PDA

Zobacz pełną wersję : Tydzien 3. Nieśmiertelnik - The Great Barbarian

hdshovcase
18-04-2016, 12:38
Zapraszam do umawiania się na mecz. Jako pierwszy nację i mapę wybiera gracz znajdujący się wyżej w drabince (http://challonge.com/rc9fq9ed)

Czas na rozegranie meczu macie do 23:59 24.4.2016

Proszę o umawianie się w tym temacie lub potwierdzanie tu ustalonych terminów, a po meczu o podanie tu wykorzystanych frakcji. Pamiętajcie o zapisaniu screenów i powtórek z bitew.

Powodzenia

Niesmiertelnik
18-04-2016, 13:10
O ile mój mózg dobrze zarejestrował, to umówiliśmy się już na dzisiaj o 20:00.

The Great Barbarian
18-04-2016, 20:16
Przełożyliśmy spotkanie na piątek o 20.00

Niesmiertelnik
22-04-2016, 19:52
Wygrałem 2:0.
Zużyłem Getów i Arwernów, a TheGreat Barbarian Icenów i Bojów.
Dziękuje za gry i pozdrawiam. Powodzenia w dalszej części ligi.

The Great Barbarian
23-04-2016, 12:53
Również dziękuję i także życzę powodzenia

Zapraszam również na mój kanał na Youtube gdzie już niedługo pojawią sie kolejne mecze
https://www.youtube.com/channel/UCYcjVA_HhAXqz5L5kdfRoqA

hdshovcase
23-04-2016, 17:07
Naruszyliście regulamin, użyliście nacji mocarnej i nacji silnej

The Great Barbarian
23-04-2016, 19:11
Co teraz zamierzacie zrobić ?

Niesmiertelnik
23-04-2016, 22:30
Jakby to powiedzieć. Ja się kierowałem prostym rozumowaniem. Wziąłem silną, Barbarian odpowiedział silną, a w drugiej bitwie, na jego mocarną, odpowiedziałem tym samym nie wgłębiając się w zawiłości regulaminu..., ale to prawda, ze żaden z nas punktu regulaminu z ograniczeniem nie pamiętał :confused:.
Może podejdźmy do tego stoicko i zauważmy że to dwa minusy, nikt nie był poszkodowany, czyli mamy plus....

Pirx
24-04-2016, 19:40
Rozegrajcie drugą bitwę jeszcze raz, inaczej będzie decyzja sędziowska, a ona może pójść w każdym możliwym kierunku.

The Great Barbarian
24-04-2016, 20:06
Mamy określony czas na to czy jak ?

Pirx
24-04-2016, 21:05
Termin upływa dzisiaj. Wszystko co ponad to, to już będzie decyzja sędziowska.

Niesmiertelnik
24-04-2016, 21:50
Panowie. To jest deko weird. Czekacie cały weekend na ogłoszenie, że mamy zebrać się zaraz i powtórzyć. Nie macie wrażenia że tak jak my, tak i Wy deko zawalacie sprawę z decyzją?

EDIT: rozmawiałem z Barbarianem, zgłosiłem chęć grania w tych cokolwiek trudnych kondycjach, otrzymałem odpowiedź, że nie może grać dzisiaj i będzie mógł dopiero w piątek. Służę replayami, gdyby były potrzebne do decyzji sędziów.

EDIT2: osobiście uważam, że zawieszacie decyzję na suchym patyku, bo ten akurat punkt jest chyba najbardziej bezsensownym ograniczeniem zasad, które oczywiście zaakceptowałem. Jeżeli ktoś ma wizję żeby się wypruć z mocnych nacji i jego przeciwnik nie jest przy tym ograniczony wyborem i może wybrać nację tej samej kategorii, to w czym jest problem? Chyba tylko w racji najmojszej:D

Seba Fallus III Wielki
24-04-2016, 22:26
Panowie. To jest deko weird. Czekacie cały weekend na ogłoszenie, że mamy zebrać się zaraz i powtórzyć. Nie macie wrażenia że tak jak my, tak i Wy deko zawalacie sprawę z decyzją?

EDIT: rozmawiałem z Barbarianem, zgłosiłem chęć grania w tych cokolwiek trudnych kondycjach, otrzymałem odpowiedź, że nie może grać dzisiaj i będzie mógł dopiero w piątek. Służę replayami, gdyby były potrzebne do decyzji sędziów.

EDIT2: osobiście uważam, że zawieszacie decyzję na suchym patyku, bo ten akurat punkt jest chyba najbardziej bezsensownym ograniczeniem zasad, które oczywiście zaakceptowałem. Jeżeli ktoś ma wizję żeby się wypruć z mocnych nacji i jego przeciwnik nie jest przy tym ograniczony wyborem i może wybrać nację tej samej kategorii, to w czym jest problem? Chyba tylko w racji najmojszej:D
Tu muszę przyznać że powinienem szybciej zareagować ale przez weekend nie było mnie w domu, cóż sędzia też człowiek :D. Przy wszelkich turniejach, ligach itd. najważniejsze są zasady doboru frakcji do tego są one wyszczególniane w regulaminie. Jednak spokojnie, decyzja sędziowska to nie wyrok zwłaszcza że została złamana zasada której celem jest zapewnienie różnorodności i nikt nie wyzyskał przewagi przez zagranie 2 razy frakcjami silne/mocarne. Dyskusję o zasadach zakończę cytatem
które oczywiście zaakceptowałem.

Niesmiertelnik
24-04-2016, 22:44
:D a i owszem. Nie traktujcie Panowie tego co napisałem jako jakąś napinkę - z których nota bene słynąłem w negatywnym sensie kilka lat temu. Niezależnie od wyników i tak się świetnie bawię. Aż sam jestem zaskoczony jak świetnie:hmm:.
Chwała organizatorom! Ave sententialia!!!! Violentum accidit.....

Seba Fallus III Wielki
25-04-2016, 06:48
Ituriel przecież jeszcze nikt żadnej decyzji nie podjął to dziwne że decyzja sędziowska jest inna skoro jej jeszcze nie ma ;)
Teraz decyzja:
Wynik bez zmian ale proszę podać po 1 frakcji zrównoważonej. Żeby nie było żadnych wątpliwości napiszę czym się kierowałem. Po pierwsze nie została złamana zasada bitewna tylko doboru nacji której celem jest zapewnienie różnorodności (umożliwienie grania wszystkimi nacjami na równym poziomie) dlatego obu graczy należy ukarać tak samo. Oczywiście wyrówna się też pula frakcji zrównoważonych między nimi a pozostałymi graczami.

Niesmiertelnik
25-04-2016, 12:41
Rzym poproszę.

Ituriel32
25-04-2016, 12:45
Rzym to nie jest nacja zrównoważona...

Nacje Zrównoważone:
- Ateny,
- Sparta,
- Syrakuzy,
- Ardiajowie,
- Kimmeria,
- Massalia,
- Armenia,
- Partia,
- Pont,
- Seleucydzi,
- Egipt,
- Baktria,
- Macedonia,
- Kolchida,
- Pergamon,
- Epir,
- Kartagina.

Niesmiertelnik
25-04-2016, 13:23
....eeeee..... pooomyłkaa, wyjęczał jeż odczołgawszy się od szczotki klozetowej ..... Partia?

The Great Barbarian
25-04-2016, 14:58
Owszem mogę dopiero w piątek. Jeśli jednak byłby to aż taki problem żebyśmy nie mogli rozegrać tego meczu kosztem gorszym, to oddaję mecz walkowerem. Narazie jednak rozegramy mecz w piątek

Seba Fallus III Wielki
25-04-2016, 18:41
Barbarian wynik meczu bez zmian podaj frakcję zrównoważoną
Tak partia jest w zrównoważonych

The Great Barbarian
25-04-2016, 20:04
W takim razie jako iż zakończyłem już ligę wybieram kimmerę :)