Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 348

Wątek: Szybka pomoc - GRA

  1. #331
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2018
    Postów
    1
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam
    Mam następujący problem z total war rome 2, w ustawieniach grafiki widzi tylko kartę intel hd z pamięcią 512mb.
    Mowa o laptopie, mam w nim kartę geforce gtx 950m której gra nie widzi.
    Jaka jest tego przyczyna?

  2. #332
    Chłop
    Dołączył
    May 2014
    Postów
    21
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    MamMam TR2 edycja Cesarska. Problem dotyczy bitwy a dokladnie bitwy na terenie las , po przejściu do bitwy ektan jest czarny. Zauważyłem to TYLKO na tym konkretnym rodzaju terenu.
    Identycznie gdy wybieram własną bitwe w terenie leśnym po przejściu do bitwy ekran czarny.
    Ogólnie nie mam żadnych problemów z grą. Komp spełnia wymagania gram ogólnie na wysokich ustawieniach.
    Po tym zdarzeniu z lagowaniem bitwy był problem z uruchamiania gry ale już się uruchamiania sama gra.
    Zaznaczam że gram zawsze w trybie ofline.
    Ostatnio edytowane przez hanibal3399 ; 19-05-2019 o 23:14

  3. #333
    Łowczy
    Dołączył
    Apr 2014
    Postów
    162
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 32 podziękowań w 23 postach
    W trybie jakim? W oknie?

    To się dzieje dopiero od jakiegoś czasu czy od zawsze?

    Jaki masz sprzęt?

    Tak na szybko to może karta nie wyrabia? Próbowałeś obniżyć ustawienia? Odpal nową kampanię i zobacz czy problem występuje nadal.
    Tylko że w sumie to na każdej prawie że mapie są drzewa.

    Ja raz na rome2 miałem taki błąd, że po wygranej bitwie morskiej, w której moja flota osaczała wrogie miasto wywalało mi do pulpitu, musiałem po prostu odpuścić tą bitwę, a konkretnie ta osada to była phangoria w prowincji bosporus. Kampanię udało mi się skończyć.

  4. #334
    Moderatorzy Globalni Awatar Chaak
    Dołączył
    May 2011
    Postów
    1 827
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    249
    Otrzymał 248 podziękowań w 186 postach
    Możesz sprawdzić spójność plików przez Steama.

  5. #335
    Chłop
    Dołączył
    May 2014
    Postów
    21
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gram w trybie Ofline.

    KOMPUTER STACJONARNY
    Procesor: Intel Core i3 3220 4x3.30GHz
    Obudowa: ANTEC PC
    Karta graficzna: nVidia GT 420 2GB HDMI DVI VGA
    Pamięć RAM: 4GB
    Dysk Twardy: 250GB
    Płyta główna: INTEL DELL MOTHERBOARD
    Chłodzenie procesora: INTEL COOLER
    System operacyjny: Windows 7

  6. #336
    Moderatorzy Lokalni Awatar Cysorz
    Dołączył
    Apr 2019
    Lokalizacja
    Cysorstwo
    Postów
    341
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    201
    Otrzymał 78 podziękowań w 49 postach
    To może być nawet brak jakiegoś patcha w instalacji z płyty (jedno z zabezpieczeń antypirackich) - odpal steam w trybie online i zaczekaj aż gra się zaktualizuje. Po tym przełącz na offline i sprawdź czy problem nadal występuje.
    Cysorz to ma klawe życie

  7. #337
    Chłop
    Dołączył
    May 2013
    Postów
    9
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pytanie techniczne. Moja karta graficzna to GeForce GTX 1660Ti ( 6GB pamięci ). W ustawieniach graficznych pokazuje, że mam 3 GB pamięci. Czemu tak jest ?

  8. #338
    Szambelan Awatar Il Duce
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    7 478
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    91
    Otrzymał 282 podziękowań w 203 postach
    Stare TW są nie dostosowane do lepszych kart i niezbyt zoptymalizowane i po prostu "nie widzą" większej ilości pamięci. Czemu tak jest? To już pytanie do CA.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

  9. #339
    Chłop
    Dołączył
    May 2013
    Postów
    9
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Stare TW są nie dostosowane do lepszych kart i niezbyt zoptymalizowane i po prostu "nie widzą" większej ilości pamięci. Czemu tak jest? To już pytanie do CA.
    Rome 2 stary taki nie jest. Czyli widzi maksymalnie 3 GB w każdej konfiguracji ?

  10. #340
    Szambelan Awatar Il Duce
    Dołączył
    Jul 2012
    Postów
    7 478
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    91
    Otrzymał 282 podziękowań w 203 postach
    Może bardzo stary nie jest ale jakby nie patrzeć ma już 6 lat. Być może da się coś pokombinować w plikach gry albo ściągnąć jakiś fanowski patch,ale gwarancji nie dam bo sam nigdy tego nie robiłem,musiałbyś ewentualnie poszukać rozwiązania w internecie.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Szybka pomoc - STEAM
    By voitek in forum Magistratum (Rome II - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 177
    Ostatni post / autor: 26-11-2019, 21:59
  2. Szybka pomoc
    By Kyuzo in forum Jo (Shogun 2 - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 395
    Ostatni post / autor: 04-04-2019, 23:13
  3. Nie mogę uruchomić proszę o szybką pomoc
    By dom133 in forum Magistratum (Rome II - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-09-2013, 19:20
  4. Błąd Data_0.pack proszę o szybką pomoc ;-)
    By gisiu512 in forum Podzamcze (MTW II, Kingdoms - pomoc techniczna)
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 03-08-2010, 17:31

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •