Ja pograłem trochę w football manager 2011 Jagiellonią i w ogóle nie ogarniam, tzn. znam już zasady i opcję, ale co bym nie robił, to na razie wygrałem tylko z młodzieżowym zespołem Jagi, a reszta sparingów z nawet 2 ligowcami i spotkania z drużynami ekstraklasy to niemal pogrom, zawsze dostaje kilka bramek i przeważnie nic nie strzelam :?
Nie grałem w FM2011, ale podejrzewam, że jest tak samo jak w 2009 i 2010, gdzie podobnie się męczyłem z taktykami i słabo wychodziło.
Ściągnij sobie taktyki z neta, na początku najlepiej jakąś solidną, uniwersalną 4-4-2, bo pod to raczej ustawisz sobie obecnie posiadanych zawodników. Potem to już decyzja jaka taktyka ulubiona i pod nią ćwicz to, co posiadasz plus zakupy. Moim Bałtykiem poza wymienionym standardem gram 4-2-3-1 na własnym boisku (wąskie) i przeciwko zespołom grającym skrzydłami, a przeciwko silnym zagranicznym 4-4-1-1. W związku z tym muszę dbać o dobrych OP, najlepiej OP/N i DP.
Staraj się znaleźć dogodne pozycje dla danego zawodnika i nie dokonuj zbytnich rewolucji w składzie. W 2010 parametr 14 starczał na polską ligę, ale ograny skład poradzi sobie z gorszymi zawodnikami w drużynie.
nie ogarniam tych serii... nudne to i na nic nie miałem wpływu - no i crashe co jakis czas, pomimo patchow. jestem na nie
Crashy nie uświadczyłem, trzeba się wgryźć, więc na pewno trudno i łatwo się zniechęcić.
A poza możliwością ustawienia treningów, najęcia sztabu szkoleniowego, prowadzenia scoutingu, ustawieniu zespołu, taktyki, składu, wynajem, zakupy zawodników, sprzedaż, kontakt z prasą, innymi menadżerami, kluby filialne, no w skrócie - poza wszystkim związanym z zarządzaniem klubem rzeczywiście na nic nie ma wpływu
Podejrzewam, że to kwestia gustu.
Powodowany ogólnym zniechęceniem do korupcjogennej naszej kopanej, zacząłem budować potęgę ulubionego klubu w nowej odsłonie Football Manager 2012. Uwzględnili poprzednie sugestie fanów, baaa dodano samouczek, więc każdy może spróbować kariery na miarę Alexa Fergusona czy innych
Rzeczywistość żałośnie skrzeczy, ale od czego są gry, eliminacje do przyszłych Mistrzostw...
Kapitalnie zrobiony menadżer, oczywiście ma swoje bolączki, ale są nie wpływające na realizm rozgrywki. A gram od wielu lat w tę serię
Nie chce spamować,dlatego tu zadam swoje pytanie
Mianowicie planuje zaopatrzyć się w dobrego piłkarskiego Managera,ale nie wiem którego
Zastanawiam się nad Fifa Manager 12 i Football Manager 12,który lepszy?
Grałem w Fifa Manager 08 i Football Manager 09 i stwierdzam że Football jest trudniejszy(był)
Także który wersja lepsza(aktualna)i co możecie napisać o obu wersjach?
Z góry dziękuje
Ja miałem ciekawą sytuację w fm 11 udało się być zwolnionym, wpadłem w spiralę porażek, formy poopadały (grałem bez 0 wczytywania, a wiem że każdy zawsze coś tam wczyta, jak jakoś b. pechowo przegra czy coś, ale ja 0), miałem takie mecze, że oddawałem po 20 strzałów, poprzeczke, słupek, a przegrywałem 1:0, wyrzucili mnie- stworzyłem od nowa postać i dałem ją do tego samego zespołu- wygrałem prawie wszystko Lechią w 2 części sezonu i dostałem się do europejskich pucharów (a byłem w końcówce tabeli, może 4 od końca, ale tabela była dość płaska)
Dostałem dziś FM 2012 8-)
Napiszę tak,miałem sporą przerwę od Managerów piłkarskich,i teraz mam problem żeby się połapać
No ale w końcu mój ostatni FM to wersja 2009,coś czuje że początek łatwy nie będzie