Zobacz pełną wersję : Pokonane armie
Do KapitanaKatany (HRE):
Pokonałem oddział dwuręcznych mieczników koło zamku Hamburg, wycofał się pod zamek a tam w kolejnej bitwie wsparła go załoga Hamburga dowodzona przez Rainalda i też została pokonana. Zamek jest oblegany i nie można próbować odbijać oblężenia wypadem ze środka ani atakować garnizonem by oddać osadę i uniemożliwić mi splądrowanie jej po zdobyciu, bo wszystko w środku jest pokonane, łącznie z Rainaldem. Pamiętaj o tym jak będziesz robił turę bo inaczej upomnę się u MG o wysoką karę pieniężną (chcę splądrować i coś zarobić bo krucho u mnie z kasą).
[PS: sprytnie wykombinowałeś z Lubeką ale ja nie będę się tam pchał skoro mogę też na Hamburg :P]
KapitanKatana
29-04-2015, 20:16
To może (tak trochę Offtop ale co tam) zawiążemy pokój kiedy zajmiesz Hamburg ?
Mefisto7
29-04-2015, 21:25
Do KapitanaKatany (HRE):
Pokonałem oddział dwuręcznych mieczników koło zamku Hamburg, wycofał się pod zamek a tam w kolejnej bitwie wsparła go załoga Hamburga dowodzona przez Rainalda i też została pokonana. Zamek jest oblegany i nie można próbować odbijać oblężenia wypadem ze środka ani atakować garnizonem by oddać osadę i uniemożliwić mi splądrowanie jej po zdobyciu, bo wszystko w środku jest pokonane, łącznie z Rainaldem. Pamiętaj o tym jak będziesz robił turę bo inaczej upomnę się u MG o wysoką karę pieniężną (chcę splądrować i coś zarobić bo krucho u mnie z kasą).
[PS: sprytnie wykombinowałeś z Lubeką ale ja nie będę się tam pchał skoro mogę też na Hamburg :P]
Mylisz się Domen. Wspierająca załoga nie jest pokonana. Sprawdź sobie na symulacji. Kapitan może jej użyć. Napisaliśmy to z Avasilem w tutorialu.
Ano widzę:
e) Armia stacjonująca w osadzie/forcie, która dołączy się do toczącej się obok bitwy jako posiłki i tę bitwę przegra, nie zostaje zablokowana w tej placówce.
Ale skąd to wiecie, przetestowaliście?
Mefisto7
30-04-2015, 08:30
Nie. No tak, o sobie, wymyśliliśmy. x) Zrób symulację, to będziesz upewniony.
KapitanKatana
30-04-2015, 13:31
O to mam już nieco łatwiej...
Wojska oblegające Wiedeń wycofały się na północ od Salzburga.
Mefisto7
20-06-2015, 14:34
Sycylijski pozostały statek wycofał się na zachód.
Mefisto7
11-07-2015, 00:08
Admirał Sicco znów pokonany, odpłynął na zachód. Upominam, by stosować się do zasady.
Francja:
Armia oblegająca fort nad Marsylią(wycofało się w okolice Tuluzy)
Armia oblegająca fort pod Bordeaux(wycofało się do Tuluzy)
Proszę nie ruszać
Aragonia:
flota pod Barcelona gdziekolwiek się udała to niech tam zostanie :D
Mefisto7
24-07-2015, 00:43
HRE
Oddziały kapitana Michela wycofały się nad Mediolan.
Sycylia
Fenso di Cariati wycofany do Reggio di Calabria, nie można wychodzić z miasta.
HRE
Oddziały kapitana Michela wycofały się nad Mediolan.
Sycylia
Fenso di Cariati wycofany do Reggio di Calabria, nie można wychodzić z miasta.
Ooo, to z Niemcem też walczysz ??
Jakieś niedobitki nad Tuluzą pokonane(1 armia).
btw nie musisz pisać o moich pokonanych armiach, bo jestem później w kolejce i nie mogę ruszyć choćbym chciał. :D
Mefisto7
09-08-2015, 17:10
Zapomniałem:
Sycylijski król Roger wycofał się do fortu.
Dwie francuskie armie pokonane, jedna schowała się w forcie, druga zakręciła koło Tuluzy
Bizancjum - statek admirała Foteinosa (wycofał się gdzieś na południe), proszę nie ruszać.
Francja:
armia spod Tuluzy wycofała się do miasteczka na północ
Dania:
Król oblegający Rennes wycofał się do okrętu powyżej
żartuję, nie odbiłem oblężenia
Dania:
Król oblegający Rennes wycofał się do okrętu powyżej
żartuję, nie odbiłem oblężenia
Już prawie uwierzyłem. :) A wtedy przeczytałem to drobnym druczkiem.
Pomścimy Ingrid zabijając waszego generała!
Śmierć Ingrid została sfingowana, tak naprawdę ma się dobrze z księciem aragońskim - wkrótce królem Danii
Francja:
Król Filip siedzi na jachcie w porcie
Trzy oddziały duńskie w forcie na prawo od Bordeaux oraz pełna flaga duńska też wycofała się gdzieś do fortu.
Armia króla Philippa też pokonana. No i francuskie okręty blokujące mój port.
Chyba nie doceniłem tych Basków. :)
Armia duńska i angielska na okrętach u wybrzeża Bordeaux pokonane, proszę nie ruszać.
Mefisto7
18-01-2016, 05:03
Statek sycylijski z blokady Marsylii pokonany - odpłynął na południe.
Sycylia:
Okręt blokujący port Tuluzy
Armia oblegająca Turyn
Ok. Nie ruszałem tych pokonanych statków. Ani armii.
Nie ruszać pokonaną bizantyjską armią, która w tej turze oblegała mój fort!
2 statki angielskie które były niedaleko mojego wybrzeża
Te floty egipskie między Rodos a stałym lądem pokonałem, nie ruszać.
Mefisto7
13-04-2016, 00:28
Resztki sycylijskiej floty z przesmyku wycofane nad wioskę rybacką regionu Al'Casin. Statek przy Sardynii wycofany pod Nor'a Kaaba
Tak samo korpus Rino de Sere wycofał się do fortu.
Nie ruszać się tym bizantyjskim wojskiem, które się wycofało do fortu.
Nie ruszać się tym bizantyjskim wojskiem, które się wycofało do fortu.
Gdybyś się zastanawiał co się stało z tym wojskiem - skasowałem wszystko oprócz 2 oddziałów, które zostały w forcie.
Wyszedłem też z fortu jednym oddziałem, który nie był pokonany bo stanowił jego obsadę (łucznicy z Trebizondu).
Właśnie domyśliłem się (jakkolwiek taki ruch wydawał się nielogiczny :p)
Oblężenie angielskie pokonane
Egipt:
Admirał Mahmoud wycofał się na wody między Kretą a Grecją.
Egipt:
Admirał Batawi (z armią na pokładzie) - 3 statki zatopione, 3 się wycofały o kilka pól. Proszę nie ruszać.
"Niewielkie Zwycięstwo" wyszło.
Ehh, te lipne arabskie dżonki...
Innocenty III
25-07-2016, 09:09
Kijowski generał na ziemi płockiej
Egipt:
Armia w obleganym forcie pod Sardyką jest pokonana i nie można nią odbijać oblężenia (czyli w ogóle nie możesz odbijać bo z zewnątrz tam nie dojdziesz).
Madziarski statek wycofał się na południe od Krety.
Wojska księcia Kalmana wycofały się do fortu na południe od Smyrny.
W jaki sposób pokonałeś wojska księcia Kalmana? Przecież w forcie armia była pokonana, nie mogłeś odbijać oblężenia.
No jak? Użyłem wojsk z zewnątrz. To takie dziwne?
Wydawało mi się, że tam jest zbyt wąskie przejście żeby coś z zewnątrz mogło dojść. Ale OK.
Egipt - Al Az'iz z Dandery wycofał się spod Amorium do fortu na południowy-zachód.
angielskie oblezenie kolo lyonu pokonane