Zobacz pełną wersję : Grupa I
Witamy na Wielkich Igrzyskach. Niech sprzyja Wam boska Fortuna w drodze ku zwycięstwu!
Rozgrywki rozpoczynamy w środę, 2 grudnia 2009 a kończymy w środę 6 stycznia 2010 włącznie. Zgodnie z regulaminem i zasadami rozgrywamy 2 mecze, a wynik wraz z "zużytymi" nacjami podajemy na forum w odpowiednim temacie grupy."
1. kaim (TWR),
2. Piotruś Oprawca,
3. VooDzitsuu,
4. Witia (Sacred Band),
5. Maharbal,
6. Furiusz
Fortes fortuna adiuvat. Powodzenia!
----------------------------------------
Witia - Maharbal 2:0
Witia - VooDzitsuu 2:0
VooDzitsuu - Piotruś Oprawca 0:2
Maharbal - Piotruś Oprawca 0:2
Piotruś Oprawca - Kaim 0:2
Witia - Kaim 2:0
Witia - Piotruś Oprawca 2:0
Maharbal - Furiusz 1:1
Furiusz - Piotruś Oprawca 1:1
Furiusz - VooDzitsuu 2:0
VooDzitsuu - Maharbal 0:2
Witia - Furiusz 2:0
Kaim - Furiusz 1:1
VooDzitsuu - Kaim 0:2
Kaim - Maharbal 1:1
[corners=forumbg forumbg-table:1bdv0wph][table=tablebg table1:1bdv0wph][thead:1bdv0wph][th=1:1bdv0wph]Zawodnik[/th:1bdv0wph][th=2:1bdv0wph]Punkty[/th:1bdv0wph][th=3:1bdv0wph]Wygrane bitwy[/th:1bdv0wph][th=4:1bdv0wph]Przegrane bitwy[/th:1bdv0wph][th=5:1bdv0wph]Rozegrane mecze[/th:1bdv0wph][/thead:1bdv0wph]
[tbody:1bdv0wph][tr=bg1:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]Witia (SB)[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]15[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]10[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]0[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph]
[tr=bg2:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]kaim (TWR)[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]11[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]6[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]4[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph]
[tr=bg2:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]Piotruś Oprawca[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]10[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph]
[tr=bg2:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]Furiusz[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]10[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph]
[tr=bg2:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]Maharbal[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]9[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]4[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]6[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph]
[tr=bg2:1bdv0wph][td=1,:1bdv0wph]VooDzitsuu[/td:1bdv0wph][td=2,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][td=3,:1bdv0wph]0[/td:1bdv0wph][td=4,:1bdv0wph]10[/td:1bdv0wph][td=5,:1bdv0wph]5[/td:1bdv0wph][/tr:1bdv0wph][/tbody:1bdv0wph][/table:1bdv0wph][/corners:1bdv0wph]
Proponuje podać swoje numery gg, aby mób nieco efektywniej komunikować się w kwestii rozgrywania spotkań.
Moje to: 2104311
Wolałbym grać w tygodniu, gdyż wtedy jestem w Krakowie i mam dostęp do normalnego łącza internetowego. W Weekendy natomiast istnieje ryzyko różnych disconnectów ;) ale oczywiście również wtedy mogę zagrać.
Piotruś Oprawca
23-11-2009, 21:15
Mój nr gg: 3971076. Terminy w jakie jestem wolny, to każdy poza piątkiem i niedziela dopiero po 20, czasami też w sobotę mnie nie ma. Dlatego jak coś to pisać na gg to się umówimy dokładnie ;) .
P.s. Ja mam tylko jeszcze jedno pytanko, czy ten zapis w regulaminie mówiący, że mogę danej frakcji użyć tylko raz w danej fazie oznacza że mam użyć 14 frakcji? :shock: (bo 7 graczy x 2 mecze = 14 frakcji). Czy ja czegoś nie zrozumiałem? :oops:
Maharbal
23-11-2009, 21:45
P.s. Ja mam tylko jeszcze jedno pytanko, czy ten zapis w regulaminie mówiący, że mogę danej frakcji użyć tylko raz w danej fazie oznacza że mam użyć 14 frakcji? :shock: (bo 7 graczy x 2 mecze = 14 frakcji). Czy ja czegoś nie zrozumiałem? :oops:
Chyba tego, że sam ze sobą nie będziesz grał :lol: :mrgreen: Każdy ma do użycia 12 różnych frakcji.
EDIT: gg mam w profilu
Piotruś Oprawca
23-11-2009, 21:51
Chyba tego, że sam ze sobą nie będziesz grał :lol: :mrgreen: Każdy ma do użycia 12 różnych frakcji.
Haha ale wtopa :lol: Okej czyli 12 frakcji, zaczynamy grać bitwy od 02.12.09? Bo muszę w takim razie jeszcze opracować parę frakcji, co i jak, co by was zniszczyć^^. ;)
Leonidas[PL]
24-11-2009, 11:42
Hm... Zobaczmy, jest nas 7. Czeka więc nas 12 bitew, za każdym razem inna frakcja. Rzym, Egipt, Kartagina, Macedonia, Selucydzi, Pont, Brytania,Partia, Scytia, Grecja czyli wszystkie mocne frakcje, i brakuje jeszcze dwóch. Pójdzie pewnie Germania i Tracja, o ile się nie mylę... Będzie ciekawie :)
Aha, mam takie pytanie: czemu gramy dopiero od 2? :P Fajnie byłoby zagrać swoje pierwsze mecze już w tą sobotę, nie widzę sensu w czekaniu...
kondradosss
25-11-2009, 19:42
moje gg 17160677
]Aha, mam takie pytanie: czemu gramy dopiero od 2? :P Fajnie byłoby zagrać swoje pierwsze mecze już w tą sobotę, nie widzę sensu w czekaniu...
O ile się nie mylę napisałem, że termin rozpoczęcia został podany jako późniejszy ze względu na tą znaczną zmianę jaką jest system eliminacji nacji, co nie wyklucza wcześniejszego rozgrywania meczy, ba, nawet do tego zachęcam.
Poza tym oczywiście wypadałoby zagrać chociaż jeden mecz tygodniowo, gdyż brak aktywności na 2 tygodnie przed końcem rozgrywek (np nie rozegranie ani jednego meczu), mogą skutkować wykluczeniem z turnieju. Bo jak wiemy nie ma fizycznej możliwości rozegrania wszystkich meczy w kilka dni.
Oczywiście możemy wprowadzić grafik o ile Was to zmotywuje.
{Hussars}Mściwoj
02-12-2009, 08:55
Witam
Moje gg 3803127 Myślę że mogę zacząć coś grać w weekend, ale dla chętnych na mecze w tygodniu proszę o kontakt.
Powodzenie wszystkim!!!
Wygrana z Maharbalem 2-0
Pierwszy mecz (ja)Tracja-Scytia
Drugi (ja)Armenia-Tracja
Maharbal
06-12-2009, 16:56
Pierwszy mecz za nami.
Maharbal-Witia {Sacred Band} 0:2
Nacje użyte przeze mnie: Scytia, Tracja
Nacje użyte przez Witię: Tracja, Armenia
Wygrałem z Voodzitsuu 2-0
Moje nacje to Numidia i Pont
Jego Kartagina i Rzym
PS. Przypominam wszystkim, iż brak aktywności po 2 tygodniach od rozpoczęcia turnieju będzie karany. Także panowie do roboty i rozgrywać mecze.
Piotruś Oprawca
10-12-2009, 19:48
Ja będę dostępny w tą sobotę i potem od poniedziałku już luz, bo przez tydzień byłem chory i w tym tygodniu miałem straszny natłok pracy do nadrobienia. Więc jak coś to zapraszam na gg to się umówimy na sobotę.
ja już rozegrałem dwa mecze, zużyłem 4 frakcje, także chwila przerwy ;) dorwij innych grupowiczów
W pierwszym poście tematu pojawiła się tabelka wyników.
Jednocześnie apeluję o rozpoczęcie rozgrywania meczy przez uczestników Mściwoj (Hussars), kaim (TWR), Piotruś Oprawca i kondradosss. Brak reakcji, postępu lub poczynań ku rozegraniu meczy w terminie do piątku (18 grudnia) będzie skutkowało odjęciem punktów lub wykreśleniem z listy uczestników turnieju.
Maharbal
14-12-2009, 21:17
Pany, możebyście się tak wzięli do gry, co :?: Bo jak na razie, to nasza grupa jest najbardziej opóźniona z rozgrywaniem meczów :x
ja zaczne we wtorek lub w środe.
Piotruś Oprawca
15-12-2009, 00:16
Wygrałem z VooDzitsuu 2-0
Moje nacje to Numidia i Grecja
VooDzitsuu to Armenia i Partia
Dziękuje za walkę VooDzitsuu 2 dobre bitwy ;)
VooDzitsuu
15-12-2009, 00:32
Również dziękuje za bitwy, jak ktoś chcę zagrać to proszę o pw, jestem prawie zawsze od godziny 00:00, w godzinach dziennych różnie u mnie bywa ;P
Maharbal
16-12-2009, 18:44
Grałem z Piotrusiem Oprawcą, wygrał 2:0.
Pierwszy mecz: Armenia-Kartagina
Drugi mecz: Partia-Armenia
Swoje nacje podałem po lewej.
Piotruś Oprawca
16-12-2009, 18:49
Wygrałem z Maharbalem 2-0
Moje nacje to Kartagina i Armenia
Maharbal to Armenia i Partia
Na wstępie chciałbym podziękować dla Maharbala za dwie dobre walki. Może jakiś komentarz ode mnie. Hmm pierwsza bitwa wg. mnie ciekawa, sporo się działo, wygrałem ledwo, ledwo. Natomiast 2 to totalne zaskoczenie z mojej strony ponieważ wszystkie jednostki Maharbala wpadły w popłoch po jednej szarży, czego totalnie nie rozumiem. Obie będzie można obejrzeć, bo mamy ripleje^^
Rozegrałem z TWR Kaimem... jeden mecz... Macedonia kontra Seleucja ( wygrałem ), po czym stwierdził, że następny zagramy kiedy będzie mu to odpowiadało.
Cóż na razie podaje tylko jeden wynik, a sprawa z całą pozakulisową otoczką pewnie będzie rozpatrzona.
Piotruś Oprawca
16-12-2009, 21:18
Ja mam pytanie do grupowiczów, czy któremukolwiek z was udało się skontaktować z Kondradosss'em? Ponieważ moje próby na gg skończyły się brakiem odpowiedzi. Jeszcze spróbuje na forum PW mu wysłać.
Niestety. Jeżeli nie odezwie się do piątku, to zastąpimy go kimś z rezerwy
Maharbal
17-12-2009, 14:35
Od kondradosssa zero odzewu. Może jak dostanę z nim walkower, to będę miał chociaż jedno zwycięstwo? :?
VooDzitsuu
17-12-2009, 18:16
Jedziemy na tym samym wózku maharbal :P
Na mnie na pewno zdobędziesz przynajmniej 1 zwycięstwo xD
Piotruś Oprawca
17-12-2009, 22:51
Ogłaszam swoją porażkę z Kaimem 2-0
Moje nacje to Pont i Partia
Nacje Kaima to Rzym i Brytania
Dziękuje za bitwy ;) .
tam przy brytani na partie, poszedlem troche na łatwizne, nikt by tego nie wygrał. dzieki za gry piotruś.
Wygrałem z TWR kaimem drugą bitwę
Egipt(mój) - Grecja
Maharbal
19-12-2009, 17:17
Jakby ktoś chciał grać ze mną to jestem dostępny w zasadzie codziennie od 14 do 23, ale w godzinach 14-21 nie gwarantuję, że będę się w stanie dołączyć do jakiejkolwiek gry, nie wspominając o tym, że w czasie gry mógłbym mieć straszne lagi. Po 22 prawdopodobieństwo zwiększa się trochę :x
A, no i co robimy z kondradosssem i Mściwojem :?: Wydaje mi się, że tego pierwszego widziałem dzisiaj na gs, nickowi brakowało tylko dwóch ,,s", więc to raczej był on.
Oboje zostali usunięci. Mamy natomiast nowego gracza z rezerwy - somebodyelse.
Witam, dołączyłem do grupy. Może jakas bitwa dostępny jestem po 21 i jutro ale nie wiem w jakich godzinach :D
Wygrana z Piotrusiem Oprawcą 2-0
Moje nacje: Scytia i Seleucja
Jego: Macedonia i Rzym
Piotruś Oprawca
19-12-2009, 20:45
Stoczyłem 2 bitwy z Witia i oczywiście były to 2 porażki ;)
Moje nacje to Macedonia i Rzym
Nacje Witii to Scytia i Seleucydowie
Dzięki za 2 bitwy, z których na pewno coś wyniosę ;) powodzenia w dalszym etapie, bo już masz pewne wyjście z grupy, Panie Liderze 8-) .
Maharbal
19-12-2009, 23:37
Zremisowałem z Furiuszem 1:1
Moje nacje: Seleucydzi, Miasta Greckie
Nacje Furiusza: Macedonia, Seleucydzi
Remis 1-1 z Piotrusiem Oprawca.
Moje nacje Egipt, Kartagina, jego Seleucydzi, Egipt :D
Voodzitsuu, ustawiamy się na meczyk? Kaim czekam na poniedziałek :D
Piotruś Oprawca
20-12-2009, 17:13
Potwierdzam wynik.
Cóż to moja ostatnia bitwa, więc dziękuje wszystkim za świetną grę, rozrywkę i nauczki na przyszłość ;) . Dziękuje również organizatorom Amrod'owi, Brave'owi, Jarl'owi, Markouno, Witii za zorganizowanie fajnego turnieju ;). Powodzenia tym którzy przejdą dalej, osobiście obstawiam na Witię i Kaima, powodzenia chłopaki dalej ;) .
A organizatorzy gratulują błyskawicznego rozegrania wszystkich meczy ;) Postawa godna naśladowania.
mecz z Voodzitsuu, 2-0 dla mnie
moje nacje Rzym, Partia, nacje Voo : Macedonia i Numidia
Maharbal
21-12-2009, 00:22
Wygrałem z VooDzitsuu 2:0
Moje nacje: Kartagina, Macedonia
Nacje VooDzitsuu: Egipt, Brytania
Dzięki jeszcze raz za bitwy.
Piotruś Oprawca
21-12-2009, 00:49
Tak trochę offtopowo powiem :D że z najbardziej leniwej grupy staliśmy się najbardziej aktywną :D . Gratulacje dla wszystkich członków grupy ;) .
ok, dzisiaj tak po 21 choc raczej po 22 bede moge zagrac kilka gierek. a tak w ogole ile osób może wyjść z jednej grupy?
Kaim pamiętaj, ze jesteśmy omówieni mam pierwszeństwo :D
Wygrana z Furiuszem 2-0
Moje nacje to: Rzym i Kartagina ( Karta musiała zostać na koniec niczym wisienka na torcie ;) )
Jego nacje to: Grecja i Pont
Dziękuję oponentom za wszystkie mecze i życzę powodzenia w dalszych zmaganiach.
Dziwne mając więcej punktów niż Maharbal w tabeli jestem niżej :D
Szkoda, że utraciłem parę punktów na początku. teraz szanse na wyjście iluzoryczne. Co jest w momencie gdy osoba 2 osoby maja tyle samo punktów i są na drugim miejscu??
Tabelkę poprawię jutro. W sytuacji o której mówisz, o wyjściu z grupy decyduje stosunek wygranych do remisów i przegranych. Jeżeli natomiast wszystkie dane w tabeli są identyczne, rozstrzygający jest wynik rozegranego meczu między dwoma graczami. Innymi słowy, ten kto wygrał, przechodzi.
Rozegrałem mecz z Kaimem polubownie 1-1 moje nacje Scytia i Armenia, jego Pont i Egipt
EDIT
Przy okazji jest to najpewniej koniec moich zmagań w turnieju, dlatego chciałbym podziękować wszystkim za mecze, przyczyniliście się niewątpliwie do mojego rozwoju, jako gracza w ROME TW, także tym wszystkim którzy poświęcili swój czas na sparingi ze mną no i organizatorom za nie zrezygnowania mimo przejściowych trudności (zwłaszcza z BI :D) bo bez tej zachęty bym pewnie nie zaczął grac na multi, życzę wszystkim powodzenia.
spoko Furiusz, dzieki za obie gry. w 1wszej bardzo fajnie zagrales. moje gry dzisiaj to 1-1 z Furiuszem, tak jak opisywał. i jeszcze 2-0 dla mnie z vodzitsu.ja karta/scytowie vs grecja/sele. Tobie również dziekuje vodzitsu za dzisiejsze zmagania.
VooDzitsuu
22-12-2009, 11:45
Więc ja już się żegnam z wami panowie, fajnie się grało i przegrywało :P Brak pomysłu na grę i multum błędów zadecydowało że tak to się potoczyło :P Dziękuje wszystkim uczestnikom za grę, mimo że dostawałem lanie fajnie mi się grało :) Podziękowania również dla organizatorów za cały turniej, mam nadzieję że nie będzie on ostatni i będą kolejne edycje. W całym turnieju stawiam oczywiście na chłopaków z naszej grupy, dokopcie im panowie :D
Maharbal
23-12-2009, 01:14
Ogłaszam remis z Kaimem 1:1
Moje nacje: Egipt, Ród Scypionów
Nacje Kaima: Armenia, Partia
Wynik pierwszej bitwy co prawda trochę polubowny, bo Kaim miał crasha, ale w tamtym momencie miałem przewagę.
Dzięki wszystkim za grę. Fajnie, że skończyliśmy rozgrywki jako pierwsza grupa ;)
Jak komp mi zgasł to i tak było już mocno pozamiatane więc zwycięstwo w pełni. w ogóle muszę powiedzieć że dwie b.dobre gry, uważne, mało błędów, trzeba było kombinować. mój bilans gier choć niezbyt imponujący to jednak daje awans. Pamiętajmy jednak, że Francja na mundialu w 2006 też się długo rozkręcała, a doszła do finału, czego i sobie życzę :]
Z 2 strony, jesli siegnac pamiecia do euro 2008 to należy zwrócić uwagę że holandia, która rozniosła wszystkich w grupie, w ćwierćfinale niespodziewanie uległa rosjanom. Los Witii wydaje się więc przypieczętowany :D
Hmm ale patrząc z innej perspektywy Hiszpania która w grupie nie przegrała meczu, kontynuowała ta passę w całym turnieju. Gratuluję wyjścia z grupy :D
Gratuluję grupie rozegrania wszystkich meczy. Tym samym zakończyliśmy fazę grupową jako pierwsi ( po piwie od organizatorów dla każdego ;) )
Avate! Jeszcze raz było nam dane zakosztować wspaniałych igrzysk w czasach Imperium Romanum. Wielu stanęło w szranki, wielu zostało pokonanych, wielu pokonanych stało się zwycięzcami. Wielu, niestety, nie stanęło na ubitej ziemii pomimo szumnych deklaracji i zapewnień. Tak też bywa, bo tylko najodważniejszych zdobi Victoria!
Z grupy I awansują:
1. Witia (SB)
2. kaim (TWR)
Specjalne gratulacje za rozegranie wszystkich meczy, gdyż jak się okazało, to też jest nie lada wyczyn ;)
Gracze, którzy mają zapisane powtórki z fazy grupowej i chcieliby się nimi podzielić z użytkownikami, proszę o przesyłanie linków na PW w celu ich późniejszego opublikowania.
Powodzenia w dalszym etapie turnieju!