PDA

Zobacz pełną wersję : Ostra zacinka

Simonwizard
07-12-2014, 20:50
Witam,

zainstalowałem sobie niedawno medka wraz z kingdoms na laptopie lenovo win. 8.1, specyfikacja daleko wykraczająca poza max. wymagania tej gierki. Stąd też moje zdziwienie, kiedy okazało się, iż kamera na mapie kampanii strasznie wolno się porusza, zacinając przy okazji - było tak w podstawce i w dodatkach. Czy ktoś wie co konkretnie za to odpowiada? Nie da się grać, jeśli nie można przesuwać kamery, nie wspominając już o toczeniu bitew - czy to kwestia sterowników (do AMD radeon 8500m)? Czy może rozdzielczości (1366:768)? Czy może po prostu coś z pamięcią, w co wątpię - z 6 gb nawet nie powinno być dyskusji na ten temat. Krótko mówiąc: czy jest możliwość naprawy tego czegoś? Byłbym b. wdzięczny, bo medek to jedna z moich ulubionych gier, jak zresztą pewnie wielu na tym forum :)

Pozdrawiam, Simonwizard

Samick
07-12-2014, 20:57
Czołem,

Możesz mieć maszynę na miarę Pentagonu z 1000 procesorów i 20000 wątków, ale Medek i tak obsłuży tylko 3. Podobnie będzie z wieloma innymi technologiami i możliwościami. W przypadku starszych gier, im nowszy system (a przez to i sterowniki i możliwe technologie) i lepszy sprzęt nie oznacza, że będzie lepiej. ;)

Simonwizard
07-12-2014, 21:14
Zdaję sobie z tego sprawę, ale i starsze gry chodzą mi bez problemu, dlatego może ten problem da się jakoś rozwiązać.

Simonwizard
08-12-2014, 17:02
Dobra, już sobie poradziłem - to nie kwestia rozdzielczości, a antyaliasingu - czemu? Nie wiem, ale po zmniejszeniu wartości antyaliasingu do x2 chodzi normalnie.