Zobacz pełną wersję : Co będzie po Warhammer?
royal1410
22-07-2016, 15:42
I co z tego, przecież wiadomo,że przez jakieś 2-3 lata, królować będzie Warhammer. Zastanawiać to się można zacząć po tym okresie. Ja sam zmarnowałem mnóstwo czasu na głupie spekulacje. Teraz nastawiony jestem na młotka i na lepszą kartę graficzną do kompa, bo na mojej mógłbym tylko grać na minimalnych. Wracając do meritum, nie ma co, myśleć o jakiś analogiach między wydaniem Romka2, a Warhammera. Na koniec, radziłbym zbierać kasę, bo to co będzie po Młotkach będzie miało nie małe wymagania sprzętowe.
Kijkowaty
15-08-2016, 11:07
Oj, biorąc pod uwagę, że na Warhammerze zarabiają najlepiej w swojej historii (zabezpieczenia antypirackie których jeszcze nie złamano + fakt warhammera), to prędko z niego nie zrezygnują, a może nawet zaktualizują swoje plany.
Ale tak z innej beczki, kiedyś słyszałem opinię, że Warhammer miał być polem doświadczalnym dla I WŚ (jednostki latające, magia (wybuchy, bomby, gazy bojowe itp).
Szymblok
15-08-2016, 11:32
Myślicie, że kiedyś zrobią I i II WŚ?
Myślę że nie i już kilkakrotnie było wspominane na forum czemu nie. Po prostu mechanika total war nie odzwierciedli realiów ani I WŚ, ani tym bardziej II WŚ.
royal1410
15-08-2016, 19:45
A ja myśle,że tak. Samoloty były bardzo wolne, czołgi już mają. Kłopot widzę w karabinach maszynowych- szczególnie z ich skutecznością. Chyba jednak mogli by zrobić trochę jak ze skutecznością artylerii w Napciu- w obronie koszą wszystko w ataku łatwo je zdjąć.
A jak chciałbyś oddać w grze start i lądowanie samolotów? Poza tym nie wyobrażam sobie w Total Warze bitwy w realiach IWW, kilkumiesięczne siedzenie w okopach na odcinku wielu kilometrów.
Drugą wojnę jeszcze dałoby się zrobić, ale mam nadzieję, że tego nie będzie. Jest już wystarczająco gier w tych czasach. Bitwy na wielokilometrowych polach walki ze współczesnym sprzętem oraz wsparciem floty, lotnictwa i innych cudów da się bardzo dobrze zrobić, co pokazała seria Wargame (tyle, że w czasach około zimnej wojny).
Średniowiecze też mogliby odpuścić, no chyba że mógłbym armiami Wielkiego Chana zaorać Europę, Azję i pół Afryki. Wtedy może być:D.
Ja bym akurat średniowieczem z możliwością ręcznego rozstrzygania bitew morskich i bez rebelianckich osad nie pogardził.
royal1410
16-08-2016, 08:08
Start i lądowanie. Przecież były lotniska polowe. Mogliby zrobić to tak: budujesz na mapie kampanii lotnisko, werbujesz samoloty z których możesz najlepiej korzystać gdy są rozmieszczone na lotniskach- na mapie kampanii. Możesz wykorzystywać je w armiach- gdy armie nie stacjonują w pobliżu lotnisk na mapie kampanii- jako lotniska polowe, tylko,że wtedy dostają minusowe bonusy do ataku oraz mają mniejszą ilość amunicji.
Ituriel32
16-08-2016, 08:18
Ja w sumie zainteresowany byłym tylko Medkiem3 (mapa bez buntowników), Empire2 lub nową epoką. Choć raczej dłużej bym się zastanawiał czy kupić od razu kiedy wyjdzie.
Natomiast wojnami światowymi nie jestem wcale zainteresowany.
royal1410
16-08-2016, 08:44
Ja bym chciał:
1) XIX z dużą mapą świata
2) Empire z Europa, całą Azją, Amerykami
3) średniowiecze- z tym,że znając politykę CA dostalibyśmy 8 frakcji podstawowych i mnóstwo DLC z kolejnymi; no w każdym razie krzyżacy są dla mnie w tym okresie frakcją musową w wielkiej kampanii, bo przecież ich pojawienie się miało najbardziej istotne znaczenie dla losów europy wschodniej- tzn. walka z nim spowodowała choćby wybór na króla Jagiełły.
royal1410
01-09-2016, 10:52
Coś takiego:
Historical Team – Unannounced Total War Title
Pre-production for our next historical major release continues apace, with the team working on pretty much all areas of the game at this stage, but particularly jaw-dropping are the character and campaign map concepts that are starting to crop up around the studio with increasing frequency.
It will still be some time before we are able to share anything specific about our next big historical game. The official social media channels, and the world’s press will certainly tell you when there’s more to reveal.
Memnon[pl]
18-11-2016, 01:21
Jako ze mamy juz potwierdzenie od CA -obecnie pracuja,jak sami powiedzieli -nad czyms czego jeszcze nie bylo.Z wypowiedzi wynika wiec jasno czego nie bedzie-Rome III,Shoguna III,Medievala III,Empire II czy tez Napoleona II...Jednak nie powiedzieli
nad czym pracuja-gdyz jak to okreslili -gra jest w pre-produkcjii-cokolwiek to dla CA nie znaczy i jest zbyt wczesnie zeby oznajmiac swiatu co zobaczymy jako nastepny historyczny TW.
Link do zrodla-
http://www.eurogamer.net/articles/2016-11-16-the-next-historical-total-war-is-an-era-we-havent-tackled-yet
XVI - XVII wiek jak nic
Grzechem jest nie przenieść serii w te ramy czasowe
Memnon[pl]
19-11-2016, 00:28
XVI - XVII wiek jak nic
Grzechem jest nie przenieść serii w te ramy czasowe
Nie koniecznie-a Chiny?Tez dobry material na TW...
Mam tylko nadziej ze nie bedzie to I Wojna Swiatowa-wszelkie latajace cuda itp z Warhammera moga pelnic teraz role swego rodzaja testow pod samoloty z I WS.
Andrij Marszałek
19-11-2016, 08:52
Generalnie nie Chiny bo się nie sprzeda. Wiadomo dlaczego. Obstawiam 1 WŚ bo w Warhammerze mieliśmy już większość maszynek z tamtego okresu. Ten XVII wiek to może...
Nie są to bynajmniej jedyne pomysły brytyjskiego studia. Jak twierdzi Simpson, twórcy nieustannie dodają nowe punkty do swojej listy potencjalnych projektów, a wśród nich znalazło się „praktycznie wszystko, co można sobie wyobrazić”. Dodał też, że zespół rozważa raczej, „kiedy” (tj. w jakiej kolejności) się za nie zabrać, niż „czy” jest szansa na ich powstanie. Total War: World War I? A może Total War: Game of Thrones? Jakkolwiek by nie było, miejmy nadzieję, że twórcy nie każą nam czekać zbyt długo na ujawnienie kolejnych produkcji.
Moim zdaniem jeszcze daleko do I WŚ.
Poczwaros
07-12-2016, 21:43
Darren na swoim dzisiejszym streamie troszkę jakby dał znać, że następna gra to będzie China Total War. Zaczął opowiadać, że przewidział Attilę, Barbarzyńców, Wrath of Sparta i teraz mu się wydaje ze będzie China. "Zobaczymy czy teraz się także nie mylę"
Polemajos
07-12-2016, 22:25
Darren to gość od CA, a my tu mamy swojego forumowego wróżbitę Asuryana i jego wersji trzeba się trzymać :) China: TW byłby ciekawym i świeżym pomysłem. Jakoś znudziło mi się to gnicie na różnych wersjach mapy Europy, począwszy od R2, a zakończywszy na Warhu włącznie (Stary Świat to też w sumie taka Europa).
Gajusz Mariusz
07-12-2016, 22:26
Takie pytanko: o jakim okresie mówimy? Starożytność/średniowiecze/czasy nowożytne?
Pewnie albo Epoka Trzech Królestw, albo coś bliżej FotS'a - wojna Chin z Japonią, Powstanie Bokserów i częściowo Wojna Rosji z Japonią 1904-05. W sumie... to byłoby coś ciekawego - ani o I WŚ nie zahacza, ani tym bardziej nie ma w niej lotnictwa i czołgów ;)
Poczwaros
07-12-2016, 22:34
Ja obstawiam w podobnej odsłonie ja Shogun był zrobiony. Czyli najpierw takie "środkowe lata" i potem w DLC z tym co było przed i po :)
Nezahualcoyotl
07-12-2016, 22:34
Chiny?Znów hordy Mongołów ze złotymi i srebrnymi belkami doświadczenia?Jest za :devil:.
Polemajos
07-12-2016, 22:35
Ciekawe jakby wtedy im wyszły bitwy morskie.
Strzelałbym w starożytność z kilkoma dużymi rozszerzeniami o kampanie z różnych okresów historii tamtejszych Chin.
Oby nie,Chiny kompletnie mnie nie interesują,podobnie jak ponowne wojny klonów rodem z S2 :P*
* Tak,tak,wiem,że to specyfika rejonu,umiejscowienia gry itd. Ale to nie zmienia faktu,że można było umrzeć z nudów widząc u wszystkich to samo.
Ciekawe czy dowiemy sie teraz w ciagu tych dni Total War jakis fajnych info :)
Tamudzin
17-12-2016, 20:59
Jeśli wyjdzie historyczny total war, to mnie tylko inneteresuję XVI-XVIII wiek, odkrycia geograficzne, wojny religijne, inwazja Turcji na Europe, no i nasza polska husaria. Ten okres daje możliwość wielu ciekawych rozwiązań, jak i różnorodności frakcji. Jeśli wyjdzie inne okresy historyczne to będę raczej inwestował w total war warhammer, kolejne jego dodatki, tym bardziej, że tak gram jednocześnie w TW:Roma II. Shoguny, Medivale, Napolenony, Empire przechodziłem więc innteresuje mnie tylko coś nowego.
Izabelin
04-03-2017, 13:41
Jeśli wyjdzie historyczny total war, to mnie tylko inneteresuję XVI-XVIII wiek, odkrycia geograficzne, wojny religijne, inwazja Turcji na Europe, no i nasza polska husaria. Ten okres daje możliwość wielu ciekawych rozwiązań, jak i różnorodności frakcji. Jeśli wyjdzie inne okresy historyczne to będę raczej inwestował w total war warhammer, kolejne jego dodatki, tym bardziej, że tak gram jednocześnie w TW:Roma II. Shoguny, Medivale, Napolenony, Empire przechodziłem więc innteresuje mnie tylko coś nowego.
Też myślę, że postawią na XVI i XVII wiek - to dobry pomysł na Total Wara, bo okres obfituje w wojny i do tego oferuje możliwość pewnego zróżnicowania poszczególnych armii np. armie typu zachodnioeuropejskiego, specyficzna armia RON, armia Tatarów, armia Kozaków, armia Turków i Moskwa. Okres daje możliwość poważnego zróżnicowana charakteru poszczególnych armii. Inna sprawa, że podejrzewam iż po historycznym Total Warze wyjdzie kolejny osadzony w świecie fantasy. Myślę, ze nie odpuszczą tego tematu, bo daje większe możliwości stworzenia ciekawych armii i przyciągnięcia nowych graczy do serii. Będą więc szły dwie serie gry - historyczna i fantastyczna. Nie zdziwiłbym sie gdybyśmy po zakończeniu Warhammera i w międzyczasie premierze historycznego Total Wara otrzymali kolejnego Total Wara w klimatach Władcy Pierścieni. Tego Total Wara również mogli by rozbić na części, aby zmaksymalizować zyski - mogliby przedstawić wojnę o pierścień w podstawce, a potem w dodatku pierwszą wojnę z Sauronem, w kolejnym dodatku jeszcze wcześniejszy okres, który znają tylko najwierniejsi fani Tolkiena (nie ja). Liczba rzeczy, które można byłoby wyciąć z gry i sprzedawać w DLC jest naprawdę spora. Dodatkowo mogliby wykorzystać i rozwinąć wiele pomysłów z Warhammera z bohaterami na czele. Biorąc pod uwagę ilość gier wychodzących w świecie Tolkiena, uzyskanie licencji na świat to raczej formalność. Dodatkowo mogą się inspirować modem Third Age. Drugą opcją, też całkiem prawdopodobną, jest Westeros Total War. Z tego również dałoby się zrobić ciekawą grę z masą DLC - i w tym wypadku uzyskanie licencji to też nie byłby jakiś problem. Z komercyjnego punktu widzenia najlepiej byłoby, gdyby wyrobili się z taką grą gdzieś w okolice ostatniego odcinka ostatniego sezonu Gry o Tron, żeby trafić z grą jeszcze na ten okres kiedy będzie hype na serial. Jeśli kasa po premierze trzech części Warhammera będzie się zgadzać to myślę, że nie odpuszczą tematu fantasy i w pierwszej kolejności będą wałkować przedstawione przeze mnie tematy. Dzięki popkulturze są to w sumie obecnie popularniejsze uniwersa fantasy niż to znane z Warhammera Fantasy.
Nim zaczęliby robić akurat pełnoprawną grę z danego uniwersum muszą mieć jego licencję - w tym wypadku licencja na LotR jest w rękach twórców Cienia Mordoru, a teraz jego kontynuacji.
Tak Informacyjnie
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=102767
Ja to bym chciał Total Wara w świecie wiedźmina kiedyś zobaczyć. Ale w tym wypadku pozostaje chyba tylko na mody liczyć.
Izabelin
04-03-2017, 14:39
Nim zaczęliby robić akurat pełnoprawną grę z danego uniwersum muszą mieć jego licencję - w tym wypadku licencja na LotR jest w rękach twórców Cienia Mordoru, a teraz jego kontynuacji.
No tak, ale licencja może być wyłączna albo niewyłączna. Jeśli jest niewyłączna to właściciel majątkowych praw autorskich może udzielić kolejnej licencji. Nie mamy pojęcia jak wyglądają te wszystkie umowy między stronami. Wątpię, aby kwestia uzyskania licencji to był problem.
Tak Informacyjnie
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=102767
Wybacz, Don, ale ta informacja to bzdura, bo jeszcze DLC się pojawią do aktualnego TW: Warhammer, ale nie będą to nowe rasy. Reszta będzie w samodzielnych rozszerzeniach, więc to nie koniec TW: Warhammera.
Memnon[pl]
11-03-2017, 01:51
Nowa wiadomosc dla fanow TW-po bardzo dlugim milczeniu odezwal sie nie kto inny jak moj "ulubieniec" z CA-czyli Juck Lusted.W skrocie oznajmil iz nie pojawial sie gdyz pracowal nad nowosciami ktore sie jeszcze nie ukazaly.
Tak wiec po pierwsze-
1.czyzby to oznaczalo iz CA ma wkoncu zamiar oglosic o czym bedzie nowy historyczny TW?
a po drugie-
2.skoro taki nierob,len i partacz pracuje nad nowa czescia to nienapawa mnie to zadnym optymizmem...bedziemy znowu musieli czekac na 15 patchy zeby gra wygladala jako-tako?
a po trzecie-
3.mam nadziej ze nie pracuje nad nowa czescia tylko nad jakims DLC do juz istniejacego TW-wkoncu CA cos o tym wspomnialo iz cos takiego moze powstac...
Izabelin
11-03-2017, 12:44
;432780']
3.mam nadziej ze nie pracuje nad nowa czescia tylko nad jakims DLC do juz istniejacego TW-wkoncu CA cos o tym wspomnialo iz cos takiego moze powstac... Coś czytałem na tym forum chyba o potencjalnym DLC do Shoguna II Total War. Tak sobie myślę, że w sumie całkiem niezłym pomysłem na duże, samodzielne DLC byłoby Powstanie Tajpingów w Chinach. Naprawdę epicka i ciekawa wojna mająca miejsce mniej więcej w okresie Zmierzchu Samurajów.
Jak już mieliby do Shoguna coś dawać to chciałbym, żeby to była wojna w Korei.
Coś czytałem na tym forum chyba o potencjalnym DLC do Shoguna II Total War. Tak sobie myślę, że w sumie całkiem niezłym pomysłem na duże, samodzielne DLC byłoby Powstanie Tajpingów w Chinach. Naprawdę epicka i ciekawa wojna mająca miejsce mniej więcej w okresie Zmierzchu Samurajów.
Myślę, że są na to małe szanse. Wydawanie dodatku, nawet stand alone do gry wydanej kilka lat temu, jest prawie na pewno skazane na porażkę sprzedażową. Posiadacze Shoguna już w większości stracili zainteresowanie grą/kupili nowe gry/ odeszli od hobby.
a ja postawię dosyć odważną teorię i powiem że następnym historycznym TW będzie IIWŚ.Pewnie większość z was powie że to nie możliwe ponieważ np epoka inna niż wszystkie inne,całkiem inne mechanizmy itp. ciekawe co powiecie jak moja teoria okaże się prawdą...:cool:
Ale dobra teraz więcej szczegółów,dlaczego tak uważam? po pierwsze z racji tego że to będzie nowa epoka raczej nie będzie to starożytność (mamy już rome2),szeroko pojęta azja też raczej nie w końcu mamy już shogun 2 wczesne średniowiecze też myśle że odpada mamy już dwa medievale,a epoka wiktoriańska ,XIXw raczej nie, w końcu mamy też empire,napoleon czy zmierzch samurajów tego typu gra nie była by żadną rewolucją. NO ale nasz ostatnim TW był sporym zaskoczeniem i dużym ryzykiem ,musieli zaimplementować zupełnie nowe mechanizmy nowe i bardzo często obce dla serii TW. A jednak gra okazała się sukcesem ,dlatego myślę że worhamer był czymś w rodzaju "poligonu" dla nowej epoki jaką prawdopodobnie będzie IIWŚ ,była by to bardzo duża rewolucja ,która z pewnością okazała by się sukcesem.zobaczycie przyjdzie nam poprowadzić kampanie nie jednym "wąsatym panem" ;)
A ja sądzę, że maksymalną możliwością w TW to zrobienie I WŚ, więcej raczej nie dałoby rady. II WŚ to temat wyeksploatowany przez pierdyliard gier. A tak to mamy: XVI-XVII wiek, okres Babilonu czy Ramzesa II, XIX wiek (wojna krymska, Wiosna Ludów, powstanie Niemiec i Włoch czy wojny burskie, a nawet wojna secesyjna) i I WŚ - tych okresów brakuje. II WŚ z kolei to już nie jest możliwy, gdyż nie ma tam podziału na formacje.
Nezahualcoyotl
15-03-2017, 17:59
a ja postawię dosyć odważną teorię i powiem że następnym historycznym TW będzie IIWŚ.Pewnie większość z was powie że to nie możliwe ponieważ np epoka inna niż wszystkie inne,całkiem inne mechanizmy itp. ciekawe co powiecie jak moja teoria okaże się prawdą...:cool:
Wówczas byśmy otrzymali coś na podobieństwo Man of War wzbogacone o mapę kampanii...
Osgiliath
24-03-2017, 09:42
https://comingsoon.totalwar.com/
Część ludzi idzie w kierunku kolejnej części Warhammera aniżeli w coś, co miałoby być kolejnym historycznym TW. Rodzaj drzew i budowla też raczej nie wskazują by było to coś związanego z historią. Jakkolwiek fajnie, że idzie - najprawdopodobniej - drugi Warhammer tak, przy całej sympatii dla TW:W, tęsknię za czymś historycznym a już najbardziej XV-XVII wiek ;)
Na 100% chodzi o Warhammera TW, na co wskazują Miasta-Świątynie Jaszczuroludzi w tle.
Memnon[pl]
24-03-2017, 14:19
https://comingsoon.totalwar.com/
Część ludzi idzie w kierunku kolejnej części Warhammera aniżeli w coś, co miałoby być kolejnym historycznym TW. Rodzaj drzew i budowla też raczej nie wskazują by było to coś związanego z historią. Jakkolwiek fajnie, że idzie - najprawdopodobniej - drugi Warhammer tak, przy całej sympatii dla TW:W, tęsknię za czymś historycznym a już najbardziej XV-XVII wiek ;)
To bedzie 2 czesc Warhammera-CA zapowiedzialo OFICJALNIE iz 31 poda info o nastepnej czesci Warhammera.Na histrycznego TW poczekamy jeszcze ze 2 lata....
[EotH]ZiggyDeMiki
25-03-2017, 13:10
Eh, a już człowiek miał nadzieję....
Raczej wątpię CA zapowiedziało dokladnie że następny TW będzie historyczny a przynajmniej takowy się robi ;)
Po roku już wydają 2 Warha? Dziwna polityka, nie będzie odskoczni.
Raczej wątpię CA zapowiedziało dokladnie że następny TW będzie historyczny a przynajmniej takowy się robi ;)
W takim wypadku dlaczego na stronie odliczania masz świątynię Jaszczuroludzi z Warhammera? ;)
Pampa, to, że wydadzą "Warhammera 2" (dla mnie to nadal zwykłe samodzielne rozszerzenie) to było pewne. To, że teraz wydają wskazuje na to, że Stary Świat osiągnął sukces marketingowy ;)
Dla mnie to jak najbardziej zwyczajna polityka. Warhammer się sprzedaje i trend popularności dla tej serii Total War ciągle rośnie, więc to normalne, że chcą ubić jak najszybciej, jak najwięcej kasy zanim trend zacznie spadać i się ludzie znudzą.
Memnon[pl]
26-03-2017, 23:18
CA OFICJALNIE zapowiedzialo ze 31 poda info na temat drugiej czesci Warhammera.Ponadto CA podalo iz trwaja prace nad nowym historycznym TW-nad ktorym pracuje inna ekipa-i do tego CA zapowiedzialo iz nowy historyczny TW nie bedzie wydany szybko!
Wiec powinienes napisac iz ..."bedzie nastepny historyczny TW.." a nie ze "...nastepny bedzie historyczny TW..". Nieby nie wiele,ale jednak zmienia cala wypowiedz.;)...
Osgiliath
31-03-2017, 16:44
Co miało stać się oficjalne, stało się oficjalne: http://store.steampowered.com/app/594570/
O ile początkowo byłem sceptyczny wersjom fantasty TW tak I WH był/jest dla mnie przyjemnym zaskoczeniem, więc choćby z ciekawości spojrzę na II i tak czekając z utęsknieniem na jakiś historyczny TW. O ile pamiętam zapowiedzieli trzy edycje TW:WH, a potem mam nadzieję, że ruszą na Śródziemie i siedem królestw ;)
Seba Fallus III Wielki
01-04-2017, 00:09
Wszystko fajnie ale tak uspokajali że mają 2 team który pracuje nad kolejnym historycznym TW. I zamiast tego po roku mamy kolejnego Warha a o historycznym TW ani widu ani słychu. :(
KLAssurbanipal
01-04-2017, 01:20
Mogli wg mnie trochę to przepleść - historyczny i W na przemian. Po co już rok temu zapowiadali, że mają team, ktory osbno pracuje nad historycznym. Jeśli go zapwiedzą to za pewne w roku wydania W3, czyli 4 lata po wydaniu Attili, chyba że zrobią to między w2 i W3, w co trochę wątpię. W ogole wydaje mi się, że gadka o rownoległej pracy nad historycznym przed wydaniem W1 to jednak był fake. ;)
Nie mogli. Warhammer 1 osiągnął sukces, a żeby przytrzymać graczy i zarobić więcej (swoją drogą kto by nie kupił gry na znanej licencji? Pomijam tradycjonalistów, dla których TW to tylko historia) trzeba było coś zrobić. Nowy Świat tj. Warhammer 2 jest idealnym kąskiem, bo mnóstwo równie ciekawych ras, co w podstawce się pojawia.
Seba Fallus III Wielki
01-04-2017, 10:06
Ja nie jestem tradycjonalistą i warha chciałem kupić jakiś czas po premierze ale mechanika bitew mi się nie podoba. ;) We wszystkich nowych TW robią krótkie zręcznościowe bitwy i tylko przy Rome 2 ugięli się pod naciskami graczy i bitwy w Rome 2 w moim odczuciu są bardzo satysfakcjonujące i nie są tak długie jak w starej generacji TW bo trwają około 10 min.
Bo ja wiem czy tak sukces ? No w porownaniu do Attylli to jest wiecej graczy dziennie ale peak graczy w liczny 25 tys to nie jakis sukces
Chodzi o to, jak się gra przyjęła. Nie licząc niestety trolli (bo jak mam inaczej nazwać ludzi, co na recenzjach na Steamie przewijają się z co drugim słowem wulgarnym - psując przy tym społeczność graczy Total War z całego świata niestety) to w miarę dobrze wygląda sprawa z cyklem Warhammerowym.
Polemajos
05-04-2017, 14:40
Artykuł dla osób wyczekujących nowego historycznego TW: http://wiki.totalwar.com/w/Quick_Word_On_Historical_Titles
Według mnie najważniejsze rzeczy w tym tekście, już pomijając wiadomość o burzy mózgów w studiu nad nową zawartością do Attyli i Rome 2, to informacje o tym że CA nawiązało współpracę z jakimś doradcą/ historykiem i opracowało kilka animacji walki oraz grafik koncepcyjnych dla pewnej kluczowej postaci swoich czasów i mapy kampanii nowego historycznego TW. Trochę zachwiało to moją pewność o wydaniu Renesans: Total War, bo wygląda na to że CA nie czuje się pewnie przy przenoszeniu nowego okresu do rozgrywki, a przy Renatio i tak najpierw muszą zająć się mapą Europy, która jest, powiedzmy, oklepana i to 6-krotnie.
Niestety mam podobne odczucia a bardzo liczyłem na XVI-XVII wiek... Oby tylko to nie były Chiny,w końcu mają doświadczenie z azjatyckimi klimatami :P. Niepokojący jest także brak jakichkolwiek sugestii co do tego czy kolejny historyczny tytuł będzie na nowym silniku co umacnia mnie w przekonaniu,że dostaniemy kolejną grę na nieszczęsnym,wyeksploatowanym do granic możliwości warscape.
Nic jeszcze przesądzonego wg mnie:
We have seen some particularly jaw-dropping character and campaign map concepts that have really pushed the strong visual design of this release
To równie dobrze może być Karol X Gustaw, jak i Czyngis-Chan.
We have also been collaborating with our first historical advisor, pre-eminent in his field and already bringing that world-leading expertise to bear on our designs and extensive research so far – don’t forget, it’s an era that we haven’t tackled yet, so we want to make sure we get it right.
Nowa era.
The game retains a strong focus on character design that we have pursued in previous major releases, with the key personalities of the period in particular being an early priority.
Karol X Gustaw, Jan Karol Chodkiewicz, Stefan Czarniecki herbu Łodzia, Kara Mustafa, Krzysztof Radziwiłł, Janusz Radziwiłł, Bohdan Zenobi Chmielnicki, Tuhaj-bej, Dymitr Samozwaniec, nawet Aleksander Józef Lisowski - to wszystko słynne postacie XVII wieku. A znalazło by się ich o wiele więcej.
Co do silnika gry niestety możecie mieć rację.
Sara Temer
05-04-2017, 19:09
Też podejrzewam, że w nowym TW dalej będzie ten nieszczęsny warscape, nawet było o tym w wywiadzie naszym z Alem sprzed półtora roku, gdzie powiedział, że nie zamierzają wymieniać silnika, bo ten według nich spełnia swoje zadanie :/
Memnon[pl]
06-04-2017, 11:14
Artykul nie napawa optymizem.Zero mowy o nowym silniku-czyli pewno znwou bedzie stary i beznadziejny warscape.Po co sie trudzic jak nie ma konkurencji.Jednak najgorsze dla mnie jest to iz nad nowym histroycznym tytulem pracuje znwou najwiekszy ingnorant,len i partacz w CA-czyli Lusted.Znowu dostaniemy hitoryczny TW na miare Rome II?Czyli kupowac po 1,5 roku i po 15 patchach?
Najlepsze że nowa część Warha to będzie tak naprawdę DLC xd Umieją czesać hajs, bo po co sprzedać DLC po 80 zł jak można od lemingow wyciągnąć 200? Niestety tak to wygląda na te chwilę, i jestem przerażony bezczelnoscia twórców. Nowa ,,gra" wniesie 4 inne rasy i ciutke inny świat który bedzie kompatibilny z poprzednią częścią. Odpowiedzcie sobie sami czy tak wyglada nowa gra, czy DLC. Czekam na hejt od fanbojow. Pis joł.
Nie obrażamy innych Użytkowników, szczególnie nie przystoi to moderatorowi globalnemu. Ostrzeżenie.
Asuryan.
Może spokojniej trochę? Nie wypada tak moderacji się zachowywać.
Czy to nowa "gra"? Zależy, jak to traktujesz. Dla mnie to zwykłe samodzielne rozszerzenie.
Sara Temer
06-04-2017, 11:29
Dokładnie, Warhammer II to samodzielne rozszerzenie, a nie nowa część, o czym mówiłam w tym filmie:
7xlGBbv2Sf0
Choć przyznaje, że istnieje spore ryzyko, że CA wyda to po pełnej cenie :/
Choć przyznaje, że istnieje spore ryzyko, że CA wyda to po pełnej cenie :/
Obawiam się, że możesz mieć rację. W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby tak się stało (czyt. 150 zł za starter z 4 rasami - nadal taniej niż za odpowiednik figurkowy).
;435499']Artykul nie napawa optymizem.Zero mowy o nowym silniku-czyli pewno znwou bedzie stary i beznadziejny warscape.Po co sie trudzic jak nie ma konkurencji.Jednak najgorsze dla mnie jest to iz nad nowym histroycznym tytulem pracuje znwou najwiekszy ingnorant,len i partacz w CA-czyli Lusted.Znowu dostaniemy hitoryczny TW na miare Rome II?Czyli kupowac po 1,5 roku i po 15 patchach?
Lusted nie pracuje nad historycznym TW tylko nad DLC do Rome 2 i/lub Attyli.
Co do ceny to obawiam się,że dostaniemy jednak co najmniej te zaporowe 150-160 złotych skoro za zwykłe mini kampanie dodające po jednej rasie CA liczyła sobie koło 70 złotych...
Memnon[pl]
06-04-2017, 13:22
Lusted nie pracuje nad historycznym TW tylko nad DLC do Rome 2 i/lub Attyli.
Co do ceny to obawiam się,że dostaniemy jednak co najmniej te zaporowe 150-160 złotych skoro za zwykłe mini kampanie dodające po jednej rasie CA liczyła sobie koło 70 złotych...
Chcialbym sie mylic i chciabym zebys to Ty mial racje -jednak chyba jest na odrwot.
Cytat z wiki TW...
"Jack Lusted and veteran team members from the ROME II and ATTILA teams have formed a new Total War team to investigate further, and we’re excited to share news of their intentions as soon as we’re able..."
Co do ceny -tez mysle ze bedzie to pelna cena w okolicach pierwszego Warhammera.Skoro za DLC ze zwierzoludzmi walneli cene jak za 1/3 gry to dlaczego teraz 4 rasy mialy by kosztowac mniej.Masz monopol -robisz co chcesz...
"Specifically, we have recently been looking at ways in which we might get back to historical content before we release the next major historical Total War, in particular thinking about additional content or standalones for some of our more recent historical titles. Jack Lusted and veteran team members from the ROME II and ATTILA teams have formed a new Total War team to investigate further, and we’re excited to share news of their intentions as soon as we’re able." - Podsyłam pełen tekst,mam nadzieję że wszystko już jest jasne ;)
Samodzielne rozszerzenie które jest reklamowane jako oddzielna gra i będzie w cenie normalnej gry. O tym wlasnie5 mowilem post temu. Paranoja. To przez ludzi przyjmujących bezkrytycznie to że im sie pluje w twarz mamy to co mamy. Nie wiem gdzie widzisz że kogoś obrazam, ale wiem że ty należysz do fanboyow wiec niestety ale ja mówię jak jest. Oprócz tego że jestem modem to jestem też klientem i krew mnie zalewa przy tej bezkrytycznosci. Tyle.
PS Fanboj tutaj nie jest określeniem obraźliwym, bo sam jestem fanbojem wiedźmina. Chodzi o wskazanie tej bezkrytyczności. :)
Ituriel32
06-04-2017, 16:23
Cena będzie pełna, nawet nie spodziewam się złotówki mniej.
Nie wiem gdzie widzisz że kogoś obrazam, ale wiem że ty należysz do fanboyow wiec niestety ale ja mówię jak jest. O
W byciu fanboyem nie ma nic złego, ale chodzi o słowo "leming". Dalej będziesz dążyć do tego, że "nie wiem, gdzie widzisz, że kogoś obrażam"?
Wracając do tematu - co do ceny to czuję, że 150 zł to max, ile dadzą za grę na polskim rynku. To i tak jak pisałem o wiele taniej niż za 4 takie startery figurek.
Jedyną różnicą między DLC, samodzielnym rozszerzeniem a "pełną" grą, jest budżet projektu, a co za tym idzie cena po jakiej produkt będzie sprzedawany. Warhammer 2 będzie miał kompletnie nową mapę, nową kampanie, 4 nowe rasy. Czego chcieć więcej od nowej gry? Nie jest nową grą bo silnik ma ten sam co poprzednia gra? To co powiecie w takim bądź razie o seriach typu FIFA czy Call of Duty, gdzie pod względem technicznym zmienia się coś raz na 3-5 gier, gameplayowym jeszcze rzadziej, a gry wydawane są co roku. Załóżmy że Warhammera 2 mieliby sprzedawać jako DLC, zgodnie z tym jak wyglądały DLC do Warhammera, dostalibyśmy całość podzieloną na co najmniej 4 paczki po 17€ wydawane co 2-3 miesiące, więc tak czy inaczej łącznie za ten kontent należałoby zapłacić tyle co za "nową" grę (a nawet więcej). Połączenie tego w jeden produkt umożliwia CA lepsze zarządzanie projektem, a wydanie tego jako "gra" a nie dodatek udostępnia im większy budżet.
Trolololo
08-04-2017, 14:45
Pewnie do Rome 2 dodadzą Numidię, i arabów. Ewentualnie Brytów, bo te trzy kultury jako-tako są, ale mają raczej słaby rooster jednostek. Stawiam na północną afrykę, bo Numidia była w Rome: Total War.
Z kolei bardziej historycznie to mam kilka pomysłów:
-Renesans, i wojna trzydziestoletnia
-Chiny, koniec dynastii Tang, lub Ming, Dai Viet, Korea, Mongolia, Mandżuria i Tybet, oraz Japonia w jednej grze.
-Kolonizacja, coś na wzór Empire, lub trochę przed nim.
-Miedieval 3, od czasów Franków do upadku Złotej Ordy.
Jedyną różnicą między DLC, samodzielnym rozszerzeniem a "pełną" grą, jest budżet projektu, a co za tym idzie cena po jakiej produkt będzie sprzedawany. Warhammer 2 będzie miał kompletnie nową mapę, nową kampanie, 4 nowe rasy. Czego chcieć więcej od nowej gry? Nie jest nową grą bo silnik ma ten sam co poprzednia gra? To co powiecie w takim bądź razie o seriach typu FIFA czy Call of Duty, gdzie pod względem technicznym zmienia się coś raz na 3-5 gier, gameplayowym jeszcze rzadziej, a gry wydawane są co roku. Załóżmy że Warhammera 2 mieliby sprzedawać jako DLC, zgodnie z tym jak wyglądały DLC do Warhammera, dostalibyśmy całość podzieloną na co najmniej 4 paczki po 17€ wydawane co 2-3 miesiące, więc tak czy inaczej łącznie za ten kontent należałoby zapłacić tyle co za "nową" grę (a nawet więcej). Połączenie tego w jeden produkt umożliwia CA lepsze zarządzanie projektem, a wydanie tego jako "gra" a nie dodatek udostępnia im większy budżet.
Wybacz, ale dla mnie to teoretycznie różnicy nie ma, dla mnie to jest jednak zwykłe rozszerzenie samodzielne, nie nowa gra i nie ma tu nic do gadania raczej zawartość, ani cena. Proponuję popatrzeć na FotS do Shoguna 2.
Izabelin
08-04-2017, 15:26
Wybacz, ale dla mnie to teoretycznie różnicy nie ma, dla mnie to jest jednak zwykłe rozszerzenie samodzielne, nie nowa gra i nie ma tu nic do gadania raczej zawartość, ani cena. Proponuję popatrzeć na FotS do Shoguna 2.
No tak, ale FotS to jednak wciąż ta sama, trochę zmodyfikowana mapa oraz powiedzmy dwa roostery jednostek + okręty.
W Warhammerze II dostajemy jednak unikalną mapę i na dzień premiery z 4 unikalne frakcje z różnymi mechanikami. Od Warhammera I gra ta będzie się różniła mapą, frakcjami oraz ich jednostkami, mechanikami frakcji - sporo tych różnic.
W Warhammerze II dostajemy jednak unikalną mapę i na dzień premiery z 4 unikalne frakcje z różnymi mechanikami. Od Warhammera I gra ta będzie się różniła mapą, frakcjami oraz ich jednostkami, mechanikami frakcji - sporo tych różnic.
Z tym, że to nadal będzie to samo, te same wymagania graficzne, będzie się to łączyć w jedno, będzie traktowane niczym DLC, bo wątpię w dodanie tego jako "Total War: WARHAMMER II" do biblioteki gier - prędzej do samych DLC.
Z tym, że to nadal będzie to samo, te same wymagania graficzne, będzie się to łączyć w jedno, będzie traktowane niczym DLC, bo wątpię w dodanie tego jako "Total War: WARHAMMER II" do biblioteki gier - prędzej do samych DLC.
To jakie gra będzie miała wymagania nie ma żadnego wpływu na to czy jest to gra czy DLC (Swoją drogą wymagania mogą pójść troszkę w górę w stosunku do premiery Warhammer 1). Jeśli chodzi o to jak to będzie traktowane na Steam to chyba nawet ty wrzucałeś gdzieś linka z SteamDB gdzie wyraźnie traktowane jest to jako "gra". Tak jak pisałem wcześniej użycie nowego/zmodyfikowanego silnika gry nie jest koniecznie by uznać coś za nową grę. Liczy się tyko zawartość, a będzie całkowicie nowa i w podobnej ilości co w przypadku pierwszej części. Oczywiście że zawartość ta będzie oparta na tym samym schemacie co w Warahmmer 1, ale jeśli zaliczalibyśmy produkt jako "nową grę" tylko na podstawie innowacyjności to całą serię Total War moglibyśmy zmieścić na palcach jednej ręki kiepskiego rzeźnika.
Memnon[pl]
09-04-2017, 13:21
Wybacz @Kipanga ale nie zgadzam sie z Toba w niczym.
To tak jakbys kupil Medievala i dostal tylko Europe srodkowa a z osobna musial dokupic wschod/Portugalia,Hiszpania etc/ i z osobna musial dokupic zachod/Turcy ,Egipt etc/.I to tak wyglada jkabys cieszyl sie ze Turcy wygladaja inaczej niz rycerze europejscy.
Oczywiscie ze te rasy wygladaja inaczej-jak dla mnie jest to logiczne-nie widze tu niczego niesamowitego i niczego z czego mialbym sie cieszyc.Jest to fakt oczywisty.Tak samo jak radosc z roszerzonej mapy.Przyklad z pierwszej linijki mojego postu znowu.To bzdury ze bedzie to najwieksza mapa-a Empire?A Medieval II?
Ja lubie Warhammera-jak dla mnie to dobra gra-ale zdecydowanie jest to jeden produkt rozebrany na 3 czesci,za ktore musze plalcic trzykrotnie.A ktory wykonany jest na tym samym silniku,mechanice etc z drobnymi detalami pomiedzy rasami.
Trochę przesadziłeś z tymi drobnymi detalami. Każda nowa rasa to setki roboczogodzin ludzi którzy projektują, modelują, animują i teksturują te wszystkie nowe jednostki. W wielu przypadkach wszystko trzeba robić od podstaw.
;435822']Wybacz @Kipanga ale nie zgadzam sie z Toba w niczym.
To tak jakbys kupil Medievala i dostal tylko Europe srodkowa a z osobna musial dokupic wschod/Portugalia,Hiszpania etc/ i z osobna musial dokupic zachod/Turcy ,Egipt etc/.I to tak wyglada jkabys cieszyl sie ze Turcy wygladaja inaczej niz rycerze europejscy.
Oczywiscie ze te rasy wygladaja inaczej-jak dla mnie jest to logiczne-nie widze tu niczego niesamowitego i niczego z czego mialbym sie cieszyc.Jest to fakt oczywisty.Tak samo jak radosc z roszerzonej mapy.Przyklad z pierwszej linijki mojego postu znowu.To bzdury ze bedzie to najwieksza mapa-a Empire?A Medieval II?
Ja lubie Warhammera-jak dla mnie to dobra gra-ale zdecydowanie jest to jeden produkt rozebrany na 3 czesci,za ktore musze plalcic trzykrotnie.A ktory wykonany jest na tym samym silniku,mechanice etc z drobnymi detalami pomiedzy rasami.
Ale oczywiście że nie musisz za nic płacić trzykrotnie. Nikt nie stoi ci nad głową z pistoletem i każe kupować Warhammera, jego kolejne części czy DLC. Warhammer to gra, komercyjny produkt stworzony tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Z góry wiesz co kupujesz i co ta gra będzie zawierać, wiele rzeczy można zarzucić CA ale akurat przy okazji Warhammera z góry wiadomo było co się kupuję, i że dostaniemy 3 części.
Pod względem ilości kontentu Warhammer wypada naprawdę dobrze na tle innych TW (szczególnie Szoguna 2). Medieval 2 był pod względem kontentu bardzo ubogi, zróżnicowanie frakcji było mniejsze niż w Rome 1, mapa też nie była jakoś przesadnie duża, a do tego w sporej części pusta, co najlepiej pokazał SS mode.
Jeśli chodzi o "nowe gry" na tym samym silniku z tą samą mechaniką, to co w takim bądź razie powiesz o strategiach od Paradoxu? Przecież to reskiny tej samej gry, z drobnymi różnicami w mapie/mechanice.
PS Chyba ci się trochę kierunki geograficzne pomyliły.
SaperHeart
09-04-2017, 22:01
Trochę przesadziłeś z tymi drobnymi detalami. Każda nowa rasa to setki roboczogodzin ludzi którzy projektują, modelują, animują i teksturują te wszystkie nowe jednostki. W wielu przypadkach wszystko trzeba robić od podstaw.
Dobrze powiedziane.
Każdy wysiłek w tworzenie dobrej gry kosztuje masę poświęconego czasu oraz energii ze strony Twórców. To, że każą płacić w taki, a nie inny sposób jest wymuszone otrzymaniem za tą pracę odpowiedniego wynagrodzenia, które będzie mogło spłacić pracowników oraz licencje. Niestety ale niektórzy ludzie najlepiej by chcieli dostać wszystko za darmo, a do tego jeszcze trzeba by było smarować im tyłek miodem żeby nie narzekali, że za mało jest im słodko. Taka drobna rada, jeżeli narzekacie na ceny i sposób w jaki postępuje CA to nie kupujcie tej gry lub poproście rodziców o większe kieszonkowe.
Memnon[pl]
09-04-2017, 23:25
Oczywiscie panowie ze macie duzo racji.Zwlaszcza Ty Nagool.Nie oczekuje niczego za darmo-po prostu oczekuje cany adekwantnej do ilosci pracy.
P.S.1-faktycznie pochrzanily mi sie kierunki geograficzne:confused:...
P.S.2-nie musze prosic rodzicow o kieszonkowe-nie mieszkam w polsce i nie pracuje w polsce-i jak dla mnie zakup Warhammera to kwestia niecalej dniowki w pracy...Jestem tak stary ze pogrywalem w Shoguna I w czasach mojej mlodosci;).
Pozrawiam i proponuje zakonczyc ten dziwny offtop.
Bezczelne gadki o kieszonkowym od rodziców zostaw dla siebie. Może komuś powinni założyć szlaban na kompa żeby nie gadał jak potłuczony? :)
Tu chodzi o szacunek dla pieniądze, i wartość contentu. To nie będzie gra robiona od podstaw jakby nie patrzeć. Dlatego w mojej opinii nie będzie zasługiwała na pełną cenę. Myślę że jeżeli dadzą uczciwie około 100 zł, to nie będzie problemu (chociaż to i tak dalej sporo).
Bezczelne gadki o kieszonkowym od rodziców zostaw dla siebie. Może komuś powinni założyć szlaban na kompa żeby nie gadał jak potłuczony? :)
Tu chodzi o szacunek dla pieniądze, i wartość contentu. To nie będzie gra robiona od podstaw jakby nie patrzeć. Dlatego w mojej opinii nie będzie zasługiwała na pełną cenę. Myślę że jeżeli dadzą uczciwie około 100 zł, to nie będzie problemu (chociaż to i tak dalej sporo).
Skoro DLC z jedną rasą i mini-kampanią kosztuję 17,49€, to szanse że Warhammer 2 z czterema rasami i nową mapą, będzie kosztował mniej niż 59,99€ są naprawdę niewielkie. Ilość kontentu będzie bardzo podobna do Warhammera 1, a to że oszczędzą na silniku i ogólnie pojętej technologi to już nie do końca sprawa graczy. W końcu nie płacimy za silnik tylko za to co nam ten silnik umożliwia. Skoro CA udało się stworzyć na tyle dobrą technologię, że mogą na jej podstawie wydać kilka gier to według mnie jak najbardziej mają na niej prawo zarabiać.
Może zawsze kosztować 40 ojro, czy też steamowe 39,99 (co wtedy na allegro równałoby się około 100 zł). Co by miało sens. Marzenia ściętej głowy, no ale według mnie tak byłoby najuczciwiej. :)
Z całym szacunkiem ale Warhammer total war 2 bardziej zasługuje na miano nowej gry niż większość Fif, Pesów, call of duty czy football managerów mimo to spora cześć tych gier wydawana jest co roku za 150-200 zeta. Sądzę, że licencja na młotka jest droga lub bardzo droga(i sprzedawana na każdą rasę oddzielnie lub kontynent) mam rozumieć, że CA robi gry charytatywnie? Każdy chce zarobić. A praca nad nacjami z nowymi jednostkami chyba jest trudniejsza niz nad piłkarzami ;).
Sugerujesz że licencja np FIFA oraz wyłączność do ligi angielskiej to darmoszka? :lol2: Z FIFĄ jest taki problem, że ona tylko w ten sposób może na siebie zarabiać, że jest wydawana co roku (jako raczej okienka transferowe). Bo kto by kupował, gdyby np fifa 2010 była aktualizowana do tej pory o nowe składy? CoD? Błagam, tutaj masz zupełnie nowe skrypty, nowy scenariusz, nowe modele, nowe realia, nowe bronie... nijak to się ma do 4 ras i nowej mapki.
Izabelin
11-04-2017, 19:10
Mamy wolny rynek. Producent ustala cenę, która pozwoli mu na największy zarobek, a konsument decyduje czy kupi, czy też nie. Nikt nie zmusza nikogo do kupowania gier. Nie jest to towar pierwszej potrzeby. Przecież nie trzeba tej gry kupować od razu - można poczekać na przeceny. Rok po premierze będzie okazja, aby kupić grę za 100, a 2 lata po premierze za 70 zł.
W czym problem? Jak dla mnie mogą sobie zawołać za grę czy samodzielny dodatek nawet 1000 zł. No i co? Po prostu jej wtedy nie kupię, czekając na obniżkę.
Boże, czy tak ciężko zrozumieć, że nie chodzi mi o pieniądze? Tylko o tendencję do dawanie coraz mnie za coraz więcej przy ogólnym aplauzie niewidomych.
Sugerujesz że licencja np FIFA oraz wyłączność do ligi angielskiej to darmoszka? :lol2: Z FIFĄ jest taki problem, że ona tylko w ten sposób może na siebie zarabiać, że jest wydawana co roku (jako raczej okienka transferowe). Bo kto by kupował, gdyby np fifa 2010 była aktualizowana do tej pory o nowe składy? CoD? Błagam, tutaj masz zupełnie nowe skrypty, nowy scenariusz, nowe modele, nowe realia, nowe bronie... nijak to się ma do 4 ras i nowej mapki.
Nie sugeruję tego tylko pokazuje nielogiczność twojego argumentu co do tego, że warhammer 2 nie jest nową grą. Uważasz, że wydawcy Fify mogą robić nas w bambuko wydając jedną i tą samą grę przez lata, a wydawcy warhammera dużo bardziej pracując nie mogą wydać tego jako nowej gry? Licencja na młotka też jest droga, pewnie nie można porównać jej do fifowej, ale kto każe kupować licencje Fify do tworzenia kolejnej gry o piłce kopanej? Można wydawać nową Fife co 3-4 lata czyż nie? Zamiast co roku.
W warhammerze 2 też będą nowe skrypty dla nowych nacji plus modyfikacja dla starych nacji. Nowe scenariusze dla misji qestowych oraz 50-70 nowych modeli jednostek. Jesteś uprzedzony do wydawcy? Nie lubisz Warhammera?
Cała ta dyskusja ma sens,jeżeli ktoś zakłada,że tylko Warhammer za 200 zł jest "be". Osobiście uważam,że większość gier, która obecnie wychodzi w dniu premiery jest dużo za droga biorąc pod uwagę zawartość jaką oferują(często celowo pociętą,nie tylko CA tak lubi robić) i fakt,że najczęściej dostajemy wersję beta,która wymaga tony patchów i poprawek. Czy CA ma prawo zażądać 200 zł za kolejną część? Jak najbardziej,i nawet szczególnie mocno mnie to nie zdziwi,inna sprawa,że mi się to nie spodoba ale taki mamy obecnie rynek i nic się na to nie poradzi poza ewentualnym wstrzymaniem się z zakupem.
Żeby nie było całkiem nie na temat to sądzę,że poznamy historyczny tytuł albo przynajmniej dodatki do poprzednich tytułów na przestrzeni najbliższego miesiąca,moim zdaniem zbyt wielu ludzi się tego domaga żeby zwlekali ponad ten termin.
Cuż w CoDach ten scenariusz jest wart tyle co scenariusze do Quest Battle w Warhammer, a z tymi nowymi modelami to przesada, bo używają sporej części tych samych modeli w 2-4 kolejnych grach.
Ogólnie tendencja że dostajemy teraz mniej za więcej, jest trochę przekłamana, bo w rzeczywistości dostajemy po prostu bardziej skompresowany kontent. W tej chwili budżety na muzykę do gier są wielkości tego co kiedyś było na całą grę. Koszty produkcji gier też ciągle rosną, konieczność pełnego Voice Actingu, Mo-Capa, wspomnianej wcześniej muzyki z najwyższej półki to wszystko kosztuję. Cały przemysł gier "wideo" ciągle rośnie, inwestowane są w to coraz większe pieniądze to i ceny rosną, naturalna kolej rzeczy. Do tego tak jak ktoś gdzieś wcześniej pisał polska wychodzi powoli z pod parasola ochronnego krajów 3ciego świata i przestajemy mieć ulgowe ceny. Coraz więcej globalnych wydawców wydaje u nas gry bezpośrednio za pełną cenę czyli 60€.
SaperHeart
13-04-2017, 18:24
Cuż w CoDach ten scenariusz jest wart tyle co scenariusze do Quest Battle w Warhammer, a z tymi nowymi modelami to przesada, bo używają sporej części tych samych modeli w 2-4 kolejnych grach.
Ogólnie tendencja że dostajemy teraz mniej za więcej, jest trochę przekłamana, bo w rzeczywistości dostajemy po prostu bardziej skompresowany kontent. W tej chwili budżety na muzykę do gier są wielkości tego co kiedyś było na całą grę. Koszty produkcji gier też ciągle rosną, konieczność pełnego Voice Actingu, Mo-Capa, wspomnianej wcześniej muzyki z najwyższej półki to wszystko kosztuję. Cały przemysł gier "wideo" ciągle rośnie, inwestowane są w to coraz większe pieniądze to i ceny rosną, naturalna kolej rzeczy. Do tego tak jak ktoś gdzieś wcześniej pisał polska wychodzi powoli z pod parasola ochronnego krajów 3ciego świata i przestajemy mieć ulgowe ceny. Coraz więcej globalnych wydawców wydaje u nas gry bezpośrednio za pełną cenę czyli 60€.
Dobrze napisane.
@Pampa
Oczywiście Twój kolega zaraz mi da ostrzeżenie, że szukam zaczepki czy coś takiego ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Po pierwsze szanuje się Ludzi, a pieniądze się wydaje. Po drugie kiedyś dostawałeś więcej, ponieważ gry nie były tak graficznie skomplikowane jak teraz. Wystarczyła zwykła tektura i dobra mechanika żeby gra okazała się hitem. Łatwiej jest jest napisać tysiące dialogów niż stworzyć dobry model graficznie ale nie muszę chyba tego tłumaczyć bo to jest logicznie. Po trzecie nie mogę słuchać takiego gadania i narzekania o cenie gry ponieważ jednorazowy wydatek tych 200-300 zł w ciągu roku, który sprawi, że będę miał ponad 400h+ spędzonych na graniu, w moim odczuciu jest warty tych pieniędzy. Na większe głupoty się wydaje pieniądze i jakoś się nie narzeka.
IMO, jeżeli TWW odniesie największy sukces z całej serii Total War to nawet jestem skłonny powiedzieć, że CA może pójść w kierunku gier Fantasy i możemy ujrzeć (po historycznym teraz TW) Grę o Tron lub LoTRa. Szczerze powiem, że sam pomysł walki o Śródziemie bardzo mnie interesuje.
Nezahualcoyotl
14-04-2017, 08:35
Dorzucę do dyskusji taką cegiełkę:
https://www.youtube.com/watch?v=Fq7KIEFqRRg&t=768s
Dorzucę do dyskusji taką cegiełkę:
https://www.youtube.com/watch?v=Fq7KIEFqRRg&t=768s
Jak dla mnie TW skupiający się na Mongołach nie ma szans, bo nie jest to nic nowego w TW, a CA wyraźnie mówi że ma być coś czego jeszcze nie widzieliśmy. Ja bym raczej obstawiał że cofną się jeszcze bardziej w czasie i pokażą nam coś z XII - IX w. p.n.e, Egipt + bliski wschód i początki epoki żelaza.
Wg mnie mogą pójść dalej w starożytność, Babilon i Egipt, Chiny lub ewentualnie renesans. Też nie jest oklepany i jako taki nie wystąpił. 1 Wojna tylko z nowym silnikiem, a 2 sobie nie wyobrażam jako TW. Może Aztekowie przed Konkwistadorami? Może też być Afryka w czasie wojen kolonialnych oraz Indie z okresu/przed okresem Aleksandra.
Nezahualcoyotl
15-04-2017, 10:27
Może Aztekowie przed Konkwistadorami?
Historia Mexicas oraz ich podbojów to jednak nie jest materiał na nową produkcję TW gdyż ich zasięg ma wymiar raczej lokalny.To się bardziej nadaje jako mini dodatek,w który,jako pasjonat kultur prekolumbijskich,z pewnością bym sobie pograł.
http://i63.tinypic.com/2mzku85.jpg
Cały czas liczę na wiek XVII.
KLAssurbanipal
21-04-2017, 23:46
Ja najbardziej na XVII od 1618 do pocz. XVIII [wojna połnocna i wojna o sukcesję hiszpańską].
Polemajos
07-06-2017, 15:15
Grafika koncepcyjna od jednego z zespołów zajmujących się zawartością historyczną:
https://cdn.creative-assembly.com/total-war/com.totalwar.www/wp-content/uploads/2017/06/07144255/IMAGEFORBLOGBG-701x358.png
Odnosi się ona do jednego z ostatnich Total War'ów, a dokładniej - do DLC z kampanią, pod które przygotowywana jest aktualizacja gry.
Więcej wiadomości o tym, co robi teraz CA: https://www.totalwar.com/blog/what-the-teams-are-working-on-07-06-17/
Memnon[pl]
07-06-2017, 16:17
Czy dobrze widze ze rycerz na koniu ma na piersi Polskiego orla a na polu bitwy widac krzyzackie proporce? ?Czyzby szykowala nam sie jakas kampania o wojnach krzyzackich w europie?
Pisze ze pracuja nad 3 historycznymi tytulami-w tym jedno to nowy Total War a dwa pozostale to DLC.
Nie, ten obraz widnieje na serwerze Total Wara od dobrych 2.5 roku. To nie to.
Polemajos
07-06-2017, 17:32
Z tą różnicą, że jedno DLC to Campaign Pack, a drugie to coś na styl Fall of the Samurai.
Taką informację udało mi się znaleźć na Facebooku
Creative Assembly are working on 3 historical titles. Age of Vikings and Total War: Alexander 2 are all but confirmed. As for the 3rd, it's a time period CA have never touched before and it involves a lot of character based diplomacy. Possibly Victoria Total War? I'm hoping for for a Scramble for Africa campaign either way I don't know and I don't care
Seba Fallus III Wielki
08-06-2017, 09:10
Po tak długim czasie od wyjścia Rome 2 i Attyli nie wierzyłem w Aleksander 2 TW ,a bardzo na niego liczyłem chociaż w postaci DLC do Rome. Mam nadzieje że powrócą do dynamiki bitew z Rome 2 bo bardzo liczę na ten tytuł.
Memnon[pl]
08-06-2017, 09:49
Taką informację udało mi się znaleźć na Facebooku
To tylko spekulacje -CA ani nie potwierdza ,ani nie zaprzecza.
Tim Ocean
11-06-2017, 22:56
Historia Mexicas oraz ich podbojów to jednak nie jest materiał na nową produkcję TW gdyż ich zasięg ma wymiar raczej lokalny.To się bardziej nadaje jako mini dodatek,w który,jako pasjonat kultur prekolumbijskich,z pewnością bym sobie pograł.
A co to za problem? :D Japonia to obszar mniejszy niż terytorium współczesnej Polski (oczywiście nie licząc Hokkaido), a powstało już kilka Total Warów dziejących się w Japonii. Ci dajmio przecież władali obszarami wielkości polskich gmin i powiatów :D
Mi marzy się Total War dziejący się w XVII wieku w Europie Wschodniej. Przecież ten okres i ten obszar wprost idealnie nadają się na Total Wara, wcale nie w mniejszym stopniu niż Japonia okresu sengoku jidai. W trakcie II wojny północnej walczyli praktycznie wszyscy ze wszystkimi. Sojusze były bardzo zmienne: Kozacy raz z Polską, raz przeciw Polsce, Tatarzy raz Polską, raz przeciw Polsce, Rosja raz Polską, raz przeciw Polsce itd. Coś niesamowitego.
Może wystosujemy jakąś petycję, żeby CA zrobiło takiego Total Wara? :D
CA na FB rozpoczela dyskusje o historycznym tytule. Wielka zmiana. Nie bedzie calych er tylko wydarzenia. Cos jak Napoleon lub FOTS...
Będą tytuły poświęcone całym erom historycznym,tylko CA zapowiada odrębną serię skupioną tylko i wyłącznie na najważniejszych wydarzeniach. Takie duże samodzielne dodatki jak te,które wymieniłeś powyżej co nie zmienia tego,że cały czas pracują nad nowym historycznym tytułem.
To jeszcze 3 nitka ? Fantast, Ery oraz Wydarzenia ?
Dokładnie tak. Tutaj więcej info - https://www.totalwar.com/blog/a-total-war-saga-announce-blog/
W sumie ten podział na ery i wydarzenia jest już chyba od początku TW. Najpierw jako duży dodatek (Mongol Invasion, Kingdoms itd.), a później jako samodzielne gry (Napoleon, Attyla). Do tego jeszcze większe DLC do nowszych części też można by pod to podpiąć. Więc dużo się chyba nie zmieni w historycznej serii.
Memnon[pl]
05-07-2017, 15:47
CA na FB rozpoczela dyskusje o historycznym tytule. Wielka zmiana. Nie bedzie calych er tylko wydarzenia. Cos jak Napoleon lub FOTS...
To jest jeden z tytulow nad ktorym pracuja.Tzw. flashpoint-bedzie nzaywal sie Total War:Saga.Bedzie to cos w stylu Fall of Samuraj do Shoguna II.
Dokladnie CA pracuje teraz nad-
1.jednym DLC do juz wydanej gry wczesniej.
2.Flashpoint-czyli to co wyzej napisalem
3.Warhammerem-2/DLC i Warhammerem 3
4.Nowym -pelnym historycznym "wielkim" tytulem .
KLAssurbanipal
06-07-2017, 16:33
Zgadza się. Nowy tytuł to będzie cała era. TW Saga natomiast to spinoffy o krótkich wydarzeniach. Trochę to przekombinowane bo do tego było DLC np. Last Roman do Attyli czy Caesar in Gaul do R2. Robiąc więcej niezależnych tytułów dadzą wyższe ceny niż w DLC.
https://www.facebook.com/TotalWar/photos/a.125554144186461.25910.113800552028487/1532668760141652/?type=3&theater
Historyczne odsłony nadchodzą - https://www.totalwar.com/blog/update-on-historical-releases
Nezahualcoyotl
01-11-2017, 19:23
Skłaniam się ku hipotezie Medieval 3 rozszerzonemu o nowe regiony:
Maya: Well we’re working on a campaign expansion for one of our older games, probably the biggest historical one CA’s done we think.
Maya: Yes, and the first time we’ve gone back to a game so long after release
Najpierw pomyślałem o Medieval TW-Viking invasion lecz po co to robić skoro jest tego pełno w samym TW Attila.Z drugiej strony ten dziad/druid/mnich wchodzący do namiotu z krótko obciętymi i jednakowo odzianymi facetami (mnisi-rycerze) też skłania do skojarzeń ze Średniowieczem.
http://i64.tinypic.com/b3vtvl.jpg
Ituriel32
01-11-2017, 20:04
Jeśli nie jest to Numidia do roma2 to i tak mnie to nie obchodzi.
Jeśli już to DLC do medka 2. Słowo expansion wyraźnie sugeruje,że to będzie dodatek. No i nie spodziewam się,żeby chodziło im o aż tak starą odsłonę,prędzej DLC do Rome 2/Attyli przenoszące gracza do czasów wczesnego średniowiecza. Inna sprawa,że jak można wyczytać z końcówki tego newsa - CA zmieniła plany i nie wyklucza powstania kontynuacji któregoś z istniejących już tytułów,także medieval 3 jest możliwy ale raczej nie w najbliższej przyszłości ;).
Polemajos
01-11-2017, 20:38
We can say it’s for one of our slightly older games though?
Maya: Yes, and the first time we’ve gone back to a game so long after release. That in itself is very new territory and something we’re keen to explore as a studio, because it opens up lots of exciting future projects if it’s successful.
There’s a lot of people still playing this particular game, but there’s also lot more we haven’t even touched in that era yet, some really incredible stories and events that defined history.
Jack, your team is working on our first Total War Saga game, we’ve had one work in progress screenshot from it, that people seemed to decode pretty quickly, can we expect to see any more soon?
Z tych fragmentów oraz screena ze starcem/mnichem wynika, że będziemy mieć dodatek do M2 i wojny markomańskie, a może raczej coś bardziej rozpoznawalnego, w pudełku jako gra z serii TW: Saga. Wojna fryzyjska, Druzus, Tyberiusz i Las Teutoburski? Jeszcze pytanie czy do Rome 2, czy Attyli.
marko1805
02-11-2017, 09:43
Dodatek do M2 w mej opinii nie ma większego sensu. Bardziej stawiałbym jednak na RII który to tytuł macałkowicie zmarnowany potecjał tylczo czy lenim z CA bedzie się chciało?
Maya: Well we’re working on a campaign expansion for one of our older games, probably the biggest historical one CA’s done we think. We’ve been working on our project for the best part of a year, and with not long to go we’re well into testing now with nearly all the content in. And yes, it’s going to be the next Total War announcement, which is exciting for us! ...
There’s a lot of people still playing this particular game, but there’s also lot more we haven’t even touched in that era yet, some really incredible stories and events that defined history.
Maya: Well of course we want players to get a big kick out of the new expansion, but I think seeing people’s reaction to the big free update we’re making to the main game at the same time will be really interesting. It’s great to be able to go back and look at a whole area of the game and make some changes.
Jest jeszcze mowa o bezpłatnej aktualizacji co równiez wskazywałoby na RII
Jedno jest jednak pewne na następny pełny historyczny Total War przyjdzie Wam czekać na pewno jeszcze z 3 lata lub więcej. Do tej pory wydadzą 3 część młotka, i pewnie jakiś tytuł z Sagi.
Myślę,że dwa lata maks. Pracuje nad tym osobny zespół a prace ruszyły pełną parą już co najmniej kilka miesięcy temu.
We’ve ramped up to the final team size in the past few months, so things are moving along steadily with daily visible progress. For example, it’s nice to see, after having researched historical city-layouts for months, it all coming together in the game. There are still placeholder grey boxes here and there, but the atmosphere is already outstanding and gameplay feels strong.
KLAssurbanipal
07-11-2017, 15:32
Z plotek wynika, że do Attyli też jeszcze później coś może wyjść.
Polemajos
07-11-2017, 22:26
Wszystkie posty dotyczące nowego DLC do Rome 2 zostały przeniesione do specjalnie założonego wątku i tam też proszę się o nim wypowiadać. Ten temat pozostawiam, aby służył spekulacjom o pozostałych nowościach w serii TW.
Nowe miejsce dyskusji o Campaign Packu do R2: http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?16117-Dyskusja-o-zapowiedzianym-DLC-Campaign-Pack
Ja szczerze mam nadzieję, że jednak dostaniemy coś w "wieku prochu" - po Rome II i Warhammer chętnie zagrałbym coś gdzie się strzelamy a nie znowu broń biała. O ile Empire miało swoje wady, to Fall of the Samurai pokazał, że gry prochowe też mogą być dobre.
XVI i XVII wiek byłyby idealne. Wojna trzydziestoletnia, nasze wojny ze Szwedami, Moskalami i Turkami i Kozakami. Byłoby pięknie.
Jutro kolejny tytul zapowiedza. Jako Total War Saga
Grafika z filmiku mimo że rozmyta przywodzi wykonaniem na myśl to co mamy w Attyli. Ciekawi mnie motyw przewodni czyli "Kings will rise",obstawiam czasy wczesnego średniowiecza,ale to już jutro CA rozwieje wszelkie wątpliwości :). Tak czy inaczej podoba mi się to,że wracają do historii bo nieco mi już zbrzydł Warhammer,przede wszystkim po beznadziejnym ME. Nie mogę się zwłaszcza doczekać pełnoprawnej historycznej odsłony i liczę na jej wysoki poziom w dniu premiery.(nadzieja umiera ostatnia xD)
Ten powoz jest intrygujacy. Bo nie do konca mi pasuje jako kon pociagowy ten chod. Czytalem ze niektorzy tam sie dopatrywali pociagu hehe.
Polemajos
13-11-2017, 22:44
Stawiam na Brytanię, bo:
- obszar ma być podobny do Japonii - Zjednoczone Królestwo z Irlandią daje powierzchnię około 300000 km2, a Japonia 70000 więcej;
- skoro CA idzie po najmniejszej linii oporu, a na tych terenach mogą zrobić Vikings TW, to wszystko pasuje;
- Empire Divided dali do R2, mimo, że bliżej czasowo mu do Attyli, a gdyby CA zaś wysunęła się za daleko, to zaczęłaby haczyć o okres potencjalnego M3; Anglia i pobliskie terytoria zdają się być logiczne;
- na grafice widać jakieś morze/ocean.
Hmm, mój typ jest na Brytanię + wybrzeże kontynentu od Bretonii do Jutlandii. Niby trochę bez sensu, ale obszar na oko podobny do Japonii, dużo frakcji, i bardzo duży potencjał na kolejne DLC. Można dać inwazję Sasów, można dać Wikingów, można dać Zdobywcę.
Sent from my SM-T815 using Tapatalk
Krwawy_Baron
13-11-2017, 23:52
Nawet muzyka na teaserze jest jakaś taka w klimatach brytyjsko-nordyckich, a Brytania to rzeczywiście dobra miejscówka. Hasło "Kings will rise" trochę też mi się kojarzy z Anglosasami, którzy przecież dzielili się na 6 królestw.
Mi się też kojarzy z kampanią Brytania do M2 gdzie pod koniec narrator mówi coś o królach, niby coś mało ważnego, ale po filmach Marvela jestem nauczony szukać nawet najmniej ważnej i oczywistej informacji.
Małe podsumowanko informacji: Wiemy że nowy duży tytuł ma się dziać w epoce, która jeszcze nigdy nie została przedstawiona w serii Total War, na pewno nie ma być kontynuacją z liczbą 3 w tytule, z ostatniego wywiadu wynika że istnieje dużo materiałów historycznych pozwalających dokładnie odwzorować miasta w grze oraz jakże znamienne hasło "Oh, and beware the crow".
A zatem?
Na pewno nie będzie to bardzo odległa historycznie epoka, z takich ciężko jest dokładnie odwzorować miasta, musi istnieć już z danej epoki spora liczba zapisków.
Na pewno możemy skreślić starożytność, średniowiecze, japonię, XVIII wiek + wojny napoleońskie, ponieważ ta epoka jeszcze nigdy nie została ukazana a wymienione są w obecnych TW.
Jeden z udzielających wywiadu (Johny bodajże) dodaje że pomysł opiera się na bardzo niegdyś popularnym modzie do pewnej części TW, a który posiadał bardzo hardcorową baze fanów (on również udzielał się przy tym modzie); Jako że Napoleonica z Medka mamy już w postaci gry, fantasy skreślamy mi nasuwa się tylko ten mod poruszający XVI-XVII wiek (również z Medka).
Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow... Uważajcie na kruki...
Mi się to kojarzy z symbolem kruka jako innowiercy w chrześcijaństwie, a gdzie ów motyw się przewija? Wieki średnie odpadają, ale Renesans? Reformacja? Zagrożenie Osmanami? mi to brzmi, husyci w Czechach, te sprawy - pasuje.
Dodam że jak dotąd t y l k o okres od Renesansu do XVIII nigdy nie został w jakikolwiek sposób poruszony przez serię Total War - medek kończy się gdzieś w połowie XV wieku i mamy na naszej total warowej osi czasu przeskok do 1700 w Empire.
Pozdrawiam.
Krwawy_Baron
14-11-2017, 00:04
Mi się też kojarzy z kampanią Brytania do M2 gdzie pod koniec narrator mówi coś o królach, niby coś mało ważnego, ale po filmach Marvela jestem nauczony szukać nawet najmniej ważnej i oczywistej informacji.
Jutro dowiemy się co. Jeżeli rzeczywiście jest to Brytania to śmiało można założyć, że kampania będzie toczyć się w którymś odcinku czasu między rokiem 410 a 1066. Kampania Brytania do Medievala 2 miała ten minus, że pokazywała dosyć ustabilizowany okres czasowy na wyspach, kiedy to Anglia miała już przewagę nad resztą. A przed podbojem normańskim królów tam było dostatek - nie licząc 6 anglosaskich królestw, mieliśmy jeszcze przecież równie rozdrobnionych Celtów - a jeżeli jeszcze dojdą wikingowie... Będzie miodnie.
Wieki średnie odpadają
Mamy jeszcze "ciemne wieki", które zostały liźnięte wybiórczo - ich początek (Attyla, Ostatni Rzymianin) i ich koniec (Karol Wielki), sama epoka też była nietykana
Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow... Uważajcie na kruki...
Mi się to kojarzy z symbolem kruka jako innowiercy w chrześcijaństwie, a gdzie ów motyw się przewija? Wieki średnie odpadają, ale Renesans? Reformacja? Zagrożenie Osmanami? mi to brzmi, husyci w Czechach, te sprawy - pasuje.
Mi kruk kojarzy się z Odynem - który jest jednym z jego atrybutów
Husyci są zbyt niszowi a Imperium Osmańskie bardziej pasowałoby jako jedna z głównych frakcji gry o renesansie i xvii wieku na pełną skalę :)
toteż o pełno wymiarowym total warze mówie, nie chodzi mi o nową serie Sage tylko nowy "duży" tytuł.
Może i były liźnięte wybiórczo, ale tak możemy powiedzieć o każdej grze serii w zasadzie, a wyraźnie CA zapowiedziało że epoka będzie nowa. Mogą to też być Chiny, albo i XIX ale mi najbardziej tego renesansu brakujei XVII wieku. Zresztą, nie tylko mi.
marko1805
14-11-2017, 14:37
Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow... to pewnie będzie odniesienie do nowej serii SAGA. Kruk jako symbol Odyna więc wikingowie najazdy na wyspy i tego typu historie nie ma to zupełnie odniesienia to nowego pełnego tytułu historycznego. Tu akcję umieszczam w XVI-XVII, to jedyny rozsądny okres na nowy tytuł jeśli ma to nie być odgrzewany kotlet z kolejnym numerem "3".
Zakladac temat Total War Three Kingdoms :)
Heh, po sukcesach Warhammera wydaję mi się że tego typu ,,małym'' Total Warom ciężko będzie go przebić. Myślę że puki co jest taki jeden na którego wszyscy czekają trzecią część, ale jak widać CA się z tym nie spieszy :/
Jsatrzab
10-01-2018, 18:07
Heh, po sukcesach Warhammera wydaję mi się że tego typu ,,małym'' Total Warom ciężko będzie go przebić. Myślę że puki co jest taki jeden na którego wszyscy czekają trzecią część, ale jak widać CA się z tym nie spieszy :/
No nie wiem, wydaje mi się że o ile Warhammer przyciągnął do serii Total War masę nowych graczy, to "trzon" graczy TW cały czas czekał na nowy historyczny tytuł. Warhammer 3 wyjdzie pewnie po podobnej przerwie jaka była między WH1 i WH2 czyli około 16 miesiecy. Skoro Trzy Królestwa wychodzą jesienią tego roku to nic nie stoi na przeszkodzie aby WH3 wyszedł 16 miesięcy po WH2 czyli w okolicach stycznia/lutego 2019.
PS nie zdziwie się jak Trzy Królestwa będą miały mapę wielkości Mortal Empires, także małym bym go raczej nie nazwał :]
W sumie to się nawet cieszę,zdecydowanie to nie jest wyczekiwany przeze mnie okres i dzięki temu łatwiej mi będzie wytrwać w postanowieniu nie kupowania nowych odsłon TW do czasu modernizacji silnika :P. Osobiście trzymałem kciuki za XVI/XVII wiek i dzięki opóźnieniu wzrastają szanse na to,że ta odsłona jeżeli kiedyś się pojawi już nie będzie na feralnym warscape ;).
s4D42vMUSIM
Sam trailer całkiem dobry,można z niego wywnioskować że znów będziemy mieli do czynienia z jakimś rodzajem herosów,tak jak w Warhammerze.
No nie wiem, wydaje mi się że o ile Warhammer przyciągnął do serii Total War masę nowych graczy, to "trzon" graczy TW cały czas czekał na nowy historyczny tytuł. Warhammer 3 wyjdzie pewnie po podobnej przerwie jaka była między WH1 i WH2 czyli około 16 miesiecy. Skoro Trzy Królestwa wychodzą jesienią tego roku to nic nie stoi na przeszkodzie aby WH3 wyszedł 16 miesięcy po WH2 czyli w okolicach stycznia/lutego 2019.
PS nie zdziwie się jak Trzy Królestwa będą miały mapę wielkości Mortal Empires, także małym bym go raczej nie nazwał :]
,,Mały'' miałem na myśli że gra toczy się na niewielkim obszarze, np. jednego/ kilku krajów, a nie na całym kontynencie.
Polemajos
10-01-2018, 18:15
Zamykam temat, a za niedługo założę subforum dla nowego TW.