Zobacz pełną wersję : Ruś Kijowska
http://grafik.rp.pl/g4a/921913,483053,9.jpg
Zapraszam do rozmów
Jak i również do kniaziowskiej komnaty ;3 52807187
------------------------------------------------
Sojusz:
Wielkie Księstwo Litewskie
Cesarstwo Bizantyńskie
PoN:
Królestwo Danii(do 20 tury)
Królestwo Austro-Węgier(do 20 tury)(do 15 stalowy)
Wojna:
-
http://d.naszemiasto.pl/k/r/7c/b1/4b9627afe0e50_o.jpg
Orszak Władcy przybywa.
Przynosimy nasze dobra, tkaniny, skóry by zaproponować sojusz między nami - braćmi. Zjednoczeni jesteśmy w stanie zapanować nad chciwym zachodem i ich fałszywym bogiem.
------------------------
Witaj Piastowski władco!
Jest zbyt wcześnie, abym mogła zawrzeć sojusz z państwem, którego dokładnych poczynań nie znam. Musi upłynąć trochę lat sąsiedzi. Tymczasem wysuwam kontrpropozycję paktu mówiącego o obustronnej nieagresji na kolejne 15 tur. A niech i 10 pierwszych będzie stalowych. Jeżeli współpraca będzie układać się pomyślnie, zastanowię się nad uściśleniem naszych stosunków poprzez zawarcie przymierza.
Mimo wszystko i my Rusini Jezu Krysta wysławiamy, choć na swojski i pierwotny sposób tę wiarę wyznajemy - nie można mówić tu o fałszywym Bogu. Zapamiętaj krzepki Polaku moje słowa, gdyż tym razem neutralnie i z uśmiechem je odbieram.
Oczywiście pragnę podkreślić, iż ta umowa będzie obowiązywać tylko wtedy, kiedy zrzekniecie się praw do zamku Przemyśl.
Jak Polacy odniosą się do tego? Jeżeli Przemyśl nie znajdzie się w strefie rosyjskich wpływów rozgniewają się kniaziowscy bojarzy.
Dajcie czas objechać władcy swoje włości.
PanzerKampfWagen
16-04-2015, 13:50
Wraz z przymierzem, PanzerKomnenWagen proponuje walecznym Rusinom przemarsz wojskowy.
Zgadzamy się na stalowy pakt jaki proponowaliście. Pragnęlibyśmy jednak zachować Suczawę lub odsprzedać do niej prawa. Sumę 5000 florenów możecie wypłacić w 10 ratach 0% po 500. W zamian nasz posłaniec przywiezie do waszego skarbca pamiątkową monetę o nominale 1 floren z wizerunkiem naszego króla, gdyż cena za miasto wynosi 4999. Zgadzacie się? Jeśli nie to podajcie swoją cenę Rusini.
Król węgierski przemyślał sprawę i w dowód swej dobrej woli i umiłowania pokoju odstępuje Rusinom Suczawę. Niech ponadto naszemu stalowemu pokojowi towarzyszy wymiana handlowa, zgoda?
KapitanKatana
20-04-2015, 17:19
Sojusznik naszego sojusznika to nasz sojusznik ? Proponujemy soj.
Madziarzy chętnie kupią prowincję Dagestan (miasto Semender). Proponujemy w zamian 4000 florenów, zgoda ?? Możemy również zamienić się Dagestan (Semender) za Zawołże (Moran), ale najpierw nasi szkutnicy muszą wybudować okręt w Moranie.
Że co proszę?? Moran zostało nielegalnie zdobyte przez Węgrów, więc sama sobie je odbiorę bez konsekwencji wypowiadając Ci wojnę (traktuję tę prowincję jako zbuntowaną, a niech mi ktoś tylko powie, że jest inaczej!). Proszę więc usunąć te nędzne forty i najlepiej opuścić miasto. Na sprzedaż miasta Semender nie zgadzam się.
Zresztą to robi się troszkę nie w porządku. Hulasz sobie podbijając miasta Bułgarów trzepiąc kasę z grabieży i podatków.
Dokładnie. Jakie te Węgry muszą być wspaniałe skoro osady bez garnizonu, z bardzo dużymi podatkami nie chcą się buntować. Istny raj na Ziemii :D Aha, jeszcze jedno, nie rozumiem po co budować port i statki w osadzie którą chce się zbuntować...
Ja bym tu jeszcze widział karę za nieprawne wzbogacenie się i dopilnowanie usunięcia otrzymanych za darmo wojsk.
Aha, Egipt proponuje sojusz.
Wam się chyba coś pomyliło, ja teraz normalnie zdobywam miasta, a nie kupuję. MG wtedy (to było w lipcu) pozwolił.
osady bez garnizonu, z bardzo dużymi podatkami nie chcą się buntować.
No nie chcą, dopiero po 2 turach się buntują (po pierwszej są tylko zamieszki). Wielki Bułgar sobie Bułgarzy sami odbili.
Dostajesz zatem prawo przemarszu przez moje ziemie. Jeżeli Twoje oddziały wrócą na swoje terytorium to prawo automatycznie wygasa. Zgoda? Przyjmij propozycję, która Ci wysłałam. Uważaj, bo jeżeli dowiem się o choćby jednym spalonym domostwie czy pohańbionej dziewce - marny los tej wygnańczej hałastry!
Zgadzam się na sojusz z Egiptem!
Dostajesz zatem prawo przemarszu przez moje ziemie. Jeżeli Twoje oddziały wrócą na swoje terytorium to prawo automatycznie wygasa. Zgoda? Przyjmij propozycję, która Ci wysłałam. Uważaj, bo jeżeli dowiem się o choćby jednym spalonym domostwie czy pohańbionej dziewce - marny los tej wygnańczej hałastry!
Niech będzie, zgadzamy się i pięknie dziękujemy! :)
Froyu, wybornie. Mam nadzieję że w przyszłości będziemy mieć możliwość skonsumowania naszego sojuszu :D