Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przywrócenie pokonanej frakcji.

Le Pakul
23-10-2015, 10:35
Chciałbym się dowiedzieć czy jest w Medieval 2 Total War możliwość przywrócenia pokonanej frakcji? Jeśli nie ma, to czy można taką możliwość dodać przez wprowadzenie jakiś zmian w plikach gry, ściągnięcie odpowiedniego moda czy jakikolwiek inny sposób?

Gaius Julius
23-10-2015, 23:41
Niestety nie ma takiej możliwości, a szkoda...w Empire jest jeszcze możliwość, że wywołujesz bunt w podbitym regionie, który w efekcie ogłasza niepodległość.

Le Pakul
30-10-2015, 10:52
Może ktoś z Was zna osobę, która zna się na tworzeniu modyfikacji do Medieval 2 Total War i która może podjęła by się takiego zadania? Mam na myśli zmodyfikowanie tej gry w taki sposób, aby po zdobyciu przez gracza miasta lub twierdzy, która na samym początku gry należała do innej frakcji, poza możliwością okupowania, plądrowania i eksterminacji była jeszcze wymieniona czwarta-przywrócenie frakcji, która pierwotnie posiadała daną lokację. Już w ogóle super by było gdyby przywrócone państwo z automatu stawało by się naszym wasalem ;)

Matisek
31-10-2015, 11:23
Nikt nie zna takiej osoby, bo gra -poza plikami które można edytować itp.- posiada swój silnik. Dodanie takiej opcji, o której mówisz, jestem prawie pewny, to ingerencja w silnik gry. A to po pierwsze wyższa szkoła jazdy, po drugie podobno zabronione (silnik gry jest opatentowany? coś takiego).

Poza tym w średniowieczu mamy monarchie patrymonialne, wygaśnięcie dynastii powoduje śmierć frakcji, ciężko o przywrócenie dynastii na tron. Nie znano pojęcia "narodu", w takim sensie, w jakim zna się je dzisiaj.

Piter
01-11-2015, 09:19
Może ktoś z Was zna osobę, która zna się na tworzeniu modyfikacji do Medieval 2 Total War i która może podjęła by się takiego zadania? Mam na myśli zmodyfikowanie tej gry w taki sposób, aby po zdobyciu przez gracza miasta lub twierdzy, która na samym początku gry należała do innej frakcji, poza możliwością okupowania, plądrowania i eksterminacji była jeszcze wymieniona czwarta-przywrócenie frakcji, która pierwotnie posiadała daną lokację. Już w ogóle super by było gdyby przywrócone państwo z automatu stawało by się naszym wasalem ;)

W Third Age (http://forum.totalwar.org.pl/forumdisplay.php?219-Third-Age) coś takiego jest

Le Pakul
03-11-2015, 17:03
Piter-potrafiłbyś przenieść taki mechanizm z Third Age do zwykłego Medieval 2 Total War? Bardzo mi zależy żeby zagrać na mapie Europy i okolic, frakcjami i jednostkami ze średniowiecza z tą, drobną, opisaną przeze mnie modyfikacją.

HellVard
07-11-2015, 13:10
Jest to jak najbardziej możliwe, można stworzyć skrypt, który przy określonych przez nas samych warunkach wskrzesza unicestwioną frakcję, nie jest to nawet specjalnie skomplikowane, zrobiłem kiedyś coś takiego na podstawie tutoriala na TWCenter, jak znajdę link, to podeślę ;)

Le Pakul
16-11-2015, 17:59
HellVard-może zamiast wspomnianego linka napiszesz tutaj jak wprowadzić taką modyfikację do Medieval 2 Total War?