PDA

Zobacz pełną wersję : Multiplayer 2015

DonVega
13-11-2014, 18:57
W ankiecie tej chcemy poznać preferencje graczy dotyczące poszczególnych odsłon serii TW. Które odsłony was najbardziej interesują i na których rozegrać można MP lub turnieje. Ankieta ma możliwość zaznaczania wielu odpowiedzi. Prosimy o komentarze i własne przemyślenia i sugestie :)

Kobrax
13-11-2014, 19:33
Ja nastawiam się na turnieje w Romka 2. No i bym chciał coś więcej niż w tym roku w MP zdziałać. Turnieje 1vs1 i 2vs2 mnie interesują. Choć mam nadzieję, że w tych 2vs2 nie będę trafiał na Rosjan bo mam ich już dość... Jeżeli by się tak nie dało to bym chciał jakiś ogarniętych na prawdę, a nie na niby. Nie mówię tu o grze bo ich gra zespołowa jest boska.

Asuryan
13-11-2014, 21:49
Zaznaczyłem 1vs1 i Rome 2 oraz Attylę. Turnieje 2vs2 czy 3vs3 w ogóle mnie nie interesują - nie chcę by ktoś miał pretensje, że przegrał przez to, iż miał mnie w drużynie.

Wielki Mistrz Malborka
14-11-2014, 01:33
Więcej turniejów o randze MP pozwoli na łatwiejsze uzyskanie wsparcia sponsorów a co za tym idzie większą frekwencję. Robienie wszystkich MP na raz i rozłożenie ich w czasie na prawie cały tak jak to opisywałeś nie jest za dobrym pomysłem bo za wiele rzeczy może się zdarzyć w trakcie turnieju. Utrzymanie obecnego modelu jednego turnieju na raz trwającego do dwóch miesięcy a podniesienie ich rangi, streamowanie, ulepszanie regulaminu i sposobu organizacji powinno być naszym celem. Obecne mp w romie to idealny test - zdobędziemy doświadczenie w streamowaniu bitew live czy przeprowadzaniu wywiadów i kręcenia filmików z powtórek. Z kręcenia jest bardzo zadowolony, wszyscy przesyłają powtórki i współpracują jak należy, jak to wyjdzie ze streamowaniem to za tydzień się przekonamy.
Turnieje 3v3 i 2v2 to zupełnie inna liga ale już kilka takich z sukcesem przeprowadziliśmy i mam nadzieję że te sukcesy powtórzymy. Napoleon to idealny następca ;)

Pirx
14-12-2014, 01:43
Idąc za ciosem po Mistrzostwach (szczególnie mając na uwadze oglądalność meczów finałowych na poziomie 100 osób) - warto chyba podsumować tę ankietę.

Najwięcej głosów uzyskały turnieje 1v1 i 2v2 na Romku 2. Jako że Chorągiew Rycerska właśnie ruszyła z zapisami do turnieju 1v1, rzucam temat turnieju 2v2.

Wiem, że turnieje 2v2 ze swojej natury przyciągają raczej graczy klanowych, którzy regularnie ze sobą trenują. I trochę to się kłóci z ważnym założeniem, aby przyciągać nowych graczy na multi. Ale to chyba nie powinno oznaczać całkowitego zarzucenia gier drużynowych. Tym bardziej, że przy tak szerokim wachlarzu dostępnych nacji, przyjemność z potyczek kilkuosobowych wzrasta z każdym kolejnym wypuszczonym DLC.

U nas w klanie zainteresowanie takim turniejem byłoby pewnie spore.

Bronti
14-12-2014, 10:55
Pirx zgadzam się z Tobą. Następny turniej na Romie 2 proponuję w formacie 2v2 :)

Wielki Mistrz Malborka
14-12-2014, 13:46
A może już do końca świata róbmy turnieje tylko na Rome II?

william/kaszanka
14-12-2014, 22:18
Po prostu turnieje na starszych grach np Napoelon nie wiem czy mają przyszłośc można wziąć pod uwagę Turniej Trawki :/

Co do Rome drużynowych jak najbardziej! :)

Pamiętajmy o wychodzącym Atilli (czy jak to tam sie piszę)

Co do reprezentacji kraju trzeba robić eliminacje bo znowu wyjdzie tak, że zostanie ktoś pominięty i odsunięty od składu (w tym przypadku ja).

Wielki Mistrz Malborka
15-12-2014, 00:30
Turniej trawki zakończył się sukcesem a przyciągnął więcej zawodników niż mp w romku.

DonVega
15-12-2014, 07:45
Gwoli ścisłości - Ostatni turniej trawki - 41 zapisanych - MP - 48 - No prawie równo :). Nic nie szkodzi na przeszkodzie - dać Rome2 2v2 i Napoleona 1v1. Dawno nie było turenieju zespołowego na orgu. Jeśli mnie pamięć nie myli było to 2v2 na Mediewalu 2 :) i były to klanowe

Pirx
15-12-2014, 10:32
W porządku, jeżeli administracja chce zrobić turniej na Napoleonie, to niech się dzieje.

A jak już by turniej wszedł w taki etap, że zaangażowanie czasowe sędziów by spadło, można by wtedy ruszyć z Romkiem 2v2. Bo wiadomo, że każdy turniej wymaga mnóstwo energii, a ludzie się nie podzielą.

william/kaszanka
15-12-2014, 12:53
Turniej trawki zakończył się sukcesem a przyciągnął więcej zawodników niż mp w romku.

A to mój błąd ;) myślę ze turniej 1v1 na NTW i 2v2 na RTW.

Co do problemu ssędziów można dodać specjalnych do poszczególnych turnieji, jeżeli by brakło.

W napka i ja bym zagral a może nawet medek 2, ostatni turniej na Chr chyba się udał; )

Sorry za błędy, ale piszę z telefonu.

Wielki Mistrz Malborka
15-12-2014, 14:54
Majówka Napoleona 2012 to był ostatni drużynowy turniej 2v2. Nie ukrywam, że chętnie bym go powtórzył - marzy mi się turniej 3v3 ale jak tutaj były problemy przy zgadywaniu 2 osób to boję się o 6. Rozwiązaniem jednak byłoby twarde odgórne ustalanie godzin tak jak Ensis chciał podczas finału ale postraszył i podziałało ;) Romka odstawmy może na razie na półkę bo dopiero bo był. Moja propozycja jest taka:
W połowie stycznia niech ruszy Napoleon 1v1 i może 2v2 i 3v3. Zakończy się on gdzieś w połowie lub pod koniec lutego więc zgra się to z wyjściem Attili. Jeśli historia się powtórzy i dostaniemy pre-alfę to pomyślimy o romku skoro tak nalegacie, jeśli jednak dostaniemy grywalną grę (tak jak to było z Empire i Napoleonem) to zrobimy na Attili. Gdzieś na horyzoncie wypatrywałbym również szoguna który miał być chyba w sierpniu tego roku ale nie dostał zbyt wiele miłości.
Jako, że w Polskiej Społeczności Klanowej jestem od Napoleona, w szachistach chyba też to w okolicach nowego roku możecie się z mojej strony spodziewać opracowanych zasad, formatu i przy okazji pogrzebię trochę w regulaminie biorąc pod uwagę wasze sugestie. Oczywiście propozycja wyląduje w szachistach i po akceptacji od razu ruszamy z zapisami. Liczę na wasze wsparcie i zaufanie co do moich kompetencji. Sędziowanie MP podniosło mnie na duchu bo dostałem na prawdę wiele pozytywnych opinii co do mojego sędziowania.
Przy okazji pochwalę się, że dosłownie za godzinkę zawożę kompa do wymiany bebechów: GTX 970, i5 4690K 3,5GHz + inne bebechy w tym super płyta główna i kto wie czy finałów następnych turniejów nie będziecie oglądać z mojej perspektywy ;)

Seba Fallus III Wielki
15-12-2014, 15:41
Ja zaznaczyłem lige na rome 2 . Jest to fajna opcja na to by móc regularnie grać w rome 2 na wysokim poziomie i jeśli dobrze pamiętam kiedyś na orgu była liga bodajże na Mediewalu 2.;) Oczywiście popieram organizacje wszelkich turniejów by przyciągnąć do nas więcej graczy mimo że gram tylko w rome 2. :D

william/kaszanka
15-12-2014, 19:20
Ale czy naprawdę wielkim problemem byłoby prowadzenie ligi Rome 2 TW i przy okazji turniejów innych?

Tak jak w piłce nożnej, ligi grają np Premier Leauge (liga Rome 2), a w międzyczasie jest Liga Mistrzów (turniej np na Napoleonie lub 2v2 na Rome 2 lub to i to :D ).

Wielki Mistrz Malborka
16-12-2014, 00:13
Spróbować zawsze można ale patrząc realistycznie to raczej nie wypali. Ligi na napoleonie nigdy nie było i jakoś na moim kanale jest mnóstwo filmików z gier na wysokim poziomie. Dla chcącego nic trudnego a na Rome jako najnowszej serii jest bardzo łatwo. IPL miało coś organizować, chr też robi turnieje Romka. Tego jest pod dostatkiem. U nas teraz będzie napoleon.

william/kaszanka
16-12-2014, 09:14
Znaczy liga na napku to chyba nie wypali, myślałem o turniejach na napoleonie, przy jednoczesnym trwaniu ligi na Rome

Samick
16-12-2014, 10:04
Forumowa wtyczka na turnieje ma możliwość rozgrywania lig. Szachiści powinni móc z niej w pełni korzystać, do czego zachęcam.

Jaki następny turniej? Pozostawiam to szachistom.

Wielki Mistrz Malborka
17-12-2014, 14:30
William, znajdź mi proszę fragment mojej wypowiedzi gdzie piszę że chcę organizować ligę na napoleonie. Czytaj proszę ze zrozumieniem, bo potem mogą być niejasności prowadzące do nieprzyjemności. Znam to z autopsji ;)

Andrij Marszałek
18-12-2014, 09:38
Ja bym chciał coś w Rome 1 i Medieval 2 ale jak sądze znowu tylko Rome 2 będzie :/