy? Wychodzi z niego kreska (po lewej stronie, mniej więcej w połowie lewego boku. Kończy się kółeczkiem, a w niej kropa. Tak, to jest prawdziwa lokalizacja Malty. By z niej przetransportować jednostki na Sycylię potrzebujesz min. 1 okrętu w Kanale Malty i kolejny na akwenie wokół Sycylii.

    Domyślam się, że na to Morze Centralne i za Chiny Ludowe nie wpłyniesz, ale z racji tego, że nie ma tam z kim handlować, to i tak nic nie tracisz.



  7. #7
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Re: Problem Malta

    Masakra , jaki jestem ....

    Dzieki za pomoc



    *******
    Spoko.
    Sprawa zamknięta.
    S.

Podobne wątki

  1. [ROZWIĄZANE] Problem PFM
    By darasb1973 in forum Magistratum (Rome II - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12-01-2014, 09:53
  2. [ROZWIĄZANE] Problem-CD Key
    By Aracz in forum Podzamcze (MTW II, Kingdoms - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 15-01-2013, 20:46
  3. [ROZWIĄZANE] Problem z map.rwm
    By Lex in forum Castra Romana (Rome: TW, BI - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27-09-2012, 14:38
  4. [ROZWIĄZANE] Problem z multiplayerem!
    By danieldamian PL in forum Castra Romana (Rome: TW, BI - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 23-04-2011, 07:46
  5. Malta i technologie w dyplomacji (2 problemy)
    By Nagano in forum Warsztat rusznikarza (Empire: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-02-2010, 19:31

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •