Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi
Dlaczego u nas "Jesień" jest na Wiosnę? :)
Już były trzy edycje tego turnieju - więc głupio by tak nagle zmieniać nazwę. Turniej nazywa się "Jesień Średniowiecza" a że wypada na wiosne - no coż inne terminy zarezerwowane :)
{{B-S}}Zibi
19-03-2015, 22:57
Mam pytanie odnośnie zasad, jaka era? czy może obojętnie? i wtedy jeżeli schyłek to ile max muszkietów?
william/kaszanka
19-03-2015, 23:42
Zibi nie zapisuj się proszę... Daj szansę innym!!
6. W fazie grupowej jest dowolność wyboru ery w trakcie meczu.
7. Od fazy pucharowej obowiązuje eliminacja epok w meczu. Gracze mogą tylko raz wybrać daną epokę w meczu. Przykład- gracz X wybiera w 1 bitwie pełnie, gracz Y wybiera w 2 bitwie pełnie to wtedy w 3 bitwie żaden z graczy nie może już wybrać pełni i analogicznie w kolejnych bitwach.
Zibi poprzednia edycje wygrałeś - a zasady są identyczne :) nic nie zmienialiśmy :)
Kiedy ruszamy z turniejem??
Termin zapisów: 17-31 marca.
{{B-S}}Zibi
22-03-2015, 21:18
Hehe, DonVega ja wygrałem ostatnie dwie edycje:)
A ja mam pytanie z innej beczki, Czy to jest pełna lista osób sędziujących? nie wiem czy zdajecie sobie sprawę jak Medieval2 jest trudną grą do sędziowania ze względu na push thru bug, a z całym szacunkiem do osób sędziujących nie widzę żadnej w tym gronie, która by miała jakieś doświadczenie w tej kwestii.
Pytam, ponieważ zastanawiam się czy zapisać się do turnieju i ewentualnie chciałbym wiedzieć kto będzie decydować o tym czy np. bug zagrany był przypadkowo, czy będąc w okrążeniu można wyciągnąć jazdę i wiele wiele innych...naprawdę zastanówcie się nad tym, żeby później nie wyszły kwiatki, bo moim zdaniem trzeba mieć wieloletnie doświadczenie w grze multi żeby takie rzeczy oceniać i wychwytywać;)
Wielki Mistrz Malborka
23-03-2015, 01:08
Zastanawiamy się nad Belizariuszem i M@tem
SzymonDeath
23-03-2015, 11:15
Mam pytanie czy musze mieć medieval na stream aby wziąć udział.
Bo aktualnie medieval mam normalnego tego bez steam. I chciałbym wiedzieć jak wygląda rozgrywka na mapie bo z tego co wiem to nie ma w medievalu opcji kampanii online lub LAN
Andrij Marszałek
23-03-2015, 15:05
Widzę nowy gracz.
1 - Tak musisz mieć wersję steam bo na płytowej gdzie za multi odpowiadało GameSpy niestety wyłączono serwery
2 - Nie gramy na mapie tylko bitwy multiplayer na zasadzie grup i fazy pucharowej.
hdshovcase
01-04-2015, 18:29
max 3 ha i konnych miotaczy i są wliczane w liczbę jednostek kawalerii,
Co znaczy max 3 ha?
ha - horse archer
O to chodzi?
hdshovcase
05-04-2015, 22:17
Czy to turniej sezonowy?