PDA

Zobacz pełną wersję : Ambasada Kongeriget Danii

tuff_gru
23-03-2015, 16:20
Witaj przybyszu w ambasadzie Królestwa Danii.

https://swordsandarmor.files.wordpress.com/2011/02/kronborg_castle-denmark-hamlet.jpg?w=529

Odpocznij, nim przyjmie cię nasz miłościwy władca, najwaleczniejszy z
danów - Król TUFF Widłobrody.
Musisz jednakowoż widzieć że ugościmy cię jak brata jednak wszelakie
złe zachowanie kosztować cię będzie głowę.

Niech żyje Dania! i jej sojusznicy.

http://pix.avaxnews.com/avaxnews/5e/84/0001845e_medium.jpeg

Sojusze: Królestwo Polskie , Norwegia, Litwa

Pakty o nieagresji:

Wojny: Zakon, Nowogród

Inne:

Legvan
25-03-2015, 22:28
*Statek pod banderą królestwa Norwegii przybił w porcie. Przybył na nim wysłannik króla Legvana Sigurdsona.*

Witaj potężny królu, sąsiedzie. Przybywam w imieniu króla Legvana z propozycją podpisania paktu o wolnym ruchu morskim na obszarze Skagerrak oraz Kattegat, które, jak wiesz, są kontrolowane przez zarówno Twoje jak i norweskie statki. By uniknąć niepotrzebnych konfliktów przedkładamy ten oto dokument, który zastrzega, że ni Dania ni Norwegia nie mogą w żaden sposób utrudniać sobie wzajemnie działań morskich w czasie wzajemnego pokoju.
Król Sigurdson pragnie, by było to dostrzeżone jako akt dobrej woli i pokojowego nastawienia, a być może w przyszłości będzie to historyczny pierwszy krok do największego w cywilizowanym świecie sojuszu morskiego, który sprawi, że nasi wrogowie znów zadrżą na widok okrągłych tarcz na burtach statków pod pełnymi żaglami.
Czy zatem zgadzasz się na propozycję króla Legvana i zechcesz podpisać ten oto pakt?

Ashgan
26-03-2015, 16:08
W imieniu mojego Pana Ashgana I - Króla Polski przesyłam Ci najwaleczniejszy z Danów, Panie na morzu i lądzie, królu Danii TUFF-ie Widłobrody te oto dwa zdobione topory
http://p.alejka.pl/i2/p_new/37/32/wielki-dekoracyjny-topor-wikingow-viii-w-unikat_0_b.jpg
http://images.kangoo.pl/45825316/773/large/miniaturka_historyczny_topor_sredniowieczny.jpg
jako dar dobrej braterskiej woli. Mój Pan przesyła również pozdrowienia dla Ciebie Królu TUFF-ie oraz propozycję przedłużenia naszego sojuszu opiewającego na 15 tur do czasu nieokreślonego. Jeśli zechcesz Panie uczynić nam ten zaszczyt to Twe panowanie na morzu oraz nasze lądowe armie podporządkują nam Europę. Żyj zdrowo o najwaleczniejszy z Danów !

tuff_gru
26-03-2015, 22:50
Mój Pan przesyła również pozdrowienia dla Ciebie Królu TUFF-ie oraz propozycję przedłużenia naszego sojuszu opiewającego na 15 tur do czasu nieokreślonego. Jeśli zechcesz Panie uczynić nam ten zaszczyt to Twe panowanie na morzu oraz nasze lądowe armie podporządkują nam Europę. Żyj zdrowo o najwaleczniejszy z Danów !

Twa propozycja jest kusząca, daj mi czas do namysłu, muszę się zastanowić.

Ashgan
26-03-2015, 22:56
Twa propozycja jest kusząca, daj mi czas do namysłu, muszę się zastanowić.

Czekam więc na odpowiedź o najwaleczniejszy z Danów, Panie na morzu i lądzie.

tuff_gru
27-03-2015, 11:19
Czekam więc na odpowiedź o najwaleczniejszy z Danów, Panie na morzu i lądzie.

Po burzliwych całonocnych naradach z radoscią przyjmujemy waszą propozycje waszmosciu.

tuff_gru
27-03-2015, 11:21
*Statek pod banderą królestwa Norwegii przybił w porcie. Przybył na nim wysłannik króla Legvana Sigurdsona.*

Witaj potężny królu, sąsiedzie. Przybywam w imieniu króla Legvana z propozycją podpisania paktu o wolnym ruchu morskim na obszarze Skagerrak oraz Kattegat, które, jak wiesz, są kontrolowane przez zarówno Twoje jak i norweskie statki. By uniknąć niepotrzebnych konfliktów przedkładamy ten oto dokument, który zastrzega, że ni Dania ni Norwegia nie mogą w żaden sposób utrudniać sobie wzajemnie działań morskich w czasie wzajemnego pokoju.
Król Sigurdson pragnie, by było to dostrzeżone jako akt dobrej woli i pokojowego nastawienia, a być może w przyszłości będzie to historyczny pierwszy krok do największego w cywilizowanym świecie sojuszu morskiego, który sprawi, że nasi wrogowie znów zadrżą na widok okrągłych tarcz na burtach statków pod pełnymi żaglami.
Czy zatem zgadzasz się na propozycję króla Legvana i zechcesz podpisać ten oto pakt?

Zgadzam się na wasza propozycję, niechaj wiatry bedą wam pomyślnymi.

Ashgan
27-03-2015, 15:07
Po burzliwych całonocnych naradach z radoscią przyjmujemy waszą propozycje waszmosciu.

Dziękuję Ci Panie w imieniu Narodu Polskiego. Nasz sojusz będzie owocny i trwały. Żyj zdrów o najwaleczniejszy z Danów Królu TUFF-ie !

RadekGames
28-03-2015, 22:14
Witaj wielki Królu szlachetnych Danów ! Przysyła mnie Imbomir I Litewski z propozycją sojuszu ,który umocni nasze państwa i zabezpieczy przed ewentualną agresją ze stron trzecich . Jako gest dobrej woli przysyłam ci najlepszego rumaka z najlepszych europejskich stajni , oczywiście Litewskich
http://horseandpony.blox.pl/resource/konie_21.jpg

tuff_gru
29-03-2015, 09:39
Witaj wielki Królu szlachetnych Danów ! Przysyła mnie Imbomir I Litewski z propozycją sojuszu ,który umocni nasze państwa i zabezpieczy przed ewentualną agresją ze stron trzecich . Jako gest dobrej woli przysyłam ci najlepszego rumaka z najlepszych europejskich stajni , oczywiście Litewskich

Na jak dlugo proponujesz uw sojusz?

RadekGames
29-03-2015, 10:58
Mój panie ludzie honoru trzymają się razem choćby mieli sami przez to zgubę znaleźć . Proponuję sojusz trwały.

tuff_gru
29-03-2015, 19:39
Mój panie ludzie honoru trzymają się razem choćby mieli sami przez to zgubę znaleźć . Proponuję sojusz trwały.

Przyjmujemy, niechaj sojusz trwa nieprzerwanie.

Wielki Mistrz Malborka
02-04-2015, 20:42
Niestety w naszej armii zdarzył się bunt Żeligowsterna, gdy zobaczyli przepyszne Duńskie ciasteczka nie mogli się powstrzymać i popędzili na rynek je kupić. Niestety okazało się, że wystarczyło to do zajęcia miasta bo burmistrz ogłosił, że odda klucze do miasta zwycięzcy zawodów w jedzeniu ciastek na czas.

Sara Temer
24-04-2015, 17:33
Wkroczenie duńskiego oddziału na terytorium cesarstwa traktuję jako akt wojny. Zobaczymy się na polu bitwy.

Remix
10-05-2015, 13:39
Witaj Władco Danii, mój Pan Krwawy Książę Nowogrodu Remix, przysyła mnie z oferta traktatu pokojowego oraz wymianą praw handlowych między naszymi frakcjami. Uważa że nie ma sensu dalej prowadzić tej wojny na odległość skoro można w łatwy sposób się wzbogacić.

Wojtascythe
10-05-2015, 19:08
Wielki Książe Nowogrodu oczekuje by Dania wsparła wroga jej sojuszników?

tuff_gru
15-05-2015, 09:34
Nasz Pan przyjmuje sojusz, bywajcie Nowogrodzki pośle i mongolski wstawienniku.