PDA

Zobacz pełną wersję : Ruś Kijowska

Frøya
11-04-2015, 10:57
http://grafik.rp.pl/g4a/921913,483053,9.jpg

Zapraszam do rozmów
Jak i również do kniaziowskiej komnaty ;3 52807187

------------------------------------------------
Sojusz:

Wielkie Księstwo Litewskie
Cesarstwo Bizantyńskie

PoN:

Królestwo Danii(do 20 tury)
Królestwo Austro-Węgier(do 20 tury)(do 15 stalowy)

Wojna:
-

Mopek
12-04-2015, 05:55
http://d.naszemiasto.pl/k/r/7c/b1/4b9627afe0e50_o.jpg

Orszak Władcy przybywa.
Przynosimy nasze dobra, tkaniny, skóry by zaproponować sojusz między nami - braćmi. Zjednoczeni jesteśmy w stanie zapanować nad chciwym zachodem i ich fałszywym bogiem.

Frøya
12-04-2015, 14:49
------------------------
Witaj Piastowski władco!
Jest zbyt wcześnie, abym mogła zawrzeć sojusz z państwem, którego dokładnych poczynań nie znam. Musi upłynąć trochę lat sąsiedzi. Tymczasem wysuwam kontrpropozycję paktu mówiącego o obustronnej nieagresji na kolejne 15 tur. A niech i 10 pierwszych będzie stalowych. Jeżeli współpraca będzie układać się pomyślnie, zastanowię się nad uściśleniem naszych stosunków poprzez zawarcie przymierza.
Mimo wszystko i my Rusini Jezu Krysta wysławiamy, choć na swojski i pierwotny sposób tę wiarę wyznajemy - nie można mówić tu o fałszywym Bogu. Zapamiętaj krzepki Polaku moje słowa, gdyż tym razem neutralnie i z uśmiechem je odbieram.

Mopek
16-04-2015, 00:44
Przyjmujemy PONa

Frøya
16-04-2015, 08:07
Oczywiście pragnę podkreślić, iż ta umowa będzie obowiązywać tylko wtedy, kiedy zrzekniecie się praw do zamku Przemyśl.
Jak Polacy odniosą się do tego? Jeżeli Przemyśl nie znajdzie się w strefie rosyjskich wpływów rozgniewają się kniaziowscy bojarzy.

Mopek
16-04-2015, 11:53
Dajcie czas objechać władcy swoje włości.

PanzerKampfWagen
16-04-2015, 13:50
Wraz z przymierzem, PanzerKomnenWagen proponuje walecznym Rusinom przemarsz wojskowy.

Xardas
16-04-2015, 15:52
Zgadzamy się na stalowy pakt jaki proponowaliście. Pragnęlibyśmy jednak zachować Suczawę lub odsprzedać do niej prawa. Sumę 5000 florenów możecie wypłacić w 10 ratach 0% po 500. W zamian nasz posłaniec przywiezie do waszego skarbca pamiątkową monetę o nominale 1 floren z wizerunkiem naszego króla, gdyż cena za miasto wynosi 4999. Zgadzacie się? Jeśli nie to podajcie swoją cenę Rusini.

Xardas
18-04-2015, 10:42
Król węgierski przemyślał sprawę i w dowód swej dobrej woli i umiłowania pokoju odstępuje Rusinom Suczawę. Niech ponadto naszemu stalowemu pokojowi towarzyszy wymiana handlowa, zgoda?

Frøya
19-04-2015, 19:51
Zgoda!

KapitanKatana
20-04-2015, 17:19
Sojusznik naszego sojusznika to nasz sojusznik ? Proponujemy soj.

Xardas
05-11-2015, 18:51
Madziarzy chętnie kupią prowincję Dagestan (miasto Semender). Proponujemy w zamian 4000 florenów, zgoda ?? Możemy również zamienić się Dagestan (Semender) za Zawołże (Moran), ale najpierw nasi szkutnicy muszą wybudować okręt w Moranie.

Frøya
05-11-2015, 20:54
Że co proszę?? Moran zostało nielegalnie zdobyte przez Węgrów, więc sama sobie je odbiorę bez konsekwencji wypowiadając Ci wojnę (traktuję tę prowincję jako zbuntowaną, a niech mi ktoś tylko powie, że jest inaczej!). Proszę więc usunąć te nędzne forty i najlepiej opuścić miasto. Na sprzedaż miasta Semender nie zgadzam się.
Zresztą to robi się troszkę nie w porządku. Hulasz sobie podbijając miasta Bułgarów trzepiąc kasę z grabieży i podatków.

Soplica
05-11-2015, 21:14
Dokładnie. Jakie te Węgry muszą być wspaniałe skoro osady bez garnizonu, z bardzo dużymi podatkami nie chcą się buntować. Istny raj na Ziemii :D Aha, jeszcze jedno, nie rozumiem po co budować port i statki w osadzie którą chce się zbuntować...

Ja bym tu jeszcze widział karę za nieprawne wzbogacenie się i dopilnowanie usunięcia otrzymanych za darmo wojsk.

Soplica
05-11-2015, 21:36
Aha, Egipt proponuje sojusz.

Xardas
05-11-2015, 21:55
Wam się chyba coś pomyliło, ja teraz normalnie zdobywam miasta, a nie kupuję. MG wtedy (to było w lipcu) pozwolił.

osady bez garnizonu, z bardzo dużymi podatkami nie chcą się buntować.

No nie chcą, dopiero po 2 turach się buntują (po pierwszej są tylko zamieszki). Wielki Bułgar sobie Bułgarzy sami odbili.

Frøya
05-11-2015, 22:24
Dostajesz zatem prawo przemarszu przez moje ziemie. Jeżeli Twoje oddziały wrócą na swoje terytorium to prawo automatycznie wygasa. Zgoda? Przyjmij propozycję, która Ci wysłałam. Uważaj, bo jeżeli dowiem się o choćby jednym spalonym domostwie czy pohańbionej dziewce - marny los tej wygnańczej hałastry!

Zgadzam się na sojusz z Egiptem!

Xardas
05-11-2015, 22:59
Dostajesz zatem prawo przemarszu przez moje ziemie. Jeżeli Twoje oddziały wrócą na swoje terytorium to prawo automatycznie wygasa. Zgoda? Przyjmij propozycję, która Ci wysłałam. Uważaj, bo jeżeli dowiem się o choćby jednym spalonym domostwie czy pohańbionej dziewce - marny los tej wygnańczej hałastry!

Niech będzie, zgadzamy się i pięknie dziękujemy! :)

Soplica
05-11-2015, 23:05
Froyu, wybornie. Mam nadzieję że w przyszłości będziemy mieć możliwość skonsumowania naszego sojuszu :D