Strona 60 z 69 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 685

Wątek: Piwo

marengo
    Gość

Re: Piwo

Jeżeli chodzi o alkohole na bazie miodu, to niezłe są miody pitne, ale to nie każdy. Dobrze wchodzi natomiast krupnik, najlepiej zrobiony samemu z wykorzystaniem odpowiedniej jakości spirytusu i prawdziwego miodu. Polecam, choć niektórym może wydać się przyciężkawy i zbyt korzenny. Na szczęście mój organizm toleruje go w zadowalającym stopniu Ciężko trafić na naprawdę dobre piwo smakowe, mimo sporej oferty świata piw. Koźlaki są niezłe.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach

Cytat Zamieszczone przez fenr1r
    Ciechan miodowy jest dla mnie paskudny, zajeżdża chemią. Bardzo dobry był Krakauer miodowy, słodki, o wyraźnym smaku miodu gryczanego. Był bo browar zbankrutował. Dobre jest też Piwo na miodzie gryczanym z Jabłonowa.

Jak wódkie się zaczyna lubić to znaczy, że ma się problem :p Co to znaczy "piję jak muszę"?
    Lubelska Antonówka jest całkiem smaczna. Gorzką miętową można pić bez zapity. Na dłuższe posiedzenia, czy imprezy tylko wódka. Po piwie bardzo boli mnie głowa na drugi dzień. Szczególnie po koncernowych sikaczach.
    Bo ja wódkie nie lubię, ale są sytuacje, że tylko wódkie wchodzi w gre. Np dziś idziemy na koncert, wiec przed jakaś wódeczka musi wejść, bo po piwach to sie tylko sikać chce :p

No ale jak możesz czuć w ciechanie chemię? Dla mnie to taki "elitarne" piwo, jak kupuje sobie jakąś wiekszą pulę piw, to zawsze dokupuje jednego ciechana miodowego żeby sobie osłodzić to gorzkie życie

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach

Jak wódkie się zaczyna lubić to znaczy, że ma się problem :p
    No właśnie mam kumpla, co to lubi filmy z flaszeczką oglądać
    Co to znaczy "piję jak muszę"?
    Powiedzmy kielon na urodzinach czy coś okazjonalnego. Mus to mus.
    Nie lubię miodowych - ostatnia była to łomża miodowa, wypita 4 lata temu i do tej pory mam po niej koszmary.

Kupcie sobie atak chmielu albo to drugie co podkręcałem - to dopiero zachmieli wam mordy
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

Ja tam jestem ortodoksem. Jak piwo to jasne że pełne... Miód pitny to miód pitny, jak piwo to gorzkie. Słodzę sobie życie innymi rozrywkami

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach

Rowing Jack bardzo smaczny. A swoje piwko ktoś warzy może? W Browamatorze są fajne zestawy za nie-aż-tak-dużą kasę, ale roboty (nawet sama dezynfekcja trochę zajmuje) jest sporo i łatwo coś spieprzyć. Teraz czekam na milk stouta, zobaczymy co wyjdzie.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ja zawsze chciałem coś swojego zrobić. Czy takie brewkity za 50 zł z allegro wystarczą? Nie mam żadnych sprzętów, beczek, pipet itd

edit: Piję właśnie grand imperial porter i nie wiem za bardzo czym się różni od koźlaka z miłosławia, chyba jest bardziej palony i bardziej gorzki. Taka jest właśnie różnica między tymi gatunkami?

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Temat trochę umarł, więc żeby ponownie go rozruszać, wrzucę trunek którym ostatnio się raczę.

I takie pytanie do imć koneserów. Obecnie znowu jestem na obczyźnie w Kanadzie ( tym razem pewnie już na stałe ), ale jak wróciłem z moich pierwszej gastarbeitowskiej wycieczki, to zaznaczyłem rodzinie ( a dokładniej babci, która sama lubi walnąć bronka ), że ma mi nakupować Ciechana Wybornego. To był sierpień 2012. Przyznam, że mi kompletnie nie wchodził, ledwie zmęczyłem te skromne 20 Ciechanków w tydzień. Jakby za dużo drożdży? Popsuli ten browar? Od półtora roku go nie piłem i nie wiem, czy to był tylko wypadek przy pracy, zaczęli kombinować, czy też moje gusta się zmieniły ( zacząłem lubić pszeniczaki, a to raczej nie jest smak dla konesera zwykłych koncernówek )?
    Jakby nie patrzeć, to właśnie Ciechan był chyba takim prekursorem mody na piwa regionalne w Polsce. Może za bardzo poszli w masówkę? Wie ktoś co w trawie piszczy?
    Ostatnio edytowane przez Marat ; 06-07-2014 o 02:26
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Pokusiłem się ostatnio na 2 browarki z Ambera: Johannes i Amber Chmielowy

Spodziewałem się po obu szczerze powiedziawszy czegoś lepszego, pomimo dość, wg mnie, niskiej ceny (2,80 i 2,40). Oczywiście w stosunku do masówek całkiem smaczna alternatywa. Jednak mimo tego to i tak podobne do siebie średniaki. O dziwo chmielowe miało słabszą goryczkę od Johannesa, powiedziałbym nawet że całkiem dobrze wyważoną miał chmielowy (chociaż możliwe, że różna zawartość alkoholu trochę wpłynęła na odczuwalność goryczki).

Podsumowując: Bardziej polecam Ambera Chmielowego za dobry stosunek smaku do ceny.

Stary nick:kujon333

Pampa
    Gość
    Hehehe a w biedronkach pojawił się Piast i Bosman. Oba piłem po raz pierwszy i stosunek cena/jakość jest w porządku

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Potwierdzam niezłą ocenę, z tym że dawno piłem. Może sam kupię żeby sobie pamięć odświeżyć.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 60 z 69 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów