Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : eRepublik.com

Strony : 1 [2]

Brave
09-05-2010, 11:40
W tej grze nie mozna robic nic, oprocz czytania gazet, i bycia na forum i ircu.

Mac
09-05-2010, 12:24
Brave, grupy bojowe. Firmy, rząd,multi, klonowanie domków i Q5. Jest sporo do robienia.

Brave
13-05-2010, 22:28
Heh, zbanowali mnie dzisiaj...dzien wcześniej kupiłem domek.

Żal mi tych adminów, uczciwych graczy banują. Nigdy nie korzystałem z multikont..

kuroi
14-05-2010, 06:14

Żal mi tych adminów, uczciwych graczy banują. Nigdy nie korzystałem z multikont..
Pewnie domek był zrobiony dzięki multi. Powinieneś napisać odwołanie od bana, jest szansa :)
Chodzą pogłoski i plotki, że parę osób już odbanowali! :o

Herod
14-05-2010, 07:20
Heh... ale ta gra jest nudna...

Uciłałem 16 golda, 250 PLN... i nie wiem co z tym sensownego zrobić. Domek Q5 już kupiłem za 40 golda... a w firmę boję się inwestować... ciągle tylko ten dwuklik i dwuklik, z dnia na dzień dwuklik...

Brave
14-05-2010, 07:48

Pewnie domek był zrobiony dzięki multi. Powinieneś napisać odwołanie od bana, jest szansa :)
Chodzą pogłoski i plotki, że parę osób już odbanowali! :oNapisałem odwołanie, ale powiedz mi, kto się przejmie jakimś zwykłym użytkownikiem - szansa że mnie odbanują to 1% (nawet nie) :D :D

kuroi
14-05-2010, 09:19

Chodzą pogłoski i plotki, że parę osób już odbanowali! :oNapisałem odwołanie, ale powiedz mi, kto się przejmie jakimś zwykłym użytkownikiem - szansa że mnie odbanują to 1% (nawet nie) :D :D
Obiecaj, że kupisz od nich golda to szanse wzrosna do 90% :P

Mac
14-05-2010, 14:42
Pisałem. Padłeś ofiarą prania golda z multi :( ....
Masz peszka napisz odwołanie ale raczej nic to nie da.

kuroi
07-07-2010, 16:09
No to v2 ruszyło! Jakie są wasze pierwsze wrażenia?
Moje pierwsze myśli:
Czemu mnie co chwilę mnie wylogowuje? :?
Czemu nadal nie mamy high w rdzennych? :evil:
Czemu nic nie jest jasno określone? (ubytek well i happ przy pracy) :|
Wow, wyprodukowałem ~650 kamieni w ciągu 12 godz... :roll:

I jak na razie tyle ^^

MateuszKL
07-07-2010, 22:35
Trzeba kilka dni na obadanie.

Mopek
20-07-2010, 09:42
gra ktoś jeszcze czy już nie?
Bo zastanawiam sie czy nie wrócić z powrotem do gry..
Tylko odstrasza mnie to jak ta gra się zmieniła...

Ensis
20-07-2010, 10:05
Ja gram nadal, zmiany nawet na plus:)

MateuszKL
20-07-2010, 12:06
Ja nie gram. Jeśli ktoś chce konto i nie razi go pedalski nick (Marcys30) to mogę mu je dać.

Wcześniejsza wersja była lepsza.

kuroi
20-07-2010, 12:24
Ja nie chcę konta, ale możesz przesłać Mi hajs jeśli miałeś jakiś :D
moje konto (http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/2470455) :)
No, chyba, że to brudny hajs (multi) to nie chcę :P

Dragonit
23-07-2010, 12:06
Walczył już ktoś? Bo ja bronie Polski przed Ruskimi, chyba sam, albo prawie sam :mrgreen: widzę, że jakieś tury są, mam tylko parę minut, ale zdążę podejść pod granicę. Mam artylerię, no i całkiem niezły skill w jej używaniu. zobaczymy, jak to będzie.

Maximus XI
04-08-2010, 17:47
Oddam konto w dobre ręce. 23 lvl, sporo skilla i trochę kasy. Chętni niech piszą pw.

jester1
05-08-2010, 21:28
Oddam konto w dobre ręce. 23 lvl, sporo skilla i trochę kasy. Chętni niech piszą pw.
Wybory w Chorwacji, swapujemy się do LK a ty kończysz. Radzę się jeszcze raz namyślic.

Maximus XI
05-08-2010, 22:21
Nie mam ochoty męczyć się z ogarnięciem V2, dlatego chcę przekazać konto w dobre ręce.

MateuszKL
05-08-2010, 23:17
Jakby co moje też może ktoś ciągle dostać, tylko że jest gołe, bo wszystko przekazałem na endeckie grupy operacyjne. :)

jester1
06-10-2010, 20:27
Wracac do gry eunuchy :twisted: LK odebrane Serbii, atakujemy Kalingrad i bronimy Syberii więc jest zabawa. No i nowy moduł jest jak dla mnie zajefajny (połączenie muru i PvP bez flasha).
Przypominam swój link referencyjny (brakuje mi 2 osób na 10 lvl do society buildera :evil: ) :
http://www.erepublik.com/en/referrer/jester1

Mopek
07-10-2010, 08:41
Ja wróciłem żeby zobaczyć ten moduł v2 i po jednym dniu niestety zrezygnowałem. Jakoś straciło to dla mnie urok i stało sie dziwne...

Kuzyn
25-10-2010, 13:34
Cześć ; d
Moglibyście powiedzieć jak tam Polska stoi w rankingach? Bo nie gram już chyba od roku przez bana za multi ; dd (jakiś miesiąc grałem dwoma kontami, jak zobaczyłem ile multi mieli Ruski to dorobiłem jeszcze dwa chyba xd).

Pop517
15-01-2011, 22:40
postanowiłem wrócić do grania ale mam problem z rejestracją ;< wlepiam dołącz wpisuje nick gdzie chce wystartować i...nic :o poprostu ciskam dalej i nic sie nie dzieje jakiś sposób jest na to? a i kto jeszcze gra bo mógł bym się rejestrnąć z "referrera"

Brave
16-01-2011, 11:04
Ale w sensie, że klikasz na button i nie ma żadnej reakcji? Jeśli tak to spróbuj w innej przegladarce.

kuroi
16-01-2011, 11:13
postanowiłem wrócić do grania ale mam problem z rejestracją ;< wlepiam dołącz wpisuje nick gdzie chce wystartować i...nic :o poprostu ciskam dalej i nic sie nie dzieje jakiś sposób jest na to? a i kto jeszcze gra bo mógł bym się rejestrnąć z "referrera"
Jeśli miałeś już konto, to radzę nie rejestrować się na nowo z czyjegoś refa, bo kto wie, możesz zesłać na kogoś bana. :|

Pop517
16-01-2011, 11:57
tak to samo na mozili i IE zainstaluje Chroma i zobacze

mam nowe IP więc nie sądze abym coś komuś zrobił :roll:

Pop517
17-01-2011, 22:55
udało się ale oczywiście walnołem bubla i wziołem miejsce startowe pomorze(brak szpitala) dobrze że w pore zobaczyłem :? i teraz wytłumaczył by mi ktoś co i jak się mniej wiecej teraz w eświecie dzieje?

kuroi
17-01-2011, 23:07
Świat się zmienił jak cholera. Niestety, na znacznie gorsze. Admini pozwalają te grę jak tylko mogą. Wprowadzają zmiany, które niszczą światową gospodarkę i nakłaniają do kupowania golda. Jeśli chodzi o Politykę. Dwa największe sojusze.. Jeden(EDEN) się trzęsie na nogach, zaś drugi(Phoenix) się już prawie rozpadł.

Btw. szpitale już nie działają tak jak kiedyś, więc nie popełnij gafy i NIE walcz na początku.

Pop517
17-01-2011, 23:15
Jeden(EDEN) się trzęsie na nogach
hurra!!! EPL z EUSA sie już nie kumpluje :D(chyba xd) ale mam nadzieje że z chorwacją i hiszpanią mamy dobre stosunki :P
po mapie widze że mamy w granicach Polski kraj zioła zwistun elegalizacji? :lol:

Btw. szpitale już nie działają tak jak kiedyś, więc nie popełnij gafy i NIE walcz na początku.
a jaśniej? :shock: tzn.co? na początku ondawiają mniej zdrowia?
czy wszystko potaniało czy co? jak grałem wtedy mimo że dobiłem chyba 17 lvl to ledwo wiązałem koniec z końcem :P a teraz? niedługo będzie domek q5 i specjal admin Car q5 :mrgreen:

kuroi
17-01-2011, 23:38
Szpital działa tylko w bitwach, które toczą się o region który go posiada.
Teraz nie ma różnicy gdzie mieszkasz, szansa, że będziesz miał okazje z niego skorzystać jest minimalna ;)

Co do Holandii... Czort wie po co my ich atakujemy :P
Wszystkie surowce już mamy, to kogoś trzeba atakować :P
Co do kumpli to się trochę porobiło...

Węgry i Serbia wyszły z PHX. nasz kongres(namówiony przez Mixliardera) odrzucił propozycje MPP z Rumunią, a potem podpisaliśmy je z Węgrami.
Spowodowało to masę flejmu. Chorwacja strzeliła na nas focha, zaś Hiszpania nas poparła i też ma MPP z Węgrami ;)

MateuszKL
18-01-2011, 01:49
Aż się kilka dni temu zalogowałem, żeby zobaczyć pojednanie z Madziarami. Fajna sprawa. Ale gra dla mnie niegrywalna.

Herod
18-01-2011, 20:03
Dla mnie niestety też. V2 to jakiś cholerny koszmar, na który trzeba stracić mnóstwo czasu, aby grę poznać i w nią grać.
Kiedyś mogłem sobie spokojnie poklikać. Klik, klik, klik i w 5 min. mam wszystko załatwione, komuś dowaliłem, coś tam zarobiłem. Walka bez finezji, szybka... a teraz jakieś batalie, na które należy poświęcić ładną chwilę...

Nie dla mnie już ta gra...

Pop517
22-01-2011, 11:35
naprawdę irytująca ta "taniocha" na v1(15 albo 17lvl) ledwo ledwo stać mnie było na utrzymanie zdrowia na poziomie 100 i bronie q1 a tu 6lvl i stać mnie na odnowienie 30zdrowia dziennie :? i kiedy w końcu można skorzystać z szpitali bo ja nie mogłem ani razu opublikowano wielki poradnik ale to mi nie działa
a i zauważyłem że do treningów można używać przyjaciół tzn.co? mogą nas uczyć jak zdobyć większego skilla?bo jeśli tak j bym był zainteresowany 8-)

kuroi
22-01-2011, 14:58
naprawdę irytująca ta "taniocha" na v1(15 albo 17lvl) ledwo ledwo stać mnie było na utrzymanie zdrowia na poziomie 100 i bronie q1 a tu 6lvl i stać mnie na odnowienie 30zdrowia dziennie :? i kiedy w końcu można skorzystać z szpitali bo ja nie mogłem ani razu opublikowano wielki poradnik ale to mi nie działa
a i zauważyłem że do treningów można używać przyjaciół tzn.co? mogą nas uczyć jak zdobyć większego skilla?bo jeśli tak j bym był zainteresowany 8-)
Każdy "użyty" przyjaciel, którego zaprosiłeś do gry via ref. daje Ci 10% bonusu do pracy i treningu. Musi być żywy i mieć określony lvl (chyba 10)

Taniocha?
Wtedy odnawiałeś 50hp w szpitalu - za darmo
teraz odnawiasz 30 hp za chlebek - za pieniądze...
I mam rade, NIGDY nie używaj health packa...

Pop517
22-01-2011, 16:40
yhy...podawać nicki :twisted:

no oczywiście przy takiej kalkulacji będę miał domek q5 za hmm... jakieś 5 tygodni :P choć oczywiście pewnie w tym czasie dostanę jakąś podwyżkę co do szpitali przemilczę i na początku nie będę walił bo w sumie wiele dla epolski nie zrobię na razie

kuroi
22-01-2011, 21:13
Nick: NekouPiS
Możliwe, że nie wiesz, ale domki po jakimś czasie się rozpadają... :roll:

Pop517
22-01-2011, 21:27
OŁ SZIT! a skąd mam niby wiedzieć? :P

kuroi
01-04-2011, 19:03
eRep reaktywacja!
Ostatnimi czasy znowu staramy się zrobić w naszej kochanej ePolszy BabyBoom, czyli zagarnąć do gry jak największa ilość ludzi, dlatego też chciałbym reanimować ten temat, i was serdecznie zaprosić!

Gra się bardzo zmieniła ostatnimi czasy, w prawdzie nie na lepsze, ale się zmieniła, dlatego też chciałbym zaprosić was, drodzy forumowicze do gry :)
Jeśli interesuje was pomoc w grze od samego startu, to polecam kliknąć w banner z mojego podpisu, jest to reflink, dzięki któremu od razu będę was miał na liście znajomych, co ułatwi kontakt. W razie pytań, bardzo chętnie pomogę :)

Serdecznie zapraszam, jesteście potrzebni! :)

MateuszKL
01-04-2011, 19:26
Ciekawe. Czemu Macedonia ma 16k? Jak tam nasze stosunki z Chorwacją (chyba kiepsko)?

Jakby co, to moje konto cały czas leży wolne i mogę komuś dać.

kuroi
18-04-2011, 19:03
Jakiś czas temu był wielki przewrót. Wyszliśmy z edenu(Razem z Hiszpanią), PHX się rozpadł i z Serbią, Węgrami oraz Hiszpanią stworzyliśmy sojusz ONE :)

Ostatnio bez trudu odparliśmy zmasowaną ofensywę Państw EDENu, TERRY oraz Rosji wymierzona przeciw nam.
4 państwa (Francja, USA,Rosja i Niemcy) ustawiły przeciw nam NE (natural Enemy - +10% do influ przeciw danemu wrogowi)
Na szczęście udało nam się wyjść z tego obronną ręka i dzięki doskonałej taktyce zamknęliśmy większość wojen (zamknięcie wojny wymazuje NE);. W pewnym momencie Rosja widząc, że ich ofensywa się załamuje sama odgrodziła się od nas ;)

A Macedonia ma 16k, ponieważ od samego początku gry było wielu Macedończyków w grze, ale nie mieli swojego państwa, więc nie było dokładnie wiadomo ilu ich jest. gdy dodali ich państwo okazało się, że jest ich od groma :)

Zapraszam. (kliknij niżej)
http://erepublik.com/images/badges/erepublik-badge-200x125.gif (http://www.erepublik.com/en/referrer/NekouPiS)

pawelk198604
25-04-2011, 11:25
http://www.erepublik.com/en/referrer/Pawelk198604

Jankes
10-05-2011, 21:30
Witam mam profil na 18 lvl.Grałem jeszcze w starą wersje i w nowej nie mogę się odnaleść.Może mi ktoś streścić co trzeba robić i co najbardziej się opłaca

kuroi
12-05-2011, 16:05
Witam mam profil na 18 lvl.Grałem jeszcze w starą wersje i w nowej nie mogę się odnaleść.Może mi ktoś streścić co trzeba robić i co najbardziej się opłaca
Nie więcej niż kiedyś, praca i trening. Walczyć możesz tylko, jeśli starczy ci kasy na chleb by odnowić życie. Szpitali już nie ma, wiec nie możesz liczyć na darmowe 5 walk.
Ważna sprawa, jeśli masz gold, to lepiej nie wymieniaj go na walutę. Ostatnio trwa straszna inflacja spowodowana działaniami Plato(admina).
Cham jeden skupuje gold ze wszystkich światowych rynków zaniżając ceny walut.

Jankes
13-05-2011, 20:17
A jest jakaś wtyczka do firefoxa na polskie erepublik bo wolałbym mieć po polsku

kuroi
13-05-2011, 20:26
Jestem na 99.9% pewien, że nie ma.
Nie ma kto jej zrobić, a po za tym, to non stop są wprowadzane w grze(głupie) zmiany, które trzeba by na bieżąco tłumaczyć.

I dodatkowo nie trzeba być orłem z angielskiego by rozumieć interfejs. Gimbus by się połapał. ;)

jester1
16-05-2011, 20:39
Citizen name Experience level Collected Gold
MonsterdziejMonsterdziej 23 0.82
TotopTotop 23 0.76
Michal KosekMichal Kosek 4 0.00
Muppet ShowMuppet Show 5 0.00
Z!OoOMekZ!OoOMek 3 0.00
Seban AugustusSeban Augustus 5 0.00
ulanuulanu 1 0.00
Jocker909Jocker909 16 0.00
bellkanaabellkanaa 1 0.00
makimusbossmakimusboss 1 0.00

Fallen_plFallen_pl 6 0.00
Sruba4Sruba4 13 0.00
RoldorianRoldorian 1 0.00
ProfiloneProfilone 7 0.00
ZapkenZapken 1 0.00
LimonDuxLimonDux 1 0.00
grzegorz123grzegorz123 1 0.00
KAM2150KAM2150 1 0.00
LubomirskiLubomirski 6 0.00
ThorGal77ThorGal77 1 0.00

HallerHaller 1 0.00
MopislavaMopislava 21 0.00
karmel36karmel36 1 0.00

Trochę tych osób wbiło z mojego referala ale w chwili obecnej wszyscy są po drugiej stronie serwera :lol:

Przypominam swojego referala
http://www.erepublik.com/en/referrer/jester1

kuroi
16-05-2011, 21:06
Ekhem...Jester1 jest zdrajcą... :roll:
Siedzi u naszego ex-sojusznika: Chorwacji - obecnie jednego z groźniejszych dla nas wrogów.

Nie żebym nie chciał byście się rejestrowali z jego refa.(rejestracja z refa automatycznie dodaje zapraszającego do twoich znajomych i vice versa)
Po prostu chciałbym, by było jasne kto was zaprasza i kto powinien mieć na was baczenie w pierwszych dniach gry, które są bardzo ważne :)

Jak coś, to ja również mam refa, to ten obrazek w podpisie. Chętnie pomogę w początkowej fazie gry :)

Pop517
16-05-2011, 22:11
Ekhem...Jester1 jest zdrajcą... :roll: tyś zdrajca skoro z NWO trzymasz :P
i sory facet ale nie podoba mi się ton twojego postu ja bym się nieźle wkurzył jakby ktoś coś o mnie takiego napisał mimo że nawet pewnie nie wiesz czy gra cały czas czy tylko sobie nie wszedł aby zobaczyć co się w erepie :roll:

jester1
16-05-2011, 22:18
Ekhem...Jester1 jest zdrajcą... :roll:
Siedzi u naszego ex-sojusznika: Chorwacji - obecnie jednego z groźniejszych dla nas wrogów.

Nie żebym nie chciał byście się rejestrowali z jego refa.(rejestracja z refa automatycznie dodaje zapraszającego do twoich znajomych i vice versa)
Po prostu chciałbym, by było jasne kto was zaprasza i kto powinien mieć na was baczenie w pierwszych dniach gry, które są bardzo ważne :)

Jak coś, to ja również mam refa, to ten obrazek w podpisie. Chętnie pomogę w początkowej fazie gry :)

Gorączka złota przez Ciebie przemawia i tyle.

A propos wyzywania od zdrajców nie wiem kto tu jest zdrajcą - rząd który wypina się na sojuszników, podaje rękę odwiecznemu wrogowi (pamiętacie te cudne akcje w Chinach - ZDRUG, POG, POW, PERUN i reszta EDENU ws reszta świata, walki późno w nocy i wcześnie rano; odebranie Rhone Alps, które zrujnowało dużą liczbę przedsiębiorców, którzy tworzyli tam swoje firmy itp itd) i rzuca całe swoje siły do pomocy przy kasacji ex-sojusznika. Jesteśmy w oczach EDENU drugim Juniorem.
Zmieniłem obywatelstwo bo nie chciałem brać udziału w tej szopce.
A ty masz CSa w Białorusi tylko dlatego, że białoruska ziemia jest najtańsza w całym erepublik.

Nie przeszkadza Ci to posiadanie paru innych "zdrajców" w znajomych.

jester1
16-05-2011, 22:34
i sory facet ale nie podoba mi się ton twojego postu ja bym się nieźle wkurzył jakby ktoś coś o mnie takiego napisał mimo że nawet pewnie nie wiesz czy gra cały czas czy tylko sobie nie wszedł aby zobaczyć co się w erepie :roll:

To nic nowego.

Przez pierwszy tydzień byłe nazywany CROlakiem. Później po kasacji trupołakiem. W chwili gdy Serbia zapędziła się za daleko w Rosji, a ePL w Brazylii zaczęło się wyzywanie od zdrajców itp itd

BTW Kamikadze - czy mi się wydaje, czy ty niedawno byłeś w PERUNIE? Bo widzę zmianę avka.

kuroi
17-05-2011, 06:59

To nic nowego.

Przez pierwszy tydzień byłe nazywany CROlakiem. Później po kasacji trupołakiem. W chwili gdy Serbia zapędziła się za daleko w Rosji, a ePL w Brazylii zaczęło się wyzywanie od zdrajców itp itd
I nic dziwnego, odwróciłeś się od swoich rodaków.
Ale to nic, sytuacja na froncie Serbskim już jest na nasza korzyść.
Nie wiem jak to wygląda po drugiej stronie, ale od utworzenia ONE mam więcej zabawy niż w EDENie. Tam już wiało nudą.

jester1
17-05-2011, 20:05
Odwróciłem się od osób, którym się w głowie pomieszało.
Nie podobał mi się sposób, w jakim odeszliśmy z EDENU.
Dawniej nie było aż tyle flejmu i torllingu zarówno w komentarzach pod artami, jak i shoutach.

Nie biłem, nie biję i nie będę bić przeciwko Polsce więc nie masz prawa nazywać mnie zdrajcą.

Jakiś czas temu był wielki przewrót. Wyszliśmy z edenu(Razem z Hiszpanią), PHX się rozpadł i z Serbią, Węgrami oraz Hiszpanią stworzyliśmy sojusz ONE

Mam inne zdanie odnośnie tego sojuszu. ONE to w głównej mierze PHENIX (jej członkowie core - Serbia, Węgry, Turcja, Indonezja oraz państwa, które raczej nie mają szansę w bezpośrednim starciu - Szwecja, Iran itp). Stworzenie tego sojuszu zaburzyło równowagę w eŚwiecie (Serbia - kraj o najwyższej średniej randze i sile, Polska - kraj najludniejszy), czego przykładem jest ekspresowa kasacja Chorwacji.

Jeśli zaś chodzi o sytuacje na frontach - spójrz na mapę i zapoznaj się z sytuacją Hiszpanii i RPA.

kuroi
17-05-2011, 21:02
Nie bijesz przeciw Polsce? To zwracam honor. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że jesteście Polakami po drugiej stronie barykady. :/

Co do wyjścia z EDENu. Fakt, można było zrobić to inaczej, ale ludzie chcieli zabawy, akcji a nawet flejmu. Bądź co bądź, w referendum grubo ponad połowa ePolaków opowiedziała się za wyjściem. Było zbyt cicho. Teraz już nawet rzadko się mówi o tym "złym flejmie" jak z czasów np. Zwierza. teraz jest jajcarskie trolololo które ludzie niestety akceptują.

Przewrót był potrzebny. Ta wyrównana walka, wiecznie trwające święte wojny nudziły. Sojusz Polski z ex-PHX miał doprowadzić do tego przełomu. Zakończenia tych wojem. Tyle, że kasacją Chorwacji oraz Rumunii, nie Węgier oraz Serbii. I udało się. Niestety wtedy nikt nie przewidział, że zjawi się taki Romper i będzie tankował jak po.....ny.
Dziś wbił ponad 33 MILIONY dmg. Kiedyś jak cała Polska wbiła ten jeden-dwa milion(y) to było osiągnięcie!

Hiszpania ma to do siebie, że lubi się poświęcać. Oni wiedza, że są strategicznie ważniejsze cele oraz to, że w krótkim czasie (znowu) wyprzemy USA i Brazylię z ich terenów.
Co do RPA... Ktoś tam w ogóle zagląda? Od kiedy nie ma tam kluczowych zasobów diamentów mało kto się interesuje RPA.

jester1
20-05-2011, 23:17
Przewrót był potrzebny. Ta wyrównana walka, wiecznie trwające święte wojny nudziły. Sojusz Polski z ex-PHX miał doprowadzić do tego przełomu. Zakończenia tych wojem. Tyle, że kasacją Chorwacji oraz Rumunii, nie Węgier oraz Serbii. I udało się. Niestety wtedy nikt nie przewidział, że zjawi się taki Romper i będzie tankował jak po.....ny.
Dziś wbił ponad 33 MILIONY dmg. Kiedyś jak cała Polska wbiła ten jeden-dwa milion(y) to było osiągnięcie!
RPA.
Nie porównuj dawnych czasów i dzisiejszych. Dzisiaj 1 mln dmg robi POW na jednej zbiórce (a jesteśmy na 98 miejscu w rankingu grup bojowych). Reforma ekonomiczna pozwalająca managerom firm na pracę w własnych zakładach umożliwia walkę 4xq5 i całe chlebkowe z własnych zapasów.

Jedyna różnica między mastercardami edenu i one polega na tym, że nasi są bardziej skoncentrowani na pojedynczych jednostkach (Romper, dSokre, Jazar, FanaticZD itp.), a w one tankuje więcej osób, ale o mniejszy dmg (LK777, Strozer, PedjaT, Attilla itp.).

Ponadto gdyby nie mastercardy erepublik byłby niegrywalny, gdyż różnice zarówno gospodarcze, jak i militarne nie pozwoliłyby na sprawiedliwą walkę.

Btw. : http://www.erepublik.com/en/article/scymex-vs-greece-army-1776508/1/20

kuroi
21-05-2011, 10:02
Co właśnie powiedziałeś? "Sprawiedliwą" walkę?!
Uważasz, że jedna osoba wbijająca więcej niż cały kraj jest sprawiedliwością?!
Jakoś nie widziałem, by za czasów V1 walka była niesprawiedliwa! Wręcz przeciwnie! Było ciekawie, walka o surowce, każdy dmg się liczył!
Teraz czy walnie 100 czy 10 000 osób nie jest istotne, wystarczy jeden Romper z rangą God of War, która nawet nie ma jeszcze obrazka...
Owszem, ONE ma MC ale nasi nie postradali zmysłów by wydawać tysiące euro na takie coś. Poza tym, jestem w 99% pewien, że Romper dostaje golda od adminów. Nawet kompletny szajbus nie wydałby tak dużo na grę.

Poza tym, jako osoba proEDEN jak się ustosunkujesz to wczorajszej zmiany granicy w Rumunii? Chyba nawet Ty nie zaprzeczysz, że admini są stronniczy... :evil:

jester1
21-05-2011, 11:59
Co właśnie powiedziałeś? "Sprawiedliwą" walkę?!
Uważasz, że jedna osoba wbijająca więcej niż cały kraj jest sprawiedliwością?!
Jakoś nie widziałem, by za czasów V1 walka była niesprawiedliwa! Wręcz przeciwnie! Było ciekawie, walka o surowce, każdy dmg się liczył!
Teraz czy walnie 100 czy 10 000 osób nie jest istotne, wystarczy jeden Romper z rangą God of War, która nawet nie ma jeszcze obrazka...
Owszem, ONE ma MC ale nasi nie postradali zmysłów by wydawać tysiące euro na takie coś. Poza tym, jestem w 99% pewien, że Romper dostaje golda od adminów. Nawet kompletny szajbus nie wydałby tak dużo na grę.

Poza tym, jako osoba proEDEN jak się ustosunkujesz to wczorajszej zmiany granicy w Rumunii? Chyba nawet Ty nie zaprzeczysz, że admini są stronniczy... :evil:

To samo może powiedzieć Grek o walce z ScymeXem. Teraz nie liczy się jednostka. Nigdy się nie liczyła. Liczy się tylko grupa tanków (zarówno po jednej jak i po drugiej stronie barykady), która jest chętna kupić gold.

Możesz mieć rację :

EDEN :
Damage: 274115030, Fighters: 11763 (22.99%), GOLD: 31180
Terra :
Damage: 117795240, Fighters: 6727 (14.53%) GOLD: 10330
ONE :
Damage: 295916080, Fighters: 16689 (20.87%) GOLD: 22361
Luna :
Damage: 12237040, Fighters: 715 (15.80%) GOLD: 945
ABC :
Damage: 22306280, Fighters: 1231 (26.58%) GOLD: 1445

Tylko że API FYROM nie działa i gracze tacy jak ScymeX (920 zabitych w jednej mini), Alfagrem itd. nie są zapisani w API.
Jakoś pomimo tego, że walczy Romper to bitwy nie są wygrywane 8:0. Gdyby były mniejsze różnice w ludności i gospodarce, to taki Romper zapewne by sobie odpuścił.
Poza tym nie pamiętam, żeby Romper jakoś nieludzko dużo bił przed przemieszaniem się regionów. Dopiero wykasowanie Chorwacji przez ONE zmusiło go do tak szaleńczego tankowania (tak mi się wydaje).

kuroi
21-05-2011, 12:26
Ale teraz nie liczy się ani zwykła jednostka, ani nawet duża grupa. Teraz liczy się jedna przypakowana goldem jednostka.
Oszem, są MC po naszej stronie, jest ich pewnie więcej, ale wydają znacznie mniejsze sumy niż taki Romper.
Ograniczenie HP to to, czego trzeba tej grze, ale tak długo, jak Romper i jemu podobni będą wydawać takie sumy, Plato nie zakręci kurka.

Poza tym, nie odpowiedziałeś na moje pytanie w sprawie granicy w Rumunii.

jester1
21-05-2011, 14:42
Ale teraz nie liczy się ani zwykła jednostka, ani nawet duża grupa. Teraz liczy się jedna przypakowana goldem jednostka.
Powtarzasz to co przed chwilą powiedziałem.

Oszem, są MC po naszej stronie, jest ich pewnie więcej, ale wydają znacznie mniejsze sumy niż taki Romper.
Co w sumie daje równowagę, więc nie widzę o co się spinać.

Ograniczenie HP to to, czego trzeba tej grze, ale tak długo, jak Romper i jemu podobni będą wydawać takie sumy, Plato nie zakręci kurka.
Nic to nie zmieni. Dlaczego? Po prostu będzie większe rozdawnictwo golda i zamiast 1x33kk będzie 15x2kk dmg.

Poza tym, nie odpowiedziałeś na moje pytanie w sprawie granicy w Rumunii.
A co mam powiedzieć? Stało się. Mało razy takie rzeczy były robione? Wspomnę choćby naszą sławetną podróż do USA i otwieranie przez Anglię bitw, które nie powinny być otwarte.

Btw:

Poza tym, jestem w 99% pewien, że Romper dostaje golda od adminów. Nawet kompletny szajbus nie wydałby tak dużo na grę.
Wyzywanie kogoś od szajbusów i oszustów bez dowodów jest oznaką własnej głupoty. Jeśli wierzyć jego słowom, jest właścicielem dużej firmy (pisał, że jego dochody sięgają 6 zer miesięcznie).

kuroi
21-05-2011, 18:31
Nic to nie zmieni. Dlaczego? Po prostu będzie większe rozdawnictwo golda i zamiast 1x33kk będzie 15x2kk dmg. Jakie rozdawnictwo? Przecież tak, czy tak można jednego dnia dać 10g... I nawet 2kk to zdecydowanie za dużo jak na jedną osobę... Ale mimo wszystko, bez wątpienia znacząco zmniejszy to DMG wbijany w bitwach.

Wyzywanie kogoś od szajbusów i oszustów bez dowodów jest oznaką własnej głupoty. Jeśli wierzyć jego słowom, jest właścicielem dużej firmy (pisał, że jego dochody sięgają 6 zer miesięcznie).
Aha. Czyli człowiek, który wydaje tysiące euro tygodniowo na grę, zamiast np. dać na jakąś fundację jest normalny? Przepraszam, widać mamy różne standardy...

Nie wspomnę o tym, że de facto nie nazwałem go szajbusem. Ups, właśnie o tym wspomniałem... :roll:

jester1
21-05-2011, 19:07
Jakie rozdawnictwo? Przecież tak, czy tak można jednego dnia dać 10g... I nawet 2kk to zdecydowanie za dużo jak na jedną osobę... Ale mimo wszystko, bez wątpienia znacząco zmniejszy to DMG wbijany w bitwach.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Gdy wprowadzą limity na HK taki Romper czy ScymeX kupi te przykładowe 1000 golda i zamiast wybić wszystko sam, prześle to osobie która jest tylko trochę słabsza, a ma jeszcze wolny limit HK. Wynik starcia się nie zmieni - zwiększy się tylko liczba osób tankujących za kasę najbardziej majętnych graczy.

Aha. Czyli człowiek, który wydaje tysiące euro tygodniowo na grę, zamiast np. dać na jakąś fundację jest normalny? Przepraszam, widać mamy różne standardy... vs

Czyli wszystko się wyrównuje, bo gdyby ONE kupował o wiele mniej golda od EDENU, to Serbia, Węgry i Macedonia leżałyby już pod butem Chorwacji.

kuroi
21-05-2011, 19:19
Będzie mu się chciało rozsyłać to 1000g to 100 osób by każda miała 20 hitów więcej? Wątpię.

Teraz to Ty mnie nie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że Taki Strozer i Grevious połączeni nie wydaja tyle Co Romper, ale za to nas jest więcej. Więc ogólna pula jest prawie równa.

Ale mimo wszystko, gdyby tak wrócić do ograniczenia 40HP jak w V1 to EDEN i TERRA nie miałyby szans z ONE :)
Nawet teraz wygrywamy paląc trochę mniej golda, co by było gdyby nie Lompuś? :)

jester1
21-05-2011, 19:42
Będzie mu się chciało rozsyłać to 1000g to 100 osób by każda miała 20 hitów więcej? Wątpię.
Jesteś w Perunie i myślisz, że się nie da. A wypisywanie formów, żeby dostać dofa? Toż to ta sama metoda.

Teraz to Ty mnie nie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że Taki Strozer i Grevious połączeni nie wydaja tyle Co Romper, ale za to nas jest więcej. Więc ogólna pula jest prawie równa.
Znowu powtarzasz moje słowa.

Ale mimo wszystko, gdyby tak wrócić do ograniczenia 40HP jak w V1 to EDEN i TERRA nie miałyby szans z ONE
Błąd. Wtedy wygralibyśmy bo zmniejszyłoby się bicie cywili (teraz każdy, kto ma <20 lvl i firmy grain i food może sobie pozwolić na 20/24 hity na dzień). Liczyłyby się tylko tanki, których jednak mamy trochę więcej (wide http://www.erepublik.com/en/article/wor ... 77622/1/20 (http://www.erepublik.com/en/article/world-global-stats-day-1277-1777622/1/20)).

Nawet teraz wygrywamy paląc trochę mniej golda, co by było gdyby nie Lompuś?
Za to najbardziej nie lubię NWO - zero szacunku dla przeciwnika.
Ponadto wyjątkowo słabe trololo. Stać Cię na więcej.

kuroi
21-05-2011, 21:18
[quote]Będzie mu się chciało rozsyłać to 1000g to 100 osób by każda miała 20 hitów więcej? Wątpię.
Jesteś w Perunie i myślisz, że się nie da. A wypisywanie formów, żeby dostać dofa? Toż to ta sama metoda.

Znowu powtarzasz moje słowa.

Ale mimo wszystko, gdyby tak wrócić do ograniczenia 40HP jak w V1 to EDEN i TERRA nie miałyby szans z ONE
Błąd. Wtedy wygralibyśmy bo zmniejszyłoby się bicie cywili (teraz każdy, kto ma <20 lvl i firmy grain i food może sobie pozwolić na 20/24 hity na dzień). Liczyłyby się tylko tanki, których jednak mamy trochę więcej (wide http://www.erepublik.com/en/article/wor ... 77622/1/20 (http://www.erepublik.com/en/article/world-global-stats-day-1277-1777622/1/20)).

Nawet teraz wygrywamy paląc trochę mniej golda, co by było gdyby nie Lompuś?
Za to najbardziej nie lubię NWO - zero szacunku dla przeciwnika.
Ponadto wyjątkowo słabe trololo. Stać Cię na więcej.[/quote:3p70vhuz]
Pytałem, czy będzie mu się chciało, nie czy się da, bo wiem, że można.

Osoba z lvl 20, ma na ogół skilla na poziomie master(8) i w ePL zarobi 51.70pln. (z VAT)
Za to może kupić ok. 35 hlepkow q4(1.47pln każdy), co pozwala mu zregenerować 280 zdrowia dziennie...
Nie będę doliczał faktu, ze w początkowej fazie gry rangi nabija się jedna za drugą przez co dostaje się batony, jak i 5g za HW oraz 1g za lvl. Tak więc standardowemu szaraczkowi fundusze nie powinny się tak szybko wyczerpać.

Co do szacunku. EDEN i Terra jako takie szanuje, ale Rompera i jemu podobnych(nawet po naszej stronie) ani trochę.

jester1
09-06-2011, 01:24
http://www.erepublik.com/en/article/pow-stats-30-05-05-06-1793339/1/20

Polecam zwłaszcza drugi screen ;)

kuroi
09-06-2011, 06:25
http://www.erepublik.com/en/article/pow-stats-30-05-05-06-1793339/1/20

Polecam zwłaszcza drugi screen ;)
30.05 Influ - 846k - 15 żołnierzy
02.06 influ - 812k - 22 żołnierzy
Duża różnica w sile/mali MC? :)

jester1
18-06-2011, 21:18
Takich urodzin jak POW to chyba nikt inny w całym erepie nie świętuje :D

kuroi
18-06-2011, 21:41
Takich urodzin jak POW to chyba nikt inny w całym erepie nie świętuje :D
Tak, to prawda. ale mimo wszystko dostajecie po tyłku w tym RW.
Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale ponoć mieliście zamiar je wygrać :D

jester1
18-06-2011, 22:26
Mieliśmy to wygrać tylko pierwszą mini a później na zakończenie z gośćmi wejść all in. Ale jako że wasz wódz zwołał pół ONE, większość PGB i WP, to postanowiliśmy powalczyć. Btw WP powinno bić w Paris Isle a nie w jakimś biednym RW :twisted:

kuroi
19-06-2011, 07:55
Mieliśmy to wygrać tylko pierwszą mini a później na zakończenie z gośćmi wejść all in. Ale jako że wasz wódz zwołał pół ONE, większość PGB i WP, to postanowiliśmy powalczyć. Btw WP powinno bić w Paris Isle a nie w jakimś biednym RW :twisted:
Przyszli Ci, co chcieli. Nie było rozkazu od MONu by bić na Słowacji. Ale Smrtan jak zwykle stanął na wysokości zadania i zorganizował z tyłka pierdyliard tanków. Powinno być więcej takich akcji, rank poszedł w górę praktycznie za darmo! :D
Ale szkoda, że przy okazji poszło tyle flejmu.

jester1
19-06-2011, 12:14
Szczerze to aż mnie serce boli jak widzę te wszystkie wyzwiska, flejm i trolling. POW chciał uczcić swoją zabawę wygraną jednej mini, smrtan za wszelką cenę chciał tą zabawę popsuć.

Zaczynam powoli żałować, że gram w tą grę.

kuroi
19-06-2011, 19:25
Szczerze to aż mnie serce boli jak widzę te wszystkie wyzwiska, flejm i trolling. POW chciał uczcić swoją zabawę wygraną jednej mini, smrtan za wszelką cenę chciał tą zabawę popsuć.

Jedną mini? Przecież Smrtan interweniował dopiero po 4 mini wygranej przez was, coś kręcisz. ;)

jester1
06-07-2011, 22:39

Jedną mini? Przecież Smrtan interweniował dopiero po 4 mini wygranej przez was, coś kręcisz. ;)

http://images41.fotosik.pl/945/0f7d02d92d298f35m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0f7d02d92d298f35)

Pokaż mi na tym screenie wygrane cztery mini!

kuroi
07-07-2011, 08:05
http://images41.fotosik.pl/945/0f7d02d92d298f35m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0f7d02d92d298f35)

A Ty mi pokaż na tym screenie interwencję Smrtana. :roll:
Jeśli chodzi Ci o Gurala, to Perun nie jest osobistą własnością Smrtka i wielu z nas biło z własnej woli i za własne pieniądze. (W tym np. Ja)

jester1
10-07-2011, 01:06

A Ty mi pokaż na tym screenie interwencję Smrtana. :roll:
Jeśli chodzi Ci o Gurala, to Perun nie jest osobistą własnością Smrtka i wielu z nas biło z własnej woli i za własne pieniądze. (W tym np. Ja)

Na tym screenie chciałem wskazać błędność Twojego stwierdzenia, że smrtan interweniował dopiero po 4 wygranej mini (niewiedza czy podatność na propagandę? ;) ).

Co do interwencji smrtana :
- shoutował dużo (wzywał nie do obrony sojusznika czy tego nieszczęsnego aluminium - zapraszał do "zepsucia zabawy Crolaczkom"),
- dwa artykuły (pierwszy po czwartej mini, drugi po porażce),
- dedykowany kanał irc na quakenecie,
- refundacja dofa dla osób bijących dla Słowacji,
- WP, GROM parę innych grup same z siebie (zapewne) nie paliłyby dmg (nie mówiąc już o goldzie) w bitwie, której nie ma i nie było w rozkazach przez cały czas,

Co do związku Perun - smrtan : tak samo jak Mix jest ojcem chrzestnym PPP, tak smrtan dzieli i rządzi Perunem. Co do zdania o tym, że bili z własnej woli i za własne pieniądze - zgodzę się. Nie uchodzi uwadze również to, że gros flejmu na POW jest wykonywany przez osoby z waszym avkiem (żeby wymienić choćby wspomnianego już gurala, Mazuura i parę innych osób z błyskawicą w awatarze). Gdyby Perun i smrtan wybraliby sobie inne państwo za przystań, nikt by się Słowacją nie interesował. A tak - atak na Austrię, Niemcy (w tych wojnach główną siłę uderzeniową stanowią RL Polacy). Dopiszę coś rano, bo jest późno.

kuroi
10-07-2011, 08:27
Na screenie nadal nie widzę dowodu, że Smrtan interweniował przed 4 mini, chyba jest coś ze Mną nie tak. :(

Co do sposobu interwencji, wiem o tym wszystkim. W prawdzie nie wchodziłem na IRCa po dof, bo już wcześniej za swoje się wypstrykałem, ale o IRCu i całej reszcie słyszałem.

No i Smrtan zasadniczo nie rządzi już. Zobaczyć go na IRCu Perunu to jak święto narodowe.
Owszem, jak coś powie, to większość go słucha, ale to w większej części z szacunku, bo jest po prostu doświadczonym graczem. (Tak jest przynajmniej w moim przypadku)

Co do animozji na linii PERUN - POW. Nie wiem czemu pojedyncze osoby (jak sam wymieniłeś, AŻ trzy) nierozłącznie utożsamiasz z całą bojówką. W Perunie jest około 50 osób(z czego część niestety niezbyt aktywna), więc mówienie, że "Perun nie lubi POW" jest trochę na wyrost. Po prostu Ci bardziej aktywni i starsi gracze, którzy się na was lepiej poznali na was psioczą. Nie zgadzam się całkowicie z tymi atakami, ponieważ niektóre teksty są po prostu poniżej poziomu. Aczkolwiek faktem jest, że wolicie walczyć dla naszego wroga, więc niechęć do Was jest uzasadniona, nie sądzisz?

jester1
10-07-2011, 14:10
Na screenie nadal nie widzę dowodu, że Smrtan interweniował przed 4 mini, chyba jest coś ze Mną nie tak. :(

Widzisz na tym screenie wygrane przez nasz 4 mini? Bo ja nie. Ty zaś pisałeś, że smrtan interweniował po CZWARTEJ WYGRANEJ PRZEZ NAS MINI. Zrozumiałeś moje intencje?

Co do animozji na linii PERUN - POW. Nie wiem czemu pojedyncze osoby (jak sam wymieniłeś, AŻ trzy)

Wymieniłem tylko przykłady. Co prawda najjaskrawsze, bo nie chciało mi się sprawdzać komenty pod różnymi artykułami

nierozłącznie utożsamiasz z całą bojówką.

i vice versa (wide uznawanie POWu jako zbiórka wyznawców Ariakisa).

W Perunie jest około 50 osób(z czego część niestety niezbyt aktywna)

Zapomniałeś o Perunie SK, którego gros składu stanowią Polacy (wide 4fakir, gural, smrtan, remczas, ruda i inni).

więc mówienie, że "Perun nie lubi POW" jest trochę na wyrost.

Te parę osób, które gardłują przeciwko nam robi hałas jak za całą grupę (Iniesta w MEN - Krehe bierze sobie zdrajcę do rządu itp.). A za akcję z NOW powinniście dostać takie baty, że aż strach. Rozumiem, że komuś może się nie spodobać bicie po stronie Niemiec przeciwko Słowacji, ale porównywanie do nazistów, przerabianie piosenki HITLERJUGEND, by dołożyć elementy związane z naszą grupą, porównywanie EDEN-u do III Rzeszy (wide skasowany komentarz gurala pod rozkazami) - czy kogoś z was czasem nie pop%$#@&liło (żeby nie było, że nie mam dowodów - http://img848.imageshack.us/img848/7874/nowhv.jpg ).

Po prostu Ci bardziej aktywni i starsi gracze, którzy się na was lepiej poznali na was psioczą. Nie zgadzam się całkowicie z tymi atakami, ponieważ niektóre teksty są po prostu poniżej poziomu. Aczkolwiek faktem jest, że wolicie walczyć dla naszego wroga, więc niechęć do Was jest uzasadniona, nie sądzisz?

Nie, nie jest uzasadniona. Zauważ, że tak zwani "wrogowie" jeszcze rok temu byli naszymi sojusznikami, którzy niejednokrotnie poświęcali się za nas (mówicie, że Słowacja zawsze była ważnym buforem, ale o wielokrotnym poświęcaniu się Finlandii już zapominacie). Zmiana sojuszu to jedna wielka afera - głosowało się za odejściem od Edenu, ale o sojuszu z Serbami i innymi PHENIXami nikt przy okazji referendum nie wspominał.
Zauważ, że nie wszyscy "doświadczeni i aktywni gracze" nas atakują. A jeśli nas nie lubią, to przynajmniej nie okazują to przy każdej możliwej sposobności, jak robią najaktywniejsi z Peruna.

kuroi
10-07-2011, 16:23
Widzisz na tym screenie wygrane przez nasz 4 mini? Bo ja nie. Ty zaś pisałeś, że smrtan interweniował po CZWARTEJ WYGRANEJ PRZEZ NAS MINI. Zrozumiałeś moje intencje?
A widzisz tu interwencje Smrtana? Ja też nie...

I vice versa (wide uznawanie POWu jako zbiórka wyznawców Ariakisa).
Ja was uznaje "jedynie" za zdrajców, o Ariakisie nic nie wspominałem.

Zapomniałeś o Perunie SK, którego gros składu stanowią Polacy (wide 4fakir, gural, smrtan, remczas, ruda i inni).
Tam tez jest trochę ludzi, więc odsetek wrogich wam Perunów(czy to PL czy SK) nie jest aż taki duży, by uogólniać.

Te parę osób, które gardłują przeciwko nam robi hałas jak za całą grupę (Iniesta w MEN - Krehe bierze sobie zdrajcę do rządu itp.). A za akcję z NOW powinniście dostać takie baty, że aż strach. Rozumiem, że komuś może się nie spodobać bicie po stronie Niemiec przeciwko Słowacji, ale porównywanie do nazistów, przerabianie piosenki HITLERJUGEND, by dołożyć elementy związane z naszą grupą, porównywanie EDEN-u do III Rzeszy (wide skasowany komentarz gurala pod rozkazami) - czy kogoś z was czasem nie pop%$#@&liło (żeby nie było, że nie mam dowodów - http://img848.imageshack.us/img848/7874/nowhv.jpg ).
Oni nie są naszymi przedstawicielami w sprawach tolerancji dla mniejszości Niem.. Zdradzieckiej. Ich zdanie nie jest zdaniem całego Perunu. ;)

Nie, nie jest uzasadniona. Zauważ, że tak zwani "wrogowie" jeszcze rok temu byli naszymi sojusznikami, którzy niejednokrotnie poświęcali się za nas (mówicie, że Słowacja zawsze była ważnym buforem, ale o wielokrotnym poświęcaniu się Finlandii już zapominacie). Zmiana sojuszu to jedna wielka afera - głosowało się za odejściem od Edenu, ale o sojuszu z Serbami i innymi PHENIXami nikt przy okazji referendum nie wspominał.
Zauważ, że nie wszyscy "doświadczeni i aktywni gracze" nas atakują. A jeśli nas nie lubią, to przynajmniej nie okazują to przy każdej możliwej sposobności, jak robią najaktywniejsi z Peruna.
To Chorwaci wybrali, po której staną stronie. Wybrali Rumunię (Osobiście uważam to, za nie trafiony wybór, ale jest to subiektywna opinia)
Aha.. Czyli mieliśmy wyjść z EDENu i nie szukać nowych sojuszników by zostać zjedzonymi? Nie dziękuje, Sojusz z Serbią i Węgrami, jak widać z perspektywy czasu był dobrą decyzją.

Rafa
01-11-2011, 11:14
Właśnie sie zalogowałem po rocznej przerwie i jak się wszystko pozmieniało to masakra.... nie ogarniam interfejsu ani troche.

Gra w to ktos jeszcze?

kuroi
01-11-2011, 12:07
Właśnie sie zalogowałem po rocznej przerwie i jak się wszystko pozmieniało to masakra.... nie ogarniam interfejsu ani troche.

Gra w to ktos jeszcze?
Ja przestałem parę miesięcy temu. Nie warto sobie zawracać tym głowy.

Kuzyn
31-05-2013, 21:20
@Refresh

Odświeżam ze względu na szóstą wojnę światową. Zachęcam także do gry, jeśli macie stare konta to róbcie nowe (20 lvl bije się w jeden dzień, później zabawa). Korzystajcie z fundacji na początku, rozwijajcie siłę, gold odkładajcie na promocje.

Pozwolę sobie także zaprosić Was do Partii Dobrych Ludzi:)

kuroi
01-06-2013, 11:21
Wow, to ktoś jeszcze w to gra? Spodziewałbym się, że zostały już tylko boty skupujące towary z rynku i Platon. :P

Kuzyn
01-06-2013, 12:00
Wow, to ktoś jeszcze w to gra? Spodziewałbym się, że zostały już tylko boty skupujące towary z rynku i Platon. :P

Kilka krajów ma co chwile babyboom to jakoś to się trzyma. 228,766 osób niby aktywnych.