PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Kod Lub Inny Sposób Na Odnowienie Punktów Ruchu Postaci

Anderhiler
23-08-2014, 17:51
Nie znalazłem sposobu ani kodu żeby odnowić punkty ruchu postaci na mapie kampanii a potrzebuję tego. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Grost
24-08-2014, 01:35
poczekać do następnej tury ;)

Asuryan
24-08-2014, 02:38
Nie ma co czekać, trzeba samemu ją zakończyć :mrgreen: A robi się to oczywiście poprzez wciśnięcie lpm na symbolu klepsydry, zresztą jest to pokazane w samouczku.

Anderhiler
24-08-2014, 12:16
Ale żeby odnowić punkty ruchu w tej samej turze.

Nezahualcoyotl
24-08-2014, 12:31
Domyslam sie ze popelniles jakas gafe przemieszczajac wojsko lub agenta dzieki ktorej rozgrywka stala sie teraz dla Ciebie troche trudniejsza.Potraktuj to jako nieprzewidziane trudnosci lub dowod na ewolucje AI w tej grze.Natomiast jezeli jestes az tak zdesperowany to wroc do...ostatniego save'a ;)

Arrim
24-08-2014, 16:33
Możesz użyć kodu "auto_win attacker/defender", jeśli chodzi ci o wpakowanie armii w kłopoty. To jednak spore ułatwienie gry i lepiej uczyć się na błędach. Dla mnie ten kod jest przydatny, gdy np. rozgrywam dużą bitwę i pod jej koniec zawiesza mi się gra. Nie mam już wtedy siły drugi raz zamęczać mojej ręki skomplikowanymi manewrami :P.
Jest też chyba jakiś kod na przemieszczenie armii, że możesz ją umieścić w innym miejscu na mapie, ale nie chce mi się szukać jak się zwał.
Najlepiej zrobisz, jak olejesz swój błąd. AI jest i tak wyjątkowo głupie, więc trzeba mu pomagać.

chochlik20
24-08-2014, 16:37
Nie da się odnowić punktów ruchu w tej samej turze. Jeżeli ruszyłeś się nie tam gdzie potrzeba wczytaj autosejva i tyle.

Anderhiler
24-08-2014, 16:45
Nie popełniłem żadnego błędu. Po prostu chciałem się pobawić jeżdżąc po mapce. A normalnie to prawie zawsze gram bez kodów. Ale widzę same nietrafne odpowiedzi to chyba znaczy że takiego kodu nie ma. No cóż, będę musiał po prostu poklikać trochę klepsydrę.

Asuryan
24-08-2014, 20:03
Na szczęście twórcy nawet za pomocą kodu nie wprowadzili do gry możliwości przebycia całej Europy w ciągu jednej tury.

Mefisto7
30-08-2014, 17:37
I bez kodów jest za łatwo, natomiast takowy pomógłby choćby w symulacjach pod KO, technikalia takie są niezmiernie pomocne np: MGemowi. Bardzo krótkowzroczne myślenie powyżej.

Generalnie są dostępne jakieś komendy jak:

move_character <name> <x>,<y> : moves named character to position on campaign map

Ale mi to nie działa.