Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : difficulty change - brak różnicy

cruniac
23-06-2014, 18:24
Witam
Od jakiegoś czasu mam taki problem, iż zmiana poziomu trudności "tak jakby nie działała". A mianowicie instaluje podstawkę + mod SS 6.4 i wszystko śmiga tak jak trzeba, zmieniam sobie ustawienia na vh/vh i cały czas gram na medium/medium, a wnoszę po tym, iż jakiego bym stopnia trudności nie ustawił to liczba jednostek w oddziałach jest taka jak na medium (liczby przytoczę z pamięci bo akurat jestem w pracy) tj. 74 piechoty 60+ łuczników itp. Pamiętam, iż przy ustawieniach vh/vh powinno wszystkiego być znacznie więcej. MTW2K reinstalowałem już wiele razy w różne miejsca na dysku i nic to nie pomogło podobnie jak uruchamianie jako administrator + tryb zgodności z XP. Nie ma znaczenia jaką gram nacją ani jaka era. System operacyjny W7 64bit - swego czasu wszystko działało jak powinno. Naszło mnie znów pograć i się pojawił taki problem. Odpalałem również czystą podstawkę bez moda i jest ten sam problem. Z góry dzięki za pomoc.

Pampa
23-06-2014, 18:49
Zaraz chodzi ci o liczbę jednostek w oddziale? że 80/120 itp? To to się zmienia z tego co pamiętam w ustawieniach kamery w opcjach :)

cruniac
23-06-2014, 18:52
Chciałbym abyś miał rację! Po 22 będę w domu więc sprawdzę :D Swoją drogą dzięki za hinta!

Asuryan
23-06-2014, 21:47
Dokładanie to w ustawieniach gry, po prawo od ustawień kamery można ustawić skalę (liczebność) oddziałów. Należy tylko dodać, że zmiana nie działa na save'y.

PanzerKampfWagen
24-06-2014, 06:26
Poziom trudności, natomiast poprawia AI kompa ( podobno ) i zmniejsza nasze profity w złocie, m. in. sakiewkę króla i przychód z miast.