Strona 173 z 173 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 1730

Wątek: Potop Total War

  1. #1721
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    571
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    196
    Otrzymał 197 podziękowań w 130 postach
    Cytat Zamieszczone przez Lanca04 Zobacz posta
    Dzięki wielkie, gra się odpaliła, mam tylko jeszcze jedno pytanko, czy w modzie da się zmniejszyć liczbę żołnierzy w jednostce, ponieważ gra trochę zacina przy bitwie pełnych armii a takowej opcji w ustawieniach nie ma.
    Nie powinno nic zacinać
    https://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=66507

    Spróbuj tego, bo właśnie piękno moda każdego a szczególnie takich, to w epickich bitwach.

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  2. #1722
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2019
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Dzięki za pomoc, niestety niewiele to zmieniło dla przykładu odpaliłem bitwę historyczną pod Wiedniem, i w dalszym ciągu jest praktycznie nie grywalna z powodu spowolnienia i zacięć. Chyba, że jakoś to źle zainstalowałem ale tam pisało tylko wybrać launcher kingdom i zatwierdzić.

  3. #1723
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    571
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    196
    Otrzymał 197 podziękowań w 130 postach
    Podaj mi jaki masz sprzęt, system, bo prawdopodobnie tam coś jest niezbyt, znaczy się Medek 2 to stara gra

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  4. #1724
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2019
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Tak myślę, że to wina procesora intel core i5 4200u cpu 1.60ghz 2.30ghz, bo reszta sprzętu już w miarę normalna. Dlatego też chciałem tą liczbę jednostek zmniejszyć bo te spowolnienia i cięcia normalnie nie występują.

  5. #1725
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    571
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    196
    Otrzymał 197 podziękowań w 130 postach
    Cytat Zamieszczone przez Lanca04 Zobacz posta
    Tak myślę, że to wina procesora intel core i5 4200u cpu 1.60ghz 2.30ghz, bo reszta sprzętu już w miarę normalna. Dlatego też chciałem tą liczbę jednostek zmniejszyć bo te spowolnienia i cięcia normalnie nie występują.
    Ustaw sobie wielkość oddziału najmniejszą na początek, możliwe że to prawda z tym procesorem, to laptop? Laptopy do gier, to ciężka sprawa, ale próbuj. Jeszcze weź wyłącz antyaliasing i napisz czy, coś to dało.

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  6. #1726
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2019
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Właśnie w tym cały problem, w tym modzie nie ma opcji zmniejszenia jednostki, i tak to laptop, jak wyłączę antyaliasing to jest pewna poprawa, ale w sumie ogólnie to nie jest wielki problem bo dopiero jest dyskomfort w graniu przy dwóch pełnych armiach gdzie w oddziale jest po około 200 osób. Także nie ma problemu po prostu byłem ciekawy czy jest gdzieś opcja zmniejszenia jednostek, bo nie ma takowej w opcjach obrazu.

  7. #1727
    Podkomorzy
    Dołączył
    Aug 2012
    Postów
    1 393
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    27
    Otrzymał 151 podziękowań w 90 postach
    Jak może nie być w modzie opcji zmiany wielkości jednostki, skoro to jest ustawienie w grze?
    Człowiek nie jest stworzony do roboty! Od roboty są roboty! - Jan Himilsbach

  8. #1728
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2019
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Jak widać nie ma. 20200216131428_1.jpg

  9. #1729
    Podkomorzy
    Dołączył
    Aug 2012
    Postów
    1 393
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    27
    Otrzymał 151 podziękowań w 90 postach
    No bo tam tego nie ma, w złym miejscu szukasz.
    Człowiek nie jest stworzony do roboty! Od roboty są roboty! - Jan Himilsbach

  10. #1730
    Chłop
    Dołączył
    Apr 2019
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Faktycznie byłem pewny, że to w ustawieniach obrazu będzie a ta opcja jest w ustawieniach kamery, mój błąd

Strona 173 z 173 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173

Podobne wątki

  1. Falcom Total War 3 : The Total Conquest
    By in forum Mody wszelakie
    Odpowiedzi: 81
    Ostatni post / autor: 02-01-2020, 13:39
  2. [Recenzje modów] Sicilia Total War (mod do Rome: Total War)
    By Arroyo in forum Archiwalne wiadomości
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 29-03-2014, 12:38
  3. Napoleon total war vs Empire total war
    By vinett in forum Napoleon: Total War
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 18-08-2011, 07:38

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •