Zobacz pełną wersję : Dali Dali Bomba - Nowe MKO - świeżość tak bardzo.
Mefisto7
03-04-2015, 16:02
Witam. Doszliśmy do momentu, w którym jest nas wystarczająco dużo by dać świeży powiew w naszych kampaniach. MKO 30 i 33 należy usunąć, bo nikt się już z tym nie identyfikuje.
Natomiast proponuję nowe MKO na 11 lub 12 państw (prócz tego MG-papa)
Państwa predestynowane:
Anglia
Francja
Hre
Sycylia
Bizancjum
Maurowie
Egipt/Turcja
Dania
Aragonia
Węgry
Kijów
Litwa
(Papa)
Pytanie tylko czy Egipt, czy Turcja i czy wywalić Węgry, by było jedenastu. Wenecję zamieniłem na Sycylię specjalnie, wbrew utartej regule. Ktoś zaawansowany widzi w tym zło?
Są chętni?
MG: Blackhand
1.Mefisto
2.Janker
3.Froya
4.Remix
5.Mopek
6.Avasil
7.ManUtd
8.KapitanKatana
9.Gobbler
10.PanzerKampfWagen
11.Xardas
12.Domen(+/-)
13.RadekGames
Myślę, że po świętach będę mieć więcej czasu wolnego, więc z chęcią zagram :)
KapitanKatana
04-04-2015, 09:19
Wchodzę w to !
Mefisto7
04-04-2015, 12:32
Dzisiaj zaszła pokaźna zmiana. Otwieramy nowy, ujednolicony Regulamin, z poprawionymi nielogicznościami i niedopowiedzeniami. Zmian jest bardzo dużo, nie ruszane były tylko rozdziały Krucjat i Fortów. Zachęcam do uważnego wczytania się, porównania ze starym (dostępnym w spoilerze) i ewentualnych zapytań w odpowiednim temacie obwieszczającym.
Wielki Mistrz Malborka
04-04-2015, 14:58
Jak przyjdą ludzie z jutuba to może i wko się uda.
Czo?? Ale jak to tak bez Wenecji??
Panowie dopisywać mnie natychmiast! :D
To będzie moja pierwsza kampania hot-seat więc może jakieś mnie ważne państewko.
Czego potrzebuję by zagrać? (mody, zmiany w plikach itd.)?
Litwą / Anglią / Danią / Aragonią / Kijowem / Gruzją bym sobie mógł zagrać w sumie.
Gdybym wylosował jedno z tych wyżej to raczej zagram.
Można by dać Egipt (bez Turcji) a zamiast Węgier dać wtedy Gruzję.
Hmm, bez Węgier i Wenecji to byłbym mocno zaniepokojony HRE, Bizancjum też byłoby niebezpiecznie wolne :P
PanzerKampfWagen
06-04-2015, 16:46
Zagram :).
Mamy 12 graczy a frakcji jest 21 i wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak jeden najlepszy uniwersalny najbardziej zbalansowany zestaw frakcji do wyboru w tej sytuacji. Wiadomo, że na pewno wszystkie największe frakcje bierzemy. Proponuję losowanie w ten sposób, że największe frakcje będą losowane pojedynczo a mniejsze bliskie sobie geograficznie w pakietach i gracz, który wylosuje dany pakiet, będzie mógł wybrać jedną z frakcji składowych. Proponuję taki układ (zawierający wszystkie 21 frakcji) - 6 największych pojedynczo i 6 pakietów po dwie lub trzy:
Mapa rozmieszczenia frakcji: http://oi29.tinypic.com/10en6t3.jpg
1.Bizancjum
2.HRE
3.Francja
4.Kijów
5.Egipt
6.Maurowie
7.Turcja/Gruzja
8.Aragonia/Kastylia
9.Anglia/Szkocja
10.Sycylia/Wenecja/Genua
11.Węgry/Polska/Dania
12.Litwa/Nowogród/Bułgaria
Czy te składy pakietów są OK czy zmienić przynależność do pakietów (np. Węgry/Wenecja; Sycylia/Genua; Polska/Dania, itp.)?
Czy np. Danię dać do pakietu z Litwą, Nowogrodem i Bułgarią (Bułgarii na 90% nikt nie weźmie ale dla zasady niech będzie).
Jeśli jeszcze jedna czy dwie osoby dołączą to zrobi się tak by było 6 frakcji i 7 do 8 pakietów.
==========================
Można też dać Turcję pojedynczo a Gruzję dodać do jakiegoś pakietu.
Ale czy ktoś będzie chciał grać Gruzją ze sterowaną przez gracza Turcją tuż obok ??
Bo Gruzja ma lepsze wojsko od Turcji, jeśli dostanie szansę na rozbudowę.
Mefisto7
07-04-2015, 07:00
Panowie dopisywać mnie natychmiast! :D
To będzie moja pierwsza kampania hot-seat więc może jakieś mnie ważne państewko.
Czego potrzebuję by zagrać? (mody, zmiany w plikach itd.)?
GOBBLER
Przede wszystkim WWMWE 2.0 z patchami i dodatkami. Wprawdzie istnieją zmiany dodatkowe w obiegu - dyplomata dla Gruzji i tworzenie konsoli kodów dla MG, ale to musi mieć tylko tworzący pierwszą turę, dlatego nie trzeba się tym tak przejmować. Jak nie uwidzisz moda w którychś z główniejszych tematów, gdzie dawałem go Mopkowi, to powiedz - uploaduję Ci.
Mefisto7
07-04-2015, 07:09
Pakiety Anglia/Szkocja, Kastylia/Aragonia (miałem dylemat wcześniej), a nawet Litwa/Nowogód/Bułgarowie(nie, to nie Bułgarzy - vide Rapsod) mogą być.
Natomiast Wenecji nie wybrałem specjalnie, wiecie dlaczego i w pakiecie włoskim zostawić chcę tylko Genuę i Sycylię.
Tak samo Gruzja ma sens tylko w przypadku gdyby Turcja grała. Dlatego tu preferuję zostawić po staremu.
Podobnież z pakietem państw środka. Dania jak i Węgry, biorąc powyższą likwidację, zostają, a Polska mi się nie kalkuluje niestety.
MG zostaje Blackhand.
Czekam na odpowiedź pewnego jegomościa. Może zagramy w 13tu, to wtedy będzie góra wyglądała inaczej.
No zobaczmy, może jeszcze parę osób się skusi! :)
Tak samo Gruzja ma sens tylko w przypadku gdyby Turcja grała.
Ja bym powiedział, że albo Turcja albo Gruzja musowo jest potrzebna, żeby hamować Egipt, Bizancjum i Kijów.
Turcja ma większe terytorium startowe ale w Gruzji kusząca jest perspektywa bardzo dobrego wojska.
Dania jak i Węgry, biorąc powyższą likwidację, zostają, a Polska mi się nie kalkuluje niestety.
Mam doświadczenia z gry Węgrami i Polską i powiem ci, że Polska ma początkowo znacznie lepsze wojsko.
Tzn. Węgry mogą mieć dobre wojsko ale wymaga to rozbudowy koszar, a Polska ma na starcie dobrą piechotę.
Litwa i Polska mogłyby chyba z powodzeniem zastąpić Danię i Węgry.
Natomiast Wenecji nie wybrałem specjalnie, wiecie dlaczego
Dlaczego? Nigdy nie grałem Wenecją więc nie wiem.
Mefisto7
07-04-2015, 11:59
Wepchnąłbym coś na ten Kaukaz ale nagrałem się w zastępstwie Gruzją, napatrzyłem tu i ówdzie i ta frakcja jest przekokszona. Turcja to jedyny hamulec. Już Rapsod mówił, że Gruzja jest prze, co wtedy przez większość było odbierane z niedowierzaniem. No Mnil to potrafił zrzędzić i oszukiwać, że niby trudno, ale to Mnil.
Nie chodzi, że Polska taka a taka, a o rozmieszczenie. Strategia geograficzna. Węgry się wpasowują w pokaźną dziurę, równomiernie jeśli chodzi o proporcje rozstawienia frakcji. Polska robi tłok, a przy jej braku - państwa ościenne mogą sprawiedliwie ją rozebrać. (tfu co ja piszę)
Bo Wenecja jest uber-silna. Na drugim miejscu podium, za HRE. Zależy od gracza, ale trafiająca do dobrego gracza, przy braku na Genui i Sycylii - nie wchodzi w grę tym razem. Zresztą... zawsze była brana, to teraz zmiana. Nie będzie też Węgrom robiła tłoku, a tym można trochę tym pomóc.
Wielki Mistrz Malborka
07-04-2015, 12:03
Zróbcie WKO i po problemie ;) Napisałem do znajomych, może się któryś skusi
Nie przesadzajmy z tą Gruzją. Równie dobrze można by powiedzieć, że Genua jest przekokszona (i inne frakcje włoskie).
Po prostu mają dobre wojsko ale trzeba najpierw rozbudować te frakcje a to jest trudne. Tak samo Wenecja.
Zależy od gracza, ale trafiająca do dobrego gracza, przy braku na Genui i Sycylii - nie wchodzi w grę tym razem.
A ilu zostało dobrych graczy ?? Większość to teraz nowicjusze.
Jak np. ja wylosuję Wenecję to się zamienię. Tak samo z Gruzją - ilu weteranów zostało? Raczej Gruzja nie trafi do weterana. A jak nawet trafi to będzie miał ciężko z polityką, bo wszyscy dookoła będą chcieli go zniszczyć, wiedząc że ma potencjalnie przekokszoną frakcję.
KapitanKatana
07-04-2015, 12:14
Poczekajmy może na WKO i z głowy te gadanie.
Mefisto7
07-04-2015, 12:15
No właśnie bez Turcji to Gruzja będzie miała bardzo łatwo. Nim Bizancjum czy Egipt jej zagrożą to ta już przerodzi się w monstrum.
Na WKO nie mamy ludzi. Nawet jeśli, co i tak jest niemożliwe na razie, uzbieralibyśmy te 22 osoby, to wciąż trzeba mieć ludzi w rezerwie.
Nie ma wiele gadania. Odpowiedź dostanę od pewnego człowieka i gramy.
Wenecja chyba lepiej zahamuje ekspansję HRE na południu niż Sycylia.
Wtedy można będzie odpuścić Danię żeby HRE też za bardzo nie osłabiać.
No właśnie bez Turcji to Gruzja będzie miała bardzo łatwo. Nim Bizancjum czy Egipt jej zagrożą to ta już przerodzi się w monstrum.
Przesadzasz. A ta Gruzja w MKO 25 to taka znowu silna nie jest, teraz już upada z tego co widziałem.
Nawet bez Turcji Gruzja jest i tak otoczona przez 3 imperia - Egipt, Bizancjum, Kijów.
Jakby Bizancjum chciało to może szybko się rozprawić z Gruzją, ale kosztem ekspansji na zachodzie.
Mefisto7
07-04-2015, 12:17
Tę samą rolę może ew. spełnić Genua i jest bardziej włosko. A Wenecja =/= Genui - tak a propos poprzedniego postu któregoś.
Jestem tego samego zdania WKO byłoby łatwiejsze do ogarniecia i nie byłoby kombinowania xd
RadekGames
07-04-2015, 13:47
Można dołączyć ? Bo ta kampania youtuberów strasznie się ciągnie , a ja chętnie zagram , gdyż spodobało mi się to .
Mefisto7
07-04-2015, 13:55
No pewnie. :D Tak właśnie w duchu chciałem, żeby Jutuberzy dołączyli. Remix już wcześniej pałał, ale reszta myślałem, że na razie kisić się we własnym sobie zamierza. A więc 13ty. Załatw sprawę z modzikiem. Jak nie znajdziesz to uploaduję w domu i tu wrzucę.
Mefisto niestety mam problemy ze znalezieniem linków. W modach wszystkie linki nieaktywne a tych dla mopka nie znalazłem. Może zrób upload i wrzuć do jakiegoś nowego tematu żeby każdy nowy nie musiał tego szukać.
Mefisto7
07-04-2015, 14:02
Będzie wieczorem tj. koło północy.
RadekGames
07-04-2015, 14:06
No i fajnie , jutro pobiorę i wszystko się ogarnie .
PS nie gryzie się z innymi modami?
Mefisto7
07-04-2015, 14:29
Nie gryzie się. Jest całkowicie milusiński, choć może się wydawać inwazyjny, bo podmienia się pliki - nie ma skondensowanej instalki. Nie wiem jak to u was wychodzi ze Steamem, ale Markus miał Steama i mu działało. (może zrobimy gdzieś do tutoriala jak radzić sobie z błędami takimi jak napotka itd. i to różnie w stosunku do Steama, a do zwykłej wersji.)
Wielki Mistrz Malborka
07-04-2015, 15:55
Można dołączyć ? Bo ta kampania youtuberów strasznie się ciągnie , a ja chętnie zagram , gdyż spodobało mi się to .
Każda KO się dłuży - taki ich urok
RadekGames
07-04-2015, 16:08
Każda KO się dłuży - taki ich urok
Tak , ale ok soboty nic nie idzie na razie .
PanzerKampfWagen
07-04-2015, 16:09
Dlatego najlepiej brać kilka państw na raz, jeśli dają :P
Mefisto7
07-04-2015, 16:21
No, na jednej kampanii to się nie wyrobi. Do tej pory takie 3 to była odskocznia w ciągu tygodnia, w natłoku zajęć czasu akurat. Tu trzeba zważyć, że Temer skutecznie spowolnił turę. Jak ruszy, to możesz oczekiwać, że co te 7dni będziesz miał tam ruch. Na następne takie hece nie będzie miejsca.
Dłuży się, niestety, ale idzie przywyknąć. A właściwie to potem jest tyle kombinowania, że aż tury przychodzą za szybko :D
Pliki do KO:
http://przeklej.org/file/MBkagF/tuorial.o.KO.rar
Mefisto7
07-04-2015, 17:17
To prawda. Powiem, że w szczytowym okresie - potrafiło się robić tury cały dzień. (No ale to jak kto woli, nie ma przecie musu. Nie chciałbym zniechęcić tych, których zachęcałem niezobowiązującym swobodnym wykonywaniem tur) Najgorzej jak szczytowy okres dokładności przypadał na szczytowy okres posiadania ko. Weź tu graj 16 kampanii i w każdej tyle czasu. :F
Co do dłużenia się - im więcej graczy w danej KO tym dłużej czeka się na swoją turę - to chyba oczywiste.
Każdy ma regulaminowo dobę (24 h) na zrobienie tury. Czyli przy 21 graczach (pełna WKO) kolejka może iść 3 tygodnie.
Nieraz pójdzie szybciej (np. kilku graczy mających tury po sobie zrobi tego samego dnia), ale czasem ktoś opóźni.
Ogólnie w MKO gra idzie szybciej niż w WKO, bo jest mniejsza ilość graczy.
W miarę jak kolejne frakcje są niszczone zmniejsza się ilość graczy i powinno przyspieszać tempo gry.
Mefisto7
07-04-2015, 17:57
Oczywiste, ale powiem. :v
Mefisto7
08-04-2015, 17:37
Ugiąłem się z tą Gruzją.
Anglia/Szkocja
Francja
HRE
Sycylia/Genua
Bizancjum
Maurowie
Egipt
Turcja/Gruzja
Dania
Aragonia/Kastylia
Węgry
Kijów
Litwa/Nowogród/Bułgarowie
(Papa)
MG: Blackhand
1.Mefisto
2.Janker
3.Froya
4.Remix
5.Mopek
6.Avasil
7.ManUtd
8.KapitanKatana
9.Gobbler
10.PanzerKampfWagen
11.Xardas
12.Domen(+/-)
13.RadekGames
Odpowiedź otrzymałem. Wnoszę do Blacky'ego o polosowanie nam frakcji i pośrednie stworzenie nowego subforum, a także otworzenie kolejki. Pamiętaj o swojej konsoli i dyplomacie dla Gruzji. ;)
KapitanKatana
08-04-2015, 17:42
Bum bum bum
Można się jeszcze dopisać? :)
Można się jeszcze dopisać? http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_smile.gif
Pewnie. To 14 graczy i dodajmy jeszcze pakiet Polska/Wenecja, k ??
Mimo braku 7 frakcji i tak będzie - przy tym zestawie - prawie tak samo ciasno jak w WKO:
Frakcje:
1.Anglia/Szkocja
2.Francja
3.HRE
4.Sycylia/Genua
5.Bizancjum
6.Maurowie
7.Egipt
8.Turcja/Gruzja
9.Dania
10.Aragonia/Kastylia
11.Polska/Wenecja
12.Węgry
13.Kijów
14.Litwa/Nowogród/Bułgarowie
Gracze:
1.Mefisto
2.Janker
3.Froya
4.Remix
5.Mopek
6.Avasil
7.ManUtd
8.KapitanKatana
9.Gobbler
10.PanzerKampfWagen
11.Xardas
12.Domen
13.RadekGames
14.Soplica
Kto zrobi losowanie ??
KapitanKatana
08-04-2015, 22:09
Ja mogę jutro XD.
Ja mogę teraz tylko nie wiem czy chcecie żebym losował skoro gram (ale w Krzyżakach 50 też losował gracz - WMM).
Wylosowane: http://www.randomizer.org/form.htm
http://s27.postimg.org/47u68y8sz/Losowanie.png
Liczby z p na początku to gracze a same liczby to frakcje.
W kolejności takiej w poście #47 (jeszcze nie patrzyłem co komu przypadło).
(jeszcze nie patrzyłem co komu przypadło).
OK - po przeanalizowaniu wyniku, wychodzi mi coś takiego:
Mefisto - Maurowie (chyba będziesz mógł zrealizować swój plan bycia ISIS :P)
Janker - Turcja/Gruzja
Froya - Kijów
Remix - Francja
Mopek - Polska/Wenecja
Avasil - Aragonia/Kastylia
ManUtd - Litwa/Nowogród/Bułgarowie
KapitanKatana - HRE
Gobbler - Sycylia/Genua
PanzerKampfWagen - Bizancjum
Xardas - Węgry
Domen - Dania
RadekGames - Anglia/Szkocja
Soplica - Egipt
Tam gdzie są pakiety to oczywiście trzeba wybrać tylko jedną frakcję.
Wielki Mistrz Malborka
08-04-2015, 22:39
Ja mogę teraz tylko nie wiem czy chcecie żebym losował skoro gram (ale w Krzyżakach 50 też losował gracz - WMM).
U mnie wszystko było komisyjnie nagrane ;)
U mnie wszystko było komisyjnie nagrane ;)
Aaa no tak. I co, nagrywałeś do skutku ?? :mrgreen: ;) Heh, żarcik, żarcik... :P
Wiesz, gdybym oszukiwał to bym sobie raczej Danii nie wylosował. ;) To chyba zamiast nagrania wystarczy.
Zresztą grałem już w dwóch KO Danią, więc jeśli ktoś chce to mogę się zamienić (ManUtd zamiana za Litwę ??).
O ile dopuszczamy wymiany, to mogę zamienić Danię na Litwę/Nowogród/Bułgarię, Anglię/Szkocję, Kijów, Aragonię/Kastylię lub Turcję/Gruzję jeśli ktoś jest zainteresowany. Ale Danią też mogę grać.
Mefisto7
09-04-2015, 08:46
Bardziej w myśl ew. dopisania Soplicy byłem za powiększeniem populacji wschodu -np Bułgarami albo Turcją lub Gruzją, coby domykać.
Nie mogłeś się wstrzymać i poczekać na Blackhanda? Wyłączenie jest raczej oczywistą sprawą. Wskazałem osobę wyraźnie.
Na wschodzie nie ma dość potencjału gospodarczego by tam jeszcze coś wpychać i osłabiać tamtejsze frakcje wojnami w regionie, a Bułgaria posiada bardzo kiepskie wojsko, dopiero na bardzo wysokich poziomach koszar zyskuje porządną piechotę.
Z kolei na Polskę czy Wenecję jest jeszcze dość miejsca.
Mefisto7
09-04-2015, 10:09
W MKO22 Andzia grał Bułgarami w takim samym układzie i było dobrze. Możesz zobaczyć mapę.
Jeden wyjątek nie zmienia reguły.
Mefisto7
09-04-2015, 10:39
Słabo tworzyć reguły, jeśli Bułgarowie zazwyczaj nie byli wybierani do sortu frakcji.
Już nic nie zmieniajcie Francja mi się podoba :D
To jak w końcu, mamy nie przejmować się tym losowaniem i czekać aż zrobi blackhand? Bo nie wiem czy już sobie coś ogarniać jak się gra Aragonią, czy nie. :D
Mefisto7
09-04-2015, 11:37
No i właśnie w tym problem z takim lataniem przed szereg. Już pomijając kwestie ew uczciwości.
Niech MG zdecyduje czy losowanie zostaje, czy nie. Wenecja/Polska może zostać.
Jak Blackhandowi chce się drugi raz losować to niech losuje. Ale moim zdaniem ciekawie wyszło to losowanie.
Następne może by wyszło jeszcze ciekawiej, ale i tak nigdy wszyscy nie będą zadowoleni. ;)
Bo nie wiem czy już sobie coś ogarniać jak się gra Aragonią, czy nie.
Kastylią gra się ciekawie (w MKO34 grałem właśnie Kastylią - to była ta KO, która miała iść na YT, ale po kilku turach stanęła):
https://www.youtube.com/watch?v=hiayPCfdEE8
hiayPCfdEE8
Dograliśmy ją chyba tylko do tury 8 albo 9 (ja mam ostatniego sejwa do 8 tury Kastylii).
Wenecja/Polska może zostać.
Ok, super. Czyli 14 graczy i 14 frakcji/pakietów w tej kolejności co w poście #47 (gdyby Blackhand chciał losować):
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?11814-Dali-Dali-Bomba-Nowe-MKO-%C5%9Bwie%C5%BCo%C5%9B%C4%87-tak-bardzo&p=341530&viewfull=1#post341530
RadekGames
09-04-2015, 15:10
Anglio wybieram cię !!! Bum Henryk VI wjeżdża na solony :)
Sycylia/Genua...
hmm...
A co tam. Wchodzę w to :D
Choć nie uważacie, że jeśli Mopek weźmie Wenecję to we Włoszech będzie trochę za ciasno?
Wielki Mistrz Malborka
09-04-2015, 17:41
Co to za szatańskie filmy
Mefisto7
09-04-2015, 17:45
Sycylia/Genua...
hmm...
A co tam. Wchodzę w to :D
Choć nie uważacie, że jeśli Mopek weźmie Wenecję to we Włoszech będzie trochę za ciasno?
Mopek nie wziął Wenecji, a Polskę. No i musisz określić CZY Genua, CZY Sycylia jeszcze. No i wszystko zależy od Blackhanda, więc nie wiem czy jest się do czego przywiązywać.
Mefisto7
09-04-2015, 20:04
Jak Blackhand wyda stosowne decyzje.
Mi w 100% pasuje Genua. :)
blackhand
09-04-2015, 22:12
Można było na mnie oficjalnie poczekać, lubię sobie porzucać kostkami (bo robię to na prawdziwych, a co! :D ) Ale zawsze mi się wydawało że MG jest od robienia porządku i przyspieszania, więc nie będę robił zamieszania w imię zasad. To, co wylosował Domen zostaje! Swoją drogą, od kiedy przeszliśmy znowu do całkowitego losowania od losowania kolejności wybierania?!
Chwała Remixowi Królowi Francji ;D utrzymał tron ;D
To może sposób losowania i wybierania należy ująć w regulaminie? ;)
To jak zostaje to biorę oczywiście Litwę.
Czyli jeszcze janker niech się zadeklaruje kim gra, dostaniemy subforum i możemy zaczynać ;)
Mefisto7
10-04-2015, 09:46
Nie ma co dawać tego w regulaminie, bo to swoboda pozostawiona graczom. :d A naturalnym jest, że robi losowanie ktoś kto nie jest graczem, ale jak mleko rozlane to trudno.
Blacky - moda to rzecz przemijająca. ;) Obie metody mają swoje wady i zalety. Ja wracam do korzeni, wydają mi się atrakcyjniejsze.
janker92
10-04-2015, 10:20
Biorę Gruzję.
Zmieniam zdanie! Jednak Sycylia :)
PanzerKampfWagen
10-04-2015, 14:35
Mi Bizancjum też pasuje :P
KapitanKatana
10-04-2015, 14:50
HRE ?! Mogę zamienić się na Francję albo Szkocję.
PanzerKampfWagen
10-04-2015, 14:55
Nie lubisz Niemiaszków? Przeca to potęga na początku, więc tym lepiej dla Ciebie...
Zawsze możesz zmienić nazwę frakcji na Szwajcaria itp. :P
Prosimy o subforum.
HRE ?! Mogę zamienić się na Francję albo Szkocję.
A Węgry byś chciał?
KapitanKatana
10-04-2015, 18:23
Węgry to nie XD
Możecie mi zmienić nazwę na Dojcze i gramy :)
Mefisto7
12-04-2015, 12:27
Właściwie to ManUtd jeszcze nie wybrał czy gra Litwą/Nowogrodem/Bułgarami... Choć to raczej formalność.
blackhand
12-04-2015, 12:44
Tylko że zdałem sobie sprawę, że nie mogę rozpocząć kolejki dopóki się nie zdecyduje, więc musimy poczekać.
Wybrał Litwę. Ja Aragonię jakby ktoś miał wątpliwości.
Pisałem już że Litwę, post #76.
PanzerKampfWagen
13-04-2015, 14:45
Już zaczęliśmy, gracze zakładają przecież już swoje ambasady, a i kolejka powoli ruszyła.