Zobacz pełną wersję : Kampania Online YouTuberów na podstawce
Wielki Mistrz Malborka
03-09-2015, 15:49
Chcę teraz zacząć organizację żebyśmy zdążyli zacząć pod koniec września, potem zacznie się rok akademicki i będzie ciężej zorganizować ale jak już zaczniemy to pójdzie z górki.
Chciałbym z kilkoma z was nakręcić wezwanie pod broń, które mogłoby wyglądać tak:
https://www.youtube.com/watch?v=BkEDZLArK0g
Potem wasza pomoc przyda mi się w rozgłaszaniu tego na jak największą skalę by zebrać 17 jak najlepszych youtuberów. Pod pojęciem najlepszych mam na myśli najbardziej niezawodnych żebyśmy nie mieli 1-2 tygodniowych opóźnień bez uprzedzenia i wyznaczonego zastępcy czy 4 odcinkowej dziury. Jeśli nam się zgłosi więcej niż 17, w co wierzę, to wtedy naradzimy się i jakoś wybierzemy tych odpowiednich. Rozgłaszać to będziemy za pomocą filmików oraz komentując pod filmami potencjalnych uczestników. Jakąś uniwersalną wiadomość się naskrobie przy okazji kręcenia wezwania pod broń. Jak już uzbieramy całą ekipę to wtedy nakręcimy zapowiedź i może intro i tym razem nie powierzymy opieki nad projektem Temerowi ;)
Pierwszy krok to zebrać się i nakręcić to wezwanie pod broń, jak już to zrobimy to ruszymy wtedy dalej. Napiszcie tutaj jeśli chcecie mi pomóc i kiedy wam pasuje. Od siebie proponuję niedzielę bo możliwe, że piątek i sobotę będę miał nieźle zawalone.
No i elegancko chętnie pomogę w tym wezwaniu i rozgłaszaniu, mogę nawet spróbować zrobić to intro lub zapowiedź, kiedyś się bawiłem w intra to może coś wyjdzie ;D
Wielki Mistrz Malborka
03-09-2015, 16:11
Ja mam listę około 60 potencjalnych uczestników - jak co 3 się zgodzi to już będzie git :)
Tymczasem zabiorę się za pisanie skryptu.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Unclesamwantyou.jpg
Mógłby ktoś to przerobić?
Zastanawiam się też nad nazwą. Czy to ma być Wielka Kampania Online/Hotseat YouTuberów #1 czy może Kampania Online YouTuberów #3
Wojtascythe
03-09-2015, 18:03
Popytaj najpierw oryginalny skład wliczając nawet Temera i Marvolo. Do Ragnara raczej bym nie strzelał. Wątpię by się zgodził po wypuszczeniu jednej KO. Zastanawia mnie też ilu powróci do KO, Legvan, Radek, Marvolo...
Jest też jeden duży youtuber, który zna się na Medieval 2 Total War. Mówię tu o Grzechu40. Szanse na przekonanie go są małe, ale na pewno większe niż Ragnara. Ale to na razie wszystko mogę zaproponować, nie znam tylu youtuberów, ale wierzę, że WMM zrobił research. Pytanie czy pokażesz nam listę i jakoś się podzielimy "rozsyłaniem zaproszeń" czy sam poradzisz sobie z pisaniem do youtuberów.
Ta niedziela w sumie na spotkanie też mi pasuje, ale musiałbyś sprecyzować godzinę. Jeśli nie będzie to przedpołudnie lub NOC :D to ja chętnie się zgłoszę na spotkanie.
Wielki Mistrz Malborka
04-09-2015, 01:22
Mam ich wszystkich zasubskrybowanych więc będę po prostu jechał po kolei - szkoda, że YT usunęło możliwość grupowania subów :/
Ragnar wcześniej chyba odpowiedział, że "to nie wypali" cóż mamy argument: "wypaliło". Jak nie będzie chciał, trudno, jego strata, mógłby udowodnić jaki to on jest dobry ;)
Grzecha mam na liście ale możesz do niego uderzyć po spotkaniu. Co do tego spotkania nie rzucałem godziny byście my mogli jakąś zaproponować bo mi pasuje raczej cały dzień ale niech będzie 18, nie za wcześnie, nie za późno, bądźcie na steamie i napiszcie że chcecie pomóc.
Wojtascythe
04-09-2015, 07:32
Mi tam wstępnie pasi. Ale może jednak skype byłoby lepiej niż czat?
Wielki Mistrz Malborka
04-09-2015, 12:25
TS będzie
Mnie niestety w niedziele nie będzie, ale jeśli będę w stanie to oczywiście chętnie pomogę w czymkolwiek :)
Wielki Mistrz Malborka
04-09-2015, 13:30
Może też być poniedziałek jeśli wtedy ty będziesz a całej reszcie też będzie pasować
pasuje ale wtedy mam czas do godziny 18:30
Poniedziałek to zdecydowanie lepszy pomysł bo dziś mnie wieczorem raczej też nie będzie. Chyba, że po 20. Zgłaszam więc swój udział. :) Od siebie proponuję również kolejnego małego youtubera, ale fajnie się ogląda jego materiały. https://www.youtube.com/channel/UCJJh_EuqOKvRKbirZARbkjQ Jest też chętny do jakiejś Kampanii online, więc nie będzie problemu żeby go namówić.
Wojtascythe
06-09-2015, 13:38
Ten poniedziałek, to podajcie mi o której chcecie, to zobaczę czy będę w stanie przyjść.
Dziekuje ze o mnie pamietales @Myrtan :)
Wielki Mistrz Malborka
06-09-2015, 16:19
W takim razie poniedziałek 17:00. Napiszcie do mnie na steamie, że jesteście to wam wtedy podam adres TS
Jak już zbierze się ekipa, mogę wam wylosować frakcje.
Wielki Mistrz Malborka
07-09-2015, 21:01
Losowanie też jest już ogarnięte, ogłoszone będzie gdy zbierzemy ludzi. Natomiast jest wolna pozycja MG, którą możesz zająć.
Wielki Mistrz Malborka
07-09-2015, 21:16
http://speedy.sh/fpmTN/wko2.flac
Dźwięk już gotowy, mogę ewentualnie się pobawić i dodać jakiś pogłos jakbyśmy byli w jakiejś wielkiej hali. Mam sporo czasu, bo Temer mówi, że zrobi obrazek dopiero jutro...
Wielki Mistrz Malborka
08-09-2015, 12:13
Co myślicie o wprowadzeniu zasady zakazującej tego co Ashgan zrobił Temerowi w 4 turze?
Wojtascythe
08-09-2015, 13:52
Czyli?
Co myślicie o wprowadzeniu zasady zakazującej tego co Ashgan zrobił Temerowi w 4 turze?
Masz na myśli fakt że Temer zapominając ruszył wojskiem ? Jeśli tak to napisałbym "Tego co Temer zrobił samemu sobie"
Wielki Mistrz Malborka
08-09-2015, 18:07
Mam na myśli okrążenie jakiejś armii z każdej strony i zniszczenie jej w ten sposób, to tak samo jak zabronione jest zadeptywanie agentów.
Wojtascythe
08-09-2015, 21:09
Mi tam obojętnie, ale może lepiej nie kombinujmy. I tak nowi youtuberzy będą musieli się ogarnąć w regulaminie, lepiej by nie mieli dopisków :)
Losowanie też jest już ogarnięte, ogłoszone będzie gdy zbierzemy ludzi.
Natomiast jest wolna pozycja MG, którą możesz zająć.
W jakim sensie "jest już ogarnięte" ?? Kto będzie losował ??
Losujecie kolejność wybierania frakcji, czy od razu frakcje ??
Mefisto7
12-09-2015, 22:12
Powiedział, że ogarnięte - to innymi słowy znaczyło: "nie wtrącaj się pan, ewentualnie poemgeemuj".
Moje pytanie skierowałem do WMM, nie do ciebie Mefisto.
Wielki Mistrz Malborka
12-09-2015, 22:26
Losowanie przeprowadzi Remiks z moją pomocą. Jeśli chodzi o wybór pomiędzy całkowitym losowaniem a losowaniem kolejności to wybierzemy sposób na podstawie debaty gdy już ustalimy skład osobowy kampanii. Natomiast będziemy potrzebowali waszej pomocy w dwóch rzeczach; w przygotwaniu plików: większa kawaleria, dyplomaci, konsola admina itd. (szczegóły podam wam później) i w sędziowaniu jako MG.
OK, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. :D Po prostu byłem ciekaw jak to chcecie zorganizować.
Wielki Mistrz Malborka
12-09-2015, 22:39
To teraz odpowiedzcie na moje pytanie: Czy zostaniecie MG? Może być jeden, może być dwóch. Na dodatek prowadzę rozmowy z administracją orga odnośnie tej kampanii - jeśli będą pomyślne to będziecie mieć niespodziankę ;)
Podpowiedź: Powiedzcie mi, da radę zrobić żeby papież mógł wpisywać cheaty, nie?
Wojtascythe
13-09-2015, 07:34
Przypominam, że wiążące losowanie frakcji będzie, jeśli będzie nagrane od początku do końca, tak jak ja to zrobiłem w Amerykach z Ashganem. Bo się już pojawiły po tej rozmowie trzy anonimowe głosy do mnie, że chcą uczciwego losowania. Najlepiej jakby frakcje losował nie-uczestnik, czyli Domen. Zaś w ten sposób nie do końca można ufać czy frakcje nie będę po części ustawione. Trzech uczestników, którzy się tym zaniepokoili to dwóch ze starego składu i jeden z nowego.
Przypominam, że wiążące losowanie frakcji będzie, jeśli będzie nagrane od początku do końca, tak jak ja to zrobiłem w Amerykach z Ashganem. Bo się już pojawiły po tej rozmowie trzy anonimowe głosy do mnie, że chcą uczciwego losowania. Najlepiej jakby frakcje losował nie-uczestnik, czyli Domen. Zaś w ten sposób nie do końca można ufać czy frakcje nie będę po części ustawione. Trzech uczestników, którzy się tym zaniepokoili to dwóch ze starego składu i jeden z nowego.
Skoro losowanie budzi wątpliwości, to należy wziąć pod uwagę zdanie wszystkich uczestników. Nie chcemy przecież aby ktokolwiek (czy z nowych członków kampanii czy ze "starej gwardii") czuł jakikolwiek żal, czy wątpliwości odnośnie losowania frakcji. Uważam że powinna się tym zająć osoba bezstronna (ta która w kampanii nie uczestniczy) lub aby wspólnie wymyślić inny, równie losowy sposób :)
Wielki Mistrz Malborka
13-09-2015, 13:41
Fajnie, że mi ufacie... Będzie zrobione tak, że nie będzie można mieć żadnych wątpliwości co do uczciwości tego losowania.
Wojtascythe
13-09-2015, 14:06
Nie chodzi o twoją osobę, chodzi o sam fakt losowania frakcji do gry przez jednego z graczy. Naturalne jest, że mogą się pojawić podejrzenia. Szczególnie, że jeden z KO-wców mi się kiedyś chwalił, że brał udział w bardzo sprawnie zrobionej ustawce.
Jeśli nie chcesz oddawać losowania Domenowi, możesz zrobić film tak, że nie będzie szans na ustawione frakcje, tak jak ja do ameryk robiłem z kapeluszami. Eliminuje się wtedy oskarżenia o oznakowani kartek (klasyk przy kantowaniu w hazardzie amatorskim :D ). Wtedy czepialscy będą mogli oskarżyć jedynie o to, że losowałeś ze 100 razy, aż wpadła korzystna frakcja XD
Ale na poważnie. Nie chodzi tu o oskarżenie, że będzie kantowanie. Chodzi o to, że takowe może nastąpić już po losowaniu. Zgłaszam ten problem, bo ludzie mi o tym pisali i o swoich podejrzeniach. Lepiej zaradzać niż leczyć.
Wielki Mistrz Malborka
13-09-2015, 14:29
Nie będą mogli oskarżyć nawet i o to.
Na przyszłość proszę jednak wszystkich, którzy mają jakieś sprawy czy wątpliwości, żeby od razu szli z tyn do mnie jako organizatora. Chcecie osoby z zewnątrz żeby mieć pewność co do uczciwości losowania? Nie ma problemu, już zagadałem do kogo trzeba. Czy ktoś ma jakieś zarzuty co do osoby Lorda Legionisty, który przeprowadzał już wiele losowań w tym do Mistrzostw Polski w Rome II?
Wojtascythe
13-09-2015, 14:38
Miałbym jeszcze jedna sprawę. Pisałeś, że będziemy publikować filmy z 4 turowym opóźnieniem. Nie przyjmujemy modelu z ameryk? A jeśli nie przyjmujemy, to nie powinniśmy zacząć publikować filmów już z ameryk, by drugie KO było przed trzecim :D ?
Wielki Mistrz Malborka
13-09-2015, 16:27
W Amerykach chcieliście wypróbować jakiś inny system to ja tam mogę się dostosować. Poza tym przy 4 turowym opóźnieniu musimy czekać na 5 turę bo 4-4=0 a 0 tury nie graliśmy ;) Ta kampania i tak raczej będzie WKO-YT #1 ewentualnie ameryki się przemianuje na #3. To jakie będzie opóźnienie w tej kampanii to też jeszcze będzie temat do dyskusji czy zmniejszyć, zwiększyć czy zostawić jak jest, wiadome jest tyle, że opóźnienie będzie. Tak jak mówiłem, na razie jest ogólny zarys zasad, gdy ustalimy już skład osobowy kampanii wtedy wspólnie ze wszystkimi dopracujemy szczegóły takie jak długość opóźnienia czy rodzaj losowania frakcji.
Wojtascythe
13-09-2015, 19:27
Ok, thx za info