PDA

Zobacz pełną wersję : Dyskusje i pytania

mackoff
23-05-2016, 21:32
Tutaj dyskutujemy i zadajemy pytania w związku z nocnym graniem.

Azradiel
23-05-2016, 22:19
O kurcze fajna inicjatywa. Duży szacun. Może nawet będę oglądał :)
Nawet bym się zapisał, ale pewnie kosztowało by mnie to rozwód. Niestety godzinowy wypada mi w porze kompania, karmienia i usypiania dzieci :) O ile jeszcze ze starszymi dało by pewnie radę to najmłodsze ma niestety dopiero miesiąc i raczej nie będzie współpracować :) Zostaje mi pomodlić się do Sigmara o powodzenie imprezy i wyczekiwać ewentualnie następnych okazji.

mackoff
23-05-2016, 22:38
O kurcze fajna inicjatywa. Duży szacun. Może nawet będę oglądał :)
Nawet bym się zapisał, ale pewnie kosztowało by mnie to rozwód. Niestety godzinowy wypada mi w porze kompania, karmienia i usypiania dzieci :) O ile jeszcze ze starszymi dało by pewnie radę to najmłodsze ma niestety dopiero miesiąc i raczej nie będzie współpracować :) Zostaje mi pomodlić się do Sigmara o powodzenie imprezy i wyczekiwać ewentualnie następnych okazji.

Zachęcamy do udziału. Zaplanowane są konkursy z licznymi nagrodami więc nie trzeba brać udziału w turnieju aby wygrać coś ciekawego.

Największą wartością jednak będzie wspólne granie w grę świeżo po premierze.

Jsatrzab
23-05-2016, 23:53
Fajna inicjatywa tylko czy redakcja będzie brała udział w turnieju? Bo jeśli tak to trochę się szykuje rzeź, biorąc pod uwagę że Wy już gracie tydzień :]

[EotH]ZiggyDeMiki
24-05-2016, 05:38
Fajny pomysł, postaram się dołączyć :D

Azradiel
24-05-2016, 06:32
Zachęcamy do udziału. Zaplanowane są konkursy z licznymi nagrodami więc nie trzeba brać udziału w turnieju aby wygrać coś ciekawego.

Największą wartością jednak będzie wspólne granie w grę świeżo po premierze.

Czuje się namówiony, pertraktacje z żoną rozpoczęte :)

mackoff
24-05-2016, 09:40
Fajna inicjatywa tylko czy redakcja będzie brała udział w turnieju? Bo jeśli tak to trochę się szykuje rzeź, biorąc pod uwagę że Wy już gracie tydzień :]

Wcześniejszy dostęp do gry mają w redakcji tylko 2 osoby (Temer i Arroyo) i one nie wezmą udziału w turnieju.

Liczymy, że poziom będzie wyrównany właśnie przez to, że nie będziemy dobrze znać tej gry - stąd pomysł na turniej w formule Open.

Zachęcamy do zapisów.

Defungor
26-05-2016, 09:46
Chciałem się zapytać odnośnie zasad czy wierzchowce lordów typu(wywerna, ożywiony smok, imperialny gryf) są liczone jako potwory czy nie????

Pirx
26-05-2016, 10:27
Na samo pytanie nie odpowiem, bo za mało znam jeszcze grę. Już się nad nim pochyliliśmy w gronie Szachistów.

Ale generalnie, pewnie będą jeszcze nanoszone poprawki na obecne zasady. Działamy trochę po omacku i pewnie coś jeszcze trzeba będzie naprostować. Ale chcieliśmy już teraz dać graczom potencjalny obraz zasad, na jakich będziemy grali w sobotę.

william/kaszanka
26-05-2016, 17:35
Nie są liczone jako potwory.

Przepraszam za błędy, piszę z telefonu

Jsatrzab
28-05-2016, 16:23
To ograniczenie do maks 2x te same potwory to dotyczy wszystkich potworów czy tylko tych które są 1 w oddziale?? Bo takie np Vargheisty są użyteczne dopiero w ilości 3+, i to ograniczenie mocno utrudnia grę Vampirami moim zdaniem. Rozumiem chęć ograniczenia ilości np Terrorgheistów czy Gigantów.

[EotH]ZiggyDeMiki
28-05-2016, 16:50
Dobrze by było gdyby to ograniczenie obejmowało również jazdę na PółGryfach(DemiGryfach), ponieważ ta jednostka nie ma sobie równych na polu bitwy. Według mnie powinny być dozwolone tylko 2 oddziały Demigryfów w armii (np. 1 zwykły, i 1 z halabardami).

Defungor
28-05-2016, 17:01
Ograniczenie półgryfów musi być konieczne, gdyż 1 vs 1 niszczą każdą inną jednostkę, czy to kawaleryjską czy potwory pokroju giganta, pajonka.

william/kaszanka
28-05-2016, 17:04
Ograniczenie jest od 2 godzin wpisane w zasadach. Nie bylo ogloszenia, poniewaz wszyscy sa na miejscu w WWA i przygotowuja streamy.

Samick
28-05-2016, 22:39
Dzięki za rozrywkę! Wielcem rad i content że znalazłem czas na oglądanie Waszej pracy.

Defungor
28-05-2016, 22:56
Wielkie dzięki za mecze, William jakbyś nie wziął pegaza to bym wygrał, nie spodziewałem się 2 latających u imperium, świetna gra. :) Najbardziej przepraszam widzów za nudny mecz finałowy.

william/kaszanka
29-05-2016, 15:32
Defungor wygral bym bez pegaza gwarantuje Ci to ;)

Defungor
29-05-2016, 15:34
Karl nie ma czaru pokroju pijawki, więc walka LL była by zawsze wygraną Lorda z pijawką. Coldown 13sekund robi swoje :) Szkoda że nie ma opcji u latających jednostek by mogły wylądować, wtedy może walka finałowa była by ciekawsza :D

william/kaszanka
29-05-2016, 15:38
Po prostu wziąłeś złą armie...

Chaak
29-05-2016, 16:09
Będzie możliwość obejrzenia gdzieś powtórek z turnieju?

Pirx
29-05-2016, 19:21
Będzie możliwość obejrzenia gdzieś powtórek z turnieju?

Myślę, że będzie taka możliwość na YT totalwarorgpl