PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa KO-YT - Ameryka

Wielki Mistrz Malborka
07-05-2015, 18:14
Skład taki jak naszych Krzyżaków tyle, że bez Temera. Gadałem z Legvanem - wchodzi w to.
Z racji tego, że planujemy ciągle rozwijać całe to przedsięwzięcie KO-YT chciałbym by powstało nowe subforum takie jak MKO, WKO i Kingdoms o nazwie Kampanie Online YouTuberów żeby to było łatwiej znaleźć i odróżnić ludziom, którzy przychodzą tu zobaczyć jak to wygląda po obejrzeniu filmików na YT a także dla lepszego reklamowania wszystkich KO i zwykłej wygody.

Proszę więc o utworzenie nowego subforum i działu pod naszą nową Kampanię o nazwie KO-YT #2 - Ameryki. Tamte Krzyżaki 50 chyba niech już zostaną gdzie są, żeby nie robić zamieszania. Musielibyśmy też zmieniać opisy filmików

Domen
07-05-2015, 20:10
Potrzebujecie pomocy z rozpoczęciem tej KO ??

Remix
07-05-2015, 20:48
kto mógłby zostać MG

Wielki Mistrz Malborka
07-05-2015, 21:57
Jedyną pomoc jaką będziemy potrzebować to plik startowy z dyplomatami, bo o ile się orientuje nie ma tutaj żadnych zbugowanych nacji jak Norwegia.

Domen
07-05-2015, 22:21
Grałem w KO na Ameryce kiedyś. Możecie nawet użyć ten sam save startowy, o ile jeszcze go mam.

Miszczu, jako moderator możesz zajrzeć do subforum KO Ameryka 2 (na pewno jest w archiwum).

Możecie zastosować te same dodatkowe zasady (dot. m.in. Hiszpanii), które tam zastosowaliśmy.

========================

W tej KO jest kilka specyficznych problemów - np. Indianie nie mogą budować żadnych okrętów, a Hiszpania posiada od początku jedno miasto na wyspie. A że nie modyfikowaliśmy plików gry, to w tamtej KO uznaliśmy, że Hiszpania przegrywa jeśli zostanie jej to jedno miasto.

Można by się pobawić w dodanie Indianom łodzi, itp. zmiany w plikach gry. Ale spokojnie możecie też rozegrać bez zmian.

Mefisto7
08-05-2015, 06:42
Nie ma potrzeby robienia nowego działu. Reklamowany ma być ten, a nie powstawać autonomiczne skrzydło, secesja. Do nazwy kampanii po prostu będzie przyszywana informacja o jutuberskim charakterze owej. W obecnym momencie jest to całkowicie czytelne już na samym wejściu do działu. Poza tym na więcej niż dwie i tak raczej nie będzie pary, a wko w takim stylu na pewno nie powstanie.(a przynajmniej się nie utrzyma - chyba że jedynym elementem będzie sama mapa, a wtedy już na pewno nie ma sensu tego wyróżniać czymś więcej niż dopiskiem; zresztą już tak próbowałeś i zgasło tak szybko jak się pojawiło)

Wielki Mistrz Malborka
08-05-2015, 15:13
Nie robić całkowicie autonomiczny dział a subforum. Czyli nie na głównej obok Kampanii Online Kampanie YT tylko Kampanie YT pod WKO i MKO. Co do twoich predykcji powiem tyle: nie doceniasz YouTuberów. Moje kroniki, które chciałem tworzyć by rozreklamować KO upadały bo połowa graczy nie współpracowała, nie podawała informacji o zdobytych miastach i nie aktualizowała swoich ambasad. Natomiast w przypadku KO-YT każdy jest aktywnym YouTuberem i mu zwyczajnie zależy a gdyby komuś coś się stało to mam do każdego numer telefonu i dowiaduję się co się dzieje i organizujemy zastępstwo. Jedyna przeszkoda do powstania WKO to wystarczająco duża ilość osób na start ale wierzę, jak wszyscy pozostali z obecnej ekipy, że nam się uda.

RadekGames
08-05-2015, 15:57
Panowie mam sprawdzone info ,że naprawdę duże osoby polskiego yt ,jedną na pewno znacie niepodeszły do tej kampanii ponieważ nie wierzyły że to może się udać. Zorganizujemy i doprowadzimy do końca jedną ,drugą to i te osoby mogą się zainteresować , a za nimi pójdą kolejne.

Wielki Mistrz Malborka
08-05-2015, 16:34
Raczej odwrotnie. Te mniejsze pójdą a zarozumiali mali giganci jeśli dołączą to na końcu ;)

Remix
13-05-2015, 22:46
i jak stoimy z tym ko kiedy ruszamy z ambasadami coś

Wielki Mistrz Malborka
13-05-2015, 23:10
Nie wiem. Jak postępy Wojtas?

Remix
14-05-2015, 11:44
I małe info zamieniam się frakcjami z WMM. Więc ja mam Hiszpanię a Miszczu Chiczi coś tam. Mam nadzieje że nie będziecie mieli zastrzeżeń.

Domen
14-05-2015, 22:11
Ustawię wam dyplomatów w rogu mapy itp., dam zapis startowy i pewnie w ten weekend zaczniecie, OK ??

A subforum to już teraz można założyć i dyplomację prowadzić. :P

Swoją drogą - na jakieś zmiany w plikach w stylu np. dodanie statków frakcjom indiańskim reflektujecie?

O ile znajdę czas i chęci żeby coś takiego zrobić. Jeśli nie to bez żadnych modyfikacji najwyżej.

Remix
14-05-2015, 23:35
myśle że nie ma sensu się bawić z tymi statkami dla indian

Domen
14-05-2015, 23:52
Jak chcecie. A najemnicy dla wszystkich (chociaż nie wiem czy to się da zrobić), czy zostaje tak jak jest ??

Jeśli zostaje tak jak jest to tylko Apacze i Hiszpania mogą rekrutować najemników, jeśli dobrze pamiętam.

Remix
15-05-2015, 19:20
i niech tak zostanie :D Kto może zrobić to subforum?

Domen
17-05-2015, 10:00
Admini i moderatorzy globalni chyba mogą tworzyć subfora.

Lwie Serce
17-05-2015, 10:00
Tylko admini. ;)

Wielki Mistrz Malborka
17-05-2015, 14:10
Awans dla Lwiego Serca!

Remix
17-05-2015, 14:19
to zróbcie to bo grać sie chce :D

tuff_gru
17-05-2015, 15:58
Kampania online Youtuberów - Ameryka

Ashgan - Majowie
Legvan - Aztekowie
TuFF - Taraskanie
WMM - Chichimekowie (zamiana z Remixem)
Remix - Hiszpanie (zamiana z WMM)
Wojtascythe - Tlaxcalanie
Radek - Apacze

link do vid z losowania https://www.youtube.com/watch?t=188&v=Q0AgrB2uARo

DAJCIE TO NA POCZATEK TEMATU PLISS.

Domen
17-05-2015, 18:50
Jeśli chodzi o numer, to będzie Ameryka III (3).

Zakładacie subforum ?? Trzeba napisać do jakiegoś admina.

Nie będę nic zmieniał w plikach, tak jak jest to jest OK. Tylko tych dyplomatów dodam.

Wielki Mistrz Malborka
18-05-2015, 00:28
Może nie Ameryka III tylko KO-YT 2 - Ameryka
Napisać już ja napiszę skoro wojtas się nie kwapi.

Wielki Mistrz Malborka
18-05-2015, 12:01
Dziś wieczorem będzie.

Domen
18-05-2015, 19:58
Może nie Ameryka III tylko KO-YT 2 - Ameryka

Jak chcecie. Może też być np. KO-YT 2 Ameryka III.

Tak w ogóle to coś ostatnia zwalnia tempo KO-YT na Krzyżakach - jesteście pewni, że uciągniecie dwie KO YT jednocześnie ??

Jeśli nie wyrabiacie czasowo to lepiej skończcie jedną a później zaczniecie drugą.

Remix
18-05-2015, 20:04
Zwalnia bo po prostu jedna osoba nie może znaleźć czasu na zrobienie tury przez co reszta czeka, więc w między czasie będą trwać Ameryki.

Wielki Mistrz Malborka
19-05-2015, 19:37
Done