PDA

Zobacz pełną wersję : WKO 30 Reaktywacja

Domen
07-04-2015, 10:57
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?4114-Kolejka/page124

MG - (brak)
Anglia - (brak)
Francja - Blackhand - obecny, jednak nie wiadomo czy będzie kontynuował z uwagi na czas.
HRE - Maryniasz nie będzie raczej miał czasu, zarobiony jest, facet. (brak)
Wenecja - Avasil - myślę, że to wko akuratnie pociągnie.
Genua - (brak)
Maurowie - Domen - no chyba chętny?
Egipt - Sayeer nie odwiedził forum już od dawna, tak czy siak do niego napisałem.
Dania - Mefisto, ready.
Aragonia - (brak)
Węgry - (brak)
Kijów - (brak)

Na początek przypomnijmy jakie są sojusze:

Pierwszy sojusz: Egipt (najpotężniejsza frakcja) + Dania + HRE + Anglia

Drugi sojusz: Francja + Wenecja + Genua + Maurowie + Aragonia + Węgry + Kijów

Przy czym Francja i Węgry walczyły tylko z Egiptem.

Słowniczek do mapy:

Egipt = Mamelucken Weltreich
Dania = Baltic Gewerkschaft
HRE = Deutsches Reich + GG
Anglia = Konigreich von Grossbritannien

Francja = Frankreich
Wenecja = Adria Bundesstaadt
Genua = Ligurische Republik
Maurowie = Maurisch Kalifat
Aragonia = Pryncypalat von Aragonien
Węgry = Konigreich von Ungarn
Kijów = Russische Carenreich

=============================

Mapa:

Aktualna (sytuacja w turze 43 - chociaż w 44 duński Metz na granicy Francji i Niemiec będzie znowu należał do Maurów):

http://s21.postimg.org/v0kq33hpz/Wwmwe_2_0_WKO30_TKANINA.jpg

Sojusze:

szary - sojusznik czarnych.
czerwoni - wrogowie czarnych i szarego.
różowi - wrogowie szarego.

http://s29.postimg.org/jgagttmef/STRONY2.jpg

Mefisto7
07-04-2015, 11:05
Myślę, że to musi być trochę bardziej kontrolowane. Bądź co bądź na Egipt trzeba gieroja.

Domen
07-04-2015, 11:11
Można też dodać, że trwa inwazja na Anglię połączonych wojsk Maurów i Aragonii.

Myślę, że to musi być trochę bardziej kontrolowane. Bądź co bądź na Egipt trzeba gieroja.

Zgadzam się. Proponuję co następuje:

Niech się zgłaszają kandydaci na poszczególne frakcje.

Następnie "weterani" sojuszu czerwono-różowego wybiorą spośród kandydatów kto przejmie wolne frakcje tego sojuszu.

Natomiast "weterani" sojuszu czarno-szarego wybiorą spośród kandydatów kto przejmie wolne frakcje tego sojuszu.

PanzerKampfWagen
07-04-2015, 11:14
To ja zaklepuję Aragonię :P

Mefisto7
07-04-2015, 11:15
No ale swoją drogą nie wiem czy nie za wcześnie odkąd do Egiptu nie mam hasła. Janker był MG, w sumie mieć powinien. (ale to czemu nie miał do papieża)

Domen
07-04-2015, 11:16
Gieroj to by się w sumie przydał na każdej frakcji, a zwłaszcza na tych co mają trudniejszą sytuację. :P

Na Egipcie sobie poradzi nawet średniak bo taką potęgę to raczej sztuka zrujnować.

=======================

Przecież Sayeer dawał hasło do Egiptu tobie i Maryniaszowi. Nie pamiętacie ?? A jest kontakt z Sayeerem ??

PanzerKampfWagen
07-04-2015, 11:17
Wyczytałem, že za Jankera papa nie mial hasła, dopiero ACN ustawił jako pierwszy.

Domen
07-04-2015, 11:26
Wyczytałem, že za Jankera papa nie mial hasła, dopiero ACN ustawił jako pierwszy.

Dokładnie! Po to żeby gracze nie zaglądali do tury Papy. :) I skończyło się jak się skończyło...

Mefisto7
07-04-2015, 11:28
Eta pravda.
Nie dostaliśmy hasła od Sayeera, już to kiedyś podkreślaliśmy.

Domen
07-04-2015, 11:35
To ja zaklepuję Aragonię :P

Jeśli mam sam decydować, to już jest twoja (ale niech jeszcze Blackhand i Avasil się wypowiedzą). :)

Ja pojedynczo - zgłosiłem zapytanie do ManUtd o Egipt.

Co do ManUtd - jeśli lubi wyzwania to my możemy zaproponować mu Genuę albo Węgry :), niech wybiera.

================================

Jeśli Francja jest wolna (nie wiem czy Blackhand dalej chce nią grać?) to Francja też do wyboru.

Pisałeś:

Francja - Blackhand - obecny, jednak nie wiadomo czy będzie kontynuował z uwagi na czas.

Ale mam nadzieję, że Blackhand zagra. ;)

Mefisto7
07-04-2015, 11:49
Spoko. A ja mogę robić w zastępstwie za wszystkich ciemnych. ^^ Implikowanie Egiptu jako łatwej frakcji nie podnosi jakości reaktywacji, chyba że to ma polegać na tym, iż Avasil z dziecinną łatwością zajmie to całe imperium. No jak taki jest cel, to proszę bardzo. Ostatecznie trzeba się umieć dostosować, nawet do upadku.

Domen
07-04-2015, 11:57
Ekspansję Egiptu udało się przyhamować tylko wspólnym wysiłkiem kilku frakcji.

Chodzi mi o to, że najbardziej doświadczony z nowych nie musi brać akurat Egiptu.

Przy czym oczywiście nie sugeruję, by wpuścić na Egipt totalnego nowicjusza.

Implikowanie Egiptu jako łatwej frakcji nie podnosi jakości reaktywacji

Nie była łatwa tylko dlatego, że przeciwnicy bardzo dobrze grali.

Ostatnio nawet Egipt stracił kilka prowincji na zachodzie i na południu. Ale odkuł się na froncie kijowskim.

Mefisto7
07-04-2015, 12:21
Bo grał nim Sayeer. Zresztą ogrom frakcji wymaga kogoś zahartowanego. Już Genua Froyę przeraziła w mko23 np.

(Hah, sam bym wziął, rajcowałaby mnie pozycja wielkiego stracha ISIS.)

Domen
07-04-2015, 12:55
Jak coś to teraz jest tura Anglii:

http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?11834-Kolejka-II-%28od-tury-44%29

Nie pamiętam tylko, czy coś angielskiego było pokonane (ale w "pokonanych armiach" nic nie ma).

Mef jakbyś miał chwilę to możesz zajrzeć do tej tury (jeśli masz hasło).

(http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?11834-Kolejka-II-%28od-tury-44%29)

Mefisto7
07-04-2015, 13:08
W rabocie siedzę, hasełka niet.

Zapauzujmy to jeszcze, skoro mamy nadzieję, że Sayeer nagle powróci. Nie pali się. Dajmy się ludziom oswoić choćby z mko34. Dobrze, że mamy papę. To jakiś cud. Jak to dobrze, że tak przymendziłem Panzerowi by tu przyszedł. ;d Świeża krew zadziałała uzdrowienie.

Remix
07-04-2015, 13:42
Mogę w sumie Anglie przejąć ;D

Domen
07-04-2015, 18:25
Jeśli przejmiesz to bierz hasło i od razu możesz robić turę, sytuacja jest dość klarowna.

Do tury Egiptu jeszcze daleko więc nie trzeba Anglii wstrzymywać czekając na Sayeera.

Mefisto7
07-04-2015, 18:32
Wtf. Nie rób tury. Może by tak najpierw skład zebrać.

Domen
07-04-2015, 18:51
Sąsiedzi Anglii już obsadzeni, a jeśli na inne frakcje nie zbierzemy od razu składu to tura po prostu na nich stanie.

No ale jak chcesz to możemy poczekać aż zbierzemy pełen skład.

Remix
07-04-2015, 21:28
Tylko powiedzcie mi co mam ściągnąć itp

Mefisto7
07-04-2015, 22:18
Wwmwe 2.0 z patchami i plikami zupełnie wystarcza.

Remix
07-04-2015, 22:24
Czyli to co jest potrzebne do KO Dali Dali Bomby? :D

Mefisto7
07-04-2015, 22:30
Tak. Zazwyczaj występuje jeden standard. :d

Man_Utd
08-04-2015, 00:30
Ja też zagram, a kim to zobaczę dzisiaj :P

KapitanKatana
08-04-2015, 09:46
Jak są miejsca to ja mogę pograć. Jeśli się nikt nie zgłosił to mogę wziąć Genuę chociaż bez różnicy dla mnie.

blackhand
09-04-2015, 22:24
Jak coś to chętnie zagramy (my, król Francji :D). Z tą Francją nie powinno być za dużo roboty, chociaż muszę przyznać, że najbliższe parę miesięcy będę trochę zarobiony i tury będę najczęściej robić w weekend. No ale za to na pewno nigdzie nie ucieknę. :D

Xardas
15-04-2015, 22:44
Jak tylko zjawia się nowy przejmujący - jest święty i żaden zastępca nie może sobie rościć praw do dyktowania mu co miałby robić, kiedy wejść

W takim razie przejmuję Egipt w tej KO, wchodzę od zaraz.

Mefisto7
15-04-2015, 22:59
Jak rzucasz Egipt w mko25, bo taki duży, a chcesz na siłę przejmować ten to coś tu śmierdzi i się nie kwalifikuje. ^^ A drugą część odpowiedzi poszukaj sobie powyżej.

Mefisto7
19-04-2015, 10:38
Wiecie co: fajnie że mamy hasło do papy, ale na reaktywację tej KO jest jeszcze za wcześnie. Co za dużo na raz to niezdrowo. Nie ma co się tak rozpędzać. Niech też nowi gracze trochę pograją w innych KO. Jak będziemy odpowiednio dojrzałą i ostałą ekipą to będzie można bezpiecznie podjąć wyzwanie. ;)

PS: A tak swoją drogą to jest Zarenreich, nie Carenreich. :d