PDA

Zobacz pełną wersję : Możliwość grania Mongołami w dodatku Kingdoms w kampani Krzyżaków.

konrad561997
02-11-2014, 01:02
Hejka jeżeli zły dział, lub już temat był to sorki. Ostatnio grałem w kingdomsa i tak sobie myślę że spróbuję uruchomić kampanię różnych frakcji, więc wchodzę w foldery kampanii i zmieniam kampanię które nie można grać tak żeby była nimi możliwość. Daję Amerykę, tylko i wyłącznie Hiszpania i plemiona Indianów. Anglia i Francja nie działają. Tak samo było w Krzyżowcach, Mongołowie i Wenecja nie działają. Daję kampanię krzyżaków, Mongołów zmieniam żeby można nimi grać i ku mojemu zaskoczeniu pokazują się Mongołowie 3 miasta, i parę małych armii, zwiadowca, kupiec, dyplomata itp. Grałem nimi chyba 300 tur, i powiem szczerze miałem całą mapą zajętą :D. Mi się akurat lepiej grało nimi niż Polską.

chochlik20
03-11-2014, 12:29
Anglia, Francja, Wenecja czy Mongołowie w kampanii Krzyżowców nie będą Ci działań ponieważ nie mają pozycji startowych, a pojawiają się jedynie w określonym momencie gry. Aby móc nimi zagrać musiałbyś pogrzebać w plikach gry.

konrad561997
03-11-2014, 16:01
Chodziło mi o kampanię gdzie się tępi zakon krzyżacki, tam akurat mongołowie mają pozycję startowe od razu, jak mi się uda to postaram zrobić zdjęcia.

chochlik20
03-11-2014, 17:40
Tylko tam istnieje nimi możliwość grania, bez dużej ingerencji w pliki.

Piter
03-11-2014, 18:06
Chodziło mi o kampanię gdzie się tępi zakon krzyżacki, tam akurat mongołowie mają pozycję startowe od razu, jak mi się uda to postaram zrobić zdjęcia.

D:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\teutonic\data\world\maps\campaign\imperia l_campaign

plik

descr_strat

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
teutonic_order
lithuania
denmark
novgorod

end
unlockable
hre
poland

end
nonplayable
norway
kalmar_union
mongols
slave
end

na

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
teutonic_order
lithuania
denmark
novgorod
mongols
end
unlockable
hre
poland

end
nonplayable
norway
kalmar_union
slave
end

Nie będziesz mógł rekrutować kapłanów, generałowie nie mają przyznanych cech, poza tym chyba wszystko działa.

Polecam wejść do działu modyfikacje pod medka, a nie bawić się w takie rzeczy :)