PDA

Zobacz pełną wersję : Jak dodać nowe miejsca na budowę w miastach?

300
19-01-2016, 20:42
Napisałem już podobny temat ale w nim wyraziłem się nieprecyzyjnie więc pozwoliłem sobie napisać nowy.

Czy aby wybudować np. baraki i odlewnie dział w prowincjach w których obecnie nie ma takiej możliwości muszę poczekać na rozrost miast w tych prowincjach? Jeżeli tak to jak doprowadzić do tego rozrostu?

majkel
20-01-2016, 04:22
Dano już nie grałem w Empire ale z tego co pamiętam to stolice regionów się nie rozrastają, nie można zwiększyć ilości slotów na budynki.

Ituriel32
20-01-2016, 07:26
Baraki. odlewnie dział i jeszcze jeden budynek można budować tylko w dużych miastach np. Londyn, Paryż, Madryt. (Plus mury i drogi.)
W małych miastach można budować tylko zarządce. (Plus mury i drogi.)

Zaś ze wzrostem mieszkańców pojawiają się nam na mapie regionu miasteczka. W których możemy budować budynek przemysłowy, port, kościół (kapłan),uniwerek (uczony) i zajazd (szpieg).

Asuryan
20-01-2016, 14:32
Zarządców mamy dwa rodzaje. Militarne pozwalają także na rekrutację artylerii.

idol
24-01-2016, 00:19
Czy mógłbyś określić zarządców na jakich obu się dzielą? Coś podobnie jak w Colonisation Sid'a Meyera? I mam do Pana, administratora pytanie (przepraszam, że tu): Czemu nie ma gry Colonialism Total War na forum. Pozdrawiam!

Asuryan
24-01-2016, 02:22
Zarządcy, czyli budynki administracyjne w małych miastach (jedyne które można budować oprócz murów). Od 3 poziomu masz wybór czy rozwijać je jako cywilne (rada gubernatora jako 3 poziom, kancelaria gubernatora jako 4), czy jako wojskowe (np obóz wojskowego gubernatora jako 3 poziom, baraki wojskowego gubernatora jako 4).

Swoją drogą nie jestem administratorem, tylko moderatorem lokalnym zupełnie innego działu forum (Total War: Warhammer) :D Lecz skoro zadałeś pytanie skierowane chyba do mnie, to Ci odpowiem. O grze Colonialism Total War nie słyszałem, chyba że nie o grę Ci chodzi, a o mod - to sprawdź tutaj (http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?9768-Colonialism-1600-AD) (pod Empire Total War) lub tutaj (http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?3184-Colonialism-Total-War) (pod Medieval 2 Total War).