Zobacz pełną wersję : Problem z instalacją - Steam
Witam mam pewien problem z modem i to nie tylko tym. Mianowicie instaluje oryginalnego Medieval Total War gold edition królestwa wersja UK potem ściągałem patch i gra chodziła normalnie jednak po ściągnięciu moda i zainstalowaniu ( tak zainstalowałem obie wersję moda po kolei) mod ten po kliknięciu na ikonkę żądał ode mnie włożenia płytki. i za nic nie chciał ruszyć. Posiadam Windows 8.1 gra nie jest zainstalowana na dysku systemowym i uruchamiam ją jako administrator. Więc już nie mam pojęcia co zrobić. :/:help:
Miałeś wyłączone UAC w Win 8.1 ?
Poczytaj w Podzamczu lub Grodzie powinno coś być o problemach z instalacją na 8.1 i z uznawaniem oryginalnej płyty za pirata, lub nie rozpoznawaniem nośnika.
Albo jest problem ze Złotą Edycją, albo uznaje płytę za pirata lub jej nie rozpoznaje, zrób jak wyżej, przejrzyj tematy w Grodzie i Podzamczu.
Nie ma opcji byś kupił wersję polską, najlepiej nie Złotą edycję?
Edit: Wyłącz kompa i spróbuj odpalić moda po ponownym uruchomieniu.
tak wyłączyłem UAC. Spróbowałem inaczej wykorzystałem klucz do Steam i pobrałem, gra jest po polsku i w najnowszej wersji. Teraz po instalacji moda i włączeniu go mam coś takiego: Unable to locate kigdoms.exe. Is kigdoms.exe in your MTW2 Folder? mam do wyboru kliknąć tylko ok i nic nie rusza.369nie wiem czy widać:mad:
Poczytaj tutaj, to o instalacji modów na steam: http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10083-Instalowanie-mod%C3%B3w-na-wersji-steam
W podanym wyżej linku masz rozwiązanie (kopia i zmiana nazwy na kingdoms.exe).
ok uruchomiłem może wytłumaczę bo zrobiłem to w sposób dziwny ściągnąłem launcher http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2500705 a potem najzwyklejszego cracka kingdoms.exe z chomikuj(powtarzam gra jest orginalna :)) . po wklejeniu go program go wykrył i mod ruszył. Dzięki za pomoc. Dziwne że w google nie znalazłem linków do tych tematów na forum i sam musiałem szukać . Jest jeszcze jedno pytanie czy to normalne że mod nie działa super płynnie?
Co to znaczy super płynnie? Jakiś czas tury, czy co?
Duże mody jak SS mają znacznie wyższe wymagania niż Kingdoms i tury trwają dłużej, niekiedy kilka razy dłużej.
Żadne cracki nie są potrzebne raczej. W temacie o steam jest wyjaśnione co zrobić bez takich kombinacji.
Witam, chcę zainstalować Stainless steel - ściągnąłem 6.3, zainstalowałem patch 6.4. Na wersję steam to nie działa i wyczytałem, że trzeba to zrobić przez KingdomsLaucherApp. Po włączeniu wyskakuje komunikat: "You must install and run M2TW & Kingdoms before using this tool!". Jak to obejść?
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10083-Instalowanie-mod%C3%B3w-na-wersji-steam zajrzyj tu polecam post nr 2.
Witam mam problem z modem stainless steel 6.4 na steam, kiedy odpalam moda zaczyna mi wczytywać grę i tu nagle puf Medieval 2 Total War napotka. Proszę o szybką pomoc.:help:
Zainstaluj wg instrukcji powyżej
Helguson
28-06-2019, 17:53
Mi mod odpala, poprzez zmienienie "ustaw opcje uruchamiania", jednak jest problem gdy wybieram frakcje do gry i chcę zacząć. Wywala mnie z powrotem do głównego menu i po jakiś 30 sekundach jak np. nie rozpocznę bitwy czy coś, to wywala całą grę. Miał ktoś taki problem z nie uruchamiającą się kampanią?