Zobacz pełną wersję : Zibi + Piterus 0:2 Don Vega + Mist + Grand
Panowie,
gratuluję awansu do Ćwierćfinałów Drużynowych Mistrzostw Polski.
Macie czas na rozegranie bitew do dnia 4 marca (włącznie).
Gracie do dwóch zwycięstw.
Zasady bitewne i turniejowe:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?12926-Zasady
Umawiajcie się na termin rozegrania bitew w tym temacie, ewentualnie potwierdzajcie tutaj ustalane terminy. Po rozegraniu bitew poinformujcie tutaj o wyniku meczu oraz wykorzystanych nacjach.
Wybór nacji
W pierwszej bitwie jako pierwsza wybiera nację i mapę drużyna, która zgłosiła się do turnieju wcześniej. W drugiej bitwie jako pierwsza wybiera nację i mapę drużyna, która zgłosiła się do turnieju później. W trzeciej bitwie (która jest rozgrywana w przypadku wyniku 1:1 po dwóch pierwszych bitwach) jako pierwsza wybiera nację i mapę drużyna, która zgłosiła się do turnieju wcześniej.
Nacje wybierane są według następującej kolejności:
1 bitwa: A B B A
2 bitwa: B A A B
3 bitwa: A B B A
Kolejność zapisów jest wskazana w tym poście:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?12925-Zapisy
Ważne: Powtórki bitew prześlijcie na adres totalwarorgplkontakt@gmail.com (fazus@o2.pl)
Powodzenia!
grandcoss
26-02-2016, 17:40
witajcie
nasz team jest gotowy do gry podobnie jak w fazie grupowej od 20/20.30 do 24 w zasadzie codziennie z pominięciem tego weekendu (ja chory, Mista bodajże nie będzie).
Poza tym czekamy na wasze repki z fazy grupowej. Co do braku Mista w weekend będę to jeszcze potwierdzał.
{{B-S}}Zibi
26-02-2016, 18:58
Witam kolegów, w przyszłym tygodniu mam popołudniową zmianę więc ja mogę zacząć grać najszybciej o 23:00
Jeżeli chodzi o nasze repy, to nie my je blokujemy.
grandcoss
27-02-2016, 15:21
Witam kolegów, w przyszłym tygodniu mam popołudniową zmianę więc ja mogę zacząć grać najszybciej o 23:00
Dla uściślenia, godzina 23 to pora o której siedzimy już w lobby? Czy będzie potrzeba z twojej strony na przygotowanie się po powrocie z pracy?
Zważywszy że to będą nawet 3 bitwy kończymy w skrajnych przypadkach kolo 1. Wątpię że ktokolwiek blokuje repy, zgodnie z tym co powiedział Tuff, był wyjazd i mieli mało czasu po prostu czekamy na nie.
Tu pytanie do sędziów czy nie będzie problemu "rozbić" te ewentualne 3 bitwy na 2/3 dni? Nie wiem jak z czasem Mista w tygodniu w godzinach po północnych.
Nikt nie mówi, że owe bitwy mają być jednego dnia, gracie do dwóch zwycięstw, a czy będziecie rozgrywać jedną bitwę dziennie, czy w skrajnym przypadku trzy, nic nam do tego, ważne żeby terminu tylko nie przekroczyć.
grandcoss
27-02-2016, 15:33
Takiej odpowiedzi oczekiwałem, dziękuję.
Witam, 23 to godzina rozpoczęcia gry, sam napisałeś że do 24 gracie więc myślę że spokojnie 2 bitwy rozegramy w 1 dniu, ewentualnie dogramy ostatnią w innym.
Co do repów, to nie wiedziałem że są potrzebne żeby rozegrać nasze spotkanie - nie dostaliście od kolegów klanowych jak grali z nami?;)
grandcoss
27-02-2016, 20:18
Co do repów, to nie wiedziałem że są potrzebne żeby rozegrać nasze spotkanie - nie dostaliście od kolegów klanowych jak grali z nami?;)
Tradycyjnie od końca
Pytasz o sprawę oczywistą, ja pytam się gdzie pozostałe cztery repy?
Nasze repy odpowiednio od 22 dni, 18 dni, i 7 dni na youtubie, Wasze pojawiły się odpowiednio... się pojawią.
Chodzi mi o RÓWNY dostęp do wiedzy CHYBA nietajemnej i CHYBA niezakazanej?
Nie krzycz Kolego do mnie, nie życzę sobie takiego tonu i czemu masz do mnie pretensje o powtórki?
Już, już, wystarczy.
Grand - brak upublicznionych nagrań z bitew Zibi + Piterus nie jest winą tej drużyny, a zastoju w realizacji organizatorów. Jak najbardziej macie prawo - jako drużyna - poczekać z rozgrywaniem meczów do upublicznienia takowych.
Piterus, niepotrzebny wpis o tych "repach". Już Zibi napisał Wasze stanowisko, nie ma co podsycać atmosfery niepotrzebnymi tekstami o przekazywaniu sobie powtórek. Grand czeka na oficjalne powtórki i jest to jego prawo.
( ͡º ͜ʖ ͡º)
28-02-2016, 00:47
Ale aferę z tymi powtórkami robicie... Jak komuś bardzo zależy na jakimś replayu, a nie nie ma go jeszcze na youtubie to wystarczy poprosić o przesłanie powtórki bezpośrednio między graczami.
grandcoss
28-02-2016, 01:22
Nigdzie w tym temacie nie napisałem że ktokolwiek je blokuje, po prostu na nie czekam.
Nie są potrzebne, jednak zasady i możliwości powinny być równe dla wszystkich. Oczywiście, że jesteśmy w posiadaniu 2 bitew z meczu Bebecho/Yoshiie vs Zibi/Piterus.
I tu skończę w zasadzie, nie rozumiem po co na końcu ta ";)"? Czy to jakaś "podśmiejka" z nas?
Nie krzycz Kolego do mnie, nie życzę sobie takiego tonu i czemu masz do mnie pretensje o powtórki?
to chyba na moje:
Pytasz o sprawę oczywistą, ja pytam się gdzie pozostałe cztery repy?
Faktycznie mogło być za ostre, jednak pisane było pod wpływem twojego ";)".
Dodatkowo jeżeli chodziło o to:
Chodzi mi o RÓWNY dostęp do wiedzy CHYBA nietajemnej i CHYBA niezakazanej?
Napisanie 3 wyrazów dużymi literami, ale z odstępami między nimi, nie jest krzykiem w rozumieniu internetowym. Jeżeli to byłaby CAŁA linijka to już tak. Ma natomiast na celu sprawić że te wyrazy si wyróżniają jak również nadać im większą wartość w przekazie. Po raz kolejny piszę, że nie mam pretensji do was o powtórki. Ten zapis:
Poza tym czekamy na wasze repki z fazy grupowej.
Znaczy tylko tyle że CZEKAMY na powtórki, nikogo nie oskarża, nie ma pretensji, proszę nie nadinterpretowywać.
Moim celem w ŻADNYM wypadku nie było wprowadzanie zamętu, krzyczenia na kogoś czy akcje "wyjazdowe". Starałem się możliwie bez emocji przekazać informacje, jak widać nie wyszło :(.
Mam nadzieję że wszystko dobrze wyjaśniłem i spotkamy się może nawet jutro, bądź w następnym tygodniu po 23 na Nemetocennie bądź piaskach koło piramid :)
EDIT
Ale aferę z tymi powtórkami robicie... Jak komuś bardzo zależy na jakimś replayu, a nie nie ma go jeszcze na youtubie to wystarczy poprosić o przesłanie powtórki bezpośrednio między graczami.
Celem "emisji" powtórek na youtube jest także promowanie turnieju nazwanego dumnie Mistrzostwami Polski 2vs2, jeżeli zaczniemy je sobie przesyłać jedynie w celu, obejrzenia jak grają przeciwnicy to traci na tym turniej oraz youtuberzy, którzy je wyświetlają. Turniej ma dużego sponsora, dlatego wydaje mi się że wyświetlenia bitw na youtubie będą jakąś kartą przetargową na następne turnieje, w stylu lepsze nagrody itp. Ja tu nie myślę tylko o sobie, nieważne jak to wygląda.
( ͡º ͜ʖ ͡º)
28-02-2016, 02:00
Celem "emisji" powtórek na youtube jest także promowanie turnieju nazwanego dumnie Mistrzostwami Polski 2vs2, jeżeli zaczniemy je sobie przesyłać jedynie w celu, obejrzenia jak grają przeciwnicy to traci na tym turniej oraz youtuberzy, którzy je wyświetlają. Turniej ma dużego sponsora, dlatego wydaje mi się że wyświetlenia bitw na youtubie będą jakąś kartą przetargową na następne turnieje, w stylu lepsze nagrody itp. Ja tu nie myślę tylko o sobie, nieważne jak to wygląda.
Replaye prędzej czy później wylądują na YT, może jutro, może za tydzień, może za miesiąc, ale opóźnianie meczu z powodu braku powtórki przeciwnika na youtubie jest zbędne, bo możesz poprosić Zibiego albo Piterusa żeby ci tego repa przesłali na maila.
grandcoss
28-02-2016, 02:11
Replaye prędzej czy później wylądują na YT, może jutro, może za tydzień, może za miesiąc, ale opóźnianie meczu z powodu braku powtórki przeciwnika na youtubie jest zbędne, bo możesz poprosić Zibiego albo Piterusa żeby ci tego repa przesłali na maila.
Jeżeli wylądują za miesiąc, gdy deadline ćwierćfinałów jest 4 o północy, to chyba trochę za późno. Inna sprawa, oglądanie spotkań tydzień/miesiąc po czasie gdy znasz wynik powoduje spadek ilości wyświetleń z powodu "ujścia powietrza" z widzów. Po prostu emocje opadają i spada zainteresowanie. Jeszcze inna sprawa, zobacz daty naszych spotkań z fazy grupowej(trochę problemów było z internetem Temera), my niczego nie opóźnialiśmy. O "drugim obiegu powtórek" pisalem.
Jutro (Poniedziałek) jak jesteście chętni to możemy rozegrać mecz o 23, napiszcie czy potwierdzacie.
grandcoss
29-02-2016, 07:54
Jutro (Poniedziałek) jak jesteście chętni to możemy rozegrać mecz o 23, napiszcie czy potwierdzacie.
Wstępnie możemy się tak umówić.
edit
Rozegraliśmy 2 mecze, wynik 2:0 dla SB
wykorzystane nacje SB
armienia, tylis, pont, rzym
wykorzystane nacje przeciwników
bojowie, pont, galacja, kartagina
dziękujemy za zaciekłe boje
Gratulacje.
Prośba o potwierdzenie ze strony Zibiego + Piterusa oraz o powtórki.
grandcoss
01-03-2016, 01:05
dzięki
Powtórki poleciały 2min temu na orgowy email.
Niestety potwierdzamy;)
Dziękujemy również za bitwy, szczególnie pierwsza była faktycznie zacięta i totalnie nam podcięła skrzydła, bo myśleliśmy że zwycięstwo już mamy w kieszeni:P
Wyszło chyba to, że jednak mieliśmy zbyt długą przerwę od Roma ale musimy przyznać, że mieliście pomysł na grę i jak najbardziej zwycięstwo Wam się należało.
Zatem powodzenia w kolejnych bojach!
Dziękujemy jeszcze raz wszystkim graczom za świetną zabawę, a organizatorom za poświęcony trud i czas.
Pozdrawiam
{{B-S}}Zibi
01-03-2016, 12:45
Potwierdzam i przyłączam się do słów Piterusa.
Dziękuję Panowie za szybkie rozegranie meczu ćwierćfinałowego.
Zibi, Piterus - wielkie dzięki za udział w turnieju. Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja do skrzyżowania kopii/włóczni w kolejnych turniejach organizowanych przez totalwar.org.pl.
Mist, Grand, Don Vega - gratuluję awansu do Półfinałów i powodzenia.
grandcoss
01-03-2016, 16:10
Od siebie dodam, że pierwsza bitwa miała dziwny przebieg była też najdłuższą rozegraną przez nas w tym turnieju jak do tej pory, prawie 28min, z czego około 21 minut to głownie strzelanie i akcje zaczepne, tu pozdrawiam youtubera który będzie bitwę wyświetlał, ciężkie zadanie komentatorskie ;). Tuż przez samym starciem wręcz przewaga była po stronie przeciwników. Mój generał utrzymał się dziwnie długo zważywszy na to z czym walczył, tu pomogli konni łucznicy. Moje zdanie jest takie, że pierwsza bitwa przesądziła o wyniku całego meczu. Tym niemniej najcięższe bitwy jak do tej pory, a łatwiej nie będzie.
Dzięki Panowie jeszcze raz za bitwy.