PDA

Zobacz pełną wersję : Multiplayer Nie działa [Nie da się dołączyć

Uryhold
12-11-2014, 21:21
A mianowicie chodzi o to iż,nie mogę dołączyć do żadnego server-u nawet kolegi :(.Używałem modów lecz już je wyłączyłem[Dezaktywowałem];).
Sprawdzałem spójność plików i to mi nie pomogło :(.Przepraszam jeżeli jest mało informacji lub jest już taki wątek :curve: Nie sprawdziłem dokładnie forum.

Dziękuje za odpowiedzi z góry.

Asuryan
12-11-2014, 21:41
Dezaktywacja modów może nie wystarczyć, spróbuj je odinstalować.

Uryhold
13-11-2014, 15:50
Aha,a jak to usunąć? Bo słyszałem iż po modach coś tam zostaje...Jakieś pliki .thx czy coś takiego.. a ja mody wtedy muszę od nowa pobrać jak będę chciał znów pograć.Czyli co chwile usuwać i instalować mody będę musiał czyż nie?

Pionier
13-11-2014, 19:58
Proponuje wejść do folderu głównego z grą. Przed tym odinstalować ją na steam i wyłączyć właśnie ten program. W głównym folderze STEAM usunąć folder "appcache" (spokojnie sam się odnowi). I na koniec w samym folderze z grą wyczyścić wszystko co jest możliwe, a co do modów to nie polecam, bo zawsze po tym zostaje syf. Myślę, że ten sposób jest najbardziej optymalny.

Uryhold
14-11-2014, 15:56
Nie działa dalej 'Mam złą wersje gry" a to nie prawda... mam v Steamową

Uryhold
14-11-2014, 20:27
Hej, reinstaluj ponownie Napoleona, ale między jego usunięciem a powtórną instalacją wykasuj dwa foldery Napoleona w obu ścieżkach (dla Windows 7):

C:\Użytkownicy\twojanazwa\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Napoleon

C:\Pliki programów(x86)\Steam\SteamApps\common\Napoleon Total War.

AppData jest ukrytym folderem. Tu masz jak to zmienić:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... =windows-7 (http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/show-hidden-files#show-hidden-files=windows-7)

Sam deinstalacja Napoleona poprzez steam nie wystarcza, kiedy używane były wcześniej mody. Niektóre ich elementy zostają w postaci user.script.txt lub też innych plików w głównym folderze gry. Nie zaglądając w podane ścieżki po deinstalacji, nawet o tym nie wiesz. ;) czy to też mogłoby mi pomóc?

Asuryan
14-11-2014, 20:36
Tak, mogłoby, tak samo jak wywalenie wszystkiego związanego z NTW przez jakiś program do czyszczenia rejestru, na przykład RegCleaner. Mody niestety mają to do siebie, że prawie zawsze (zależy od moda) zostawiają jakiś syf w plikach gry. Jesli chcesz grać w multi - to albo bez modów, albo tylko z osobami posiadającymi identyczne mody. "Zła wersja gry" oznacza że masz jakieś pozostałości moda.

Uryhold
14-11-2014, 20:45
Podsumujmy,muszę usunąć znów grę.Następnie użyć RegCleanera i wszystko powinno działać? A modów mam nie używać,nawet jak będę,nie wiem chciał nagrać coś lub pograć sobie bo nie będę mógł potem grać na MP?

Asuryan
14-11-2014, 20:58
Tak, usunąć grę, te foldery z partycji C i dla pewności możesz jeszcze użyć RegCleanera. W AppData są między innymi save'y z singla, więc możesz je sobie gdzieś skopiować pod inną nazwą. Mody możesz używać, jak nie grasz w multi - ale przed ponownym zagraniem w multi znów będziesz musiał przechodzić cały ten cyrk z reinstalką - no chyba, że znajdziesz kogoś chętnego do multi z identycznym zestawem modów które sam używasz.

Uryhold
14-11-2014, 22:53
Aha,dzięki za odp napisze potem czy się udało.

Uryhold
15-11-2014, 12:41
Dzięki panowie, działa.

Pionier
16-11-2014, 13:21
Pamiętaj: To co zginie w rejestrze, zdechnie wszędzie, więc uważaj by czegoś ważnego związanego z systemem nie usunąć.