Strona 41 z 41 PierwszyPierwszy ... 31394041
Pokaż wyniki od 401 do 408 z 408

Wątek: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM

  1. #401
    Chłop
    Dołączył
    Aug 2015
    Postów
    37
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam, mam problem. Chciałbym zmniejszyć efekty cząsteczkowe, z "Wysokich", na "Średnie". Problem w tym, że jak zmieniam nic to nie daje, bo z jakiegoś powodu ustawienia się resetują. Próbowałem dodać następujące linikii
    gfx_effects_quality 2;
    gfx_particle_effects_quality 2;
    gfx_particle_effects 2;
    do pliku z ustawieniami, ale to nie pomagało. Z góry dziękuję za pomoc.

  2. #402
    Chłop
    Dołączył
    Mar 2017
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam, przejrzałem sporą część wątku i nie znalazłem rozwiązania. Mam dziwny problem z E: TW. Grę pobrałem ze Steama, sprawdzałem spójność itd. Gra się uruchamia jednak jedyne co jest tego oznaką to fakt zmiany kursora na tego z gry i dźwięk gdy najadę na niewidoczne przyciski w menu. Mogę je normalnie naciskać ale na ślepo bo ogólnie widzę tylko pulpit. Co ciekawe gdy wymuszę uruchomienie gry na zintegrowanej grafice Intela to gra działa normalnie, tyle że ta karta jest za słaba żeby pociągnąć grę na średnich, może na niskich podziała. Problem występuje na laptopie Asus R510J: Intel I5-4200H; GTX 950M; 8GB ramu, 1366x768 o ile wgl to ma znaczenie. Szukałem w necie i jedyne co znajduję na ten temat to sytuacje gdy ktoś miał stare sterowniki do karty graficznej i wtedy występował taki problem. Jednak tamta sprawa miała miejsce kilka dobrych lat temu a ja swoje sterowniki mam aktualne. Zdecydowałem się nawet poinstalować wszystkie aktualizacje do windowsa ale też nie pomogło. Mam Windowsa 8.1

  3. #403
    Xeir
    Gość
    Próbowałeś grać w "oknie". Ogólnie problem wygląda na jeden z tych z dwoma kartami graficznymi znaczy odsyłam do tego tematu: http://steamcommunity.com/app/10500/...9722050440336/

  4. #404
    Chłop
    Dołączył
    Mar 2017
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Właśnie korzystałem już z tego tematu... Problemem nie jest zły wybór karty, a dziwne nie wyświetlanie gry poza kursorem po odpaleniu na karcie Nvidii. Tego drugiego ze zmianą parametru próbowałem ale teraz po reinstalacji spróbuję może jeszcze raz.

    Edit
    Nadal jest to samo. Gra się uruchamia ale widzę pulpit, odpalenie w oknie też nic nie daje, zmiana rozdzielczości także. Mogę normalnie zamknąć grę na czuja naciskając "Wyjście".

  5. #405
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2017
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Hej

    Ostatnio przestały działać mi klawisze w grze; nie mogłem przewinąć intro, kliknąć ESC, by wyjść do menu... Próbowałem naprawić(?) to za pomocą Przywrócenia Kopii Zapasowej. Po jej zakończeniu próbowałem odpalić grę z marnymi skutkami! Wyskakuje taka informacja.
    Chcę dodać, że na Napoleon: Total War również występuje problem z klawiszami, jednak nie chcę tego ruszać - jeszcze się zepsuje.

    http://imgur.com/a/x5Yj5

  6. #406
    Łowczy Awatar Sulejman I
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    169
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 14 podziękowań w 11 postach
    Szału można dostać z tym Empire...
    Wszystko ładnie działało, a teraz nie chce się włączyć. Pojawiają się takie pliki w folderze:
    1. empire_1332_crash_2018_6_10T19_41_20C0.mdmp
    2. empire_1332_crash_2018_6_11T15_52_7C0.mdmp
    3. empire_1332_crash_2018_6_11T16_1_5C0.mdmp

    Kolejne pojawiają się z próbą uruchomienia. Ktoś coś?

  7. #407
    Chłop Awatar gerycax
    Dołączył
    Jan 2013
    Postów
    6
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam mam taki problem (nie znalazłem go na forum) gra mi z normalnego Empire transformowała w Total War: EMPIRE – Definitive Edition. wcześniek na tym samym kompie gra hulała bez zarzutu a ostatnio kiedy znów zainstalowałem okazuje sie ze nie odpala klikam na ikonę i nic. Gra na Steam ... Próbowałem przeinstalować. nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem..

  8. #408
    Patroni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    205
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    79
    Otrzymał 78 podziękowań w 57 postach
    Lepiej później niż wcale Ale jaja^^
    W katalogu steama, masz plik o nazwie
    Steam.exe.old

    Zamień mu nazwę i nadpisz

    Steam.exe

    Jak sama nazwa wskazuje, to starsza wersja pliku i zrobi Ci aktualizację steama.
    Mnie to pomaga, jest gra na steamie głupieje.
    Poniżej dwa screeny:
    a.jpg

    b.jpg
    KLIKNIJ! KLIKNIJ!
    Dawniej Eutyches ( 2007/08 - 2014 )nie człowiek, a kotołak

  9. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:


Strona 41 z 41 PierwszyPierwszy ... 31394041

Podobne wątki

  1. Third Age - Problemy techniczne
    By Kyuzo in forum Third Age
    Odpowiedzi: 288
    Ostatni post / autor: 20-04-2017, 19:49
  2. Problemy Techniczne
    By Salvo in forum Radious Mods
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 12-11-2015, 23:25
  3. Problemy techniczne
    By Ensis in forum DarthMod Empire
    Odpowiedzi: 152
    Ostatni post / autor: 26-09-2015, 17:44
  4. Problemy techniczne
    By Belfalast in forum European Wars I
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 15-01-2014, 22:20
  5. Problemy techniczne?
    By Boniek in forum Warsztat rusznikarza (Empire: TW - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29-08-2009, 09:47

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •