PDA

Zobacz pełną wersję : Który Total War - gdzie są zamknięte granice?

RewQ
31-07-2015, 16:00
Witam serdecznie na tym forum!

Drodzy gracze, obecnie pykam sobie w Medieval 2 Total War z dodatkiem. Udało mi się jakiś czas temu zakupić grę na Steam po zniżce. Lecz denerwuje mnie jedna rzecz, której nie ma tutaj w dyplomacji. Otóż opcji na temat przemarszu wojsk. Trochę mnie denerwuje jak np. gram sobie Polską czy inną nacją, a tu z każdej strony przechodzą sobie wojska innych nacji bez pytania. Nawet nie mam możliwości dyplomatycznej by powiedzieć NIE.

Pytanie... W której części Total War można komuś powiedzieć "nie przechodź bo będzie wojna" czy coś takiego?

Pozdrawiam!

sadam86
31-07-2015, 16:08
No niestety medek tak ma, w S2 czy R2 jeśli nie masz odpowiednich paktów już takie spacerowanie oznaczać będzie wypowiedzenie wojny.

Polemajos
31-07-2015, 16:43
W R2 można spacerować po obcym terytorium bez paktu o dostępie wojskowym ,nie oznacza to wojny,ale pogorszenie stosunków dyplomatycznych z frakcją przez której terytorium ,,bezprawnie" przeszliśmy.W ETW i S2 za taki występek od razu wojna.

Samick
31-07-2015, 17:24
W R2 to jeszcze nie wojna, ale krok do niej, ponieważ relacje dyplomatyczne lecą w dół.

Piner
29-11-2015, 13:05
Mam pytanie: Dla projektu gram sobie Rzeczpospolitą w Empire. Niby mam sojusz z Rosją i na razie ze względu na specyfikę zachodnią i południową wolałbym aby tak zostało, ale ostatnio na rubieże Białorusi wkroczyła dość silna armia carska lecz na razie nie posuwa się głębiej tylko stacjonuje w jednym miejscu.Czy w związku z umową o przemarsz Rosja chce iść zaatakować Inflanty od południa ( na północy Szwedzi dają im odpór), czy moze lepiej szybko zmodernizować Litwę co raczej jest teraz mało możliwe.