Zobacz pełną wersję : Ambasada Angli - Henryk VIII dobry dla swych żon
RadekGames
11-04-2015, 16:00
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Henry8England.jpg/200px-Henry8England.jpg
Witaj przybyszu z odległej krainy ! Widzę że masz dla mnie rozważne propozycje. Rozgość się wygodnie i zrelaksuj się oglądając kolejną egzekucję mojej żony . Możesz wybrać którą
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/6zon.jpg/700px-6zon.jpg
Sojusze : HRE, Francja
Pakty: Dania 20Tur
Wojny:
KapitanKatana
11-04-2015, 18:28
Dojcze proponują sojusz Anglikom.
RadekGames
11-04-2015, 20:16
Jeśli Dojcze skierują swoją ekspansję na wschód lub południe , tedy jestem skłonny przyjąć takowy sojusz .
KapitanKatana
11-04-2015, 21:01
Zgoda, ale jednak nie odpuszczę rebelii i Danii. !
RadekGames
11-04-2015, 21:05
Zgoda, ale jednak nie odpuszczę rebelii i Danii. !
Możesz sobie wziąć tę Danie , ale tylko Danię. Ni miasta i twierdzy na północ więcej.
KapitanKatana
11-04-2015, 21:28
Zgoda
Hola Hola!
Nic o nas bez nas!
Co to za planowanie rozbioru naszego kraju? Już Wam mało dóbr i musicie zabrać cudze?!
Perun się na was zemści!
KapitanKatana
12-04-2015, 08:16
Czemu założyłeś 2 ambasady i jako jakie państwo to mówisz ?
RadekGames
12-04-2015, 10:18
Hola Hola!
Nic o nas bez nas!
Co to za planowanie rozbioru naszego kraju? Już Wam mało dóbr i musicie zabrać cudze?!
Perun się na was zemści!
Twe ziemie nie są dla Anglii atrakcyjne. A twe groźby mogę porównać do gróźb małego dziecka.
Przecież mam jedno Państwo - Polskę :D Jakie dwie ambasady? Tutaj się wypowiadam bo ktoś tu chce w moim kierunku zacząć ekspansję :D
KapitanKatana
12-04-2015, 11:12
Dobra już widzę...
Możesz sobie wziąć tę Danie, ale tylko Danię. Ni miasta i twierdzy na północ więcej.
Co to za dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu! :eek: A Norwegia jest nasza, Angliku. Zapamiętaj to sobie!
RadekGames
12-04-2015, 18:22
Co to za dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu! :eek: A Norwegia jest nasza, Angliku. Zapamiętaj to sobie!
Widzę że chcesz dołączyć do moich żon .
Witaj Wielki Władco przychodzę z propozycją sojuszu
RadekGames
13-04-2015, 14:34
Witaj Wielki Władco przychodzę z propozycją sojuszu
Cóż mi oferujesz?
Co to ma znaczyć, to wtargnięcie na nasze (Danii) wody terytorialne ??
Wasz okręt pójdzie na dno, chyba że podpiszemy pakt o nieagresji lub sojusz.
Stalowy PoN na 10 tur ?? Ale pamiętajcie, że Oslo i cała Norwegia to nasza strefa wpływów. ;)
RadekGames
17-04-2015, 20:04
Co to ma znaczyć, to wtargnięcie na nasze (Danii) wody terytorialne ??
Wasz okręt pójdzie na dno, chyba że podpiszemy pakt o nieagresji lub sojusz.
Widzę ,że jesteś takim samym barbarzyńcom jak twoi przodkowie. Śmiesz przychodzić przed moje królewskie oblicze i próbujesz wymusić groźbami na mnie sojusz ,bądź Pon? Wiedz że rozmawiam jedynie z równymi sobie. Takim zachowaniem udowadniasz iż jeszcze musisz opracować ,abym wysłuchał twoich próśb. A tak na marginesie , ja żadnych twoich flag na morzu nie widziałem .
Co wasz angielski język plecie? Jakimi groźbami? To było zapytanie, a nie groźba. :)
To wy naruszyliście nasze wody terytorialne, grzecznie więc pytamy czy chcecie pokoju.
Bo jeśli nie, będziemy zmuszeni przegonić wasz okręt. Znajduje się on zbyt blisko naszego wybrzeża.
A tak na marginesie , ja żadnych twoich flag na morzu nie widziałem .
Dobrze, wierzymy waszym słowom i przepraszamy, my Król Danii, za zbyt nerwową reakcję.
Ponawiamy w każdym razie naszą propozycję stalowego PoNa na 10 tur. Czy Król Anglii zgadza się?
RadekGames
17-04-2015, 20:47
Niech tak będzie
Świetnie! Podpiszemy też prawa handlowe, by nasze królestwa opływały w dostatki ??
RadekGames
17-04-2015, 22:00
Handle zawsze był popierany przez naszych ludzi .
Dania proponuje zwyczajny pon na kolejne 15 tur.
Królestwo Aragonii stanowczo odradza podpisywanie tego traktatu, Dania tylko czyha, aby rozpocząć inwazję na Waszego francuskiego sojusznika, który dzielnie walczy na południu kraju. To doskonały moment dla króla Henryka VIII, aby zatopić duńską flotę i być może nawet pokonać w boju ich armie.
Królestwo Aragonii stanowczo odradza podpisywanie tego traktatu, Dania tylko czyha, aby rozpocząć inwazję na Waszego francuskiego sojusznika, który dzielnie walczy na południu kraju. (...)
Dobry żart!: :mrgreen:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?11865-Kongeriget-Danmark&p=363662&viewfull=1#post363662
http://38.media.tumblr.com/7e39b85e893860ffd7b76eab779fd5c7/tumblr_n2ftyrsZMi1rjn473o1_250.gif
To doskonały moment dla króla Henryka VIII, aby zatopić duńską flotę i być może nawet pokonać w boju ich armie.
Nasza flota jest niezatapialna, a wojsko niepokonane! :twisted:
Gdyby nie działanie aragońskiej dyplomacji, to jestem pewien, że nie doszłoby do tego sojuszu.
^ Ktokolwiek przemawia wyżej w imieniu Aragonii, zatrudnimy go jako nadwornego trefnisia, bo zabawny! :lol:
http://media.irishcentral.com/images/20130206083011Viking-Dan.jpg
RadekGames
17-09-2015, 15:34
Anglia przyjmie pon-a na 20tur z Danią. Co zaś się tyczy Aragonii ,to nie doradzaj mi jak mam bronić sojusznika, kiedy jesteś jego agresorem. Poznaj moją łaskę zatem i odjedź w pokoju. Przemyśl też zakończenie wojny z Francją. Czekam na twą odpowiedź.
Jeżeli Francja pragnie pokoju, to powinna skontaktować się z aragońskim dworem, póki co nawiązuje sojusze przeciwko aragońskim interesom.
Anglia przyjmie pon-a na 20tur z Danią.Niech zatem będzie na 20!