Mi na łatwym się nie udaję . Ta bitwa jest jedną z trudniejszych.
P.S Bo jedyną .
Mi na łatwym się nie udaję . Ta bitwa jest jedną z trudniejszych.
P.S Bo jedyną .
SHOGUN (problem na win 7) + mongol
MEDIEVAL (spoko) + viking
ROME (klimatyczne) + barbarian + alexander
MEDIEVAL 2 (świetne) + kingdoms
EMPIRE (duży potencjał i bardzo wciągająca)
NAPOLEON (dobra kampania)
SHOGUN 2 (nie grałem)
ROME 2 (wiąże wielkie nadzieje)
Starcraft total war (premiera 2099)
Wygrasz to jeśli do bitwy pod Cheroneą dojdzie przy użyciu pierwszej armii Alexandra.Zamieszczone przez chochlik20
Chodzi o to,że jak w każdym mieście,który zdobędziesz doszkolisz wojsko i ruszysz na kolejną bitwę tymi samymi wojskami,to będą doświadczone pod Cheroneą i łatwiej wygrasz.
Mówię z własnego doświadczenia.
Ale tu chodzi o bitwę historyczną... :?
Ja przeszedłem te bitwę na łatwym, średnim i trudnym. Napisane było w instrukcji że kolejna bitwa historyczna powinna się odblokować, a tak się nie stało.
http://www.crktw.fora.pl
klan Total War
Nie?
Ja przeszedłem to na łatwym i odblokowała się bitwa nad Granikiem czy jakoś tak ( nie grałem w Alka z pół roku )
Ta to jest dopiero nie do przejścia. Rzeka - po drugiej stronie masa perskich łuczników konnych przy jednym oddziale łuczników
pieszych po naszej stronie... :?
No i oczywiście trochę piechoty...
Pod Granikiem się zatrzymałeś? Ja na normalu doszedłem pod Issos i dopiero tam mam trudności
A mógłbyś się pochwalić taktyką?
Chętnie poczytam
Na vh bardzo trudne jest oblężenie Halikarnasu, Gaugamela to prawdziwy hardcore a i ostatnia bitwa nad Hydaspesem nie należy do łatwych.
Musiał bym jeszcze raz zagrać, bo ostatnio grałem w Aleksandra z pół roku temu. Ale teraz jest weekend więc będę mieć czas. I chyba lepiej założyć nowy temat o bitwach historycznych, bo tutaj jest temat o Cheronei.Zamieszczone przez McAbra
Założyłem osobny temat o bitwach
viewtopic.php?f=62&t=12442