PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa ambasada Rusi Kijowskiej

Il Duce
27-01-2016, 22:44
Nastał koniec niechlubnej regencji i start nowej złotej ery w dziejach Rusi Kijowskiej! Wszystkich sojuszników i tych z którymi mamy pakty o nieagresji prosimy o oficjalne przypomnienie się przed obliczem nowego władcy jeśli chcą by te traktaty były respektowane.

Sojusze:
Polska
Egipt
Pakty o nieagresji:

Wojny:

KapitanKatana
04-03-2016, 19:14
Proponuję sojusz przeciwko Polsce.

PlanB
04-03-2016, 19:46
Cesarzowi strach miesza w głowie.

Il Duce
04-03-2016, 20:50
Nawet gdybyśmy byli skłonni wstąpić w takowy sojusz to Cesarski poseł przybył za późno.Niedawno bowiem podpisany został rozejm wraz ze stalowym paktem o nieagresji i zamierzamy dotrzymać tych zobowiązań.

PlanB
06-03-2016, 10:50
Król Polski docenia ten gest ze strony Kijowa i chce się odwdzięczyć.
Proponujemy by w momencie wygaśnięcia naszego paktu o nieagresji automatycznie stał on się sojuszem między naszymi państwami.

Il Duce
06-03-2016, 12:20
Przyjmujemy tą propozycję!Cieszymy się że z niedawnych wrogów staliśmy się przyjaciółmi!

Innocenty III
04-06-2016, 23:36
Nowy Króli Litwy pragnie dowiedzieć się do której tury trwa okres przejściowy po wypowiedzianym sojuszu?

Il Duce
05-06-2016, 11:15
W tej turze już z pewnością się skończył ;)

Soplica
05-06-2016, 11:36
Kalif egipski pyta, czy jego ustalenia o sojuszu z poprzednim władcą Kijowa są aktualne? Wybaczcie, ale potężny sługa Allaha nie zwykł się przypominać dzikim ludom w dalekich stronach.

Il Duce
05-06-2016, 11:44
Jeśli takowy sojusz był podpisany to uznajemy go za aktualny! Jako że musimy wybrać stronę w konflikcie nicejsko-egipskim wybieramy stronę wyznawców Allaha dystansując się tym samym od haniebnych działań księcia Nicei który zamienił niegdyś potężne cesarstwo w ruinę.

PS: A prosiłem gdy zakładałem ambę o oficjalnych przypomnieniach o traktatach :P. Ale dobra,lepiej późno niż wcale.

Soplica
05-06-2016, 12:53
PS: A prosiłem gdy zakładałem ambę o oficjalnych przypomnieniach o traktatach :P. Ale dobra,lepiej późno niż wcale.

No okej, ale ja nie mam chyba obowiàzku przeglądania každej nowej ambasady. Zresztą, wystarczyło dokładnie przejrzeć poprzednią, tam wszystko było ;)

A tak w ogóle to cieszę się z porozumienia :)

Idill`a (MZ)
21-06-2016, 16:38
Rozumiejąc panującą na dworach europejskich pogardę wobec naszej dotychczasowej słabości i niespotykanej jak dotąd indolencji, dostrzegając racjonalne podstawy utraty realnego znaczenia łączącego nas przymierza. Oferujemy zastąpienie zwietrzałego i całkiem przestarzałego układu - nowym, zachowującym braterski wymiar naszych stosunków, ale i niewymagającym od Was nieuzasadnionego poświęcenia.
Proponujemy stalowy pakt o nieagresji do 40 tury.