Dyskusja ogólna

"Wejdź tu z dobrej woli i zostaw choć trochę szczęścia, które przynosisz." Mod osadzony w świecie Warhammer.

Moderator: Araven

Re: Call of Warhammer - dyskusja ogólna. AKTUALNA WERSJA - 1.5

Postautor: Ensis » 29 gru 2011, 23:51

autor: isilendil
Changes of the 1.5 patch:

New Faction – Chaos Dwarfs.
New provinces on the strategic map.
New units, including: the Knights of Origo, Deserters, Anakonda’s Amazons, Golfang Maneater’s Ogres, the Black Mountain Boyz,
Notlob's Orc Artillery, Mudat’s Half-Orcs, Dragon Company, Dark Lands Marauders, Shield Maidens,
Chaos Ogres, Chaos Trolls, Stone Trolls, Norsca Dwarven Warriors, Norsca Dwarven Crossbows,
Forest Goblin Spears, Forest Goblin Archers, Oglah Khan's Wolfboyz, Anvil of Doom, Earthshaker Cannon ,
Death Rocket, Vidovdan Guard, Cataphracts, Raiders, Triumphalists, Minotaurs,
Various Hobgoblins
Chaos Warriors and Marauders reskinned into the colours of their Dark Gods. Slaaneshi Warriors revamped.
New battle AI, ReallyBadAI by Germanicu5
New settlement strat models
New general strat models
New unique generals for some factions
New scripts, including:

- Conclave of Light factions cannot fight each other;
- new scripted battles fol all factions (except Elves and Chaos);
- new interesting quests with various powerful rewards;
- AI armies strengthened, boasting more unique and elite units;
- settlements change names when captured by another faction;
- scripted alliance between Chaos Dwarfs and Chaos or Orc factions;
- new mercenaries and unique units scripts.
- new Crom invasion script, closer to fluff.

Tons of new videos – new mercenaries, unique troops and events.
New and expanded texts and descriptions.
New units cards and info pictures for some factions.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320935
Obrazek
Awatar użytkownika
Ensis
Administrator

Postautor: Amrod » 30 gru 2011, 1:52

Te 5GB to jest cały mod czy tylko patch? O.o
Apollo invicto stella del giorno
Ti saluto per sempre in eterno ritorno
Cantiamo il sole la luce e il blu
Il nero e la notte nom ci sono piu
Awatar użytkownika
Amrod
Słońce Niezwyciężone

Klan: Sacred Band
Ulubiona część: Rome

Postautor: Ensis » 30 gru 2011, 8:01

Prawdopodobnie cały mod, ale po rozpakowaniu zajmować będzie jeszcze więcej.

PS: Rosjanie potrafią kompresować pliki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ensis
Administrator

Postautor: Herod » 30 gru 2011, 10:09

Installing.
1. The Mod is installed over M2TW Kingdoms version 1.5
2. Unzip the archive with the Mod, launch the installer (file with extention EXE) and install the Mode into the folder Medieval II Total War\mods\
3. Get sure that there has appeared a new folder Call_of_Warhammer in the folder mods!!! If it is not there, search for it in the folder \Program Files, maybe the path of installment was given in a wrong way. When you find it, drag the folder Call_of_Warhammer int your folder Medieval II Total War\mods\ . In this case you will also need to edit the path in the tag into correcnt one.
5. The mod is started by the shortcut on the desktop, or by the file \mods\Call_of_Warhammer\warhammer.bat
6. Play.

Tak Amrodzie. Samodzielny.
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Eutyches » 30 gru 2011, 14:10

Piękna wiadomość, mimo braku czasu- jestem daleko z przygodami Gotreka i Felixa, i jak nigdy zagram krajanami Gotreka :)
edit:
ściągam :)
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

Ulubiona część: Shogun

Postautor: Herod » 30 gru 2011, 16:38

Szybko tego nie pobiorę. Drażni mnie ta waga moda. Czego mogli tyle nawalić? Bo lista zmian i dodatków nie wskazuje na taką wagę -kilkanaście jednostek, nowa frakcja, nowe prowincje (dla krasnoludów chaosu)... najwidoczniej to te nowe Video... mam wielką nadzieję, że tym razem ktoś doświadczony i znający się na rzeczy wziął się za to, bo niektóre papierowe efekty (Filmik Krucjaty)... ale w sumie niech i będzie.
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Andrus » 30 gru 2011, 16:39

Ja sobie odpuszczę na razie cyrylica mnie przerasta...
Andrus
Aquilifier

Postautor: Eutyches » 30 gru 2011, 21:45

Andrus pisze:Ja sobie odpuszczę na razie cyrylica mnie przerasta...

Nie ma takiej opcji, masz do wyboru przy instalacji 2 języki- rosyjski, albo angielski :)
Ściagałem z linka dwuczęściowego, co zapodał stronę Martin von Carstein, po pewnym czasie, to nawet sprawnie to poszło, niestety, czasami może się któryś ściągnąć z błędem, i trzeba od początku. Mod po instalacji ma 12 giga w porywach :)

edit:
żart z ich strony :?: , bez wzgledu czy wybierzesz opcje angielska czy rosyjska instalacji, masz grę z cyrylicą...Ja rosyjski trochę znam, ale dla nieobeznanych to mordęga, spróbuję jeszcze raz zainstalować, hmmmm
Ta wersja czeka na zangielszczenia nadzieja między innymi w naszym rodaku, że z innymi to ruszy, bo cyrylicy nie widać w menu kampanii, są puste, miejsca, dopiero jak sie dalej w chodzi wszystko jest po rosyjsku...Cóż zagram, zobaczę co tam wymyślili :)
Już zaczęło się :lol: :lol: :lol:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=512664
English_Menu
edit:
Tradycyjnie- niestabilny próbowałem długobrodymi chwila i wywaliło...Z dwa razy, możliwe,że chwilowy błąd, jednostki mówią po rosyjsku, mi tam nie przeszkadza hehe, podejrzewam ze wersja zangielszcona będzie jak poprzednio bardziej stabilna, nie chce mi się pod jednego moda kombinować z ustawieniami systemu itp...łącznie z grą, ale to co zobaczyłem na początku...Pierwszy cytat podczas ładowania, to słowa Gotreka :)Martin von Carstein się domyśla bo to krótkie zdanie, co często powtarzał krasnolud hehe...
-----
oczywiście że jeszcze spróbuję :)
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

Postautor: Herod » 30 gru 2011, 22:04

jednostki mówią po rosyjsku

Będę musiał więc wykastrować moda (wydzierając to i owo w sounds). To jest Warhammer. Niemiecki - tak (Staroświatowy). Angielski - tak. Rosyjski? Jak będę grał Kislevem to tak. Inaczej - zdecydowanie nie.
Twórcy notorycznie, od dwoch lat starają się wzbudzić ninawiść potencjalnych fanów (którzy nie żyją na krańcu świata), niechęć do ich produktu. Proszę bardzo. Jak im nie zależy - nie bronię. TA:TW pokazuje klasę, a też dzieło rosjan (?) chyba.

Więc prawdopodobnie wszyscy, jak jeden mąż, poczekamy na wersję Gigantusa. Na stabilną, lekką, usprawnioną wersję. Po angielsku.
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Ensis » 31 gru 2011, 8:31

Eutyches pisze:edit:
żart z ich strony :?: , bez wzgledu czy wybierzesz opcje angielska czy rosyjska instalacji, masz grę z cyrylicą...Ja rosyjski trochę znam, ale dla nieobeznanych to mordęga, spróbuję jeszcze raz

To było przecież wiadomo bo instalatory często są w wielu językach, Rosjanie mają to do siebie że najpierw przejmują się o swoich rodaków i chwała im za to. Szkoda ze u nas germanizacja( w końcu angielski jest językiem germańskim) ciągle tak szybko postępuje. Niestabilność wersji rosyjskich na polskiej wersji gry wynika głównie z błędów stworzonych przez producentów M2TW, ponieważ gra ma problemy z cyrylicą i trzeba czekać na pełną wersje angielską lub polską, żeby na naszych wersjach gra działała stabilnie.

Martin von Carstein pisze:
jednostki mówią po rosyjsku

Będę musiał więc wykastrować moda (wydzierając to i owo w sounds). To jest Warhammer. Niemiecki - tak (Staroświatowy). Angielski - tak. Rosyjski? Jak będę grał Kislevem to tak. Inaczej - zdecydowanie nie.
Twórcy notorycznie, od dwoch lat starają się wzbudzić ninawiść potencjalnych fanów (którzy nie żyją na krańcu świata), niechęć do ich produktu. Proszę bardzo. Jak im nie zależy - nie bronię. TA:TW pokazuje klasę, a też dzieło rosjan (?) chyba.

Więc prawdopodobnie wszyscy, jak jeden mąż, poczekamy na wersję Gigantusa. Na stabilną, lekką, usprawnioną wersję. Po angielsku.

Różnorodność w tym przypadku jest ciekawa i każda nacja powinna mówić językiem jak najbardziej pokrewnym, niestety Anglicy robią tylko po angielsku, a Rosjanie tylko po rosyjsku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ensis
Administrator

Postautor: Herod » 31 gru 2011, 10:30

Z miłą chęcią się więc dowiem w jakim pokrewnym języku mówi chaos, elfy, krasnoludy, orkowie, gobliny, zwierzoludzie...
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Ensis » 31 gru 2011, 10:47

Martin von Carstein pisze:Z miłą chęcią się więc dowiem w jakim pokrewnym języku mówi chaos, elfy, krasnoludy, orkowie, gobliny, zwierzoludzie...

Oczywiście ze w niektórych przypadkach zostaje jedynie modulacja głosu itp.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ensis
Administrator

Postautor: Eutyches » 31 gru 2011, 19:07

Udało mi się chwilę pograć :) Tutaj link do screenów
http://imageshack.us/g/3/0063sq.jpg/

przepraszam za wielkości, ale niepotrzebnie optymalizowałem obrazki :)
, mod jak zapewne wszyscy wiedzą ma ogromny potencjał, ale dopiero wersja Gigantusa pokaże całą swoja okrasę :)
------------
Jeszcze parę godzin i będzie Wesoło :D
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

Postautor: Ensis » 31 gru 2011, 19:23

Screeny bardzo zacnie prezentują moda i robią ochotę na pobieranie, lecz ja czekam na wersje angielską lub polską. Jak wygląda sprawa ze stabilnością i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?
Obrazek
Awatar użytkownika
Ensis
Administrator

Postautor: Eutyches » 31 gru 2011, 19:49

Ensis pisze:Screeny bardzo zacnie prezentują moda i robią ochotę na pobieranie, lecz ja czekam na wersje angielską lub polską. i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?

Jak wygląda sprawa ze stabilnością

Tragedia, można zmienić tryb zgodności na inny niż ma się normalnie, ja z win 7 na xpeka pack 3, chwile się pogra, wywali, ale co ciekawe, jak jest save idzie dalej pograć :) Muzyka inna, nie pamiętam dokładnie poprzedniej wersji, ale ta robi wrażenie.
i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?

AI kompa zachowuje się tak, jak przystało na te Universum, podobnie jak na submodzie barona pod
TA, źli to źli itd....
nowości w tej wersji

Jako fanatyk Zapomnianych Krain, sympatyk Midkemii, Śródziemia, dla mnie najważniejsze, a krótko grałem- jest klimat jaki ma ten mod, pal licho tekstury... ilości zmian, widać już na mapie kampanii....ale ma to coś w sobie, co mnie przykuło do fotela, zamiast iść sobie i wziąć piwo z lodówki :D
Nie wiem czy tyle wystarczy, ale za krótko grałem, pokombinuję jeszcze by stabilniej chodził, ale widzę na ichnim forum że wiele osób nie mających cyrylicy ma kłopoty...Nadzieja w z angielszczeniu
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

Re: Rage of Dark Gods: Battle for the Empire 1.5

Postautor: Herod » 31 gru 2011, 21:10

A ja w instalatorze znalazłem coś fajnego:

Rage of Dark Gods: Battle for the Empire.

To jest nowa nazwa moda. Jak widać Games Workshop usiadła na twórcach i wymusiła zmianę w tej kwestii. ;)

Co do głosów rosyjskich.

Jest tragicznie. Nawet nie ze względu na ich jakość czy rosyjskość. Wampiry, książęta i hrabiowie mają kwestie orków. Zabawne... zwłaszcza jak słyszę WAAAAAAAAAAAAAGH w ustach Manfreda von Carsteina. Ja już wolę wersję 1.4.4, takiej kpiny nie było.

Ale muzyka, którą dobrałem jest.
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Araven » 02 sty 2012, 10:16

Ja zaś w oczekiwaniu aż zacny Gigantus przerobi wersję 1.5 na grywalną i angielską i pozbawioną bugów, gram sobie na wersji Gigantusa 1.4.4 ale z AI z wersji Warhammera 1.5. Na razie zagrałem 20 tur tylko i ciekawie jest. Zobaczymy jak nowe AI startegiczne będzie dowodziło kolejnymi inwazjami, Mrocznych Elfów (ta już trwa), Orków i potem Chaosu zjednoczonego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Araven
Mistrz Przemian - Stara Gwardia

Ulubiona część: M2:Kingdoms

Postautor: Eutyches » 10 sty 2012, 23:04

Ja wróciłem do wersji Gigantusa, ta za często mi wywalała, i wyjątkowo po raz drugi w swej przygodzie z różnymi grami rozgrywam cokolwiek krępymi brodaczami z Gotrekiem i jego krajanami :)
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

Postautor: Herod » 11 sty 2012, 22:33

I have eventually managed to download and install the Russian version. THP has given me some basic text files so I have an idea what is going on. I haven't started the game yet as I am somewhat preoccupied with my own mod at the moment.
Once I will get some breather I will have a look into it.

Słowa gigantusa z poniedziałku.
Awatar użytkownika
Herod
Psycho Dad

Postautor: Eutyches » 11 sty 2012, 22:58

Ja tez czekam na wersję z angielszczoną, bo idzie w wersji 1.5 pograć Gotrekiem i jego kompanem na dzień dobry :) Za mocno wywala by spokojnie prowadzić rozgrywkę, zrobiłem co się dało, przeorałem internet i niestety, zawsze ich rosyjskie wersje będą miały tę przypadłość, to nie pierwszy mod, który dopiero po dobrym zangielszczeniu i kompresji chodzi po łacińskiej części Europy poprawnie...Jak w TA rozwalam te długobrode świętoszki to tutaj aż miło maluchami dowodzić :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Eutyches
Kotołak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Call of Warhammer / Rage of Dark Gods: Battle for the Empire