PDA

Zobacz pełną wersję : Divide & Conquer kontra MOS

KrystianBorys
08-12-2015, 23:45
Divide & Conquer 0.52
MOS 1.7
MOS 1.6.2 + RK

Liczba frakcji
26
15(+Arnor)
15(+ Arnor i Z. Król.)

Mapa
Bardzo dobra
Dobra
Dobra

Jednostki
Różnorodne, dobrze zrobione, żadna z frakcji nie jest poszkodowana małą liczbą jednostek
Świetnie wykonane, ale niektóre frakcje mają kiepski wachlarz jednostek
Tak jak w MOS 1.7, dodatkowo jednostki Zjednoczonego Królestwa

Skrypty
Mniej niż w pozostałych modach, ciekawe skrypty wyboru (Dorwinion, Isengard)
Bardzo dużo skryptów, które w większości można włączać lub nie
Największa ilość skryptów, w tym możliwość utworzenia Zjednoczonego Królestwa!

Stabilność
Bardzo dobra
Bardzo dobra
Dobra

Balans
Moim zdaniem może być. Kampania zawsze przebiega inaczej, więc ciężko określić jakieś schematy
W zależności od skryptów jakie aktywujesz.
W zależności od skryptów jakie aktywujesz.

Spolszczenie
Właśnie robię :D
Jest, bardzo dobre
Dla 1.6.2 jest, ale po wgraniu Reunited Kingdom jest szczątkowe

Pozwoliłem sobie zrobić taką oto tabelkę, jeśli ktoś uważa inaczej w którymś z wierszy - mogę zmienić, pozdrawiam.

sadam86
09-12-2015, 11:05
A ja uparcie nie zagłosuję :D A dlaczego?? xD A bo i MOS i DaC są świetne, MOS głównie ze względu na skrypty, DaC za mapę i inne podejście do sojuszy przez co gra zawsze toczy się różnie.

Co do powyższej tabelki to jedynie moim zdaniem pod względem rosteru w DaC nieco poszkodowani są Variagowie

GRUHA
09-12-2015, 11:32
w pelni zgadzam sie z sadamem, bezsensowna ankieta, osoby chcace grac w mody lotr, obowiazkowo oba mody musza ograc ~~

Celebrant187
09-12-2015, 19:31
A ja tam głosuje na d&c, może dlatego, że tydzień temu pobrałem najnowszą wersję i teraz ją ogrywam :) Oba mody mają w sumie trochę inną zawartość i są świetne, ale wolę dc za większą różnorodność. Poza tym wydaję mi się, że w najnowszej wersji poprawili ai komputera, a mnie jako gracza lubiącego wiedzieć co się dzieje po drugiej stronie mapy cieszy niezmiernie to, że armie w końcu nie stoją w miejscu cały czas :D

Ankieta wcale nie jest bez sensu. Ma pokazać jaki procent graczy preferuje dany mod. Nie znaczy, że drugiego nienawidzą i najchętniej spaliliby jego twórców na stosie. To, że preferuję d&c nie oznacza, że nie lubię i nie gram w mos'a ;)

DAN1367
09-12-2015, 20:02
Jestem podzielony w tej kwestii, gdyż każdy z modów ma to "coś" czego nie ma drugi. Gdyby połączyć oba mody (MOS i D&C), to pewnie resztę życia spędziłbym przed komputerem :D W sumie to gram na zmianę po jednej kampanii na moda, dzięki czemu nie mam dość :)