Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaką frakcją zagrasz na początku?

Marat
10-07-2014, 05:01
Jest subforum, premiera pierwszej wersji blisko, więc pora na standardowy temacik.
Co zamierzacie wziąć na warsztat na początku?

Mnie osobiście kusi Królestwo Bosporańskie i Pergamon, ale to chyba zbyt trudne nacje na początek.
Rzymem za to wolę zagrać już na full wersji, więc kto wie, być może wybiorę Kartaginę, bądź Bojów.

nazgool
10-07-2014, 05:49
Ja wybiorę Lugiów :).
W końcu okupują nasze dzisiejsze tereny więc będzie co podbijać :D, później albo Bojów albo Maurjów

Wonsz
10-07-2014, 15:32
Ja wybiorę Rzym następnie Lugiów potem Spartę\Greckie "Polis" , a potem zobaczymy :).

Poliorketes
10-07-2014, 16:14
A ja zacznę od nowości - Pergamonu i Arewaków. Pergamon ma ciekawe położenie, jest dość słaby na początku i otoczony rebeliami oraz posiadłościami dwóch mocarstw - Ptolemeuszy i Seleukidów. Będzie ciężko, ale ja lubie rozwijać od maleńkiego swoje państwo. No i blisko Macedonii, będę mógł sobie obserwować jak (nie)radzi sobie komp z prowadzeniem tej frakcji.Arewakowie zaś to chyba jedyna frakcje barbarzyńska, która mnie ciekawi. Ładne jednostki, ciekawe położenie na mapie. Po podbiciu całego Półwyspu Iberyjskiego będzie można pobawić się w campera i obserwować zza Pirenejów co się dzieje na mapie.

Arroyo
10-07-2014, 16:16
Ja na pewno od królestwa Bosporańskiego. Może być ciekawie (zupełnie jak w Rome II Pontem) :)

leo
10-07-2014, 23:36
Baktria .. moja ulubiona frakcja .. nie dojrzałem dokładniej czy kawałek Indii będzie na mapce ???

nazgool
11-07-2014, 05:49
W stosunku do EB1 mapa rozszerzyła się trochę na wschód. Jest też indyjska frakcja dostępna w kampanii
http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?136740-Preview-Taksashila-(Mauryan-Satrapy)

leo
13-07-2014, 10:29
W stosunku do EB1 mapa rozszerzyła się trochę na wschód. Jest też indyjska frakcja dostępna w kampanii
http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?136740-Preview-Taksashila-(Mauryan-Satrapy)

Rzeczywiście już sobie przypomniałem poprzednie EB. Chyba mapka kończyła się wtedy na prowincjach Taksahila Opiana i dalej coś też na południu jeszcze było . Super będzie można się rozwijać nie tylko Baktrią na zachód ale powalczyć na wschodzie ;D . Szkoda że 3 tygodnie urlopu już niedługo miną.

Rhaegrim
13-07-2014, 22:00
Dokończę dzieło Brennusa.Pierwsi oczywiście będą Bojowie,następnie Brytowie.Później Greckie polis.
Nareszcie kończy się tak strasznie długi okres wyczekiwania.

Lwie Serce
17-07-2014, 14:16
Ja oczywiście wybiorę Partów :) Możliwość poprowadzenia szybkiej armii, jednocześnie z dużą siłą uderzenia mnie zachęca, poza tym po prostu ich lubię.

Później pewnie Baktria lub Seleucydzi - mieszanka kultury hellenistycznej z wschodnią, bardzo lubię prowadzić takie armie. Silni falangici wspierani łucznikami konnymi oraz potężni katafrakci kończący dzieło zniszczenia.

Wonsz
18-07-2014, 11:18
Ciekawa koncepcja, ja zagram frakcjami , która ma znakomitą ciężką piechotę i nie tak bardzo słabych łuczników ;).

August II Rex
19-07-2014, 18:49
Na początek na pewno Kartagina, Selucydzi no i Rzym. Potęgi tego czasu poza tym w Romie 1 i De Bello Mundi zawsze miałem nimi najciekawsze kampanie.

LEGION
25-08-2014, 20:27
Seleucydzi! I Rzym, chyba równocześnie...

RockMiguel
25-08-2014, 22:32
Rzym!?

adriankowaty
26-08-2014, 08:45
Z zasady albo Macedonia, albo Seleucja. Są to dwa główne mocarstwa hellenistyczne (jest jeszcze Egipt, ale po doświadczeniach R1 i TW:R2 uważam go za nie dość grecki), co daje pełną satysfakcję z budowy światowego imperium. Do drugiej ligi ew. Bosporia i Baktria.