PDA

Zobacz pełną wersję : Podczas rozgrywania samouczka z kampanni Napoleona resetuje komputer.

xanon21
01-08-2014, 11:21
I ciągle w tym samym miejscu, gdy dopływamy statkiem do wybrzeży Francji. Instalacja jest świeża, dopiero co ściągnąłem ze steama. Komputer nic się nie grzeje, pozostałe Total wary chodzą świetnie (Empire, Medieval, Shogun 2). Proszę o pomoc.

Shay Ruan
01-08-2014, 11:33
Coś musi być jednak nie tak z kompem. Może jakieś wirusy? Zresztą zapodaj specyfikacje komputera.

xanon21
01-08-2014, 12:12
AMD Athlon 2x 3,2 Ghz, 3 GB RAM i karta ati 4850. Komputer nie jest zaśmiecony, mam tylko to co jest mi potrzebne, wszystko z aktualizowane. pozostałe Total Wary jak już pisałem wcześniej chodzą bez problemu. A tutaj zawiesza w samouczku kampanii Napoleona, konkretnie kiedy Napoleon dociera z Korsyki do wybrzeży Francji i doradca mówi o pięknych krajobrazach, dziwne.

Shay Ruan
01-08-2014, 12:19
Standardowo sprawdź spójność plików gry na steamie.

marengo
01-08-2014, 12:22
Jeżeli komputer wyłącza się w czasie gry, to problem leży zwykle po stronie systemu lub sprzętu. Pomaga aktualizacja sterowników (nawet BIOSu) lub wymiana zasilacza (bez odpowiedniego przepływu prądu każdy sprzęt będzie zawieszał się). Możesz wyłączyć automatyczny restart udając się do Panelu Sterowania/System i zabezpieczenia/System/Zaawansowane ustawienia/Uruchamianie i odzyskiwanie i odznaczasz Automatycznie Uruchom ponownie, ale to rzadko kiedy pomaga kiedy wystąpi poważny problem.

xanon21
01-08-2014, 13:32
Chyba w końcu po problemie , dzięki poradzie szanownego moderatora. Sprawdziłem spójność plików i wyszło mi że weryfikacja nie pomyślna dla jakiegoś jednego pliku, potem jeszcze wyłączyłem avasta i uruchomiłem grę i na szybko po sprawdzeniu chodziło dobrze. Dlatego jeszcze raz dzięki dla Shay Ruana, jak i w ogóle dla wszystkich w tym temacie.

Shay Ruan
01-08-2014, 14:41
Nie ma problemu :)