Zobacz pełną wersję : Gra Państwem Papieskim
Trolololo
04-06-2016, 19:26
Graliście Papieżem? Mamy nim do dyspozycji dwie ciekawe opcje:
1. Klątwa - Jak atakujemy jakieś państwo, chyba każdy wie jak działa
2. Święta Inkwizycja - Inkwizytorzy pojawiają się co jakiś czas na mapie - Też wiadomo jak działają
Zaatakowałem Florencję i co dalej - Stworzyć Lewant na ziemiach Egiptu, a może ruszyć na wojnę z Mediolanem? A może z Sycylią?
Mediolan! Zniszcz ich od razu!Lewant jest opcją ciekawą ale wymagającą czasu,sił i środków.
[EotH]ZiggyDeMiki
05-07-2016, 14:31
To da się grać papieżem ?
:D
chochlik20
05-07-2016, 16:48
Oczywiście, że tak. Dodajesz ich do frakcji grywalnych, zapisujesz zmiany i śmigasz po mapie nie bojąc się ekskomuniki :devil:
[EotH]ZiggyDeMiki
08-07-2016, 11:45
Hm, używałem już tego ,,tricku" na odblokowanie wszystkich frakcji, ale nie wiedziałem że papież działa jak... papież :D
Trolololo
08-07-2016, 16:31
Papież działa wtedy tak że jak atakujesz jakąś Chrześcijańską frakcję, to dostają klątwę z automatu.
Oprocz tego trzeba chyba dodać warunki zwycięstwa. Samo przeniesienie sprawi że będzie sypać do windy. :p na pewno tk było z mongolami.
Oprocz tego trzeba chyba dodać warunki zwycięstwa. Samo przeniesienie sprawi że będzie sypać do windy. :p na pewno tk było z mongolami.
Chyba papa ma swoje warunki.
chochlik20
11-07-2016, 15:15
Chyba papa ma swoje warunki.
Musi podbić chyba 100 prowincji.
Może, dawno nie grałem. Chyba Mongołom tylko trzeba było dodać. :)