Zobacz pełną wersję : Gra Sklawenami (DLC Slavic Nations)
Premia frakcji Sklawinów nastawiona jest przede wszystkim na gromienie frakcji wędrownych i zgarnianie przy okazji sporych łupów. Sklawinowie są największą nadzieją świata na pokonanie Hunów! Premia frakcji: Rogaty myśliwy
+10 morale, ataku wręcz, obrony wręcz, obrażeń wręcz w trakcie walki z frakcjami wędrownymi.
Dodatkowy przychód za każdą zniszczoną jednostkę.
+5 porządku publicznego z obecności wojsk.
Zapraszam do dyskusji.
Krwawy_Baron
08-04-2016, 12:48
Sklawinowie to bardzo łatwiutka nacja - hordy Sabirów, Budynów i Madziarów możemy bardzo szybko rozgromić, do tego jeszcze mamy cały wschód do skolonizowania a nim skierujemy się na zachód, nasi Słowiańscy pobratymcy - Wenedowie i Antowie - powinni być na tyle osłabieni, że bez większych trudności przejmiemy ich ziemie. Myślę, że można zaryzykować stwierdzenie, że obecnie Sklawinowie to najłatwiejsza nacja w całej kampanii.
Gram nimi na Radiousie i około 15 modach.
Mam pytanie czy da się mieć nimi kapłanów słowiańskiego pogaństwa w podstawce? Mam IV poziom świątyni Mokoszy i Peruna i kapłanów brak. I co daje Totem Wilka i jego rozbudowa? Nie wiem czy coś mi mody namieszały ale żadne bonusy przy w/w świątyniach mi się nie pokazują. Co do gry fakt trudno nie jest obecnie, ale do zwycięstwa daleko. I czy jest jakieś graficzne intro po zwyci estwie jak w Cesarstwie? Bo Himyarytami nawet Boskie zwycięstwo żydów nie miało intra na koniec.
Krwawy_Baron
13-04-2016, 20:48
A więc tak:
-kapłani są od 2 lvl świątyni Peruna i chyba na 4 poziomie świątyni Mokosz
-Rozbudowa totemów daje nam kolejne zwycięstwa, plus do tego dodatkowe zyski (to można dokładnie sprawdzić na attylowej encyklopedii w grze)
-filmy te same co u reszty barbarzyńców (niestety)
Dzięki wyłączyłem moda jaki blokował mi świątynie, teraz ok jest.
Owszem z poczatku tak i zalezy na jakim poziomie. Ogolnie to dostalem baty od hunow w 433 bodajrze. I zaczynam od poczatku í ½í¸Š na bardzo wysokim poziomie trudnosci.