Zobacz pełną wersję : Problem z Kingdoms
bamsye123
04-08-2014, 12:51
Witam. Posiadam grę Medieval 2 wraz z dodatkiem Kingdoms na platformie steam. Po zainstalowaniu gry nie mogę zagrać w dodatek, ponieważ nie ma w katalogu z plikami pliku kingdoms.exe. Próba uruchomienia dodatku przez Launcher.exe nie przynosi żadnego skutku. Próbowałem ponownej instalacji lecz to nie rozwiązało problemu.
Liczę, że pomożecie mi w rozwiązaniu tego problemu.
Weryfikacja integralności plików, odpalasz przez "play" w bibliotece gier i wybierasz interesującą Cię kampanię.
bamsye123
04-08-2014, 14:03
Weryfikacja integralności plików, odpalasz przez "play" w bibliotece gier i wybierasz interesującą Cię kampanię.
Weryfikacją przeprowadziłem i nic nie dała. W bibliotece gier mam tam tylko Medieval 2 Total War. Nie ma osobnej gry jako Kingdoms. W folderze z grą znalazłem charakterystyczne pliki należące do dodatku lecz nie ma tego kingdoms.exe. Wszedłem w zakładkę sklep i znalazłem Kingdoms tak jakbym chciał go kupić lecz tam pisze że już go posiadam ( próbowałem wyjaśnić fakt dlaczego nie mam go zapisanego w bibliotece ). Dodam, że już kiedyś grałem w dodatek ale teraz po ponownej instalacji nie jestem w stanie go uruchomić.
Dodam również, że Kingdoms jest mi głównie potrzebne do modyfikacji i obawiam się, że bez tego pliku kingdoms.exe nie będzie się dało ich uruchomić.
No i miałem rację, ściągnąłem mod Regions and Provinces i przy uruchamianiu go pisze że system nie może odnaleźć kingdoms.exe Czy miałby ktoś możliwość wysłania mi tego pliku. Może jeśli wkleję go do folderu wszystkie moje problemy znikną.
Także w bibliotece gier steam mam od czasu połączenia podstawki z dodatkiem tylko Medieval 2 Total War. Mi pomogła weryfikacja integralności plików (naprawiła 403 plików) - klikam w bibliotece "graj" na tym tytule i mam do wyboru kampanię z podstawki i kampanie z dodatku.
Co do modyfikacji pod steam - zajrzyj na ten temat: http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10083-Instalowanie-mod%C3%B3w-na-wersji-steam&p=300146#post300146
Nie sprawdzałem po ostatnim patchu.
EDIT:
Przed kilkoma chwilami sprawdziłem - kampanie z dodatku działają bez zarzutu.
bamsye123
04-08-2014, 18:09
Wielkie dzięki za odpowiedź. Kampanie z dodatku także mi działają po zastosowaniu się do twojej rady. Mam nadzieję, że ogarnę jeszcze sposób odpalenia modyfikacji z tematu który podałeś.
EDIT: Pomogło :) Modyfikacja śmiga jak powinna. Jeszcze raz wielkie dzięki. Temat do zamknięcia.